‘Oppositie niet gericht op ontwikkeling Suriname’

93

PARAMARIBO, 7 apr – “In Suriname is de oppositie nooit gericht op de ontwikkeling van het land.” Dit stelt vakbondsleider en parlementariër Ronald Hooghart (NDP). Hij hekelt de kritiek die de oppositie heeft op elke stap of maatregel. De oppositie vindt bijvoorbeeld dat valutaveilingen de Surinaamse dollar alleen maar meer ontwaarden.

Volgens de laatste valutaveiling staat de wisselkoers voor de dollar op recordhoogte. Het is vijf Surinaamse dollar en twee en veertig centen. Ook het voornemen om de wet op Inkomstenbelasting te wijzigen is onder vuur genomen. Het is zelfs zo fel dat de betreffende vergadering van het parlement is uitgesteld. “De oppositie is altijd gericht op het neerhalen van zaken”, zegt Hooghart tegenover de Times of Suriname.

Hoewel oppositiepartijen in het parlement juist aangeven dat ze voor ontwikkeling zijn, wordt het dus heel anders opgevat. “Wij vinden dat als de samenleving problemen heeft, wij die samen moeten oplossen”, aldus Hooghart. Maar dat is juist wat de oppositie bepleit. Er worden zelfs voorstellen gedaan. Hooghart ziet er geen been in: “Men maakt misbruik van de situatie om er politieke munt uit te slaan.”

Bekijk ook:

93 REACTIES

 1. Begint deze door de NDP omgekochte staatsfossiel weer te blaten? Natuurlijk legt hij de schuld weer bij de oppositie neer, want hij ziet het schip ook zinken! Alle moties van de oppositie zijn rücksichtslos door de coalitie weggestemd. Het wordt tijd dat Hooghart verdwijnt, want zijn houdbaarheidsdatum is al lang overschreden!


  Maak melding

 2. Lees wie het zegt.
  De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.
  Coalitie en oppostie hebben zich zo ingegraven in hun eigen stellingen, dat er een patstelling is ontstaan in de Assemble.
  Met de vertegenwoordiging die er nu zit, wordt het niets meer als het gaat om SAMEN uit de problemen proberen te komen.
  We hebben een regering die van alles zegt, maar veel te weinig daadkracht aan de dag legt in deze crisistijd.
  We hebben een oppositie die van alles zegt, maar nergens toe in staat is.
  We hebben een volksvertegenwoordiging in de Assemble, die die benaming absoluut niet waard is.
  Politiek anno 2016 in Suriname.


  Maak melding

 3. Als of het NDP beleid gericht is op ontwikkeling. Het land is door hebzucht ten onder gegaan. Waarschijnlijk gaat deze seniele oude man dit niet begrijpen immers is hij overgelopen voor een bosje knippa’s. De man moet voor quorum zorgen en meestemmen. Nu mag hij de oppositie neerhalen via de media. Wat mensen wel niet doen voor een broodje pom en een djogo.


  Maak melding

 4. Ze zijn een wet aan het voorbereiden dat de oppositie voortaan alleen maar de kont van de coalitie mag likken. Dat bespaart wc-papier.


  Maak melding

 5. Bepaalde lieden beginnen te dementeren, waar hebben zij hun scholing genoten. Alles wat niet technisch goed voorbereid was,is telkens aangehouden na geleverde opbouwende kritiek
  zie recent terug draaien van verzekeringsgelden, dus waar praat men over!!


  Maak melding

 6. Die meneer Hooghartig belemmeren de ontwikkeling van su ..omdat hij zit in coalitie moest de taal van Baas spreken..hij noem zich vakbondsman terwijl Mesen honger leiden weg met de fossielen


  Maak melding

 7. Als je als ” MOFINAWAN “door het LIKKEN van de PAARSE NDP RIMPELKONT, in staat bent gesteld om tegenwoordig rond te rijden in een zwarte SUZUKI D-Max t.w.v. +/- $ 32000 US Dollars, dan ben je natuurlijk bereid om zulk WARTAAL/ DRONKENMANSTAAL te bezigen.

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Deze hele kloote regering moet naar huis
  Elke week is er een devaluatie ja met de
  Valutaveilingen
  Oppositie heeft gelijk wordt alleenmaar
  Erger.
  Er is gewoon geen valuta meer
  Ze hebben alles leeg geroofd mensen omgekocht na de verkiezing en ook staats
  Geld gestrooid v de verkiezing
  En nu komt het baas faja
  Moni no de
  Gewoon wanbeleid ook gevoerd!!!!
  Bouta himzelf fokt su op
  Als er e andere pres komt da ga j zien
  Hoe su draait
  Niemand wil e moordenaar pres ondersteunen ok
  Dus nieuwe verkiezingen uitschrijven
  Met een ndp regering gaat het nooit goed
  Su onthoud dat voor altijd!!!!!
  Is een njang dringie partij!


  Maak melding

 9. Mie gado zelfs obama rijdt niet in zulke
  Glimende zwarte mercedes als deze waardeloze pres en first lady v su.
  Ongeschoolde ratten!!!
  Ndp regering wil groooooot leven terwijl
  Su volk pinaaaaaaart
  Waarom moest die waardeloze pres v ons 30
  Stuks brand nieuwe lexus en benz
  Aanschaffen????
  1 v zulke zwarte auto is al $90.0000
  J zou denken een koning v engeland gaat daar langs
  Ma nee hoor bouta klootzak ongeschoold moordenaar spring over bosjebrug!!!!


  Maak melding

 10. Iemand als hooghart moet zich diep schamen
  Hoogie waar is j bek nu?
  Ambtenaren hebben j nodig
  Ie brede botro kba he????
  Deze oude bokken inclusief moordenaar bouta
  Moeten pensioen nemen!!!!!
  Un vernietig su kba!!!!!


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar,
  Iemand is landverrader als hij zijn plichten verzaakt.
  Hij is een lafaard zeker maar werkt en woont in Suriname.
  Hij ontvlucht Suriname niet.
  Hij heeft de Surinamers niet in de steek gelaten.
  Denk aan de vele die het land voor betere tijden gevlucht zijn, zoals jij die mensen kan je het predicaat geven van landverraders.


  Maak melding

 12. Weten jullie niet dat Hooghart 10 miljoen US zwijggeld heeft ontvangen van DDB? De werknemers zijn gek dat ze hem vertrouwen als hun vakbondsleider. Hij is meer een lijder.


  Maak melding

 13. Rare woorden van de heer Hooghart.

  Volgens mij regeert de regering en niet de oppositie.
  Feit is dat waarschijnlijk morgen de SRD de helft waard is van wat deze onder Venetiaan was. o
  Ofwel alle vooruitgang/groei na 2000 is nu door het riool weggespoeld.

  De DNA controleert de regering. Dat de coalitie daar weinig invulling aangeeft is Hooghart niet duidelijk.

  Dat de inkomsten belasting wet net zoals heel veel wetten die deze regering produceert brodelwerk blijken te zijn is Hooghart nog steeds niet opgevallen.
  Dat er in het parlement wetsteksten voorgelezen worden die het parlement nooit bereikt hebben valt de coalitie in hun ijver kritiekloos weten goed te keuren niet op.

  Ook had de coalitie niet door dat zij met de MOU met Alcoa honderden miljoen echte dollars weg gaven aan Alcoa.

  etc.

  De heer Hooghart moet blij zijn dat de oppositie nog een beetje oplet.


  Maak melding

 14. Hogie is niet dement maar moet het onzinnige beleid van zijn baas verdedigen. Voor de schadeloosstelling van een assembleelid verkondigt Hogie de grootste flauwe kul en heeft hij het belang van de werknemers verkwanseld. Dement is hij zeker niet . Laag wel

  Elke valutaveilingen levert een waardedaling van de srd op Hogie. Dat is feit en geen verzinsel van de oppositie.

  De oppositie is niet tegen de belastingmaatregelen , maar tegen de terugwerkende kracht waarmee deze regering deze belastingmaatregel wil opleggen en wil ook weten wat de effecten van de maatregel zijn. Met terugwerkende kracht de maatregel opleggen komt neer op onbehoorlijk bestuur en zal niet houdbaar blijken in de rechtszaal.


  Maak melding

 15. Niet alleen hooghart die hele coalitie
  Verdedigt dat slecht beleid van baas de
  Moordenaar!!!!
  Volgens de coalitie is su in een winterslaap no??????
  Su verdragen veel ma wanneer het niet meer
  Kan zal de boel op straat komen wacht maar!
  Wanneer hun buik steeds harden begint
  Te knoren! Dan is de hek van de dam!!!!
  Dus bouta loekoe wang fasie if joe no
  Wanie saka!
  Want a volk bijna a bereik a dieptepunt!!!


  Maak melding

 16. Ik herinner me als de dag van gisteren dat deze zelfde Hooghart Bouterse voor alles wat vies en vuil was uitschold, waar hij als NPSer nooit en te nimmer mee zou samenwerken. Nu is deze draaikont paarser dan de Baas zelf en is niets wat de coalitie onder leiding van Baas doet fout en alles wat de oppositie doet is fout..


  Maak melding

 17. Geeft toch enige voldoening dat tenminste de andere grote vrediger van opa op 12 april voor de rechter verschijnt.
  Meriba gaat dan gewogen worden door de rechter.


  Maak melding

 18. DDB, moordenaar, uitbuiter, maakt sinds 25 februari 1980 een grote puinhoop van Suriname, maar Stegosaurus Hogie weet het nog bruiner te bakken.

  Alles wat deze billenlikker ook uitkraait en doet zet geen zoden aan de dijk. Is geen enkele oplossing voor de financieel, economische, sociale situatie van het land Suriname en de Surinamers.

  Wat moet Suriname met zo’n uitspraak van een vette, vol gemeste, dik buikige, overal grijshaar, gerimpelde, gevreten, hangbuik, hoog bejaarde, oude, kale, voor zijn eigen belangen handelende vakbondslijder, die naar de NDP is overgelopen ?

  Een echte vakbondsleider, hoort voor de belangen van zijn vakbond, de leden/werknemers, op te komen en voor hun te strijden voor betere lonen, leven, enz, en niet in het kamp/ de roversnest van de dictator zich zelf te verrijken.

  Deze laag aan de grond gevallen freemangron NDP-clown/een afstammeling van redimoesoe (die slaven ging pakken voor de kolonisator in de koloniale tijd) doet precies wat zijn redimoesoefamiri deed en kraait daarom deze onzin uit. Zie wat zijn voorouders, redimoesoe deden met de gevluchte slaven en in wiens diens ze waren. ( de kolonisator). Zo de voorouder, zo de achter achter, achter achter achterkleinzoon van de redimoesoe/freemangron NDP-clown.

  Deze man stamt af voor mensen die de belangen van de kolonisator moest behartigen. Zie ook dat DDB de belangen van de kolonisator behartigde en dat DDB de Nederlandse nationaliteit had toen hij naar Suriname kwam kort voor 25 november 1975 en de staatsgreep in Suriname deed op 25 februari 1980.

  Het doel van deze verraders is chaos en armoede in Suriname te laten ontstaan. Kijk om u heen en zie hoe het leven aan toe gaat. Sranan skeer, zie valutaveilingen, alles wordt met de dag duurder, enz.

  De leden van deze vakbond moeten per direct het vertrouwen in hem opzeggen en nieuwe verkiezingen van hun vakbond laten uitschrijven en laten houden. Hij zal dan wel merken hoe de vlag voor hem hangt, nl halfstok.

  Deze mensen houden de welvaart, welzijn, ontwikkeling van de republiek Suriname en de Surinamers op.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 19. Wacht eve dus elke week is er een devaluatie???
  Mooi man in su!!!!
  Dat fucking ding is gewoon water naar zee
  Dragen. Er is geen deviezen!
  Straks wordt de koers 1 op 8!!!!
  Ik denk dat bouterse de weg totaal kwijt is!


  Maak melding

 20. Zolang de mensen zich laten leiden door hebzucht zal niets veranderen. Gij kunt niet God en de mammon dienen.

  Gado ne sribi, karma komt altijd als een boomerang terug.

  Eind april 1 usd tussen de 15 en 20 srd.

  Sari tori baya…


  Maak melding

 21. Ja recht en waarheid maken vrij
  Dus einde van deze opa bouta nadert al!!!
  Met alle geweld wil deze bejaarde moordenaar
  Pres worden.
  Maar kan het land niet regeren keer op keer
  Bewezen!
  Deze gasten zijn machtsdronken
  Eide v ze nadert al!


  Maak melding

 22. Als de vhp niet in de regering zit is er
  Een groot probleem
  A kondre no mang draai
  Echte kaders en profesoren heb j in de vhp
  Deze gasten brengen stabiliteit in het land!
  Want sommige gasten na soso njang dringie
  En plezierie!!!!!


  Maak melding

 23. De ambtenaren die op Hooghart gestemd hebben, dachten dat hij na de verkiezing iets zou kunnen betekenen voor de ambtenarij. Wel nu, ze zijn bedrogen uitgekomen. Hooghart is een grote charlatan, een egoïst; meneer denkt alleen aan zichzelf. Ik hoop dat de leden van CLO, nu inzien wie zogenaamd hun ” vakbondsleider “, of moet ik zeggen vakbondsmisleider is. Hooghart is ook auto importeur en niet hij alleen, daarom kan er geen import stop op auto’s komen.
  Als de vos {Hooghart} de passie preekt, mede bewoners van Suriname, watch out.


  Maak melding

 24. De oppositie in Suriname is niets anders dan aangeschoten wild. Ze kunnen niet eens met een behoorlijk plan van aanpak voor de dag komen. De plannen die zij mogelijk denken te presenteren zullen niets anders zijn dan een blauwdruk van de plannen van de regering. Alle kritiek die zij hebben op de regering is bedoeld om hun eigen zwakheid te verdoezelen of de kritiek zal op henzelf gericht zijn. Ook jojo zal deze heldere constatering moeten verteren.


  Maak melding

 25. Ik heb vanmiddag naar BTO {SRS } geluisterd, jullie ook?De man die dacht,denkt dat de surinaamse ether zijn eigendom was, is, begint te dimmen. Je moest de heren horen, bij de beantwoording van vragen. Op momenten waren ze het zelfs oneens met elkaar.
  Ik denk dat koeparies als Limbo, Sloote, e.a vluchtroutes bedenken, want ze zien de typhoon in aantocht.
  De heren mogen weten, niets en niemand zal ze redden.
  Ze zullen ook voor het gerecht moeten verklaren, waar en hoe ze aan al die rijkdommen gekomen zijn.
  Nieuw Amsterdam, Nyun Foto, wordt weer in ere herstelt, so shall be written, so shall be done.

  verkennen zijn, want e


  Maak melding

 26. @RobG, ” De oppositie in Suriname, ze kunnen niet eens met een behoorlijk plan van aanpak voor de dag komen.”
  A.u.b, kun je ze niet helpen om een plan van aanpak te formuleren? De oppositie in Suriname zal je heel erg dankbaar zijn, hersenloze baliekluiver, zeeschuimer.

  RobG, timer, anders komt mijn vriend Mazda bij je langs
  en dan wordt het: slaap kindje slaap!


  Maak melding

 27. RobG
  U vergeet iets de regering is aanzet en regeert en de DNA controleert.
  De regering maakt de Plannen van Aanpak en de DNA incl. Oppositie zegt wat ze er van vindt.
  Wees blij dat de Oppositie blundersetgeving probeert te voorkomen.
  U draait consistent de zaken om


  Maak melding

 28. Van welk syndroom heb jij last? Leg de lat wat hoger. In Suriname gebleven kan het niet zijn. Tenslotte heeft Suriname last gehad van een Braun


  Maak melding

 29. NDP heeft in feite gezorgd voor achteruitgang ipl vooruitgang. Maar zeg het deze paarse huichelaar niet. Zeg het ook al die oerdomme krabitas en luie burikies niet. Ook de lijder in dit alles niet, want….dan joe na staatsvijand. Mpp NDP.


  Maak melding

 30. Laat rogb baas moordenaar kont gaan
  Likken!!!!!!!
  Un go dede!
  Un mpp fok a kondre op!!!!!!
  En now a potie volk ey lij eronder!!!!


  Maak melding

 31. Hooghart jo appi jo je bent een uitverkocht ezel soso money je plakserie je kan niks doen voor de vakbond je bent helemaal dede beest


  Maak melding

 32. Hooghart is van mening dat de regering Bouterse bezig is met Suriname te ontwikkelen door een extra schep te doen op de berg fouten waar vorige regeringen ons in de loop der jaren mee opgezadeld hebben; niemand mag Bouterse dus verwijten maken dat hij het ambtenarenkorps kort voor de verkiezingen met duizenden nieuwe ambtenaren heeft uitgebreid. Als ons land binnenkort geen tweede Dubai wordt, moet Hooghart de fout niet bij de oppositie zoeken maar bij de schaamteloze oplichters en bedriegers van de NDP.


  Maak melding

 33. De functie van dit orgaan is mede regeren met de uit voerende regering …..maar voor dat er een regel wordt geschreven of veranderd dient deze besproken te zijn met de oppositie en juridische te zijn onderzocht eer het wordt bij geschreven in het wetboek….
  Het is absoluut niet de bedoeling dat alle leden bezig zijn om de stoel poten onder de huidige regiring af te zagen ,dan hoord men daar niet thuis.
  En als het op een democratische wijze wordt uit gevoerd is het ook logisch dat hevige debatteren schering en inslag is .
  Het ook heel normaal dat er van alle kanten naar de regel van de wet wordt gekeken en soms moet er water bij de wijn worden gedaan ….alleen benadruk ik dat bij uit voering de huidige regering zijn handtekening er onder zet en er de consequenties van draagt in voor of tegen spoed. ..
  Zo dient men te regeren op een democratische manier maar als er van uit de regering geen acceptatie is voor of van de oppositie en er eenzijdig geregeerd wordt dan is het slecht afwachten dat het land in armoede en verval raakt met alle gevolgen van dien en dat houd de positieve ontwikkelingen tegen ….het is een gezond gegeven dat je met velen sterker bent en uit de strijd komt dan wanneer je het idee beleeft het in je eentje te doen….het alle en echt het alle moeilijkste is naar elkaar te luisteren en elkaar te laten uit spreken en respect voor elkaar te hebben en uit eindelijk met z’n alle door een zelfde deur naar buiten te kunnen gaan en geen clubjes te vormen of regels te ondermijnen dit laatste doet het regeren afbreuk in het vertrouwen en wordt het elkaar onmogelijk gemaakt iets tot stand te laten komen.


  Maak melding

 34. @Mul,

  Waarom zou ik voor de oppositie plannen moeten gaan schrijven? Mie boi, ze zijn het niet waard.Het zou niets anders zijn dan verspilling van mijn energie. Deze gasten van de oppositie, een stelletje autisten bij elkaar, zullen nooit veranderen. De foute koers die zij in hun hoofden hebben ingestampt zullen ze nooit van afwijken.Het is een kwestie van mensenkennis om de gasten van de oppositie te doorgronden. Als buitenstaander weet je vooraf met wat voor typen je te maken krijgt.In feite zijn al hun doen, laten, denken, handelen en reacties samengevat in een virtuele computerprogramma. Het ontbreekt hen aan creativiteit om oppositie van hoog niveau te voeren.Het is allemaal oneliners en soundbites.


  Maak melding

 35. @ Hugo Chaves. ..ruik ik jaloezie ??? Kom met feiten Domme oliebol. Die man werkt hard voor zijn geld.omdat hij niet jullie taal spreekt is de man corrupt.


  Maak melding

 36. @ Djoeka alias blao blao blao. Dezelfde retoriek over dieven, jullie roepen maar wat domme pannenkoeken.ma mie neh sie bewijs zo kan ik het dus ook mie mang.


  Maak melding

 37. Hooghart is een schaamteloze hond….hij is overgestapt om er zelfs ook beter van te worden.

  kosten wat het kost zal hy nu de moordenaar zuiveren van alle blaam….lager kan hij niet gaan…


  Maak melding

 38. Hahahahaa ik val haast van mijn stoel,Hogie de huidige president beleid zijn ontwikkeling 36 jaren lang met zijn smoelwerk. Hogie na wan alata


  Maak melding

 39. @Astavakra ” If we as a People realized the greatness from which We came, We would be less likely to disrespect ourselves ” Marcus Garvey .


  Maak melding

 40. Het probleem van de regering is dat zij nog steeds moeders en vaders willen zijn voor grote lummels die niet presteren,neem bv de valuta veiling ,men praat de hele tijd over parallel koers wel doe dat dan,ga om de tafel zitten met alleen importeurs die het echt menen met het land,en die alleen mogen deelnemen aan de veiling,zij moeten dan de nodige basis produkten die het volk van Su nodig hebben importeren ,de rest van de niet presterende mislukkelingen die het niet menen met het land ,de profiteurs daar behoren sommige banken ook bij moeten maar zelf zien hoe ze aan hun valuta komen ,van mij part mogen ze dan de koers zo hoog mogelijk opdrijven,binnen no time is de koers gestabiliseerd .sommige van de awaries preken voor hun eigen parochie nl het dollarliseren van de Su economie typisch gelul van een alleen aan zijn eigen belang denkende nietsnut een importeur dus,maar als export land waar wij in de toekomst naar toe willen GN wij onze produkten met een hoge dollar koers uit de markt prijzen,onze munt moet gewoon de srd blijven punt uit.de overheid moet ballen tonen en de gambio,s sluiten ,en een ieder die zich waag,om op de zwarte markt dollar te GN verhandelen keiharde boetes opleggen,en als j blijft doorgaan zelfs beslag leggen op j hele vermogen,want het zijn geen mensen die het menen met het land,in China en Indonesië worden zulke gasten onthoofd,de bal ligt nu bij de overheid om spierballen te tonen.


  Maak melding

 41. @ Damsco

  Gelet op uw reactie zal, kan en mag ik het u NIET KWALIJK nemen.
  En de reden tot dit besluit is namelijk dat na GRONDIGE
  OBSERVATIE van uw reacties op WKN.net, ik geconcludeerd heb dat wij hier JAMMER genoeg te maken hebben en te maken zullen BLIJVEN HEBBEN met een individu waarvan er een SEGMENT ontbreekt op de 15e CHROMOSOOM, met als gevolg het ” Syndroom van Prader-Willi “.

  P.s. de nickname is en blijft ” Hugo Chavéz “.
  Degene naar wie u verwijst, “Hugo Chaves “, is een dooie of was u daarvan niet op de hoogte ?
  Misschien is hij ( die dooie ) jaloers op de ” hardwerkende Hooghart”.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 42. ‘Oppositie niet gericht op ontwikkeling Suriname’

  GELUKKIG, hebben we de coalitie die zich richt op de ontwikkeling van Suriname…….

  Dat het land nu verder naar bankroet afglijd zal volgens Hooghart ook te wijten zijn aan de oppositie.
  NDP/Bouterse heeft nu al bijkans 6 jaar de regeermacht in handen en het blijkt wederom dat ze niet bij machte is om het land weer op rails te brengen.
  Ze dienen het volk een dienst te bewijzen door op te hoepelen en anderen die het beter kunnen, de kans te geven.
  Het volk heeft ze daar geplaatst omdat zij, naar hun mening ze beter was dan andere politieke partijen, hou dan op met fingerpointing, jij zit achter het stuur, kom op met goede oplossingen.
  Niet met valutaveilingen om achteraf te zien hoe het zal uitpakken of te verklaren dat het moeilijk is om te plannen in tijd van crisis.
  Dank zij jullie, NDP/Bouterse family & friends is het volk in deze shit terechtgekomen en door niemand maar dan ook niemand anders.


  Maak melding

 43. RobG,

  De oppositie in Suriname is niets anders dan aangeschoten wild. Ze kunnen niet eens met een behoorlijk plan van aanpak voor de dag komen. De plannen die zij mogelijk denken te presenteren zullen niets anders zijn dan een blauwdruk van de plannen van de regering. Alle kritiek die zij hebben op de regering is bedoeld om hun eigen zwakheid te verdoezelen of de kritiek zal op henzelf gericht zijn. Ook jojo zal deze heldere constatering moeten verteren.

  ============================================

  Zie niet in waarom de oppositie met een plan van aanpak moet komen. Bouterse en zijn NDP wilden een nieuw mandaat voor 5 jaar hebben. En die hebben ze van het electoraat gekregen ook. Wat mij betreft maakt Bouterse zijn de komende 5 jaar af maar het is dubbel en dwars bewezen dat de partijen die nu in de oppositie zitten het land 2x boven op hebben geholpen. En deze feiten kun je niet wegpoetsen.


  Maak melding

 44. -Dit zegt Hooghart::::::de oppositie is nooit gericht op de ontwikkeling van het land.
  Ook het voornemen om de wet op Inkomstenbelasting te wijzigen is onder vuur genomen. Het is zelfs zo fel dat de betreffende vergadering van het parlement is uitgesteld.

  ==Wel Hooghart, je hebt laten zien hoe jou karakter en gedrag in elkaar zit. Een ieder die verstand heeft kan het plaatsen. Wat een slechte man ben jij.
  Rusland van de oppositie zit toevallig ook in de commissie als het gaat om het bespreken van de Inkomsten belasting. Hij heeft goede argumenten aangegeven waarom er gesproken moet worden met de verzekeringsmaatschappijen en ook waarom men niet te hard van stapel een wet moet aannemen.
  Hij probeert uit te leggen dat de maatschappijen niet over de kop gaan en dat de premies niet plotseling duurder worden. Wel staat hij erachter dat er betaald moet worden.
  Rusland is een echte econoom dan tegenover een wilde man die zich Hooghart noemt.

  -Het probleem is dat deze regering naar geld zoek, omdat ze straks de armen geen pakketeten meer kunnen geven, dit omdat deze groep straks weer voor de NDP moet gaan stemmen.

  =Dit schrijft RobG::::De oppositie in Suriname is niets anders dan aangeschoten wild. Ze kunnen niet eens met een behoorlijk plan van aanpak voor de dag komen.
  -Rusland is van de oppositie en is juist met goede plannen gekomen. Vergeet niet dat Bouterse Hooghart een oppositielid heet omgekocht om zich aan te sluiten bij de NDP.
  -De aangeschoten wild zijn de criminelen die het land verder vernietigen zoals Bouterse en zijn mannetjes die al dat geld hebben weggesluisd.

  @Damsco, kom een keer met goede argumenten en laat jou emoties maar thuis. Bouterse gaat een keer wel dood gaan.


  Maak melding

 45. @Damsco, wordt tijd dat je gaat kappen met je geblér.
  Maakt totaal geen indruk. Kom met een constructieve bijdrage in deze discussie of hoepel anders op.

  Dit netwerk biedt Surinamers en anderen die affiniteit hebben met Suriname de mogelijkheid elkaar te informeren en met elkaar te interacteren op verschillende gebieden.

  Wij zitten niet te wachten op je beledigingen.


  Maak melding

 46. Heer Hooghart,

  wat U eigenlijk stelt is dat in de DNA een ieder maar net al U als Ja knikker moet gaan functioneren op ieder voorstel van de Regering.
  U mag dan wel namens de Regeringspartijen in de DNA zitten, maar dat neemt niet weg dat U een eigen verantwoording heeft naar het door U zo geliefde volk.
  Circa 75% vd NDP leden in de DNA hebben inhoudelijk geen gedegen kennis vd onderwerpen die passeren. Dus volgen ze maar slaafs de instructies.
  Als het U ontgaat waar de valutaveiling toe gaat leiden (en de realiteit staaft dit al), dan moet U zelf erg gaan twijfelen over U inbreng in de DNA.
  Geef een nader niet de schuld van het falen van U persoonlijk en Uw coalitie.
  Zo is ook de nwe IB wet niets anders dan het spekken vd staatskas met kortzichtig denken. Dit noemen we “dweilen met de kraan open”. U hoort beter te weten.
  Een ieder die durft een kritische noot te plaatsen op het verspillingsbeleid van de huidige regeringspartijen is anti ontwikkeling. Welke ontwikkeling heeft U het over? De ontwikkeling richting huidig Venezuela misschien? Was\is toch het grote voorbeeld van Uw Pres?
  Eerst al het geld verkwanselen en als het op is op rooftocht gaan. Is dat de nwe norm van beleid maken ter ontwikkeling van land en Volk?
  Seriously!


  Maak melding

 47. wie zwijgt stemt toe zegd men..in fatsoenlijk Nederlands..

  wel nu ,de lijder van het land is een moordenaar algemeen bekend,heeft dit nooit ontkend..

  anno mi is de grootste leugen..,wat dacht je van ,,,,,op de vlucht dood geschoten,,,welke vlucht van waar..

  hij zegd niks,dus is hij het eens met de meningen in het land,weet dat als hij aftreedt,,

  regelrecht wordt opgepakt en in de gevangenis terecht komt..

  z.w. Amerikanen als Nederlanders wachten op hem net buiten de grens..,

  ,daarom durft hij het land niet te verlaten..

  alle andere meningen zijn buiten kijf,
  ,deze man is een bangerik poept letterlijk in zijn broek..

  NU scheld hij geen enkele buitenland meer uit..

  over de aanhangers n d p ers,kun je gewoon kort zijn..

  n.l. het zijn allen billen likkers, gaan voor eigen belang,de rest kan stikken..

  de figuranten als simons,miesiekaba,doekhie en de vele anderen in het coalitie gebeuren zitten voor hun eigen ik ..

  een vette salaris eind elke maand voor niks doen is de beloning,,wetende dat ze nooit meer zullen terug keren in deze hoedanigheid..


  Maak melding

 48. Deze valse farakkhan komt zich zelf nog wel tegen.
  Niets duurt eeuwig.
  Veel geschreeuw en weinig wol, typische ‘a-no-mie’ style.

  Laag bij de grond deze laaghartig!


  Maak melding

 49. Gelukkig hebben wij capele mensen die het nu voor het zeggen,de poeprotzooi van de afgelopen vijftig jr front aan het opruimen is ,wetten, en regels worden gemaakt om jorka supus van Vene lach sardjoe Lonny en avarel te ordenen,50 jr kumakoisi willen anderen in 50dg geordend zien dan ben j niet realistisch ,de front had nooit de intensie het land voor uit te helpen.die gasten moeten ze allemaal in zee dumpen.


  Maak melding

 50. Dagoebal
  Gelukkig hebben wij capele mensen die het nu voor het zeggen,de poeprotzooi van de afgelopen vijftig jr front aan het opruimen is ,wetten, en regels worden gemaakt om jorka supus van Vene lach sardjoe Lonny en avarel te ordenen,50 jr kumakoisi willen anderen in 50dg geordend zien dan ben j niet realistisch ,de front had nooit de intensie het land voor uit te helpen.die gasten moeten ze allemaal in zee dumpen.

  Beste Dagoebal

  Ik ken 3 jarige die beter Nederlands schrijven dan jij…

  “Gelukkig hebben wij capele mensen die het nu voor het zeggen,”

  Ik zeik echt in mijn broek van het lachen. Capele mensen?
  Ik heb nog nooit een Paarse Kakkerlak gezien met meer dan 3 jaar lagere school en jij bent daar het beste bewijs van.


  Maak melding

 51. Ja Hooghart, dat snapt iedereen…NDP gelul…jullie hadden toch niemand nodig….en nu plotseling wel?

  Ik zou zeggen bakken in je eigen vet inclusief je achterban.


  Maak melding

 52. Een woord weg laten kan gebeuren ,ik neem nooit de tijd om correcties aan te brengen,maar zo lang j maar begrepen heb wat ik bedoel,vind ik het niet zo erg,j weet dat ik de waarheid spreekt,en dat kan j niet verteren,dat is begrijpelijk voor iemand die naar knoflook en sardien ruikt ,j moet j afkomst niet verlochenen sardien Henk ,die geur kan j moeilijk van j afschudden,tjoetia


  Maak melding

 53. Wanneer $ 300 miljoen aan deviezen reserve over is en de wekelijkse behoefte $ 25 miljoen (vkw) betekent dat men hiermee nog slechts 12 weken vooruit kan. Totale instorting van de economie wordt manifest getuige de vele stakingen en/of werk neerleggingen vanwege niet betaalde salarissen van personeel. Hooghart is besmet met het corruptievirus en heeft zijn geloofwaardigheid verspeeld. Iedereen die in de coalitie zit redeneert ik, de rest stik. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.


  Maak melding

 54. @ Rob G. aan de Noordzee,

  Einstein was ook een autist, evenals Mozart. Sommige autisten hebben een geniale geest, wat je niet kan zeggen van dat zootje zakkenvullers en overlopers in de coaltie.
  Maar gooi nog maar een blok hout in je potkacheltje, maar pas op voor te veel paarse rook. Dat is dodelijker dan koolmonoxide!
  De oppositie heeft in de laatste maanden diverse progressieve moties ingediend, die door de coalitie nauwelijks zijn bestueerd en vervolgens door de meerderheid zijn weggestemd. Lekkere democratie! De macht van het getal derhalve. Als ik die gasten hoor praten in de DNA waan ik mij in het schoolkwartier van een lagere school. Of zit je de hele dag via je pc naar Limbo te luisteren? Daar wordt je absoluut niet wijzer van, kan ik je melden.
  .o


  Maak melding

 55. Stille, je moet de keuzes van het Surinaams volk respecteren. Zij kozen voor deze regering en niet voor jou. Laat het ook duidelijk tot je doordringen dat alle politici die tot de oppositie gerekend worden, op basis van hun autisme gekozen zijn. Deze personen moeten passen in het profiel van de oppositie. Ze moeten volgzaam zijn, mogen niet zelfstandig denken en handelen, ze mogen geen ambities tonen, enz.enz.


  Maak melding

 56. Beste RobG

  Er kozen 115.000 Surinamers voor de NDP dat is ongeveer 45% van de uitgebrachte stemmen.

  Van de stemmen waren er veel door list en bedrog verworven.

  Ofwel u kunt niet zeggen dat het volk koos. Wat wel duidelijk is dat de president heel slim het kiesstelsel benut heeft en zijn omkoop middelen heel effectief heeft ingezet.


  Maak melding

 57. @ Rob G.,

  “Laat het ook duidelijk tot je doordringen dat alle politici die tot de oppositie gerekend worden, op basis van hun autisme gekozen zijn.”

  Ik vraag me nu echt in alle gemoede af of je wel weet wat autisme is.


  Maak melding

 58. ik respecteer de keuze van de sme se bevolking,,, laat ze maar stikken in hun keuze stront..

  ze moeten nu flink lijden net als hun lijder tot de dood volgt..,dan komen ze nooit meer aan de macht..

  ze wilden nog 5 voor mij krijgen ze nog 100..


  Maak melding

 59. Deze man had allang de eer aan zichzelf moeten houden. Maar hebzucht naar macht staat hem in de weg. Hij kan als vakbond leider niet de belangen van zijn leden niet objectief behartigen. Leider NDP heeft het strategisch aangepakt, zoon lief wordt gezeteld en hij zelf ook.
  Beste mensen we hebben die persoon zonder een stevige rug niet nodig. Hij is vervangbaar. Kortom kom op leden zet hem af. Had allang moeten gebeuren..Slogan Van deze koekenbakker is ” na oppositie fout”


  Maak melding

 60. @ Iedereen

  Gebruikt deze meneer marcheerpoeder (lees Cocaïne)???

  Macht maakt niet alleen mensen blind maar ook mentaal ziek………

  Wil hier geen woorden meer aan verspillen

  Shame shame shame


  Maak melding

 61. De Surinaamse politiek is doodziek. Op sterven na is de Surinaamse politiek al dood.
  Maar wie gaat wie begraven? De coaltie de oppositie of de oppositie de coalitie.
  Of besluit het Surinaams volk om nu massaal en gezamenlijk een grote doodskist te timmeren voor de totale regering?


  Maak melding

 62. Ik weet zeker dat die domme djoekas van sipaliwinie,para,brokopondo in 2020 weer op bejaarde desi ley gaan stemmen. Geeft je die analfabeten een potie rijst met bruine bonen en ze stemmen al op de ndp. Voor deze districten moeten er monder zetels beschikbaar zijn en meer stemmen nodig om een zetel te vergaren want t gaat immers om ongeschoolde bosapen. Anders red su het niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.