Regering vraagt uitstel voor uitleg valutaveiling

36

PARAMARIBO, 9 apr – De regering heeft geen pasklaar antwoord op vragen over de valutaveilingen. Dit bleek tijdens de vergadering van het parlement over het economisch beleid. Volgens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën wordt nog druk geëvalueerd.

De resultaten van de veilingen zijn de laatste dagen op een rijtje gezet. Maar volgens Hoefdraad is de regering er nog net uit. Over enkele dagen moet duidelijk worden wat er zal gebeuren. Dan wordt ook een besluit genomen over het wel of niet voortzetten van de veilingen van voornamelijk dollars. Deze manier van interveniëren op de Surinaamse geldmarkt staat onder druk.

Parlementariër Mahinder Jogi (VHP) zei dat al ruim twintig miljoen dollar is geveild. De wisselkoers is vanaf het begin van de veilingen alleen maar gestegen. Jogi wil ook weten hoe de regering controleert of ondernemers handelen volgens de wisselkoers waar ze de dollars voor kochten. Hoefdraad had er geen antwoord op. De regering heeft dan ook om uitstel gevraagd met enkele dagen.

Bekijk ook:

36 REACTIES

 1. Boefdraad heeft geen antwoord dat is overduidelijk hij zoekt een weg om weer leugens te vertellen volk van suriname deze mensen houden jullie voor de gek jullie moeten in actie komen en suriname redden van deze oplichters


  Maak melding

 2. T’is simpel en ik roep dat al een week. Het IMF wilde een forse devaluatie in ruil voor steun. Als de NDP zo’n devaluatie in 1 keer had gedaan was er onrust ontstaan. Zodoende de veilingen. Nu werken ze alsnog naar de gewenste devaluatie toe in stapjes. Ik vermoed dat we bijna op het punt zijn wat het IMF heeft verzocht dus de veilingen gaan stoppen of ze lopen nog een korte tijd door.
  Toevallig haalde Santokhi dit gisteren ook al aan. Maar ik zag de bui al hangen.


  Maak melding

 3. Je hebt gelijk Shinehead. Als ik naar de foto’s van Hoefdraad kijk (zie DWT) lijkt het alsof hij een buffel schijt. En dan noemt Bouterse deze kneus een Monetair Deskundige. Als je geen vragen kan beantwoorden ben je in mijn ogen geen deskundige. Ja, je hebt gelijk. Hij zoekt naar geloofwaardige leugens.


  Maak melding

 4. Ze weten niet waar ze mee bezig zijn t is elke keer weer een gok wagen of op hoop van zegen iets doen zoniet een slag in de lucht.
  Op uitstel volgt binnenkort afstel immers vragen beantwoorden door ondeskundigen is en blijft een loodzware opgave dus liever creatieve verzinsels bedenken in het kader van aan het lijntje blijven houden van de paarse ongegeneerde meute.


  Maak melding

 5. SURINAME werk aan de oppot van je goudvoorraad, zoals CHINA,INDIA en RUSLAND ,om je eigen munt sterk te maken,en om verdere ontwaarding te voorkomen,zodat je door IMF,WERELDBANK en MULTINATIONALS niet in de UITVERKOOP beland.GELDZUCHT is de Wortelvan alle Kwaad in dit Globaliserende Contructie,tussen Ontwikkelde en onderontwikkelde Landen,bedrijven en consumenten met verdragen,overeenkomsten en wurgcontracten met verborgen details, waarin de listige Duivel tussen de kleine lettertjes zit,in dit complexe GEBAKKEN LUCHT SYSTEEM .


  Maak melding

 6. De leugen regeert nog voor de komende 5 jaar. De suri’s moeten niet zeuren immers hebben zij met volle verstand deze regering gekozen. De gifbeker leegdrinken tot de laatste druppel.


  Maak melding

 7. Die US dollars die geveild worden, die koopt boefdraad op met SUR dollars die hij ongedekt heeft laten bedrukken. Zijn huis is volgepakt met miljoenen ongedekte SUR dollars. Boefdraad is een geslepen boef


  Maak melding

 8. De regering heeft geen pasklaar antwoord op vragen over de valutaveilingen.

  Omdat er geen goed antwoord kan worden gegeven op de vraag “wat is het effect van de valuta veiling en is deze ook daadwerkelijk gerealiseerd?”
  Of
  Is de valuta veiling een totale mislukking en verspilling van de laatste US$ die men vrijelijk kon uitgeven zonder in problemen te geraken
  Neem mee in de overweging dat er binnenkort weer rente in US$ zal moeten worden betaald alsook de aflossing op de lopende leningen.
  Ook het bijstorten van de New Mont gouddeal moet nog plaatsvinden.

  Waar moeten al deze valuta’s vandaan komen?


  Maak melding

 9. dat is de nieuwe approach: hoefdraad – de regering heeft geen pasklaar antwoord…….
  de president: we zullen zien hoe wij hier doorheen komen. met die arme bouterse aan het roer.

  wat ook alweer doen die adviseurs?


  Maak melding

 10. HET IMF IS NIET TEVREDEN MET DEZE KOERS.
  HET VOORSTEL WAS TENMINSTE EEN OP TIEN VOOR DE UDS.

  De monotaire autoriteiten durfden een dergelijke vernietigende devaluatie niet door te voeren/

  Met de valutaveilingen kan het syndroom a no mi voortgezet worden

  Meer dan misdadig om uit de krappe staatskas nogeens 20 mlj UDS S te verkwanzelen.

  Onderzoeken als deze mijonaires niet willens en wetens deze ellende over ons volk uitstorten.


  Maak melding

 11. RESHUFFELING

  Zo langzamerhand weten we allemaal wat het betekent als er in de media melding wordt gemaakt van de zoveelste op handen zijnde reshuffeling van ministers of onder hen gestelde hoge of lagere ambtenaren. Voor het rampjaar 1980 werd er vaak met een deftig woordt gesproken over een mutatie van een bewindsvoerder of andere ambtenaar. Na de zogenaamde revolutie die grandioos is mislukt, werden er voortdurend en regelmatig ministers en zelfs hele kabinetten gereshuffeld. We weten wat er na het kabinet Chin A Sen gebeurde. We kregen daarna het kabinet Neijhorst en na de Decembermoorden kwam het kabinet Alibux en vervolgens Udenhout, Radhankishun en Wijdenbosch. Wisselen van kabinetten en ambtenaren is voor de exponenten van de zogenaamde revo een doodgewone zaak. De schuld bij zogenaamd niet goed functionerende ministers en een minister president zoeken, dat is altijd zo geweest bij de revo-exponenten en hun leider, de huidige president van dit land. Het is altijd `a no mi’ geweest en niet anders.

  Het reshuffelen heeft echter nooit echt een tastbaar resultaat opgeleverd, omdat je wel geschoold kunt zijn, maar niet ontwikkeld en zeker niet de ervaring hebt om van de een op andere dag over te nemen van een voorganger, die wel de nodige ervaring binnen het ambtelijke heeft en zijn of haar werk wel naar behoren doet, maar moet vertrekken omdat het vermoeden bestaat dat de persoon in kwestie niet op dezelfde politieke frequentie zit. Dus de revo-exponenten en thans NDP, hebben altijd de fout gemaakt mensen te reshuffelen om de aandacht van de bestaande problemen af te leiden en de schuld toch van zich af te schuiven. Het reshuffelen hebben we dan ook, zoals voormeld, gezien tijdens de zogenaamde `revolutie’ 1980-1987, de regering Wijdenbosch 1996-2000 en nu tijdens de regering Bouterse I en II . Bij het aantreden van Bouterse I heette het dan wegwerken van bepaalde ambtenaren ( hoog en laag) om gewijzigde beleidsinzichten.

  De regering Bouterse I heeft het toen wel gelijk geweten. Hoeveel ging er niet fout binnen bepaalde departementen, omdat de vervanging haar kennis en kunde niet kon tonen en er een grote puinhoop van maakte. Thans moeten er districtscommissarissen gereshuffeld worden. Waarom die mutaties worden gepleegd, is maar ten dele bekend. Bij bepaalde burgervaders is het een kwestie van verwijdering, omdat die dan zogenaamd hun werk niet naar behoren zouden hebben gedaan. Anderen moeten opstappen, omdat ze pensioengerechtigd zijn. Minstens één DC weet niet precies waarom ze ineens weg moet. Zal wel iets met rancune te maken hebben, of omdat de DC ineens niet meer zo goed ligt binnen de structuren van de paarse partij. Een DC die niet goed functioneert, kan incompetent zijn, omdat hij of zij daar geplaatst is om zuiver politieke overwegingen. Maar een DC die niet goed kan werken, dat heeft tegenwoordig veelal te maken met een groot gebrek aan middelen die door de Staat ter beschikking dienen te worden gesteld. En het is zeker zo, dat elke districtscommissaris daar enorme last van ondervindt.

  Je kan dan wel tot reshuffeling overgaan van een DC, maar daarbij zal er nog geen verbetering hoeven op te treden in het district, als je vanwege het centrale gezag in Paramaribo geen of zeer onvoldoende middelen ter beschikking stelt. De persoon ontheffen en vervangen, brengt dan geen oplossing. Het enige tijdelijke voordeel wat je dan als regering hebt, is dat je al hetgeen fout is gegaan in het district in de schoenen van de scheidende DC kan schuiven. Het zal ons, gezien de huidige precaire toestand waarin ons land zich thans bevindt, niet bevreemden indien er over niet te lange termijn ook reshuffelingen zullen volgen binnen het huidige kabinet-Bouterse II.


  Maak melding

 12. Dre deze regering heeft al 6 jaar geen antwoorden. Wanneer heeft Bouterse voor
  het laatst veranwoording afgelegd in het parlement. De man ontwijkt ook het debat. De suri’s moeten maar leven met mr Jackyl en Hide. De hide en seek games will be continued …..


  Maak melding

 13. Toen ik hoorde dat men in Suriname valuta ging veilen had ik op dit forum geschreven dat ik geen econoom ben, maar op een papiertje kon meegeven dat het niet ging werken. Als je zelf geen valuta heb kan je de koers niet administratief proberen te verlagen. Dat gaat niet werken. Als de veiling de koers structureel zou kunnen verlagen, dan zou er op de wereld, waar andere landen ook mee te kampen met het valutaprobleem in hun eigen land al lang met dit wondemiddel hebben opgelost.
  Men probeerde het wiel opnieuw uit te vinden.
  De doodvonnis voor de valutaveiling is al geveld, en de executie is a.s zondag.


  Maak melding

 14. Van mij krijgt Hoefdraad zoveel uitstel als hij maar hebben wil, ik heb er al lang een gewoonte van gemaakt om naar een ander TV station over te schakelen op het moment dat er een NDP tronie in beeld verschijnt. Ik heb nooit naar de leugens en beloften van dit tuig willen luisteren en nu het overduidelijk is dat ze geen flauw benul hebben hoe Suriname uit de problemen te halen, heb ik wel iets beters te doen dan naar Hoefdraad, Limbo of Bouterse te luisteren.


  Maak melding

 15. Ze zijn daar helemaal de weg kwijt, een stuurloos schip, wat ieder ogenblik kan zinken met moordenaar kapitein boutese, en een zogenaamde monetaire auteriteit Boefdraad als stuurman, geen van beiden weten het niet meer, en hebben weer uistel gevraagd, om weer met list en bedrog, het volk te misleiden, en kunnen dat doen, omdat het volk toch passief blijkt te zijn.


  Maak melding

 16. Hahahahaaaa…..uitstel dat wil de corrupte ndp regering om tijd te winnen.
  Boefdraad weet het zeker..van uitstel komt afstel
  Uitstel is afstel!!


  Maak melding

 17. De regering is, zo stelt de bewindsman, unaniem tot de conclusie gekomen dat de regeling wat betreft de egalisatiereserve in het huidige tijdsgewricht niet meer houdbaar is. Boefdraad benadrukte dat de regering niet bezig is met een heksenjacht op de verzekeringsmaatschappijen, noch minder is de beoogde afschaffing een onbesuisde stap. “We gaan niet a la dol maatschappijen beginnen aan te slaan.” Er zal ernaartoe gewerkt worden dat de Staat krijgt wat hem rechtens toekomt.

  Boeven boeven en nogmaals boeven zijn de baas der boeven en al zijn rovende marionetten, alsook die oerdomme paarse stommelingen die het verdienen beroofd te worden door deze boeven olv baas. Het wordt met de dag erger en paars misdadig. Kut voor die paarse aanhangers. Voor eind van het jaar is de koers 1U$ voor 50 srd.


  Maak melding

 18. als bouta zelf zegt,dat hij niet weet wat hij moet doen..

  zijn ondergeschikte foetoe boy vraagt uit stel om antwoordt te geven heeft de kennis kunde niet wat te doen/zeggen..

  dan rest niks anders,,dan op te hoepelen wegens onkundig heid om dit soort ambt te bemachtigen..,,rot op mannen..

  gaan jullie zelf tomaten planten als je nog ballen hebt..

  waardeloze lijders .

  .wie heeft deze figuren gekozen..

  wat een poep van lijders wordt sme beheerst..letterlijk ka mang…


  Maak melding

 19. hoefdraag was toch naar New-York en China af ge reist om telesur te verpachten voor 100 miljoen US$ ,,, wat heeft hij bereikt en wat meegenomen voor het land..

  het heeft het land minstens 15000 us$ gekost en wat is het land daarmee opgeschoten..

  deze man zit niet tussen de mofinawan in de vliegtuig,maar 1 ste klass…

  heeft hij een verslag ingelevert aan opa ddb..


  Maak melding

 20. Die boefdraad is geen monetair deskundige. Dat roep ik al een hele tijd. Hij een buitenechtelijke zoon van DDB. En zijn diploma’s heeft hij gekocht.

  De ene zoon opereert buiten en handelt in witte poeder en de andere gebruikt zijn door ongedekte SU dollars te produceren en deze op veiling te verkopen


  Maak melding

 21. Die boefdraad is geen monetair deskundige. Dat roep ik al een hele tijd. Hij is een buitenechtelijke zoon van DDB. En zijn diploma’s heeft hij gekocht.

  De ene zoon opereert buiten en handelt in witte poeder en de andere gebruikt zijn macht door ongedekte SU dollars te produceren en deze op veiling te verkopen


  Maak melding

 22. De regering heeft de morele verplichting om per omgaande antwoorden te geven.
  Als Front die geflikt dan had Bouterse tot massa demonstraties opgeroepen zo niet een coupe gepleegd. In ieder ander land had het volk Bouterse met pek en veren het land uitgeschopt. Maar goed de apatische suri’s blijven als slaafse hondjes achter deze bejaarde niets nut aan hollen.


  Maak melding

 23. De ene ad hoc beslissing wordt gevolgd door de volgende ad hoc beslissing. Let maar op. Boefdraad gaat straks zeggen dat de valutaveiling niet zo’n goed idee was. En dan? En wie roept dit wanbeleid een halt toe? Het volk? Het volk weet het verschil tussen 1 en 2 niet eens. Hou toch op!


  Maak melding

 24. Waar zijn de NDP deskundigen{economen}: RobG, Mazda, Paraman. Heren, jullie regering zit in problemen, help ze a.u.b. RobG, de regering heeft een plan van aanpak hard nodig. Je bent deskundig zeg je, help ze a.u.b.
  Durf je de regering niet rechtstreeeks te benaderen, stuur dan je plan van aanpak naar de Oppositie, schaam je niet.
  De Oppositie zal je plan van aanpak eenvoudig, verstaanbaar vertalen, voor die dommies {Bouterse,boef, moordenaar e.a.}, die zekerheid kan ik je geven. Jongens, doe je best, de typhoon nadert langzaam maar zeker.


  Maak melding

 25. Ad hoc beslissingen nemen.
  Proberen het reserve wiel weer uit te vinden.
  Brandjes blussen.
  Water naar zee dragen, dweilen met open kraan.
  Natte vinger werk.

  Daar is deze regering heel goed in.
  Oh ja was het bijna vergeten …….zelf verrijking van family and friends.


  Maak melding

 26. The Day the dollar die,there be no more corruption,the whole world is run on bluff .omdat dit Moderne Financiële Systeem (Wall Street,Babylon) gebouwd is op Onrechtvaardigheid van Bloed,Zweet en Tranen van de verdrukten,zal het niet lang meer stand houden en zal het Kaartenhuis wereldwijd in elkaar storten. Suriname is maar een kleine speler,rijk aan grondstoffen op het grote toneel,en zoals velen landen arm in geloof, hoop en liefde , maar YAHWEH ZIJN Molen maait en draait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID.


  Maak melding

 27. @Falasha,

  Dat zijn dromen, mooie dromen, maar wel dromen. Kijk maar binnen een gezin, Mensen zijn echte bloedverwanten en toch bedonderen ze mekaar.

  Zodra het aantal mensen met saatvik eigenschappen niet groter is dan de rest zal er sprake zijn van crimimaliteit, oplichting, geweld enz. . Er zijn 2 directe en makkelijke stappen om de saatvik-eigenschap te verhogen of te verkrijgen voor zowel theisten als ook atheisten: 1. spreek altijd de waarheid, ook al lijdt je hierdoor (economische) schade. De bijkomende innerlijke ontwikkelingen worden dan zo groot, dat je bijna alles aan kunt. De Hindoes noemen dit Satya Narayan Puja en 2. eet geen vlees, vis, ei en andere dierlijke producten meer. Dit voorkomt bloedvergieten van onschuldige wezens. Bloed(vergieten) trekt lagere demonische geesten aan die zich ermee voeden en zich daarom kunnen vermeerderen waardoor er nog meer behoefte (door hun) aan bloedvergieten ontstaat waardoor het bloedvergieten (ook van mensen) in de wereld toeneemt en de saatvik eigenschap geblokkeerd wordt voor de hele wereld en het steeds moeilijker wordt dit te ontwikkelen of te onderhouden.

  Vandaag is de 3e nacht van Navratri. Profiteer ervan. Het minste wat je kunt doen is in deze periode van 9 dagen geen vis, vlees, ei, alcohol, drug, tabak te consumeren en met mate te eten opdat je zintuigen zich weer kunnen verschonen, je spiritualiteit toeneemt en bloedvergieten van onschildige wezens (kippen, koeien, schapen, geiten, vissen enz) minder wordt, al is het maar tijdelijk.


  Maak melding

 28. die hele ka bende regering is ,,,radeloos,redeloos,verstand loos,,lijder duikt overal weg,,heeft geen enkele vorm van verstand op vragen..,

  simons is totaal de kluts kwijt duikt ook weg,weet niet wat e zeggen..

  hoe hou je dit de komende vier jaren vol..

  mensen coa. rot toch op..


  Maak melding

 29. @Jabala;100% eens met je,bovenstaande,de mens is verre van zijn innerlijke verwijderd, door geldzucht en hebzucht naar het uiterlijke,materialisme, daarom dat de SCHEPPER het toelaat,dat het kaartenhuis van onrein,onrechtvaardigheid en materialisme, in elkaar stort,zodat de schapen en bokken gescheiden worden.The Whole World is run on bluff,There be no more Corruption ,the day the Dollar die , Just wait and see .


  Maak melding

 30. Iedereen heeft het kunnen horen. Minister Hoefslag heeft belooft per zondag 10.04.2016 bekend te maken wat de evaluatie van de valuta veilingen voor conclusies oplevert.

  Er is duidelijk nog niets bekend. Ofwel Minister Hoefslag staat weer in zijn hemt en daarmee de regering, de coalitie, de DNA en het volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.