Howard Komproe debuteert in ‘The Passion’

6

De Nederlandse stand-up comedian van Surinaamse afkomst Howard Komproe maakt dit jaar zijn debuut in het Nederlands muzikaal-bijbels evenement ‘The Passion’. Hij speelt de rol van Pontius Pilatus. De 44-jarige Komproe tourde door het land met verschillende shows en maakt deel uit van de Comedytrain. Hij ziet zijn rol in ‘The Passion’ als een kans meer van zichzelf te kunnen laten zien.

“Ik ben comedian geworden rond mijn twintigste, maar al vanaf mijn achtste bezig met theater. Ik heb op de toneelschool gezeten en ben ook acteur, maar dat weten veel mensen niet.” Toch verwacht Howard niet dat hij als Pilatus prijzen in de wacht gaat slapen. “Je moet niet denken dat dit dan een awardwinning performance gaat worden, want daarvoor is het te klein” aldus Howard.

In de huid van politicus Pilatus is hij degene die moet besluiten of Jezus wordt veroordeeld of niet. Achter de schermen voltrekt zich een politiek-strategisch steekspel. Hoewel hij zelf gelooft in Jezus’ onschuld, bezwijkt hij voor de druk van het volk. ‘The Passion’ wordt sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag gehouden, telkens in een andere stad in Nederland. Het evenement vindt dit jaar op 24 maart plaats op het Eemplein in Amersfoort en wordt die avond uitgezonden op NPO 1.(FOTO: KRO-NCRV
Fotograaf: Linelle Deunk]

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. Paasboodschap : Want alzo Lief heeft YAHWEH de Wereld gehad,dat hij zijn enig geboren ZOON gegeven heeft, omdat een ieder die in HEM Geloof, niet verloren gaat, maar EEUWIG LEVEN Heeft . Johannes 3 :16 .


  Maak melding

 2. Sorifinga,

  Waarom is Jezus Eniggeboren? Omdat YAHWEH daarna zichzelf heeft laten sterriliseren? Dus YAHWEH kan z’n trucje nooit meer uithalen? Het was EENMALIG?

  Wat zou Jezus nou vinden van dit allemaal? Dat de nadruk ligt op z’n kruisiging, maar niet op z’n boodschap: dat de Joden en Romeinen van toendertijd niet deugden omdat ze niet leefden volgens de 10 geboden?


  Maak melding

 3. @Ronald,vraag de HERE je geestelijke ogen verder te openen voor ZIJN WOORD. Behalve IK,de HERE! IK doorgrond alle harten en toets de meest verborgen gedachten,om zo ieder mens het loon te geven dat hij verdient, afhankelijk van zijn daden en levenswijze . Jeremia 17 : 10 .


  Maak melding

 4. @Ronald,jouw vraag:waarom is Jezus Enigegeboren zoon? Omdat GOD die GEEST is,is gekomen via de Maagd Maria in het vlees als Jezus zijn Zoon. Vraag:wat zou Jezus vinden van dit allemaal? De kruisiging,dat was zijn boodschap,dat al jaren eerder was voorspelt door andere profeten,omdat de joden zich niet hielden aan de 10 geboden,daarom dat de mens verlost (bevrijd ) moest worden,van hun zonden door zijn kruisiging. zalig zijt zijn, die niet zien en toch geloven .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.