Crisisdebat in Surinaams parlement niet nodig

32

PARAMARIBO, 14 mrt – Het is niet nodig een special vergadering van het parlement te wijden aan de economische problemen van het land. Dit is de stelling binnen de coalitie. Volgens parlementariër Amzad Abdoel (NDP) is zo een vergadering nutteloos.

Bij meerdere gelegenheden heeft zowel de coalitie als de oppositie zich mogen uitspreken. “Tegelijkertijd heeft de regering ook al aangegeven wat haar beleid is dat gepaard gaat met de wisselkoers”, zegt Abdoel tegenover de Times of Suriname. Het heeft dus geen zin om weer eens aan het debatteren te slaan over hetzelfde. Toch heeft onder meer Asiskoemar Gajadien (VHP) kritiek op het uitblijven van een debat.

Volgens de parlementariër zou het parlement van zich moeten laten horen. Hij vindt het dan ook niet kunnen dat onder meer parlementsvoorzitter Jennifer Simons in het buitenland zit. Intussen vertrekt binnenkort nog een aantal parlementariërs, onder wie ook Gajadien. Abdoel vindt de kritiek misplaatst: “Coalitie en oppositie besluiten gezamenlijk naar welke vergaderingen de leden moeten gaan.”

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. Citaat Abdoel: “Het is niet nodig een special vergadering van het parlement te wijden aan de economische problemen van het land.”

  “Tegelijkertijd heeft de regering ook al aangegeven wat haar beleid is dat gepaard gaat met de wisselkoers”,

  “Het heeft dus geen zin om weer eens aan het debatteren te slaan over hetzelfde.”

  aldus Abdoel.

  het hele land gaat naar zijn mallemoer en het heeft geen zin om weer eens aan het debatteren te slaan over hetzelfde?

  er zit zo een grote kloof tussen deze ratten en anderen.


  Maak melding

 2. Er moet een wetenschappelijke studie losgelaten worden om te zien wat maakt hun zo uniek dat normen en waarden tot 0,0 zijn gedaald.coalitieregering en oppositiepartij dat ze een dingbgemeen hebben zo snel rijk worden,grote huizen,dureauto en minimaal 2 a3 buiten vrouwen en de volk maar pinaren….wat een dagoe manirie


  Maak melding

 3. Neen geen debat dat is toch een democratisch instrument.
  Als het maar geen militaire wapens zullen zijn om de problemen in Suriname op te lossen. De regeringsleider heeft immers ervaring in het moorden van andersdenkenden in de samenleving. Hopelijk dat het volk zich realiseert wat de gevolgen zijn van zulke standpunten.


  Maak melding

 4. Ik sprak laatst een prof uit België.Die vertelde mij dat Abdoel het niveau heeft van een bachelor in België,maar ik denk dat zijn niveau veel lager ligt.


  Maak melding

 5. ‘Nee in Suriname mag iedereen een langzame dood sterven er is geen kuur ons te genezen ‘Aldus Abdoel van de NDP. ‘Voor de ergste crimineel onder ons is er altijd nog hoop voor vergiffenis ‘ Aldus Abdoel van de NDP.


  Maak melding

 6. Veel kritiek op de beleidsmakers van Suriname.
  Het heeft geen zin om in debat te gaan wanneer de oppositie dat wil.
  Het heeft geen zin om de schreeuwers die gevlucht zijn uit Suriname voor betere tijden en nu in het buitenland zitten te schreeuwen tegemoet te komen.
  Landverraders die een grote mond hebben buiten Suriname en geen steentje bijdragen zoals Motjonito en megafoon .
  Wij maken de dienst uit en willen na 4 jaar beoordeeld worden.
  Dus iedereen die het beter weet kom in Suriname en laat je stem horen.
  Wees gerust alles komt terecht wij hebben nog 4 te gaan.
  Waar is jullie grote mond gebleven wij gaan niet meer naar Suriname.
  Binnenkort verhogen wij de toeristen kaart tussen 39 en50 euro.
  Dus wij bepalen de koers nog steeds en jullie zullen het hiermee moeten doen.


  Maak melding

 7. Hamkaas abdoel je lult uit je nek.
  Blijft dromen je bent een vuile vieze leugenaar was niet jij die zei dat het land geen financiële problemen kent.
  Waar is je grote bek gebleven, tussen je benen????


  Maak melding

 8. Beset Mazda, ik vind dat je nog al apathisch reageert. Hoe durf je Surinamers die in het buitenland wonen en kritiek hebben op de huidige regering landverraders te noemen. Suriname is geen populair investeringsland. Ondanks goede voornemens en beloftes van de regering Bouterse, staat Suriname nog steeds heel laag op de wereldranglijst van landen waarmee het goed zakendoen is. Ik wil je nog aan herinneren dat de grootste investeerders in Suriname de Nederlanders / Surineds zijn.

  1) Ja de NDP heeft nog 4 jaar de macht maar terugkijkend wat de NDP tot nu toe heeft gepresteerd dan schieten de tranen in je ogen. Het moreel verval grijpt steeds meer om zich heen in Suriname en de schatkist is leeg. Ordinaire Venezolaanse toestanden.

  2) Prijsverhoging van de toeristenkaart mogen jullie verhogen echter de keerzijde van het verhaal is dat toeristen Suriname links laten liggen wat een fin. ramp zal zijn voor het toch al arme Suriname. Bezint eer ge begint.
  Mijn voorstel zou zijn schaf die toeristenkaart definitief af. Dan komen er ook mensen toeristen naar het land.

  Mazda laat je geen paarse rad voor je ogen draaien. Bouterse heeft het land naar de malle moer geholpen. Wake up !


  Maak melding

 9. Beste heer Abdoel

  Volgens mijn registratie zijn er door de Coalitie en de Oppositie aan de regering vragen gesteld omtrent een groot aantal zaken onder andere de veiling van vreemde Valuta.

  Aan gezien de DNA de hoogste macht is in het land is het dan niet normaal dat de regering antwoord geeft op die vragen op de plaats waar dat normaal gebeurt en waar het publiekelijk formeel geregistreerd wordt (zodat met morgen bij een andere journalist net niet iets anders luid).

  Geachte heer Abdoel de regering geeft aan al maanden te werken aan een herstelplan dat nog niemand behoudens het IMF schijnt te kennen.
  Is het niet Normaal dat de regering dat herstelplan niet eens komt toelichten in de DNA inplaats van steeds weg te vluchten omdat anderen schijnbaar belangrijker zijn dan het Volk van Suriname. Meneer Abdoel als DNA lid bent u namelijk de spreekbuis van het volk en niet van de regering. Het laatste vergeet u regelmatig als u de standpunten van de regering uitdraagt. Het standpunt van de regering is duidelijk het volk kan maar onwetend gehouden worden.

  beste meneer Abdoel de regering en de volksvertegenwoordiging is er voor het volk en niet anders om.


  Maak melding

 10. Er zijn velen die naar Suriname zijn geëmigreerd om het land op te bouwen maar het land wil niet opgebouwd worden en de bevolking ook niet. Ze zijn liever lui dan moe.
  Velen zijn ook teruggekeerd of hebben een ander bestemming gekozen waar men je welkom heet in plaats van vaarwel !!!

  Ze schelden ons uit maar ze willen wel onze euro’s.
  Hoeveel zouden niet graag naar Holland willen komen als het mogelijk was. Weet je wat jullie daar in Suriname mogen, bekijk het maar en ruim je rotzooi maar op je hebt nog4 jaar te gaan.


  Maak melding

 11. Vergaderen heeft geen zin omdat de coalitie niets zinnigs te vertellen heeft, niemand van de regering heeft een flauw idee hoe uit de crisis te geraken. De poppenkast van oom Desi en tante Jenny probeert zo snel mogelijk het restje geld, dat nog over is in staatskas, zo snel mogelijk aan snoepreisjes uit te geven, al durft Oom Desi de laatste tijd niet meer te reizen en al moeten ze ter camouflage zelfs een oppostielid als Gajadien meenemen.


  Maak melding

 12. Mevrouw Karia Boer

  U heeft het prima verwoord.

  Het Surinaamse volk is onder Bouterse lui, ongemotiveerd. arrogant en ons moraal of ambitie
  Iedereen ambtenaar., met een aktetast en stropdas naar een kantoor en een bureau en dan de hele dag uit je neus vreten

  Newsflash: Het Paarse Sprookje is over. Suriname is naar de kloten en bankroet en produceert nog geen paperclip.

  Veel plezier de komende 10 jaar,


  Maak melding

 13. Debatteren heeft geen zin want het volk mag vooral niet te weten komen, via zo’n debat, dat er ook andere en misschien betere mogelijkheden zijn om de problemen op te lossen dan wat de regering voor ogen heeft. Dus waarom debateren? Waarom zou je beleid moeten bijstellen? De regering heeft toch al alles besloten en vastgelijmd.


  Maak melding

 14. Attentie, attentie, attentie !!!! Luister en HUIVER !!!!!

  Een interview van nog geen jaar geleden (29-04-2015 )met één der TOPPERS onder de PAARSE STROOPLIKKER, Amzad A.

  Typ in uw browser:
  ” www (.) punt apintie (.) punt sr/vidi.php?vid=12387#search ”

  Tijdens de passages 5:07 – 5:53 en 6:15 – 6:30 in deze video probeert het WALGELIJK individu zijn baas op het gebied van LEUGEN en BEDROG te OVERTREFFEN !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 15. Wie sranang mang e bepaal sa moesoe pesa na inie sranang!
  No wang mang sa e libie na dorosee kondre e bepaal djie sranang.
  Ding na doresee kondre moesoe boigie djie wie sramang inie sranang.
  Ding dorosee mang moesoe lispekie oenoe sranang mang,want na ding tang nabaka foe horie kondre boeng.
  Ding grappenmakers na tap na forum disie oeng go pompoe trein bantie, wantie oenoe ede djeers djaga da boro oso!


  Maak melding

 16. Hallo Huga Chavez,

  Ik heb gekeken. Altijd lachen als je zo’n “Paarse Topper”de ene leugen na de andere hoort vertellen. “Surinamers moeten meer vertrouwen hebben in deze regering en de Financiële Autoriteiten van dit land”, zegt deze Paarse Graaier. en “Er komt geen devaluatie”

  Wat een lulkoek.


  Maak melding

 17. Hallo Hugo

  Ga naat Youtube en zoek”INFO ACT REVO MASSA MEETING”

  Echt je komt niet meer bij van het lachen om zoveel leugers, gepresenteerd door Brulaap Limbo.


  Maak melding

 18. Die stinkende paarse troep vol van corruptie, leugen, misdaad, in stand gehouden door de paarse baas der misdaad en zijn gangsters moeten alleen de oerdomme paarse stommelingen zien op te ruimen. Ze hebt maffia paarse baas en maffia corrupte gangster daar gewild en gezet, hihi, Maar hoe, baas en paars geboefte wegjagen is het allerbeste. Anders zullen land en volk nooit meer genezen van dit misdadig paars kankergezwel ( baas en zijn ndievenp elite ). Dan zullen alle komende paarse generaties lang het paars verderf ervaren en hun oerdomme ouders het zeer kwalijk nemen va deng sma kang beng dong moro burikie. Hihi


  Maak melding

 19. De Surinaamse overheid moet onderzoeken via de inlichtingendienst wie die grappenmakers zijn op dit forum.
  Of ze Surinamers zijn, moeten ze de toegang tot Suriname weigeren.
  Laten ze maar in het buitenland blijven daar horen ze thuis,en geen Suriname.

  Ik ben heel blij, dat er Surinamers in Suriname achter gebleven zijn om het land verder op te bouwen.
  Waren deze Surinamers ook vertrokken,dan bestond Suriname op de dag van vandaag niet meer.


  Maak melding

 20. @ Mazda

  Interessant om te zien dat degenen die terecht kritiek leveren worden uitgemaakt voor landverraders maar diegenen die hun eigen volk willens en wetens openlijk bestelen en bedriegen worden gespaard. Wellicht een idee; maak je identiteit bekend zodat wanneer die landverraders buiten Su zich wederom genoodzaakt zien om hun lijdende familie van pakketten te voorzien ze jou kunnen overslaan. Je mattie Bouta zal goed voor je zorgen.


  Maak melding

 21. @Henk Molenaar,
  Bouta molen draait langzaam maar zeker.
  Wij zullen de komende 4jaar enkele weten veranderen.
  Wij dulden geen inmenging van buitenaf.
  Wij gaan de ambtenaren salarissen en AOW verhogen.
  Wij gaan door met het bouwen van volkswoningen.
  Wat de meeste mensen niet weten is dat er een minimum loon in Suriname is.
  Onder deze regime is de salarissen van de Pensioneerden verhoogd 20%tot60 %.
  Devaluatie heeft ook onder deze regime plaatsgevonden maar daar zijn wij nu bezig.
  Ons koersdoel is om de euro op 5.50 te krijgen.
  Verder hebben wij mensen nodig die een bijdrage kan leveren in Suriname.
  Let wel geen waardeloze figuren die maar commentaar geven en verder niets.
  Denk aan Nederlandse voetbal als oranje verliest dan heb je een heleboel mensen die het beter weten.
  Laat je stem horen wees kritisch en geen flauwekul.


  Maak melding

 22. Psalm 14

  1 De dwaze mensen ( de baas der misdaad en zijn corrupte gangsters) denken:
  “Er is geen God.”
  Ze plegen afschuwelijke en walgelijke misdaden.
  Er is niemand die iets goeds doet.
  2 Vanuit de hemel kijkt de Heer naar de mensen.
  Hij zoekt of er iemand is die iets goeds doet,
  of er iemand is die verstandig is,
  of er iemand is die echt naar Hem verlangt.
  3 Maar niemand leeft zoals Hij het wil.
  Iedereen is even slecht.
  Niemand doet iets goeds, helemaal niemand.
  4 Weten de slechte mensen dan helemaal niets van God?
  Ze eten mijn volk op alsof het brood is!
  Niemand van hen aanbidt de Heer.
  5 Maar plotseling schrikken ze hevig:
  ze zien hoe God opkomt voor de mensen die leven zoals Hij het wil.
  6 Door jullie hebben arme en verdrukte mensen geen enkele hoop meer,
  maar ze vluchten naar de Heer en zijn daar veilig.


  Maak melding

 23. Abdoel heeft in deze gelijk.Ze komen er toch niet uit.
  Suriname heeft een overschot aan theoretici.
  Men moet aan de slag.Verhalen horen we al jaar en dag aan.
  We lullen teveel en doen te weinig.Ook deie Abdoel.


  Maak melding

 24. Aan Mazda,

  Amsterdam – Voor het tweede jaar op rij reden Mazdachauffeurs in 2015 van alle automobilisten de meeste schade.

  Wie vorig jaar aan het stuur van een Mazda zat, maakte 20% meer brokken dan de gemiddelde chauffeur, blijkt uit statistieken die verzekeringsmaatschappij Generali vanochtend naar buiten brengt. Eveneens net als in 2014 was de Mitsubishirijder de op een na slechtste chauffeur van Nederland: 17% meer schade dan het gemiddelde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.