Vooruitzichten Surinaamse economie B’tje minder

47

PARAMARIBO, 26 apr – Suriname gaat economisch mindere tijden tegemoet. Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s erkent dat. Suriname krijgt in de beoordeling dan ook een B minder.

Was de oude beoordeling BB-, het is nu B+. Het betekent in de praktijk dat leningen iets duurder zullen uitvallen voor Suriname. Volgens Standard & Poor’s is de nationale prestatie een stuk slechter. Onder meer zijn de valutareserves aanmerkelijk afgenomen. Ook is er nu veel minder ruimte op de begroting van de overheid. Ook is de schuldenlast toegenomen. Het maakt allemaal de vooruitzichten een stukje minder.

Standard & Poor’s heeft Suriname de afgelopen jaren geleidelijk aan opgewaardeerd. Ook toen het economisch slechter ging is de positieve beoordeling vrij onveranderd gebleven. Nu wordt ook aangemerkt dat de risico’s voor kredietverleners zijn toegenomen. Het komt erop neer dat lenen aan Suriname een stuk riskanter is geworden. Voor het kunnen terugbetalen werd eerder een beoordeling verleend van BB. Dat is nu BB-.

Bekijk ook:

47 REACTIES

 1. De Puinhopen Van 5 Jaar Paars (NDP)

  Is Aarmoede Erfelijk.

  Mensen En Mensen Kinderen.

  Ik denk dat de Bouterse aanhangers en sympatiesanten er stront in hun oog hoeken hebben, daardoor kunnen ze de ware feiten niet goed aanschouwen.. Ze kijken weg .

  Ik blijf dit zeggen beste mensen. BOUTERSE is meer een floek dan een zegen voor onse geliefde land.

  Onder Bouterse gaat ons land 15 jr terug. SRANG TRONG A BIGGIE MANG FU ZUID AMRRIKA.


  Maak melding

 2. Al weer een B_tje minder gewaardeerd door standend en poor’s.

  Zelf het armste land van afrika staat niet zo laag., is toch hartstiķke schaande. in Caraibisch gebied kijken ze neer op ons (suriname) we worden uit gelachen.. zelf Guyana is men gaan aankloppen om geld te lenen las ik vandaag.

  Wat hebben we nau aan een leider die ons land niet kan vertegen woordigen in het buitenland.

  Ik ben ten einderaad ik denk jij ook he.


  Maak melding

 3. @Ivanof Limburg,
  De grootste vloek is dat jouw ouders je op deze wereld gezet hebben.
  Je bent opgegroeid met vloeken dus neem je niet kwalijk.
  Beperk je advies van vloeken tot je ouders en gezin.


  Maak melding

 4. Net terug
  Nou Suriname is niet als vorige jaar
  Schandalig niet kunnen slapen dieven bij de buren maar gelukkig ben ik terug ga niet met kinderen echt je gaat balen overal moet je allert zijn dit is toch geen leven man
  Bouta koula man opdonderen


  Maak melding

 5. Het heeft nog zo lang geduurd om dat de rating agencies gebruik maken van de door Hoefdraad en co verstrekte gegevens.

  Hoefdraad kan er niet meer om heen dat hij de boeken niet op orde had en heeft en heeft kleur moeten bekennen in Washington.
  Het wordt tijd dat hij onderwerp wordt van een justitieel onderzoek naar het gevoerde beleid bij de CBvS.

  Best ironisch om nu te zien wat er met het Oppenheimer geld is gebeud. 50 mio naar de Royal Bank of Tobago. 9 mio als maand termijn naar Surigold en nog wat buienlandse aflossingen.

  Royal Bank of Tobago heeft mee gedaan om zo haar vordering / risico te kunnen verkleinen en waarschijnlijk via Oppenheimer nu voor de rest verzekerd te zijn.

  Credit Suise kan niets vinden voor Suriname zelfs niet met als onderpand de zwitserse te goeden van ?????????

  Wat Hoefdraad en z’n Baas uit halen tart echt alles en dat weten de mensen in Washington echt wel. echter 8 termijnen van ongeveer $ 60.000.000 is goedkoop om iedereen uit de buurt van Suriname te houden en over de schouders mee te regeren.
  Hoefdraad wordt elke 3 maanden door het IMF gewaterboard om weer nieuwe betalingsbalans steun te krijgen.


  Maak melding

 6. Wat maak het uit voor deze paarse bende, ze hebben toch al hun langste tijd gehad, en er uitgehaald, meer dan mogelijk was, en kunnen nog generaties overleven met al die gestolen miljoenen.deze groep die zich afgelopen jaren zo verrijkt hebben, kunnen eventueel nog gaan rentenieren in het buitenland, mocht dit land afstevenen als een soort Haïti.


  Maak melding

 7. Waar is die verdomde chinese ambassadeur, hij moet zicht nu dood schamen, “DE TOEKOMST VAN SURINAME ZIET ER ROOSKLEURIG UIT” . Als hij een integer Chinees zou zijn , zou hij nu zijn biezem pakken en oprotten naar China .hij is een schande voor China . Er zijn nog meer van deze soort figuren oa Subhaas Mungra , Asha Mungra , de regering ( gouden medaille ) doekhie, ik wordt nu misselijk van


  Maak melding

 8. Maar pleisiedent bouterkaas is Ocer nog intact of hebben de ratten het overgenomen, was toch ooit bedoeld om de arme paarse zielen te voeden?


  Maak melding

 9. Surinamer,
  Net terug uit Suriname en het land is verpaupert.
  Iedereen praat over de situatie en de koers.
  Iedereen die ik gesproken heb wil dat Bouta liever weggaat.
  Ik dacht bij mij zelf ik ben hier op vakantie dus relaxt nee dus.
  Suriname is verloedert.
  Dit hebben wij aan de regeerders te danken.
  Wij moeten af van boeven zoals oppositie gewoon nieuwe mensen Economen en staat geleerden


  Maak melding

 10. Ze hadden gelijk toen ze in koor riepen: ‘we gaan voor nog vijf”. Ze bedoelden : nog vijf jaren van wanbeleid , corruptie en criminele daden..Aan de mensen die op deze criminele organisatie hebben gestemd en die nagenoeg tot de bedelstaf zijn veroordeeld wil ik zeggen: zit op de blaren!!!!!!!
  En inderdaad ik kijk ook vol spanning uit naar de uitleg van prof. mr.dr,drs Rob G. Ik zal hem alvast een handje helpen: Het is allemaal de schuld van de front regering..Zij hadden die miljarden die in staatskas waren toen zij aftraden veilig moeten wegsluisen naar het buitenland t.b.v. land en volk van Suriname om te voorkomen dat deze rovers hun kleptomane klauwen er met hun kleptomane klauwen aan konden komen…!!!!!!!!!


  Maak melding

 11. @Bang @Surinamer

  Lullen jullie niet man. Ik ben ook net terug. Jullie fokken hier de boel op met onwaarheden.

  @IVANOF LIMBURG

  De grootste vloek is dat domkoppen zoals jij die geen zin foutloos kunnen schrijven hier een podium krijgen om hun onzin uit te kramen. Aarmoede? Floek? voor onse? nau? Hou toch op man. Maak eerst je lagere school af.


  Maak melding

 12. Beste Robinho,

  Zelf een Paarse Garnaal als RobG moet nu toc h eindelijk bekennen dat Suriname dankzij Bouterse volledig aan de grond zit. Ik voorspel zijn verklaring:

  Het is de schuld van Front
  Het is de schuld van de buitenlanders
  het is de schuld van de landverraders
  Het is de schuld van de licht gekleurde Suirnamers..
  Het is de schuld van Michel de Ruyter…


  Maak melding

 13. @Henk Molenaar

  Waarom kies je niet aan ander warm land en ga je het daar naar je zin hebben. Thailand ofzo. Prima klimaat. Geen Bouterse in de regering. En de tickets zijn vaak nog goedkoper. En er is ook vast wel een website waar je dan je dagelijks frustratie kunt uiten over in dat geval minister-president Yingluck Shinawatra. Want je maakt een zeer ongelukkige indruk. Niks deugt aan de regering. Maar dat niet alleen. Heel Suriname deugt niet. Dat blijkt wel uit je dagelijkse uitingen.
  En dit geldt trouwens voor al de mensen hier die dagelijks de tijd nemen om alles af te zeiken. Neem afscheid van Suriname. Wees gelukkig in Nederland of zoek een andere bestemming. Beter voor je gezondheid.


  Maak melding

 14. @ Paul
  lullen jullie niet.

  Paul lul dan zelf ook niet man, in de laatste jaren dat Bouterse/ ndp de scepter zwaait, ik in Suriname ben geweest, heb ik het alleen maar achteruit zien gaan op vele gebieden op een ding was er vooruitgang, nl. bij de criminaliteit, die neemt hand over hand toe, als jij deze dingen niet waargenomen hebt sluit je je ogen of je ziet gewoon keihard te liegen, schijnt trouwens een gewoonte te zijn bij paars


  Maak melding

 15. Menneer Henk molenaar we hebben jouw nodig meer dan ooit, mensen als jullie hebben verstand van zaken, economie, productie, toekomst gericht , kortom alles in huis om een land tot welvaart te brengen. Zonder de blanken bestaat de wereld niet , zij zijn de uitvinders van alles . ( behalve het cijfer 0 dat gaat naar de Indiërs ) . Jammer dat jij je energie verspilt aan mensen die niet eens weten waarover ze praten. Zielig. Maar we volgen je en er zijn duizenden achter je , ga zo door . God speed


  Maak melding

 16. @ henk molenaar.
  wedden dat in 2020 de ndp de verkiezingen weer wint.
  de meeste suries zijn oerstom.
  er valt niets te kiezen.
  alle huidige polatieke partijen deugen niet.
  zelfs die dommie nee van doe is door de mand gevallen.
  de ndp was en is de juiste keus.
  als we naar de kloten gaan , dan maar liever snel.
  heb geen zin om lang te lijden.

  sjorry voor de spelfouten


  Maak melding

 17. S&P is slavernij en pegels, een instituut van de blanken. Deze gasten neem ik niet eens serieus. Onze regering moet gewoon doorgaan met het uitvoeren van de plannen. Neks no fout.


  Maak melding

 18. Van wie lenen we allemaal geld?
  IMF :500 miljoen USD
  Oppenheimer:89 USD
  Is DB: 2000 miljoen USD
  Turkije : onbekend
  Hoeveel diepe gaten en zakken moeten we vullen?
  Hoe zullen we dit alles terug betalen?
  Kan de oerdomme econoom Abdoel mij dat uitleggen?


  Maak melding

 19. Je gaat ze straks zien vluchten uit het land…DDB denkt echt dat hij het land voor het leven gaat regeren…zijn eigen makkers keren zich al tegen hem…Nobody trust nobody…


  Maak melding

 20. Meeste parlementaire en minister hebben dubbel nationaliteit als ze beetje warm onder ze voeten voelen gaan ze als eerste met Noorderzon vertrekken….door al die leningen is su minimaal 20 jaar in de geschiedenis gezet…dank u wel president ga zo door!!!!


  Maak melding

 21. parbo
  S&P is slavernij en pegels, een instituut van de blanken. Deze gasten neem ik niet eens serieus. Onze regering moet gewoon doorgaan met het uitvoeren van de plannen. Neks no fout.

  Dit is zoooo typisch Parbo/NDP

  Als ze een hogere rating krijgen steken ze de loftrompet uit over de ratingbureaus.

  Krijgen ze een lagere ratings, dan zijn de bureaus witte mannen koloniale kapitalistische instrumenten.

  Vuilnisman, kan deze zak ook mee….


  Maak melding

 22. Deze president, zijn zonen en volgelingen zijn een schande voor land en volk..In zijn poging om het naïeve deel vh volk te manipuleren geeft hij regelmatig af op het buitenland en de WITTE MANNEN. Is er niemand in de omgeving van deze narcist die hem erop kan wijzen dat discriminatie verwerpelijk is..Ik vraag me af hoe hij en die andere idioten vd NDP zouden reageren als Rutte het steeds zou hebben over die ZWARTE MANNEN.Hij beschuldigd anderen ervan negatief beïnvloed te worden Door buitenlanders..Hij spant hiermee de kroon. Denk hierbij aan: van der Valk, Bishop, de Cubanen die hij in de jaren 80 had binnengehaald, “hezbollah activiteiten van hem en zijn zoon, Roger KHan, die corrupte president van equatoriaal Guinee en nu wordt hij vanwege wanbeleid onder curatele gesteld Door diezelfde WITTE MANNEN die hij in het openbaar uitschelt!! Het is jammer dat de coalitie aan de leiband van deze crimineel loopt en ik weet niet of de Surinaamse grondwet hierin voorziet, maar er zou liever gisteren dan vandaag een afzettingsprocedure tegen hem moeten worden ingesteld. Daarna moet overgegaan worden tot inbeslagname van alle onrechtmatig verkregen goederen Door hem en zijn vazallen gevolgd Door vervolging van deze ware volksvijanden.


  Maak melding

 23. @Paul,
  De grootste moppert show.
  Deze man is ziende blind.
  Als je werkelijk naar Suriname ben geweest en met een lul verhaal op deze site reageert dan ben je niet verder dan de binnenland gekomen.
  Het hoeft geen betoog dat rovers in Suriname vrij spel hebben.
  Dat lage straffen niet helpt.
  Dat de Front regeerders en de huidige regeerders hier schuldig aan zijn.
  Dat de misdaad nu ergere vormen heeft aangenomen.
  Dat je geen politie agent op straat ziet.
  Dat het veiliger zou zijn om op elke hoek v/d straat in Paramaribo een agent te plaatsen.
  Dat na de revolutie een ommekeer was qua rovers en deze nu teniet is gegaan.


  Maak melding

 24. De ironie vh verhaal is dat juist de NDP in een verklaring zegt zich te distantiëren van racisme en discriminatie omdat hun partij juist mensen heeft van verschillende bevolkingsgroepen. “DE DIEF DIE ROEPT:HOUD DE DIEF!!!!!!
  Op 18 april jl heeft de managING director vh IMF Cristine Lagarde in het BBC programma “hardtalk” het ondermeer gehad over het feit dat de wereldeconomie zich aan het herstellen is..Echter gaat het volgens haar niet snel genoeg..Ze heeft het ook gehad over landen die te lijden hebben aan de dalende goud en olieprijs..Ze noemde daarbij expliciet enkele landen in zuid-Amerika die deze tegenslag het hoofd hebben kunnen bieden omdat die een buffer hadden .Ze sprak ook over Venezuela dat dat land economisch aan de grond zit en de inflatie erg hoog is.Dus die onzin die Bouterse verkondigt dat er een wereldcrisis is, is voor binnenlandse consumptie. Lagarde zei impliciet dat de landen die een slecht beleid hebben gevoerd de gevolgen van deze daling vd zogenaamde commodaty prijzen het hardst voelen.
  Ik breng hierbij in herinnering het verhaal van Bouterse over ” de vader die zijn dochter een fiets had beloofd”. Hij zei daarbij: “en we weten dat Surinaamse vaders niet sparen.” Behalve dat dit een generaliserende en stigmatiserende uitspraak is die nergens op slaat, geeft hij zichzelf hiermee een brevet van ongeschiktheid!!
  Maar dat hij ongeschikt is weten de weldenkend onder ons al 36 jaar!!


  Maak melding

 25. Beste Robinho

  Bouterse heeft de afgelopen jaren diverse maken de Surinamers zwaar beledigd.

  Hij zei paar jaar geleden dat Surinamers lui en verwend waren Vorige maand nog dat het land ziek was.Ook dat dat hij Surinamers slapeloze nachten toewenst.

  Duidelijk is dat hij diepe minachting heeft voor het Surinaamse volk


  Maak melding

 26. Suriname aan de halsband van de IMF ( Witte Mannen)

  Centrale Bank financiert niet meer monetair –

  n de overeenkomst wordt onder monetaire financiering elke vorm van financiering verstaan waarbij het land Suriname rood staat bij de Centrale Bank. Ook mag de Staat geen kortlopende of langlopende leningen aangaan om het overheidstekort aan te vullen.

  Verder mag de CBvS geen krediet verlenen aan regionale en lokale overheden, overheidsinstanties en staatsbedrijven. Ten derde mag ze geen schatkistpapier of andere ‘schuldinstrumenten’ uitgeven om leningen aan te gaan voor overheidsinstanties en staatsbedrijven op de commerciële markt.

  Een paar dagen geleden zei Boefdraad nog dat Suriname schatkistpapier zou uitbrengen en nu staat in de overeenkomst dat dit verboden wordt…

  En Suriname staat nu bij Turkije op de stoep voor weer een lening…

  Wie doet het licht uit in Suriname……


  Maak melding

 27. Ik blijf het zeggen,dat een grote deel van de Surinaamse bevolking
  Dommer is dan een ezel.Hoe kan je deze man blijven steunen na al deze elende wat hij voor Su.gebracht heeft.
  Surinamers kom op,ga de straat op en neem de hef in eigen had.Dat is de enige manier om de boeven bende weg te jagen.jullie moeten het doen,niet wij.
  Begrijp dat goed


  Maak melding

 28. @ Hen Molenaar..het klopt dat hij diepe minachting heeft voor het Surinaamse volk..Zijn achterban is jammer genoeg te dom en/of hypocriet om dat in te zien. Degenen die hun zakken vullen zal het worst zijn wat hij allemaal roept..De groep die vanwege hun gebrekkig cognitief vermogen hem adoreren en steeds verdedigen hebben zo’n minderwaardigheidsgevoel dat ze het niet eens Door hebben dat hij ze minacht..Ze praten alles wat Bouterse en zijn boevenbende regardeert goed..al hebben ze zelf vanwege zijn desastreus beleid niks te vreten..! Als we de geschiedenis nagaan is dit verschijnsel jammer genoeg niet nieuw in de wereld..Er zijn nou eenmaal personen die grote delen van het volk kunnen manipuleren en indoctrineren. Suriname zit al 36 jaar opgescheept met zo iemand..Hopelijk kan de strijd o.l.v. Curtis Hofwijks leiden tot de val van deze Surinaamse volksmenner..!


  Maak melding

 29. Satra sonde batra, bel moende datra … nog eens 5 jaar … Deze kater gaat lang heel lang koppijn geven !! Surinamers fa waka .. wordt wakker !!


  Maak melding

 30. Haha Paul
  Zie je de waarheid jij reetlikker van bouta jij professor! !
  Ga maar naar Suriname terug en helpt het land dan dat je grote bek hebt mijn taal is niet goed dus jij bent beter en maak Suriname beter


  Maak melding

 31. basmatie schreef wedden dat in 2020 de NDP de verkiezingen weer wint.
  de meeste suries zijn oer stom. er valt niets te kiezen.
  alle huidige politieke partijen deugen niet.
  zelfs die dominee van doe is door de mand gevallen.
  de NDP was en is de juiste keus.
  als we naar de kloten gaan , dan maar liever snel.
  heb geen zin om lang te lijden. daar heft deze persoon helaas gelijk in. BIJNA alle politici zijn hufters en zakkenvullers die hun zelf en familie verrijken ten koste van de garnalen.die voor een beetje eten en drinken dom lullen.


  Maak melding

 32. De leningen die deze regering aangaat daarmee gaan ze sociale voorzieningen bekostigen zoals een uitkering voor werkelozen en een uitkering voor eenouder gezinnen, uitkering voor lanterfanters, uitkering voor het binnenland,

  Geen enkel regering is in staat geweest om deze voorzieningen te implementeren alleen bouta krijgt het voor mekaar marks my words !!!


  Maak melding

 33. Hallo beste allemaal. Wat mij opvalt is dat iedereen hier hier dom is een te lage iq heeft .Maar kan het niet zo zijn dat de mensen hier gewoon vast geroest zitten in een patroon. ik bedoel te zeggen mijn grootmoeder en mijn moeder hebben hun stem aan…gekke henkie gegeven.Dus dan moet ik dat ook maar doen. Dat was Wat er vroeger ook in Nederland gebeurde.Wat ik bij sommige mensen merk is dat er ook angst heerst. En ik wil zeggen dat er ook heeeeeel veel verstandige mensen zijn in Suriname. Welbespraakte mensen. En jullie mogen schelden en vloeken zoveel als je lief is maar elke munt heeft wel twee kanten. Haal elkaar niet zo naar beneden daar wordt door hoger hand wel voor gezorgd. want daar wordt deze rotzooi gecreëerd. niet alleen hier maar ook in Nederland met die hypocriete Rutten en die misselijk makende sile op zn snufferd.


  Maak melding

 34. @ bakra
  beste bakra als jij het voor elkaar kan krijgen om rutte de draaikont te ruilen met boterse , aka the killer aka the thief aka the liar dan graag.
  rutte heeft meer integriteit in zn bril dan boterse heeft in zn hele karkas.

  suriname bestaat voor 40%uit domme mensen die continu op het front stemmen vanwege etnische redenen
  30% is oerstom en stemt gewoonte getrouw op de ndp.
  de resterende 30% heeft al lang in de gaten dat er niets te kiezen valt wat ons vooruit gaat brengen en stemt daarom ook niet.

  maak je niet te druk over de scheldpartijen op wkn , wij surinamers zijn wel wat gewend.
  je kan ons blij en boos maken maar niet bang.


  Maak melding

 35. Ja Basmatie Ik neem aan dat u hier geboren en getogen bent zoals ik in NL
  Maar ik geloof u wat u zegt omdat u weet hoe het hier gaat! Ik ben niet kundig genoeg om om dit te beoordelen.
  Maar wil u toch zeggen dat ik heel veel verstandige mensen heb gesproken en ja ook anders denkende mensen masr ik kan niet beoordelen of ze dom zijn, ik bemerk ook wel angst bij de mensen wat ook niet ondenkbaar is toch. En ik maak niemand bang hoor en vloeken en schelden is normaal als je je boos maakt over deze rommel. Er moet me nog van het hart dat ze hier verder zijn als in Nl want als ik daar wat schrijf word het altijd afgewezen door de moderator ook als ik niet vloek met die telegraaf maar goed beide heren zijn niet geschikt laten we het daar maar op houden .


  Maak melding

 36. Als ik dit allemaal analitisch uiteen zou zetten,naar de geestelijke zuiverheid,die niet bij Bouterse en consoorten aanwezig is,dan heb je een overkoepelende beeld van diepe duisternis,de cosmische kapsel over Suriname vanaf 1954.
  waar de moloculaire structurele uiting energetisch zwart is
  en onmogelijk schoonheid in zich heeft,mede zij dank de coloniale impact van Hollanders cultuur normen en waarden
  uit hollen,inhoudend dat 90% uit incest is,dus Rutte is een verpulverd stof deeltje wat zich mens waant,helaas,geldt in Nederland van de adeldom tot aan de laagste regionen.
  De coloniale uitng 300 jaar geleden heeft drie facetten,incest,
  homofilisme en pedofilisme.aids uiting naar de wereld.
  De inpact van zwarte regeringen mede gesteunt door javaanse infloed,uitgaande van 1954 tot op heden is de diepe chromsome en hormonale uitng in Bouterse en consorten,dus de goede geesten op niveau in Suriname
  zullen blijven botsen tegen deze geestelijke onwel riekendheid,mits het volk zich anders gaat opstellen.
  Trek uit tegen Bouterse en consoorten,richt u niet naar etnische uitingen,maar naar opbouw van het land en zuiverheid,laat de cosmos een goddelijke licht emissie over
  u komen,Surinamers en reik uw kinderen het.
  Zal 2017 de sfeer tot u brengen ?? Suriname is mijn geboorte land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.