Staking middelbare scholen Suriname voorbij

17
Algemene politieke beschouwingen medio januari in Nationale Assemblee Suriname
De Nationale Assemblee in Suriname

PARAMARIBO, 21 apr – De staking op de middelbare scholen is voorbij. De Bond van Leraren, BvL, heeft besloten tot beëindiging van de protestacties. De nieuwe overeenkomst met de regering is in principe aanvaard.

Dit gebeurde tijdens een algemene vergadering van de vakbond. “De afgelopen dagen is er intensief gesproken met de regering. We hebben ons ingespannen voor een oplossing. Als de zaak ook door de regering wordt bekrachtigd en wij over het formele document beschikken, gaan we terug naar het werk”, zei BvL-voorzitter Wilgo Valies tijdens een persconferentie. Er is wel een ‘vertrouwenscrisis’.

Dit betreft het nakomen van verplichtingen door de regering. “Als we dezelfde houding zouden hebben als de leden, zou het betekenen dat er geen akkoord zou komen”, aldus Valies. Hij waarschuwde ook tegen eventuele rancune vanuit het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur. De vakbond zal weer in actie gaan als blijkt dat het ministerie strafmaatregelen treft tegen leden.

Bekijk ook:

17 REACTIES

 1. Wilgo Valies heeft ROBERTA ( ter verduidelijking:ik heb niks tegen homo’s)Peneux ontmaskerd als leugenaar en dus als onbetrouwbaar.! Peneux was tijdens de ondertekening niet zo spraakzaam als werkgever van hem gewoon zijn.. Valies heeft zich een waardige en strijdvaardige vakbondsleider getoond en heeft zelfs gedreigd dat als er ook maar 1 leerkracht rancune ondervindt vh ministerie? Het “war” is.. Eigenlijk moet Peneux de eer aan zichzelf houden en aftreden..Maar zoals vele andere politici heeft hij geen principe..Hij is keihard voor leugenaar uitgemaakt Door Valies en heeft deze beschuldiging niet kunnen ontkrachten..


  Maak melding

 2. Kijk naar Apintie TV, daar maakt de voorzitter van de BvL de mini-ster voor leugenaar uit. Met alle respect voor de voorzitter van de Bond. Maar, what else is new?!
  Waar je mee omgaat …… (Ik was niet in het Fort Zeelandia
  toen de soso lobi orgie gaande was).


  Maak melding

 3. Als de leerkrachten in de bond hun mond hadden gehouden zouden zij een nog dooiere mus krijgen ( misschien na jan 2017 herwaardering indien mogelijk i.p.v okt 2016).
  Valies weet dat hij in de gaten wordt gehouden door zijn eigen leerkrachten omdat hij DDB zes jaar makkelijk heeft gemaakt.

  Hooghart die helemaal in DDB’s broekzak weet nog niet wat hij kan/mag kraaien nu er een overeenkomst ligt.

  Nog een 100 srd voor iedereen die voor hem zelf goed genoeg is?
  Ik zeg maak je mond open.

  Bewondering voor die studenten die zich niet hebben laten binden acher NJP van de NDP.

  Er is weer school, dat is zeer zeker goed nieuws. Hopelijk kan lanti de afspraken na komen.


  Maak melding

 4. In het vervolg moet de BVL dezelfde taal spreken als deze regering als zij iets gedaan willen krijgen terwijl het niet opvalt; de regering verhoogt de binnenlandse staatsschuld met miljoenen dollars maar verdoezelt dat door de oude koers voor de USD te hanteren wanneer die schuld kenbaar wordt gemaakt aan het volk. De BVL moet daarom in de toekomst niet zeggen dat ze een loonsverhoging willen, dat mag gelijk blijven aan wat het was voor de devaluatie, alleen moet de regering, net als in het geval van raadsadviseurs en directeuren van parastatale bedrijven, leraren voortaan 24 i.p.v.12 maanden uitbetalen in een jaar.

  Een andere mogelijkheid is dat het salaris van de leraren voortaan in een vast USD of €€ bedrag wordt uitgedrukt, het mag desnoods in SRD’s, volgens de dagkoers, worden uitbetaald.


  Maak melding

 5. In de video die op Starnieuws te zien is, was het ” korte metten harde taal ” gedoe van ” minister Pineut ” duidelijk zoek.

  VOL SCHAAMTE en zielig als een PANDA moeder die net haar kleintje is kwijtgeraakt zat hij aan te horen hoe zijn eigen ” korte metten harde taal ” aan zijn adres werd geuit !!!

  Nou ! Als iemand mij onterecht een LEUGENAAR noemt en notabene in het OPENBAAR, dan breekt GEHEID de PLEURIS uit !!!!
  In dit geval was het opmerkelijk MUISSTIL in het kwadraat dus………….. minister ” PINEUT ” is a DAMN BLASTED LIAR !!!!

  Ja, hij maakt deel uit van een regering die dat gedrag als stokpaardje draagt dus ” WIE met PEK omgaat wordt ermee BESMET ” !

  Belangrijk is dat de SCHOLEN weer open zijn en de LESSEN worden HERVAT !!!! Het is nu uitkijken naar oktober 2016 en HOPEN dat wat is afgesproken met de leraren wordt NAGEKOMEN !!!

  Weliswaar heb ik mijn TWIJFELS !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Nu blijft de overeenkomst geheim terwijl de vorige zo op straat lag.

  Met wat er gezegd wordt een heel verschil.
  1) Herwaardering gaat met ondertekening in.
  2) Herwaardering wordt per oktober 2016 onvoorwaardelijk uitgevoerd.

  De regering breekt daarmee een eis van het IMF.

  Of er per oktober genoeg geld voor de uitvoering is behoort tot de geheimen van de toekomst.

  Per saldo kan gesteld worden dat de regering door de knieën gegaan is om de jeugd van straat te krijgen.


  Maak melding

 7. Het land Suriname wordt kapot gemaakt door Bouterse en zijn regering.Die gasten hebben geen verstand en kennis om het land te besturen.Het is een ramp in Suriname met de economie.Iedereen huilt en weten het niet meer.Wat willen ze eigenlijk hebben als je een sergeant als President kiest moet je problemen verwachten.Al die adviseurs zijn rijk geworden met domme adviezen die ze gegeven hebben aan die domkop die nu zit.Jammer voor het land maar het is niet anders.Het is hun eigen schuld dus heb ik geen medelijden met hun.


  Maak melding

 8. @Dus de IMF lening gaat bouta gebruiken om leerkrachten salaris uit te betalen?!Dan sortoe ka van de mensen die hiep hiep hoera schreeuwen en lof en dank betuigingen doen aan het adres van bouta,ze moeten juist IMF dank zeggen ,ook de leerkrachten moeten de IMF bedanken. Tot volgend maand bij jullie eerst vogende staking hoor leerkrachten.


  Maak melding

 9. @Hugo Chavéz,
  Nav jou posting heb ik de video op starnieuws bekeken. Thanks.
  Peneux en de top zijn ministerie worden met de grond gelijk gemaakt. Als ze nog een greintje zelfrespect hebben, stappen ze op.


  Maak melding

 10. @Snippi

  ” Als ze nog een greintje zelfrespect hebben, stappen ze op ”

  Ja, dat vind ik ook.
  Helaas maar hun laatste greintje zelfrespect, stoppen de meeste Surinaamse politici heel gauw in een zwarte vuilniszak en geven het stipt mee met de vuilophaalwagen, als het gaat om het behoud van hun hoge positie en privileges.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 11. GOEDZO Hr. VALIES ie kies ding mooi.

  Jozefzoon mag zijn mond houden . Is zijn zijn mislukte plan vergeten van de waarde loze schoolboeken die voor niets zijn aangeschaft. heet dat adviseur, je pensioen in Ned. is niet genoeg?
  Wijdenbosch ga jij liever naar huis . Heb je niet genoeg van al die dubbele salarissen. Lever een salaris in .

  Peneux hou de eer aan jezelf en bedank mijn lief poesje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.