China pompt vijf miljard dollar in Suriname

52

PARAMARIBO, 5 dec – Vanuit China wordt de komende jaren ruim vijf miljard dollar aan investeringen verwacht. Volgens minister Ramon Abrahams gaat het geld voornamelijk naar woningbouw en infrastructuur. Twee Chinese bedrijven zullen een reeks projecten uitvoeren. Daar horen een spoorweg en een diepzeehaven bij.

Ook komen er minimaal achtduizend nieuwe één- tot driekamerwoningen. “Voor de prijs van driehonderd en vijftig dollar per vierkante meter. Dat is veel goedkoper dan het gangbare”, zegt Abrahams. Op program staat ook de bouw van enkele woonflats. Andere projecten zijn de aanleg van een weg vanuit Pokigron naar buurland Brazilië en een dijk langs de kust. De financieringsvoorwaarden zijn nog onbekend. De vorige regering had al de weg gebaand naar meer betrokkenheid van Chinese bedrijven bij infrastructurele projecten in Suriname.


52 REACTIES

 1. Ai mi gado ramona is bezig het is echt misdadig hoe deze laffaard mij volk voor de gek houden geen enkele land in de wereld pompt zomaar vijf miljard dollar in een andere land zonder enige voorwaardes en garantie dat het terug verdiend wordt. misschien is ramona vergeten erbij te zeggen dat suriname voor 5 miljard verkocht wordt aan china.


  Maak melding

 2. Bericht, china geeft suriname blanco check van 3 miljoen. dit bericht is van 25 april 2009.
  Reaktie,
  Een land dat zo gul is, waar de doodstraf, communisme,schending van de mensenrechten en het pinaren van grote volksdelen troef is geeft alleen maar te denken.
  Worong no e waka fu soso. Eens zal suriname ook de rekenng gepresenteerd krijgen!
  leest u dit goed want ik ga in de loop van de week onthullen van wie deze reaktie is en ik zal het afzetten tegen zijn reaktie .


  Maak melding

 3. Kortom: nog meer chinezen en tegelijkertijd meer domme en luie surinamers!
  Nog meer wegen en dijken en als het regent ligt alles nog steeds onder water.
  Een weg uit pokigron naar brazilie terwijl er gaten en kuilen boekedelen spreken.
  Criminaliteit groeit en de woningen die gebouwd zullen worden die zullen de lokale mensen niet kunnen betalen en de financierings voorwaarden zijn nog niet bekend! Wie houd wie voor de domme.
  A tang so


  Maak melding

 4. met zoveel geld komt ook 500000 chinezen naar suriname kijken jullie maar..die gasten zijn gek ,huizen project het wort meer een tenten kamp project .geen woning die in 4 a 7 dagen wordt gemaakt voldoet aan de bouw -eisen. Abrahams ik let op je.


  Maak melding

 5. mooi…. maar het is wel bekend wat china ervoor terug krijgt. heel suriname word geexporteerd naar china incl die stomme neger of een mengelmoes van stront bouta.

  suriname is niet meer te redden.
  geniet maar van wat jullie nog hebben stelletje klungels. je eigen land niet kunnen onderhouden terwijl er zoveel in zit.
  maar ja dat krijg je als je apen in een bananen plantagen loslaat. het zijn alleen de dode mussen die hiervan gaan proviteren.

  loempia


  Maak melding

 6. ???
  5 miljard??!! Hoeveel bedraagd de jaarlijkse aflossing? Hoeveel de rente??

  On BBP ( informeel & formeel) was in 2009 ongeveer 6 miljard. Bij een rente van 10% moet iedere SME dus 1/12-de van zijn inkomen gaan afstaan voor de rente??!!
  Bij een aflossing over 10 jaar komt daar nog een 1/12 bij!!! ???

  En praat niet over het feit dat we veel extra inkomsten uit dit project gaan krijgen. De eerst 10 jaar zijn ze alleen maar bezig met de realisatie, en veel van de projecten zijn nu al doodgeboren kindjes.

  Ook is de informatie die aan het volk verstrekt wordt over deze plannen ver beneden de maat. De journalisten en de politicie moeten hun werk eens gaan doen.


  Maak melding

 7. Het is bekend van Suriname dat er op het gebied van onderhoudt zij niets van gebakken heeft.
  Nu wordt er geroepen dat er een spoorweg en een zeehaven. Suriname is vrij uitgestrekt. de infra structuur is niet wat het zou moeten zijn. Er is onvoldoende wet geving om dit land economische vooruit te helpen. Zonder goede wetgeving kan je economische groei vergeten.
  Er wordt hier geroepen Zeehaven is er een studie op geweest binnen hoeveel jaar zal dit gerealiseerd worden.Suriname heeft geen goedestedenbouwkundige plan. En voordat het af is zijn er een paar jaartjes verder alles bij elkaar het kan wel zo zijn maar de uitvoering maar ook het terug betalen.
  Ik zou eerst groot Paramaribo voorzien van goede wegverbinding bredewegen 4 baans en verder zou ik tot het binnenland wegen aanleggen en zou ik ook wetgeving aanmaken om iedereen die grond heeft van meer dan50ha een heffing moeten betalen. Suriname verdiend beter er zijn teveel corrupte mensen in het macht centrum die denken even te scoren met een Zeehaven een brug enz. terwijl Suriname instabiel is.Geen enkel land kan leven zonder goede wetgeving. Wat vooral belangrijk is dat geen enkel minister het iin zijn botte hersen moet halen om te zeggen ik geef mijn broertje of zus of moeder een directeur post in naam van andere inzichten. Wanneer er een goede wetgeving was , was dit anno 2010 niet ander de orde daar moet er zwaar in geinvesteerd worden dan met dit soor verhalen.


  Maak melding

 8. Sinterklaas is ingeruild voor Mao.

  Ik zeur natuurlijk, maar ik mis enkele zaken in dit bericht, te weten:

  1) “Op eigen kracht vooruit”: maw welke inbreng heeft Suriname

  2) Zaken kunnen onderhouden is niet ons sterkste punt. Hoe deze gasten dat zien, dat weet ik niet.

  Maar laat maar niet direct met de wolven meehuilen. De regering is “mans” genoeg om te laten zien dat ze andere financierders kunnen vinden. De vrees bestond dat de regering dit niet eens zou kunnen doen.

  Voor het Surinaams volk veranderd er niet zoveel:

  “Willen jullie genaaid worden door een blanke man….of genaaid worden door een Chinese man”


  Maak melding

 9. Leuk, een dergelijk bericht….maar…..

  Indien al deze projekten werkelijk tot uitvoering worden gebracht de komende vijf jaar, moet direct de vraag worden gesteld of de Surinaamse economie een dergelijk bedrag wel kan absorberen. Het mag bekend zijn, dat Suriname niet beschikt over die instituten die dergelijke geldstromen kunnen kanaliseren.

  Mogelijk dat de regering binnenkort hierin openheid verschaft zodat hierop, tijdig kan worden geanticipeerd.

  Een prachtige klus m.i. voor o.a. de nieuwe governor van de Centrale Bank.


  Maak melding

 10. Dus krijgt China nog een kluizenaar staat erbij naast noord Korea.En dan Sur.volpompem met chinezen en hun met een verkorte procedure de Sur.nationaliteit te verlenen zodat bout verzekerd is dat hij aan de vleespotten blijf en ook nog uit de bajes.De voorwaarden is dat alle Chinzen op hem moeten stemmen.Het volkslied wordt al in het chin.vertaald.
  Cobie.


  Maak melding

 11. China is dus snel anders had Taiwan het gratis gegeven.
  Maar kijkuit Chinezen de baas in Su…unulukubun…bar’yu….geen probleem zoeken…want Katibo is op de loer.


  Maak melding

 12. “De financieringsvoorwaarden zijn niet bekend”
  Belangrijkste onderdeel van en lening en/of financiering zijn de voorwaarden. China staat nu niet bepaald bekend om zijn filantropische instelling. Als Abrahams zo stoer is om te melden dat China 5 miljard in Suriname pompt moet hij ook het lef hebben om te melden hoe Suriname dit bedrag gaat terugbetalen.


  Maak melding

 13. Hhhhm..daar word ik stil van.Is het echt zo??? Laat Hollandia dit niet horen..Hoe krijg je het op?
  Is dit een zegen voor het land of is het een rrramp?


  Maak melding

 14. Goed nieuws!

  Maar ik ben ook wel erg benieuwd tegen welke prijs dit gebeurt. Krijgt China bijvoorbeeld voor 100 miljard dollar aan Bauxiet? Die Chinezen geven die 5 miljard dollar heus niet omdat ze een zwak hebben voor het mooie Suriname… Er wordt van de vorige president gezegd dat hij een veel te lage prijs heeft gekregen voor de bauxiet. Ik heb bij de huidige president wat dat betreft hogere verwachtingen. Hopelijk blijken mijn verwachtingen juist!

  Waar ik ook een beetje over twijfel is de kwaliteit van hetgeen gebuwd wordt. Laat Surinaamse architecten en bouwkundigen alles goed inspecteren, ook op de bouwsite!

  En als laatste mensen: niet gelijk als idioten gaan rijden op die asfaltwegen hé? Zo zonde om op die manier om het leven te komen!


  Maak melding

 15. AH zie hier een groot plan gaat in vervulling.Deze regering zijn uitvoerders en geen zomaar gepraat. Wij zijn een klein land en moeten proberen mee te liften met de buurlanden om zo grote voortgang te realiseren.


  Maak melding

 16. 5 miljard is meer dan het bedrag van de Toescheidingsovereenkomst, en meer dan het Bruto Nationaal Product (BNP) van Suriname. Oppassen dat Suriname geen kolonie van China wordt.


  Maak melding

 17. Suriname wordt zometeen een tussen station voor de Chinezen voor handel naar de buurlanden wat men in het verledenen wilde. Nu komt het uit.

  Onderdak voor hen natuurlijk!

  8000 woningen
  enkele woonflats
  een spoorweg en een diepzeehaven bij

  Suriname gaat vooruit!

  Straks nemen de chinezen Suriname over en de burgers worden een tweederangs!

  GOD ZIJ MET SURINAME

  Hoop dat de regeringleiders slimmer zijn!!!

  Wiep-Ding


  Maak melding

 18. Laten we eerlijk wezen. Afrika is eeuwenlang gekoloniseerd door de Europeanen en het werelddeel kende meer armoede en geen voorruitgang.Afrika is thans ontdekt door China, Ruslan,India en het werelddeel maakt grote vooruitgang op economisch gebied.Natuurlijk hebben China,Rusland en India dit werelddeel nodig voor grondstoffen,de productie van lokale goederen voor de export naar hun thuismarkten en/of de afzet van hun producten.West Europa en Amerika hebben Afrika uitgebuit.Nu doen de Afrikaanse landen zaken met China,Rusland en India op basis van wederzijds voordeel.Wij kunnen kritiek blijven leveren op de Chinezen,maar we zullen toch blij moeten zijn met deze investeringen in de Surinaamse economie.


  Maak melding

 19. Als er niets gebeurt is het niet goed, als er wel iets gebeurt is Leiden in last.

  Wat willen jullie eigenlijk behalve dan eindeloos blijven ouwehoeren zonder zelf de handen aan de ploeg te slaan?


  Maak melding

 20. PARAMARIBO, 5 dec – Vanuit China wordt de komende jaren ruim vijf miljard dollar aan investeringen verwacht. Volgens minister Ramon Abrahams gaat het geld voornamelijk naar woningbouw en infrastructuur. Twee Chinese bedrijven zullen een reeks projecten uitvoeren. Daar horen een spoorweg en een diepzeehaven bij.

  Het Surinaamse bedrijfsleven krijgt hiermede wederom een enorme economische impuls na de kredietlijn van 1 miljard $ van India en Venezuela en eveneens Chineese Investeringen van 5 miljard $ voor de sectoren Landbouw, veeteelt, visserij mijnbouw, en infrastructurele werken.

  Het Surinaamse Bedrijfsleven en de Overheid zouden de mogelijkheid kunnen bekijken om een notering te ontvangen op de Braziliaanse aandelen en obligatie Beurs (Brazilian Brovespa Stock Index) daar wij lid zijn van de Zuid-Amerikaanse Unie (Unietad). Zodat het Surinaamse bedrijfsleven en de Overheid w.o. Staatsoliemaatschappij, Telesur de Banken en de Surinaamse Centrale Bank
  Aandelenemissie en Obligaties emissies kunnen plaatsen zodat deze bedrijven en de overheid voldoende kapitaal kunnen aantrekken dat moet voorzien om de investeringen in de verschillende sectoren die gepland zijn en de bouw van de Kerncentrales de diepzeeboringen aan zee en de raffinage van de Crude Oil tot Benzine en Diesel versneld uit te kunnen voeren en te exploiteren.


  Maak melding

 21. Waar is die 0,53 miljard van Rachied D. gebleven? Wat je ook van Suriname en Surinamers kunt zeggen, zij zijn geweldige fantasten. Hoeveel nullen heeft een miljard? Deze twee nullen ( Ramon A. en Rachied D.)niet meegerekend.

  Gebakken lucht is warm en pinda soep ook, dus beide zijn vitamine-rijk en eetbaar.

  Eet smakelijk vanuit het land van de dievenijzers/tralies.


  Maak melding

 22. Vind wel een mooie mop,maar nu kijken welke dommeezels nog er gaat geloven , ik zeg het je er zijn genoeg daar van hoor die dit nonces nog gaat geloven ,maar al is de leugen zo snel de waarheid zal hem toch een keer inhalen ,……….. maar ik zeg je er zijn genoeg domme ezels die dit gaat geloven en propoganda gaat van maken


  Maak melding

 23. A tori disi e tingi,het heeft een staartje.
  Alleen wordt de bevolking dom gehouden.
  Te ju njan na fesi,ju sa kaka na baka.
  Bouta zet su in de verkoop.


  Maak melding

 24. Dit komt Suriname duur te staan,wij raken onze bossen,en onze
  indentiteit kwijt aan de chinezen,mark my words.Dit gaat niet goed komen.
  Ik kan mij niet voorstellen dat China
  dit astronomisch bedrag voor Surinaamse begrippen,zonder tegenprestatie
  in ons land investeerd,zo lief kijken wij toch niet uit onze ogen?.Voor
  een appel en een ei wordt er straks gekapt,gehakt,gezaagd uit onze
  oerwouden of beter gezegd,het oerwoud van de wereld.En komen er nog grotere kraters
  in het binnelandse landschap omdat er zonodig erts gewonnen moest worden
  door onze meedogenloze alles slurpende redder China.
  Wat vertellen wij onze kleinkinderen?,vertellen wij,dat wij te
  laf en te lui waren om samen,en ik bedoel alle mensen,samen dit God
  vergeten land op te bouwen.Wederom schaam ik mij om dat gebedel van de Surinamer,
  kots misselijk wordt je ervan.Elk volk bezit zijn eigen waarde,waar is de onze?.
  Sinds mijn twaalfde vroeg ik mij al af,in
  wat voor land wij eingelijk leven,waar komt dat bedel dank je wel Amen
  mentaliteit toch vandaan?,is het toch dat slaafse in onze genen,dat
  preveleert boven het gezond verstand,onze voorouders hebben zich laten
  beetnemen door blanken met spiegeltjes,en kraaltjes laten wij dat nu
  weer gebeuren?.WHEN WILL WE LEARN?
  Hebben wij eingelijk iets om trots op te zijn?.
  Ik ben geen nationalist,maar ik heb Suriname lief,en ik gun ieder mens
  op deze aarde een plek om te leven maar ik ben bang,heel bang dat er
  over een x aantal jaren meer Chinezen dan Surinamers in Suriname wonen.
  Ik hoop dat dit een droom is,dat niet uit zal komen.

  Als je denkt Suriname een boost te kunnen geven door Chinezen
  met vijf miljard in de hand,uit te nodigen.kun je in de plaats
  daarvan goed opgeleide surinamers,met liefde voor het land, maar ook
  goed gekwalificeerde Hollanders het land binnen halen om alle mogelijk
  heden te onderzoeken dit land tot een duurzame ontwikkeling te
  brengen,zonder uitgebuit te worden.Suriname is al lang genoeg misbruikt
  vooral door haar eigen onderdanen lees(dieven).Het probleem in Suriname is
  de Surinamer zelf,als het op aankomt,geven de stelende Suri’s geen
  ene shit om z’n werkeloze of hongerige buur,als hun zakken maar zo gauw
  mogelijk gevuld worden,om daarna het gebouwde paradijs met al haar
  pracht en praal te tonen aan die werkeloze en hongerige buur,die zelf
  tijdens de verkiezing,de dieven deze mogelijkheid geboden heeft,jaar in
  jaar uit.Het kan bij mij nog steeds niet in,dat mensen als Brunswijk,
  deel zijn van de regering?je wordt toch verschrikkelijk uitgelachen
  in het buitenland neem ik aan.Hiermee wordt elk intelligent mens
  beledigd en belachelijk gemaakt.
  Maar de surinamers vinden het normaal
  dat dieven lees bestuurders niet hoeven te bewijzen hoe of zij aan hun kapitaal,anders gezegd land’s kapitaal gekomen zijn.
  Hoe kun je trots zijn op een land met zulke walgelijke bestuurders?.
  Hoe kun je trots zijn op een land dat zich laat verblinden door
  5 miljard redenen om zich leeg te laten roven en voor altijd beschadigd
  en ontheemd achter gelaten te worden.
  GEEF MIJ één(1)REDEN OM TROTS OP TE ZIJN.


  Maak melding

 25. Ik mis constructieve reacties,alleen oeverloze nonsenserij,typisch Surinamers.Zelfs de Nederlandse maatschappij veranderd jullie denkwijze niet !

  Suriname is structureel onderbevolkt,met een beetje planning kunnen we best 3 miljoen mensen herbergen.
  Voordelen: grotere markt-grotere economie,door de schaal grote meer directe buitenlandse investeringen.
  Vergeet een detail niet: De Amerikas zijn bevolkt door Immigranten,wij zijn allemaal nakomelingen van immigranten.
  Als de Chinezen miljarden willen investeren in Su,en er blijven 100.000 achter? so-be it, hoeveel honderduizende bange Surinamers wonen niet in den vreemden in Noordzee. Pas op dat Wilders jullie eens niet eruit lummelt. Waar zullen jullie dan naar toe rennen ? Juist ja onze mooie chaotische bananen republiek Sranang

  “Lang leve Suriname en alle Surinamers”,we vechten maar we blijven !

  Dendre sanie


  Maak melding

 26. denkwijzer………. idioot dat waren miljoenen geen miljarden…en als het goed is moet dat een creditline zijn….dat werk helemaal anders…nanga law.

  Verder hoe wilde Opa Ronald Vtje dat Hoefy zulke bedragen moet gaan beheren met $600 per mnd.als loon


  Maak melding

 27. Nou lijkt mij wel een goede zet hoor, ik denk dat de spoorweg en de huizen werkelijk gerealiseerd worden, als Chinezen gaan werken werken ze echt door hoor, respect ervoo, zo komt er tenminste iets van de grond ! Wees blij dat we met China goede banden hebben. En dan nog die miljarden van India…. nou gaat lekker toch. Het is voor de komende jaren bedoeld dus wacht het even af hoor….straks worden de vruchten geplukt !


  Maak melding

 28. Ik wil Suriname niet condoleren zoals de Reageerder het doet want ik vind het een Stomme reactie.We moeten China van vandaag studeren voordat we een oordeel over het land hebben en relaties tot arme landen bekijken want China heeft zich veranderd.De 6de December kon je uit de Observer het volgende lezen over reacties van derde wereld diplomaten”Numerous third world diplomats have complained that dealing with China has become more difficult in the past years”Nog een commentaar van een Marokkaanse diplomaat”China will never play the role of a global leader if its trade partners so poorly.”De vraag die ik stel is wat weet het Surinaams volk over deze plannen van deze regering en waarom hoor je nooit de oppositie wat zeggen dat constructief is?


  Maak melding

 29. Weer al dat geklaag over chinezen.juist de chinezen die iets tastbaars doen. ik ben er helemaal zeker van dat al die klagers in Nederland of elders in het buitenland zitten.

  Suriname heeft echt grote investeerders nodig met echt grote projecten zoals genoemd het spoor en het bouwen van flats voor onze ontwikkeling.We kunnen het niet zelf daarvoor hebben we hier het knowhow niet voor of Surinamers die zich jarenlang willen verdiepen en scholen.

  We kunnen echt niet ziten wachten op Surineds met hun Familie bijdrage want met dit geld bouw je geen spoorweg of flat en breng je geen duurzame ontwikkeling en aangezien de surineds niet massaal in suriname beginnen met een klein bedrijfje doen de chinezen dat.

  Ik heb liever de chinezen
  Als ik moet vergelijken tussen China en Nederland dan hebben we nu meer aan de chinezen dan Nederland omdat Nederland je een grote bak geld geeft maar investeert niet terwijl china echt investeert in mijn land

  Zo mensen niet klagen vanuit je luie stoel of vanuit Nederland die jou zekerheid bied
  Wij hier in Suriname die in dit land willen blijven zijn ook op zoek naar zekerheid en duurzame ontwikkeling en daarom moeten wij keuzes maken en wat deze keuzes ook mogen brengen het zijn onze keuzes die dit land niet verruilen voor
  een ander.


  Maak melding

 30. Nummer 4 is een reactie van niemand minder dan de man die nu op nummer 26 reageert pinto, zo laat hij zien hoe onbetrouwbaar en inconsequent hij is.


  Maak melding

 31. Is het een lening of een schenking?
  Die vraag moet eerst gesteld worden. Wij moeten met z’n allen een goede beslissing nemen, voor we deze stap zullen, want het heeft te maken met de hele economie van Suriname. Ik hoop dat de regering van Suriname bewust erover zullen nadenken en een beslissing zullen nemen.


  Maak melding

 32. Goed zo mr President! U bent op de goede weg. En voor die gene die het nog niet door hebben wil ik even nog enkele doordenkertjes plaatsen.
  1: Nieuwe inkomers in Suriname dienen pas bij de tweede generatie Surinamers worden.
  2. Chinesen passen zich niet zo gauw aan de plaatselijke bewoners. Kijk maar in Afrika en Indonesie.
  3. Opmerkingen geplaast in de rubrieken 25,27 en 33 zijn deels correct.
  4. Surinamers zijn echt te klein in aantal om dit land te besturen.
  5. Huidige populatie van Suriname zal moeten ploeteren en de basis leggen voor de nakomende generatie.
  6. Doorgang via Panamakanaal afroomen.
  7 Suriname doet er goed aan om een aantal wijze mannen te benoemen die de ontwikkelingen op afstand bestuderen en knel punten tijdig kenbaar maken.


  Maak melding

 33. Chinezen vinden suriname goed voor 2 miljard.
  Dit bericht is van 14 juli 2007.
  wie dit bericht bij google zoekt zal van verbazing achterover vallen hoe de man op nummer 29 reageert op dit bericht.
  pinto je bent ontmaskert als de grootste leugenaar bedrieger die hier op dit net komt.


  Maak melding

 34. Ik ben blij dat China en India mijn geboorte land Suriname wil opbouwen. Alleen vraag ik me af waarom alleen China die mogelijkheid krijgt en India niet.
  Ergens heb ik gelezen, dat ook India graag wil investeren in Surinaamse opbouw, maar werd geweigerd door de regering van Suriname.
  India kan heel veel in Suriname doen, aangezien de helft van de Surinaamse bevolking voortvloeit van Indiase origine.
  Suriname zal beter worden met behulp van deze twee landen.
  Denk aan openbaar vervoer bussen, tram en treinen in Suriname.
  Ik denk dat de huidige regering slim genoeg is om de aanbieding met beide handen aan te grijpen.


  Maak melding

 35. Goeie afspraken maken op papier a4tjes De Regering moet naar de wereld mark kijken (www.) mjin advies : eerst investering er uit halen dan 50% , 50% geen 5% I LAW

  NO BAY PAS!


  Maak melding

 36. Nog 5 !!!, en dan vragen jullie allemaal de faillissement van Suriname aan. De regering heeft dan jullie aan de chinezen verkocht.

  nog VIJF, nog VIJF, ga maar nu schreeuwen!!


  Maak melding

 37. Jammer dat de china nu gaat investeren in Suriname.Een gemiste kans voor Nederland.Nederland is nog altijd toonaangevend in weg en waterwerken zoals dijken.Ik heb met eigen ogen gezien wat de chinezen presteren als ze een weg aan aanleggen zijn .Goedkope structuur geen zgn paklaag onvoldoede aangewalst kortom het lijkt nergens op.
  Overigens Nederland heeft een morele plicht tegenover haar voormalige kolonie wanneer reikt Nederland de helpende hand in de vorm van ontwikkelingsgeld voor Suriname.Leo Snel


  Maak melding

 38. Tussen toen en vandaag hebben de chinezen meer dan 5 miljard dollars uit Suriname weggemoffeld met hun spiegels en kralen. En die idioten of zwarte pieten die blijven geloven in de gulle chinese sinterklaas.


  Maak melding

 39. China koopt Suriname voor 5 miljard dollars.Wat een afgang voor mijn land.In het buitenland lachen ze ons uit.Bouterse vult alleen maar zijn zakken en het volk die op deze domkop hebben gestemd janken nog steeds.Het land is kapot gemaakt door de leiders die wij hebben.Ze moeten allemaal opgepakt en opgesloten worden dat is mijn advies.Allen de Amerikanen kunnen Suriname helpen om van Bouterse en zijn bedriegers af te komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.