SWM vervangt koperen buizen in netwerk

27

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft deze week het traject ingezet om de koperen buizen in het waterdistributienetwerk in Suriname te vervangen door pvc-buizen. De koperen waterleidingbuizen dateren uit 1932 en vertonen lekkages. Het startsein van het Water Supply Infrastructure Rehabilitation Programma is woensdag gegeven aan de Indira Ghandiweg ter hoogte van de Meursweg.

27 REACTIES

 1. Er zal op tijd de pvc buizen moeten worden schoon geblazen met grote stukken sponzen die met een hoge druk door de buizen word geschoten.

  Dus vervangen alleen is niet de garantie van een gezond en veilig transport systeem.
  Kijk maar wat voor troep (algen en vuil) uit de pvc buizen kont die naar de huizen lopen en niemand die er om maalt noch adviezen om geeft.
  Jaarlijks probeer ik met een kleinere afmeting pvc buis de grotere schoon te maken.


  Maak melding

 2. @Bigi sma,
  Ben je onderhouds monteur het schoonmaken moet door mensen die er verstand van hebben gebeuren.
  Maar ja ik begrijp dat je denkt ik geef het geld liever niet uit.
  Een tip gooi niet teveel algen medicijn in.


  Maak melding

 3. Serieuze waarschuwing aan de SWM
  Leg de pvc buis naast het trajecten van de spoorbaan en vierbaansweg die volgens de planning dit jaar nog moeten komen. Als jullie het goed uitkienen kan met de buis ook direct water worden geleverd aan de 18.000 huizen.


  Maak melding

 4. Geen toename in geldovermaking of pakketten uit Nederland

  PARAMARIBO – Surinamers ontvangen in de huidige precaire economische situatie nog geen extra geld of spullen van familie of vrienden uit Nederland. Er is geen toename in geldovermakingen en verzending van pakketten hiernaartoe. De financiële situatie van Surinamers in Nederland en de verhoogde douanekosten in Suriname, worden door de betrokken dienstverleners als oorzaken gezien.

  Enkele jaren geleden was die toename volgens Egon Audhoe, directeur van verschepingsmaatschappij Laparkan, nog wel duidelijk te merken wanneer de situatie in Suriname verslechterde. Nu ziet hij zelfs een daling van 10 procent in de verscheping van pakketten. “Mensen sturen minder kleine pakketten. Ik denk dat familie in Nederland nu meer opspaart en dan een grotere doos stuurt.”

  De oorzaak van de daling in pakketten ziet hij vooral in de toegenomen afhandelingskosten. De fors gestegen douanekosten vanaf midden januari worden doorberekend aan de klanten, waardoor zij nu veel meer moeten betalen voor afhandeling van hun pakketten. “Voor het afhandelen van een pakket moet nu tussen de tachtig en honderd Surinaamse dollar worden neergeteld.” Het posten van een pakket in Nederland kost tussen de vijftien en veertig euro.

  Audhoe verwacht pas een stijging in pakketten wanneer de situatie nog nijpender wordt, maar denkt dat familie in Nederland dan eerder andere mogelijkheden zal aangrijpen. “Misschien dat mensen er eerder voor kiezen om geld op te sturen wanneer mensen echt in nood zijn.”

  Volgens Ramon Hooplot, directeur van Western Union, is er wel een stijging in het aantal overmakingen naar Suriname merkbaar, maar hij wijt dit eerder aan een recente campagne waarbij de extra kosten zijn verlaagd. “In Nederland is het ook geen rozengeur en maneschijn, dus het is niet zo vanzelfsprekend dat mensen daar geld kunnen missen. Het is vaak ook een soort plicht om naar je familie in Suriname over te maken.”


  Maak melding

 5. Als er een bericht op WKN verschijnt dat men in Suriname een raket lanceerinrichting voor het lanceren van raketten naar Mars of een deeltjesversneller gaat bouwen om elementaire deeltjes te onderzoeken, dan nog zullen een paar forumleden komen uitleggen dat de deskundigen het niet goed doen en gaan ze ongevraagd uitleggen hoe het wel moet. In Suriname hebben we aan bijna alles gebrek behalve aan ‘sabi man’.


  Maak melding

 6. @ Henkes.

  Je hebt gelijk, te veel deskundigen in Su.
  Soso sabi man, daarom wé skijt !

  @ Damsco.

  Rustig mang; denk aan je rikketik, je hebt er maar één.

  Soso lafu dja.

  Jacko.


  Maak melding

 7. Volgens mij is dit een complot van de Hollanders om ons gezond drink water te stelen.Waarom zouden ze anders geld steken in Sur.in regeer tijden van opa?


  Maak melding

 8. @ Damsco.

  Het leven is kort Damsco; no spang yu nikie teté, lafu mékie presirie. Mi no é spang, ze kunnen beter over me lullen dan over mijn L..l fietsen !!!! (Lol )

  Jacko.


  Maak melding

 9. @Damsco
  Ik zou zeggen, laat dat over aan de deskundigen, jullie weten het altijd beter……..jullie hooggeschoolde dommeriken.

  Damsco, waar lul je nu over?, jij bent niet eens in staat het meervoud van dommerik goed te typen.


  Maak melding

 10. Hallo,

  Is het niet zo dat als de grond (aarde) opwarmt, die pvc buizen gaan smelten, kromtrekken, buigen? En dat een grote druk op degrond erboven die buizen kan doen scheuren?


  Maak melding

 11. ik adviseer alle mensen in suriname die regenwater opvangen in duro tanks, een water filter te gebruiken en de duro tank, waarin het regenwater wordt opgevangen, OF na 2 dagen het schone regenwater over te zetten in een andere duro tank, zodat het opgevangen slib en teer en roet dat met de regenwater in de eerste duro tank werd opgevangen weer, te verschonen,,, men zult verstelt staan hoeveel rotzooi en teer slib er in de lucht zit….


  Maak melding

 12. “het Water Supply Infrastructure Rehabilitation Programma” voor het vervangen van een paar koperen buizen…..dan weet je al dat je genaaid wordt…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.