Enver verliest zaak over beschuldiging Nederlanders

18

De bekende Surinaamse rap-artiest Enver heeft de rechtszaak verloren die hij in 2015 zelf tegen uitgever Fafam Publishing NV van Dagblad Suriname aanspande. Dat meldt het dagblad deze week op haar website. Enver schreef in juli vorig jaar op zijn Facebookpagina deze klaagzang over Nederland en Nederlanders.

Hij richtte zijn bericht aan Nederlanders en beschuldigde hen van het opzettelijk besmetten van jonge meisjes met HIV/Aids en verkrachten van jongetjes. Ook hekelde hij het visumbeleid van Nederland voor Surinamers en meende dat Surinamers als beesten worden behandeld in Nederland. Dagblad Suriname publiceerde de verkondiging van Panka in een van haar edities(FOTO). De rapper en presentator, die dit als beledigend aanmerkte, sleepte het mediabedrijf voor de rechter.

De rechter oordeelde, dat de informatie die door Fafam Publishing NV was gepubliceerd, reeds bekend was bij het brede publiek dat op Facebook actief is. Dit vanwege het feit dat Enver dit zelf openbaar had gepubliceerd en niet privé. Volgens de internetregels mag informatie die publiekelijk gedeeld is verder gedeeld worden. Dit geldt zowel voor tekst als voor foto’s, voerde de advocaat van het Dagblad Suriname aan.

18 REACTIES

 1. Wat een dombo is dat mannetje zeg…

  Nu maar hopen dat die lulhannes zich niet voortplant, maar met zijn afkomst en het alleenrecht op aidsverprijding zal dat wel niet meer lukken.,

  En dat soort volk moet nu Suriname opbouwen.


  Maak melding

 2. De man leeft in de past.
  Als je de social media opzoekt, weet je wat er kan gebeuren.
  Ik zou zeggen: eigen schuld, dikke bult.
  Als hij zijn gelijk had gekregen, zouden er geen social media meer zijn.


  Maak melding

 3. Wereldberoemd in Latour en omstreken. Ik heb nog nooit van hem gehoord en dat zal wel zo blijven ook. Een carrière in Nederland kan hij wel vergeten. Hij kan nog altijd zijn vleugels uitslaan naar Abrabroki, Texas, Goede Verwachting of Welgelegen. Wat een debiel, zeg.


  Maak melding

 4. Ik had niet anders verwacht!
  Eerst denken dan doen enver…

  Zo aan een ieder een fijne owroe-yarie koningsdag toegewenst.
  Feest ze, wij beginnen nu, proost.

  Leve de Koning, hoera, hoera, hoeraaaaaaaa.


  Maak melding

 5. dat die jongen een rechtzaak begint bewijst al wat zijn
  iq is.
  komt uit de koker van bouta zijn laster campagne tegen nederland
  ja, enver, je dacht slim te zijn om je aan te sluiten bij de evil van su
  het enige wat je hebt bereikt is dat je naam naar de klote is
  zelf over 40 jaar en bouta is allang dood zal jij je de gevolgen voelen van je domheid
  men zal het er altijd over hebben
  je hebt je laten spannen voor bouta evil karretje.
  domme jongen


  Maak melding

 6. Hij is waarschijnlijk een paarse aanhangers en ndpe’r en dacht zoals ze van nature denken, wat gratis smartengeld binnen te halen.


  Maak melding

 7. de politiek breekt zijn nek om de inkomsten uit de export te vergroten.
  er is maar een product waar suriname er genoeg van heeft en dat zijn idioten.
  we hebben zelfs gecertificeerde idioten ….vooral in de politiek.
  ik zou zeggen , exporteren die handel.
  we hebben idioten in overvloed.


  Maak melding

 8. @basmatie…

  Wedden dat Suriname in 1 keer van die schulden af is..export vergrotende maatregel containers vol (certified) fools…klint beter…kassa….dollars en euro’s.


  Maak melding

 9. Enver is een C-artiest die in Krutu (zie YouTube) zn monologen mocht ventileren. Men zou haast denken dat hij geboren lid is van een gang uit de hood van de VS. Meneer vindt uitermate stoerdoenerij indrukwekkend. Dat hij nu aan het kortste eind trekt legt zn herseninhoud wel bloot.


  Maak melding

 10. @megafoon
  Sanvisie is zijn kloon ?
  ” ik ben niet beter dan jou maar jij bent ook niet beter dan mij?
  Wat een domme tekst. De arrogantie met een groot ” ik weet alles” en “jezus red” gehalte druipt er gewoon van af.
  Braak, braak. Wie heeft deze neppers opgevoed?


  Maak melding

 11. Als je iets op het net plaatst YouTube, FB etc dan kun je op rekenen dat het wordt gekopieerd en gebruikt. En dat mag. En je moet het gewoon weten als internet gebruiker. Waarom koos hij er niet voor om zijn commentaar anoniem te plaatsen ?


  Maak melding

 12. Hij heeft tot op zekere hoogte gelijk omdat feit is dat de besmette Nederlanders, maar ook blanken all over the world met hun ziektes graag naar arme landen afreizen om daar met veelal minderjarigen onbeschermde seks te hebben met als doen om hen ook te besmetten. Helaas zijn er te veel armen in de wereld die denken dat de blanken eerlijk en goed zijn.
  Vervolgens wordt je hele leven om zeep geholpen als je besmet raakt.

  Ik kan een ieder waarschuwen dat ze op moeten passen met de blanken omdat ik WEL zaken stiekem gefilmd heb en het zo dan bewijzen.

  Van mannen tot vrouwen in Nederland, ik vertrouw ze NIET.

  Door mijn werk reis ik veel en zie ik veel.
  Zelfs oude vieze blanke vrouwen waar geen mug op wil zitten vergrijpen zich in landen als Afrika zich aan minderjarige jongens in o.a. Gambia, Morocco, Tunesié……..

  Onlangs nog werden kinderen in Azie seksueel misbruikt door blanken tot de dood erop volgde. Sommige kids waren nog een jaar op.

  Wie denkt dat het alleen oudere blanken zijn, neen hoor, kijk maar: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/nederlandse-beachvolleyballer-opgepakt-voor-verkrachting-12-jarig-meisje-in-engeland-1.5709141

  Deze goedlachse man is kennelijk sportster geworden zodat hij aandacht van jonge meisjes kan krijgen om daarna toe te slaan.

  Het zit hem in de blanke bloedlijn, kijk maar naar de pedo rechter ( peterrdevries.nl).

  Geen blanke lieve oma of opa aan mijn kind!.
  Ik associeer hun kleur al met pedofiel, een blanke betekent niets meer of minder voor mij!. Het zijn allemaal potentiële pedo’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.