Sociaal Economische Raad Suriname weer actief

31

PARAMARIBO, 8 apr – Suriname heeft weer een Sociaal Economische Raad, SER. President Desiré Bouterse heeft de leden geïnstalleerd. Vijf leden zijn voorgedragen door de regering, vier door de vakbeweging en vier door het bedrijfsleven.

De raad moet het sociaal en economisch gebeuren ordenen. “Voorwaar een zwaarwichtig doel dat bereikt kan worden door doorwinterde professionals. De SER was voor het laatst actief in 2011. Er is sindsdien geen nieuwe benoemd. “Het is helaas niet gelukt en ik begrijp de haast om de nieuwe leden te benoemen. Ik ben bijzonder blij dat u dit gedeelte van het werk van mijn schouders haalt”, zei Bouterse bij de installatie.

Bouterse is ‘hoopvol’ dat het nieuwe team zich goed van zijn taken zal kwijten. Namens de regering zitten in het team Ferdinand Welzijn, Derryck Ferrier, Carlo Jadnansingh, Reynold Simons en Winston Caldeira, voor het bedrijfsleven Maarten Schalkwijk, Sigmund Proeve, Marriet Tjon A Ten Marjorie Renardus en namens de vakbeweging Armand Zunder, Jan Haakmat, Dharmdew Chotkan en Roy Haverkamp.

Bekijk ook:

31 REACTIES

 1. Dus deze opa is president en deed ook nog het werk van de SER ( van 8 personen) erbij zegt hij.
  Maar hij is ooit opgeleid voor sergeantje sport instructuur en heeft totaal geen verstand van economie. Vandaar dat het land failliet is. En trouwens, deze bejaarde opa kan nu 8 van zijn slapende adviseurs naar huis sturen. Of misschien benoemt hij 8 er bij. Voor elke SER lid een adviseur om ze door Boefdraad te laten controleren


  Maak melding

 2. De Ser was laatst actief in 2011.
  Bouta had de taken overgenomen en streek 8 maal salaris ieder mnd erbij.
  Zijn slogan was volk van Suriname wees gerust alles komt terecht in mijn zak.


  Maak melding

 3. Misschien een goed idee om deskundigen mee te laten denken in het reilen en zeilen over de economische activiteiten in swieti sranang, maar er worden personen bij gehaald, van wie er nu al gesteld kan worden dat hun houdbaarheids datum reeds lang verstreken is. Een ieder zou zelf kunnen invullen wie ik hiermee bedoel. Ik zie geen enkele positieve bijdrage van deze figuren. Er is zelf bekend in wat voor ellende deze personen Suriname hebben neer gestort. Sorry Desi, maar het advies is gooi de handdoek in de ring Suriname is niet gebaat bij welke bijdrage dan ook jij wil leveren. Jouw verleden heeft al voor genoeg ellende gezorgd. Nog meer ellende kun je ons besparen door op te krassen.


  Maak melding

 4. Nog acht man erbij .Wie gaat dit betalen? Was drie niet genoeg? Probeer nu maar mer voorstellen te komen waar de raad unaniem achter staat.
  Het waterhoofd wordt steeds groter.
  De schuld ligt dit keer niet alleen bij Bouterse.
  Suriname kan raden en adviseurs instellen wat het wil, zolang de arbeidsmarkt niet wordt hervormd en de corruptie wordt aangepakt zal je niet uit de crisis komen.
  Devaluatie om je export goedkoper te maken ( en je import duurder, waardoor je minder gaat importeren) en je deviezen kan verdienen zal gedoemd zijn te mislukken.
  Het zou kunnen lukken bij een hele forse afwaardering van de SRD.
  Het recept voor Su is dan ook
  1. veel minder vrije dagen en langere werkdagen. Controle op de werkzaamheden en werktijden
  2. forse afwaardering van de SRD
  3. Heffing toeristenbelasting ( de toerist komt toch wel, na 3 maanden is men dit vergeten en gaat het leven verder.)
  4. Heel veel adviseurs eruit
  5. Minder ministeries. Dubbele werkzaamheden per ministerie
  6.Het (grotere) bedrijfsleven stimuleren ( en niet met terugwerkende kracht belasting gaan heffen, of hogere inkomstenbelasting ). Ten eerste verkracht je het bedrijfsleven en het vertrouwen wordt geschaad. Welke idiote adviseur heeft dit bedacht.
  7. Rente fors verhogen


  Maak melding

 5. Bouterse weet het ook niet meer waarmee hij bezig is.Hij heeft het land 5 jaren naar de kloten geholpen en nu komt hij met een SER.Ik lacht mijn rot als ik deze grappenmakers ziet.Ik denk zelf dat het probleem van Bouterse is dat hij geen verstand heeft van Economie om het land goed te besturen.Hij moet gewoon opstappen en tegen het volk zeggen ik heb het geprobeerd maar het gaat niet.Ik heb een puinhoop van het land gemaakt.Dan begrijpt iedereen het.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 6. Wij wachten nog steeds op een waarheid en verzoeningscommissie en een constitutionele hof. Wanneer gaat Bouterse deze zaken installeren.


  Maak melding

 7. Het installeren van “organen’ kost uiteraard geen moeite integenstelling tot het beantwoorden van vragen in het parlement enof Boxel indien je aanwezig zou zijn of de ballen hebt aanwezig te zijn.

  Het is enkel maar een toneel spel opgezet om de gedachten af te leiden van de realiteit immers het paarse (gedrogt)volk slaapt verder.

  Er is GEEN enkel “orgaan “geslaagd die deze moordenaar heeft geinstalleerd…alleen maar toneel…

  Het enige wat geslaagd is is de import/export bedrijf genaamd COKE bv !!!!


  Maak melding

 8. @Surinamer, je hebt gelijk en dit betekende dat niemand hem kon controleren wat hij met de staatsgelden deed.

  Nu is de pot leeg dus mogen de SER leden zich weer hierover gaan buigen. Die zakken van hem, zijn vrienden en familieleden zijn al gevuld.


  Maak melding

 9. jaaaaaaaaaaa leuk hoor nu mag anderen het van je shouder af neeme, van acht man lang de salaris in je zak , wat is dit voor popen kas , er is weer geld us dollar leen maar door , no spang kom goet hoor , moro i kong , jaaaaa nog 5 , ik hoor ze nog zeggen , bouta boeng mang , hoe dom kan je zijn mensen , go jang brong brong , drada , de groetjes van bo bo mang


  Maak melding

 10. Wanneer gaat Bouterse nu eens verantwoording afleggen in het parlement. Het blijft maar bedrijfsbezoeken, lintjes doorknippen, aanstellen van adviseurs en benoemingen in commissies. Het geld ligt in het buitenland. Wordt het ook niet tijd dat hij handelsmissies gaat doen. 1 grote poppenkast.


  Maak melding

 11. “Ik ben bijzonder blij dat u dit gedeelte van het werk van mijn schouders haalt”, zei Bouterse bij de installatie.
  Kort daarna lag hij weer in zijn hangmat te snurken. Daarvoor had hij natuurlijk eerst het nodige genuttigd.


  Maak melding

 12. Vreemd dat namens de werkgevers geen hindoestaan erbij zit terwijl men maar steeds beweert dat veel bedrijven in handen van hindoestanen zijn. Dus dat blijkt niet te kloppen.


  Maak melding

 13. Forummmers, Odi odi.

  Vandaag is de S.E.R. van Suriname aan de beurt.

  Dus geef ook een reactie a.u.b.

  @Jabala!
  Ik had ook eerder iemand uit The Kuldipsingh Group verwacht namens de werkgevers.


  Maak melding

 14. Het valt me toch tegen dat ze onze top-econoom RonG niet gevraagd hebben tegen een riante vergoeding plaats te nemen in deze SER of zouden ze hem daar niet kennen en/of serieus nemen, hij is natuurlijk alleen hier op de waterkant site wereldberoemd met zij ge-orakel


  Maak melding

 15. Enkele besparingstips voor de Surinamers:

  1. koop geen schoenen, maar loop op een tip-tip
  2. warm land, dus geen kleding nodig, loop rond in bikini en korte broek
  3. doe je was in de Surinamerivier of in je lokale sloot
  4. eet weinig en drink veel water
  5. hou een siesta
  6. bak je eieren op de hete dak van je auto
  7. kijk geen televisie
  8. zit buiten en zet de airco uit
  9. week je voedsel 2 uur, dan is het sneller gaar
  10. gebruik spaarlampen


  Maak melding

 16. Su is al failliet, maar er worden steeds meer mensen aangesteld in Overheidsdienst . Met wat gaat Bouta deze mensen betalen dan ? Uit opbrengst van coke zeker; en het volk é k@ intussen. Ai baja, na wan tru tru sari tori; wanneer eindigt deze nachtmerrie eigenlijk ????

  Sari Tori

  Jacko


  Maak melding

 17. Ndp heeft de SER linea reacta opgedonderd bij hun aantreden.

  Nu het zwaar slecht gaat gaan zij alle organen die opgedoekt waren weer tot leven wekken en dit gebruiken als dekmantel/ schild bij de volgende verkiezing.

  En Groningse drs emeritus homo homini lupus Robg zal met gemak de SER als schuldige aanwijzen voor het ontbreken van herstel.
  Ano mi.


  Maak melding

 18. Ik zie geen enkele naam die integer genoeg is om deze regering onder een vergrootglas te plaatsen. Allemaal lopen ze in het gareel van DDB….totaal geen toegevoegde waarde dus…


  Maak melding

 19. Als Winston Caldeira er is dan is er geen man overboord.Hij alleen heeft het meer opbrengsten fonds natuurlijke bronnen opgemaakt.En dat zonder enige hulp.
  Dus komt wel goed met de SER.Ze hadden ook Glenn Geerlings kunnen zetten.Die heeft de PARA Industries opgegeten.Helaas overleed een zoon van hem aan voedsel vergiftiging na het eten van PARA Industrie.En die was alweer een neefje van Reynold Simon.


  Maak melding

 20. Bouterse opstappen is het beste voor het land.Je hebt geen verstand van zaken om het land goed te besturen.Je hebt al 5 jaren lang samen met Brunswijk/Somohardjo geprobeerd wat van te maken maar het is niet gelukt.Jullie hebben een puinhoop ervan gemaakt.Het volk huilt maar weet niet wat ze moeten doen.Nog 5 jaren dan bestaat het land niet meer want niemand wilt de verantwoordelijkheid nemen.Het beste je mandaat terug geven aan het volk.Dat is mijn advies.


  Maak melding

 21. Weet even niet hoe de wet in Su spreekt over “procedures” voor het afzetten van de zittende president. Maar als in een immens land als Brazilië het kan, waarom dan niet in Su. Is er dan echt niemand in staat om iets te doen. Of is het volk gewoon echt tevreden…..en zijn wij hier allemaal een stelletje druktemakers..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.