Ambassadeur Nederland: Suriname naar IMF logisch

41

PARAMARIBO, 25 apr – “Een logische stap.” Dit zegt de Nederlandse ambassadeur, Ernst Noorman, van het Surinaamse besluit om het IMF in zee te gaan. De economische perikelen van het moment zijn ernaar.

De oplossingen lagen niet bepaald voor het oprapen. “Het is economisch een heel zware tijd voor Suriname en er zijn allerlei redenen hoe het land in deze moeilijke positie is gekomen. Ik kan begrijpen met deze situatie dat er weinig andere opties liggen”, zegt Noorman tegenover de Ware Tijd. De crisis legt een heleboel zaken bloot. Onder meer blijkt dat Suriname zwaar leunt op export van slechts enkele producten.

De bijna een half miljoen dollars aan steun komt met keiharde voorwaarden. Toch hoeft de stap naar het IMF voor Suriname niet slecht uit te pakken. “Trouwens, niemand geeft je zomaar geld. Je moet goede afspraken maken en wat dat betreft vind ik de stap naar het IMF goed. Hopelijk lukt het ook om tot structurele veranderingen te komen, die leiden tot een duurzame Surinaamse economie”, aldus Noorman.

Bekijk ook:

41 REACTIES

 1. Meestal leer je uit de geschiedenis , blijkbaar is deze ambassadeur dronken . Ik ga het kort houden , AL WAS JE EEN VARKEN ELKE DAG ZODRA HIJ KANS ZIET SPRINGT HIJ WEER IN HET MODDER OM TE MODDEREN.


  Maak melding

 2. Als de IMF de les gaat voorlezen,omdat je een schuld bij ze hebt,gaat de bevolking nog meer pinaren.
  Niemand geeft je gratis geld,onthoud dat.
  Ieder weldenkend mens weet dat.


  Maak melding

 3. @JR

  Quote
  Beste mensen,
  De beul Mazda heeft van zich laten horen.
  Ik wil niet met mijn nicknaam hier staan want Mazda heeft mijn oom vernederd en wist precies wie hij was.
  Hij had zijn IP adres en kwam op mijn Oom zijn juiste naam.
  Vakantie van mijn Oom verpest en je wil het niet weten.
  Dus voorzichtig mensen dit wens ik echt niemand.”
  Unquote

  Klopt bovenstaande?

  Die mazda heeft 9 lange jaren in de bijstand gezeten in Nederland en is toen vertrokken met een oprotpremie, net voor de nieuwe regelgeving inging.

  Als bovenstaand klopt, aangifte doen, want dan is bij gevaarlijk bezig met de rechten van Nederlandse staatsburgers.
  En van staatsgevaarlijke remigranten wordt de oprotpremie ingetrokken en de suri- ambassadeur op het matje geroepen. Die hebben we niet, maar we hebben wel een Nederlandse ambassadeur die onze zaken behartigd.

  Hij weet wie je oom is, dus je oom weet ook wie hij is.
  Jou oom moest naar Noorman, de ambassadeur, voor hulp.

  Surinaamse- Nederlanders ken u rechten!!

  Aangifte doen!


  Maak melding

 4. Noorman zegt ; ” je MOET GOEDE AFSPRAKEN maken en wat DÁT betreft vind ik de stap naar het IMF goed ”

  Dus ik denk dat hij bedoelt dat VANWEGE de AFSPRAKEN en de daarmee gepaard gaande CONTROLE van het IMF hierop, hij het een goede stap vindt.

  ” er zijn ALLERLEI REDENEN hoe het land in deze moeilijke positie is gekomen ” .

  Maar Desiderius kent slechts één reden; ZIJN wereldcrises.

  ” De bijna een half miljard dollars aan steun komt met KEIHARDE VOORWAARDEN “.

  Maar Desideius en zijn BENDE noemen de voorwaarden een ” Surinaams plan “. Een zacht eitje dus.

  ” Trouwens, NIEMAND geeft je zomaar geld ”

  Desiderius en consorten zijn reeds euforisch maar tasten wat betreft de terugbetaling nog met zonnebrillen op in het DUISTER.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. Ik ben geen econoom ,maar als er geen andere keus is moet de imf de oplossing zijn zeggen sommige economen .
  Bouterse heeft bruggen ,huizen infrastructurele werken laten uitvoeren maar dat ging zonder inschrijvingen en dat bewijst dat er vrienden al die werken kregen en dat is allemaal corruptie ,zie sommigen van de ndp die binnen een paar jaar enorm rijk zijn geworden ten koste van het volk .die waardeloze adviseurs van bouterse en bouterse him zelf hebben het volk benadeeld .als het imf geld vrij maakt is het de vraag als het geld voor een beter suriname zal uit pakken .
  Lands dienaren consumtie daar mag geen imf geld naar toe en niet te vergeten die corrupte lingen.


  Maak melding

 6. waarom haalt hij niet als eerst al het gestolen geld terug
  dieven mogen hun geheimen bankrekeningen, gestolen gronden, huizen enz gewoon behouden
  wij gaan deze shit moeten betalen en deze niets kunners
  voelen het alleen wanneer ze hun eigen benzine moeten betalen, wat een lachertje

  waar is ons geld, terug met ons geld
  open de boeken. wie zijn de dieven


  Maak melding

 7. “Als je ( Bouterse) door financieel wanbeleid je land volledig naar de kloten hebt geholpen, dan is de gang naar je laatste reddingsboei ( IFM) een logische stap”

  Snapt Bouterse niet dat Nederland zich rot lacht dat Bouterse die 2 jaar geleden nog aanbod om ontwikkelingshulp aan Holland te geven nu helemaal aan de grond zit….


  Maak melding

 8. Ie raajdutwa bara chhachhundar admi hai. Na bolies ki Sarnaam marat jaa hai aur Neechdesh (LageLanden) dhan se aur vigyaan se sahaayta kare ke liye taiyaar hai.
  Ekar chitra jab dekhiehe, tab ie haath mein daru lele ba. Khalie dhankole hai ka?


  Maak melding

 9. Noorman zegt het goed. “De crisis legt een heleboel zaken bloot. Onder meer blijkt dat Suriname zwaar leunt op export van slechts enkele producten”.
  Dit is niet alleen de NDP aan te rekenen. Dit is de hele politiek aan te rekenen. Maar wat doet de oppositie nu? Ze nemen geen verantwoordelijkheid voor een situatie waar ze mede verantwoordelijk voor zijn. In plaats daarvan zijn ze bezig met het creëren van onrust en polarisatie. Uiteindelijk zal het ze opbreken.


  Maak melding

 10. @@ DOMME PANNEKOEK
  Henk Molenaar
  “Als je ( Bouterse) door financieel wanbeleid je land volledig naar de kloten hebt geholpen, dan is de gang naar je laatste reddingsboei ( IFM) een logische stap”

  Snapt Bouterse niet dat Nederland zich rot lacht dat Bouterse die 2 jaar geleden nog aanbod om ontwikkelingshulp aan Holland te geven nu helemaal aan de grond zit…

  ——————————————————————————–

  IK HOOR JE GEEN KRITIEK LEVEREN OP DIE WITTE MAN, DIE ER OOK ZO OVER DENKT ALS BOUTERSE….ZIT JE MOND NU IN JE REET….liever een lening van IMF ipv aalmoes uit Holland.daar is die COCOSNOOT OP JE NEK NOG TE HARD VOOR OM DAT TE SNAPPEN DOMME OLIEBOL.,…DIE LENING GAAT DOOOOOOOOOOOR.DAT WILLEN JULLIE NIET OMDAT JULLIE WETEN DAT BOUTERSE ZIJN WERK KAN AFMAKEN DAT MIK WI BEFIE.HA HA HAAA.NOG 8 MAANDEN ZULLEN JULLIE ZIEN .HOE GOED DIT PROGRAMMA GAAT WERKEN JO KIES LOESBERE WAKTIE.


  Maak melding

 11. @Damsco, ja als het werkt en dan…blijft hij en z’n 40 rovers dus uit het gevang(dat is zijn werk) en wij en nageslacht die lening om die ene lening aftelossen, maar aflossen.

  Is die gymleraar zo slim of Ben jij zo Dom, o,ja Nationale Dombo Partij.


  Maak melding

 12. De consument betaalde in maart dit jaar gemiddeld 36,6% meer dan wat hij in maart 2015 betaalde voor dezelfde producten (12-maandinflatie = 36,6%). Alleen al van februari dit jaar naar maart stegen de prijzen al met een gemiddelde van 3,5%. Dat blijkt uit de jongste rapportage van het Algemeen Bureau voor de Statistiek. Er zitten 297 items in Surinames CPI-pakket. Prijsopnames worden verricht in 415 meetpunten in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca, en Commewijne. De items in het pakket lieten op maandbasis prijsbewegingen zien van -41% tot +88%. De items in het pakket lieten op 12-maandbasis prijsbewegingen zien van -45% tot +215%. De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten bestemd voor consumptieve doeleinden.

  Te baas zakka a IMF bom gi a volk en zijn oerdomme paarse aanhangers……….moro schaarste e go kong….leki na jare tachtig. Na soso srep ding dong ndper’s e go srep. Soso lafu deng dong ndper’s uit, vol paarse spot..neks no fout efoe baas meki oeng ka dee nanga dee moro, na moro baas e mikie oeng poti, na soso moro lobi. Wat een paarse stommelingen.


  Maak melding

 13. er moet een onderzoek komen wie zich allemaal hebben verrijkt hebben uit de staatskas
  niet alleen terug vorderen van het gestolen geld maar ook een gevangenisstraf moeten deze vernietigers van su krijgen

  waar is ons geld

  wij moeten deze shit betalen en zij hebben een vette bankrekening van ons geld


  Maak melding

 14. @ Kwaku,

  Wees blij! Anders had je nu nog met je blote kont door de Afrikaanse jungle gerend! Je mag je dan wel Surinamer noemen omdat je hier geboren bent, maar in feite ben je een allochtoon in je eigen land. En gezien je nickname denk ik niet dat je een indiaan bent.


  Maak melding

 15. Inderdaad die witte man(nen) lachen zich rot.

  De halve wereld rondgereisd om zijn even knieën te ontmoeten en Suriname op de kaart te zetten; maar eigenlijk is Suriname nu pas echt op de kaart met dank aan u en het domme beleid van de afgelopen jaren.

  De witte mannen doen op diplomatieke wijze hun zegje maar ook op die wijze komt het Keihard aan. De boodschap is netjes geuit maar wel helder.
  President van Suriname wat is uw antwoord?

  Eerst moest Gersie plaatsmaken (veranderde beleidsinzichten) nu moet hij het land uit de shit helpen. En de best betaalde man De Centrale Bank en nu van het Kabinet zit het volk maar voor te liegen

  De witte mannen zijn volgens u boeven en moordenaars en nu moet op uw knieën om, om hulp te smeken. Ze gaan hulp geven maar de zweep hebben ze al klaar liggen. Sterker nog u zal hiervoor voor akkoord tekenen anders is/komt er geen Geld.

  Verstand komt met de jaren maar die vlieger gaat voor U niet op.
  Het beste voor het land is plaats maken voor anderen die het wel kunnen.

  Misschien moet u 1 keer luisteren naar Hofwijks, volgens mij is hij slimmer dan al die corruptelingen op uw Kabinet en de regering. Volgens mij snijdt alles wat deze beschaafde en wijze jongeman op een nuchtere en nette manier zegt hout.
  Dit in tegenstelling tot uw geschreeuw en dat van LIMBO (holle frasen.. De mensen hebben door dat deze propagandist de allergrootste leugenaar van Suriname is. Hij is een schande voor land en volk.

  BTW, waar is uw slimme dochter gebleven? Spreekt ze te veel als de witte man???


  Maak melding

 16. Paul:

  Als je nu zo nodig wilt refereren aan de woorden van Noorman, refereer dan ook aan:
  -“Het is economisch een heel zware tijd voor Suriname, en er zijn allerlei redenen hoe het land in deze moeilijke positie is gekomen”. (met name het tweede stukje !)
  -“Hopelijk lukt het ook om tot structurele veranderingen te komen, die leiden tot een duurzame Surinaamse economie”, aldus Noorman.

  Wat betreft je opmerking m.b.t. de oppositie, die gaan ook niet vrijuit! Blijft wel een feit dat de coalitie (en dan druk ik me nog zacht uit!) onverantwoordelijk is omgegaan met de gelden die er nog waren, het tegen beter weten in hapsnap aangaan van allerlei leningen etc. De noodrem had al veel eerder aangetrokken moeten worden. Daar is veelvuldig voor gewaarschuwd maar niets mee gedaan. Het had de coalitie professioneler en eerzamer gemaakt als zij hadden opengestaan voor zaken, o.a. aangedragen door de oppositie.
  Dat is willens en wetens niet gebeurd, het is misschien een beetje ‘kort door de bocht’ om nu te zeggen, “eigen schuld dikke bult”, maar de kaarten liggen nu zoals ze liggen.
  Of het de oppositie op gaat breken, zoals jij suggereert?
  Persoonlijk denk ik van niet, ik verwacht wel dat er “roerige tijden”aan zitten te komen.
  De tijd zal het ons leren.

  Damsco:
  Wordt jij niet doof van je eigen geschreeuw!


  Maak melding

 17. Deze regering gaat overal waar ze kunnen plukken plukken en het land met de grootste schulden ooit achter laten. Het land heeft niet gekozen voor nog eens 5 jaar maar voor zeker 20 jaar schulden betalen !!! Suriname is in een stinkende put gezakt. Ik heb echt medelijden met de weldenkende Surinamers. Natuurlijk praat Noorman mee, hij heeft niks te verliezen. Hij wordt ook gespekt. Het is triest om te zien hoe kortzichtigheid een mooi land als Suriname kapot heeft gemaakt. Ik geloof in de kracht van het volk en hoop dat ze tot inzien komen en hun krachten en intelligentie zullen bundelen … Red je Suriname van de ondergang voor het te laat is !!! Succes !!!


  Maak melding

 18. de preek van bouta is in de lucht op gegaan..

  ,,we moeten ,,het,, samen doen..,,,,

  wie zijn de,,, we moeten het samen doen..

  toen hij bouta ,,,, het ,,, geld verdeelde onder zijn maties,had hij niet gezegd ,,we moeten het doen,, samen ..
  toen waren zijn beste maties zijn goden.

  nu zijn ze vreemdelingen ,je hoort ze nergens..ze dokken overal..

  waarom gaat hij niet terug bij die maties ,, het geld halen nu hij in nood zit..of waarom loopt hij niet hard weg ,b.v naar obiango..in afrikaaaa.

  naar horen zeggen heeft hij een groot del van het goud al daar opgeslagen samen met zijn zoon dino..vervoert met de s.l.m.

  weten we dat nog….


  Maak melding

 19. De rijke westerse landen die geld in t IMF fonds stoppen , ook NL, die hebben er baat bij als su een lening van t IMF krijgt. Mocht su ooooooooooit de lening terug betalen dan denk ik dat de HOGE rente verdeeld zal worden tussen de landen die geld in t fonds hebben gestopt???? Dus heeft de NL ambassadeur er baat bij dat de lening van IMF er voor Suriname komt…………………?…………………


  Maak melding

 20. bouta vergeet dat hij nooit eenheid zal kunnen
  brengen
  zoveel mensen die deze krankzinnige haten, pfff
  en je hebt nou eenmaal eenheid nodig om een land op te bouwen


  Maak melding

 21. het moet “AL WAS JE EEN VARKEN ELKE DAG ZODRA HIJ EEN KANS ZIET OM IN DE MODDER TE SPRINGEN OM TE MODDEREN GAAT HIJ HET WEER DOEN”, zijn


  Maak melding

 22. @kwaku

  Door mensen zoals jij en hun domme reacties begin ik steeds meer en meer te begrijpen waarom ze vroeger in Afrika hun eigen broeders verkochten aan de Europeanen.


  Maak melding

 23. Hoefdraad heeft eindelijk de waarheid gesproken Suriname kon/kan geen kant meer uit.
  Het IMF is de laatste plaats waar men terecht kan als een laatste halte voor de begraafplaats.

  Het is dus niet alleen logisch maar onvermijdbaar geworden omdat anders de centrale bank ophoudt te bestaan of net als in Zimbabwe toiletpapier moet gaan bedrukken als geld tot dat de laatste dollar op is en er geen toiletpapier meer geïmporteerd kan worden.

  Er zit naast het regide beleid van het IMF ook een zegen aan het IMF het gaat elke 3 maanden kijken of de regering nakomt wat het moet doen. Volgens ervaringsdeskundige Yanis Varoufakis komt dat neer op een financiële manier van Waterboarden.
  Wellicht dat Hoefdraad wat advies kan in winnen bij deze ex minister van financien van Griekenland. Beter Suriname kan hem beter in huren voor de Job.

  Alle overige lening shit hoeft men zich niet druk over te maken die hebben de zelfde waarde als de $ 330.000.000 van nog niet gebruikte leningen die bij het bureau van staatschuld geregistreerd staan en de MOU die Abrahams ooit in China tekende voor leningen met een totaal waarde van $ 5.000.000.000.

  Voor die leningen zullen er eerst plannen gemaakt moeten worden die terugbetaling garanderen. Als deze leningen er komen worden ze allemaal beheerd door buitenlanders en zeker niet door iemand uit de regering Bouterse Adhin


  Maak melding

 24. Ja meneer ernst, praat dan nog even met boefdraad en zijn maatje desie. Die houden vol dat er geen ambtenaren ontslagen hoeven worden meneer Boef vertelt dat de lening aangegaan wordt door de CBvs en dat het volk er niets van zou merken.
  Boefdraad en zijn maat houden het volk voor de gek noemt u hun aub uit dat zij moeten communiceren aai mi baja


  Maak melding

 25. Dus @Jojo , als ik jou goed lees dan komt IMF iedere 3 maanden Bouta en zijn vriendjes controleren? Ha ha ha ha ha LOL. Dan mag het wel, dan moet het zelfs.


  Maak melding

 26. @verdeel en heers: Wie vraagt deze lening aan? De krekel die feestgevierd heeft toen de zon scheen. Nu het regent heeft hij geen huisje. Die krekel heeft zo hard gefeest dat hij aan een ander ontwikkelingshulp zou geven. Nu moet de krekel zijn meester erkennen. En het mooiste is: wanneer die krekel zijn bosgenoten geraadpleegd had, had hij wellicht baas kunnen blijven.


  Maak melding

 27. Het valt mij op dat niemand de tekst goed heeft gelezen. Er staat :” De bijna een half miljoen dollars aan steun komt met keiharde voorwaarden”

  Een half MILJOEN dollars moet natuurlijk zijn een half MILJARD dollars.

  Suriname heeft nog slechts een optie over en dat is op de knieën gaan voor de ex-landgenoten in Nederland !

  Zonder tussenkomst van deze kapitaalkrachtige groep is Suriname gedoemd af te glijden naar het sociaal-economische niveau van Zimbabwe.

  Nog even geduld.


  Maak melding

 28. @ Michael

  ” Het valt mij op dat NIEMAND de tekst goed heeft gelezen ”

  Nou, dan heb jij niet alle reacties goed gelezen( om 13:04 uur )

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 29. Hoefdraad schreeuwt van de daken af dat het hem gelukt is meer dan een miljard dollar los te peuteren van de arabieren voor een meerjarig ontwikkelingsplan. Suuuccessssss. Maar wat is dat succes? Er is geen ontwikkelingsplan, er is geen beleid en al helemaal geen ontwikkelingsvisie. Het enige dat er is is een strategie van lijfsbehoud en zelfverrijking. Alleen maar de belangen van de (NDP) politieke elite met Baas als revolutie dictator en haar pajongwaaiers, futubois dus, worden gediend. Suriname is als Staat, niet gediend van de agressieve zucht naar macht en geld (ook status) van deze huidige politieke sekte. De begrippen Recht en Waarheid zijn essentieel voor een goede start om een nog jong Volk, een jonge unieke Natie voorbeeldig te positioneren in de rij der Naties. De belangen van de Staat en al haar burgers in het algemeen worden verkwanseld. Miljarden aan opbrengsten van het land die beschikbaarbetreffende productie capaciteit en financieel-economische weerbaarheid zijn verdwenen in de zakken van enkelingen. En nu, al die leningen. Het Volk betaalt het gelag want armoede, niet alleen maar financieel maar ook geestelijk, doet steeds meer van zich gelden. Het Volk kan zich niet verheffen ondanks haar bloemrijke mengelmoes qua cultuur en achtergrond en ook de geologische rijkdom van haar grondgede bied. De agrarische productie capaciteit en ontwikkeling daarvan zijn systematisch door corruptie en eigen belang de grond in geboord. Recht en rechtvaardigheid zijn loos. Nog steeds neks no fout. Baas zei onlangs nog dat er iets historisch mis is met Suriname. En hij kan weten wat dat is, daar heeft hij geen bol voor nodig. Misschien wel een spiegel om achteruit te kijken. Misleiding is troef.


  Maak melding

 30. ach laten we eerlijk zijn.
  suriname verdient het om ten onder te gaan .
  sinds de onafhankelijkheid gooien we er met de pet naar.
  de ene corrupte waardeloze regering na de andere komt en gaat.
  het land zit vol met asos en oplichters.
  vrijwel alle aannemers zijn oplichters .
  wrokomangs kunnen alleen van brood poep maken.
  ambtenaren werken niet of in slowmotion.
  politie is lui en corrupt.
  de gemiddelde surinamer is slecht opgeleid of een halve analfabeet….alleen lagere school of minder.
  Surinamers komen nooit op tijd.
  Surinamers gooien hun afval op straat.
  zorgen voor overlast met hun harde muziek.
  en autorijden kunnen ze ook niet.
  had ik al geschreven dat de meeste mensen die een dienst verlenend beroep hebben ook nog honds onbeschoft zijn.
  nog een nieuwtje ……het zijn ook nog eens f.cking bedelaars en racisten.
  heb je een mazzel . laat een lekkers.enz.

  ddb is de beloning die we krijgen en verdienen.
  als klap op de vuurpijl en als bewijs van het onvermogen van de gemiddelde surinamer .stemt men toch weer op de ndp……how low can you go.
  zelfs de parlementariërs die nu hang m high schreeuwen , hebben voor de iamnasty gestemd.
  laat ddb maar lekker zitten en het land naar de kloten helpen.
  uit het as van suriname zal misschien een nieuw suriname verrijzen
  ik ga weer lekker naar mijn inheemsen dorp.
  bedankt dat jullie import suries mijn land naar de klote gebracht hebben.


  Maak melding

 31. @Dre
  Nee het IMF komt hem niet controleren maar Financieel Waterboarden.

  je weet wel het verhoor techniekje van de CIA waar in ze je met een doek over je hoofd water over je heen gieten zodat je geen adem kunt halen. Ze stoppen net voor dat je stikt en ze herhalen dat tot dsat je alles doet wat zij willen dst je doet.

  De troika die Griekenland controleert doet dat met Griekenland op financiel gebied, vlak voor dat men dreigt failliet te gaan geeft men uitzicht op een oplossing en zo maar door tot dat ze alles doen wat opgedragen wordt


  Maak melding

 32. @ printa

  dus als ik u goed begrijp mr printa , dan zijn we in de aap gelogeerd met boterse en hoerdraad want die 2 zijn de vlees geworden definitie van corruptie.

  sjorry voor de spelfouten


  Maak melding

 33. @ Printa ” er zit wel een logica in de opmerking van Noorman ” { d.i. de Ned. Ambassadeur in Suriname}.
  Zit er geen logica in de deskundige analyses van de recht geaarde Surinamers? In de voorkamer scheldt je, schelden jullie {NDP’ers} de witte mensen{Hollanders} uit, in de achterkamer aanbidt jij, aanbidden jullie {NDP’ers} hen.
  Wie houdt wie voor de gek.

  @ Printa “in de derde wereld landen heeft het IMF aanpak niet gewerkt door veelal corrupte en in capabele leiders.”
  Ik denk dat Bouterse niet blij zal zijn met deze zinsnede, vooral de laatste vier(4) woorden … corrupte en incapabele leiders. Printa, ik ben blij dat je nupas het licht ziet, liever laat dan nooit. Ik ben blij dat je erkent dat Bouterse en kornuiten …. boeven van het ergste soort zijn.

  Anekdote: ik was ergens en een opa vroeg aan zijn kleinzoon van tien{10}jaar, ” wat ga je later worden jongen “, waarop de jongen antwoordde …. ’s Landskas rover.” Wat, wat, wat zeg je … ’s Landskas rover?
  Opa, zei die jongen tenslotte: in Suriname roven de NDP’ers ’s Landskas toch leeg! Stilte alom!!!!!!!!


  Maak melding

 34. @Ron,
  Het is niet anders geweest in Suriname.
  Ik heb ook jaren terug werk gekregen omdat ik 5 gld meer als inschrijving had staan.
  Maar moest wel onder tafel betalen .
  Zo gaat het ook nu kijk naar Dilip Sardoe grootste Drugsbaron die te vergelijken is met Escobar.
  Spoorlijn was aan hem gegund omdat deze man geldschieter is van Bouta.
  Dus Front regering heeft het uitgevonden en Bouterse maakt gebruik van deze regel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.