Eendaagse staking Bond van Leraren in Suriname

18

PARAMARIBO, 10 mrt – De Bond van Leraren, BvL, heeft schoon genoeg van de mooie beloften van de regering Bouterse. De vakbond organiseert een eendaagse staking op alle middelbare scholen. De regering heeft veel beloofd, volgens bondsvoorzitter Wilgo Valies.

Tijdens besprekingen van sinds voor de verkiezingen is toegezegd dat de leraren geholpen zullen worden. Erkend was dat het beroerd is met het lerarenloon. “De laatste aanpassing was in 2011, de achteruitgang in het besteedbaar inkomen is bijna vijftig procent. De situatie wordt steeds erger, de koopkracht neemt af en het wordt steeds moeilijker het hoofd boven water te houden”, zei Valies tijdens een persconferentie.

De bond laat de regering per brief weten dat het ernst is. De staking moet iedereen wakker schudden. “De leerkrachten zijn teleurgesteld in de regering, we kijken al zo lang uit naar verbetering. Ook de werkomstandigheden laten te werken over, het enige dat je hoort, is dat er geen geld is. De leerkrachten voelen zich gepakt. We zullen ons protest laten merken”, aldus Valies.

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. @Eendaagse staking Bond van Leraren in Suriname

  ZE ZIJN MOE !..de luchtballon is nu al gebost ! goed geprobeerd van deze sukkels.,die het onderwijssysteem / en het land willen destabiliseren.


  Maak melding

 2. Mijn motivatie neemt met de dag af.
  Niet zozeer vanwege mijn hongerloon maar meer nog vanwege de leerlingen die zonder eten naar school komen en mij met uitgeholde ogen uitgehongerd zitten aan te kijken.
  Ongemotiveerd en ongeïnteresseerd!
  Maar meer nog gedesillusioneerd.
  Want de man die hen een gouden toekomst had beloofd heeft ze voorgelogen. De man aan wie ze hun vertrouwen hadden geschonken omdat hij riep dat hij hun land beter zou maken en vertelde dat hij van hen hield….
  Misbruikt voelen ze zich, belazerd en bedrogen en ook nog ondervoed!
  En ik moet daar les aan geven! Waar moet ik mijn motivatie vandaan halen?
  Dáárom ga ik actie voeren…..


  Maak melding

 3. Ik wil toch bij deze de waardering uitspreken voor het bonds bestuur dat deze de leerkrachten van mening heeft kunnen veranderen om niet per direct het werk neer te leggen.

  Een gepaste actie met een duidelijk signaal naar de regering toe. Staking is een instrument van de bond maar het treft deze ook leerlingen en dus wordt het zo min mogelijk gebruikt. Nu vraagt de situatie erom.

  Jammer genoeg zal het signaal door de regering niet als dreiging gezien worden, hiervoor zijn er drie redenen en deze zijn: 1 Hoogie, 2 Hoogie en 3 Hoogie.

  Kans op een gezamelijke actie van overkoepelende bonden in de toekomst is definitief uitgesloten.
  Dus succes en hou vol tot de volgende verkiezing, daarna pas maak je kans om serieus genomen te worden.

  Ps: een regering die de een pijnlijk opgebouwde staatkas zo respectloos weet te bossen heeft geen respect voor zijn land, volk, toekomst, wetten, gebruiken, tradities of voor wie of wat dan ook. Het gaat over lijken als het op het redden van het eigen hagje aankomt. Dus leerkrachten, wees voorbereid op langzame niets opleverende onderhandelingen. Plant wat in je achtertuin of geef bijlessen in de middag. We zijn terug bij af.


  Maak melding

 4. De leerkrachten zijn teleurgesteld in de regering, : Deze kreten worden sinds jaren geroepen echter er gebeurt niets en de regering gaat alsmaar door met het belazeren van dit volk. De vraag is wanneer gaat dit volk nou eindelijk een keertje opstaan en hiertegen protesteren. Nog steeds bang voor de uzzi’s . Hoe lang moet nog gewacht worden tot dit land helemaal ten gronde is??. president aan u de vraag : Waarom treed u niet af en laat de klus over aan bekwame mensen? die zijn er genoeg in Suriname.


  Maak melding

 5. Weg met KUMAKOISI en zijn KORNUITEN: He He eindelijk is het BVL van Valies wakker geworden. Ik heb Kenneth Sloote bij BIMBO horen zeggen dat de Leerkrachten worden aangezet om te staken.

  Iedereen die genoeg heeft van het Wanbeleid van KUMA wordt aangezet.

  KUMAKOISI: JOUW DAGEN ZIJN GETELD. WEG MET DE CEO van de FIRMA LIST EN BEDROG.


  Maak melding

 6. Waarom niet het land plat leggen. Eenheid is nog lang zoek in mijn gelief sranang. Mensen wakker schudden, wat onzin. Time for action! Ze hebben al honger….


  Maak melding

 7. Is dit het begin van het einde van de regering?
  Als er word doorgepakt met studenten en bedrijfsleven is het heel heel snel gebeurt.
  Wies Mi Keba zal dan veel later moeten aanvangen met zijn SuriDubai om zijn gedachte werkelijkheid te laten worden


  Maak melding

 8. Ete vefie jarie!! a bung djie unu!!! ruik de poep nu van Bouta!!! Na dati unu bing wani tog!!! waarom dan nu klagen?? koekie van je eigen deeg!!


  Maak melding

 9. Het is begonnen!!

  Die Pineut ( min van Onderwijs) kan nieteens onderwijs in zn eigen land garanderen en meneer wil ons manderijn laten leren of what so ever chinees instituut oprichten…Get a real life dude!!


  Maak melding

 10. Damsco:
  Als je inhoudelijk niets te melden hebt ga dan fietsen stelen op het Damrak. Ondergetekende en velen met mij zitten niet te wachten op die nietszeggende, stomvervelende opmerkingen van jou.
  Leerkrachten staan aan de basis van de ontwikkelingen van een kind en zodoende dus de toekomst voor het land, als je gaat tornen aan die basis gaat het met de ontwikkeling van de kinderen niet goed!
  Terechte opmerkingen van Leraar 04:04 uur.


  Maak melding

 11. Het werkt niet echt motiverend wanneer je je als leraar, met een drs. diploma op zak, uit de naad moet werken voor een hongerloon, terwijl half analfabeten als Lackin en Leiles een ministerssalaris met representatie toelagen en emolumenten ontvangen voor het adviseren van de vaak afwezige baas van de poppenkast.


  Maak melding

 12. De leraren willen meer loon terwijl ze juist moeten gaan inleveren in tijden van crises.Deze staking zal daarom geen zoden aan de dijk leggen.Wat wil deze vakbond hebben? Ze willen de overheid vast dwingen om de geldpers te laten draaien.


  Maak melding

 13. Op een paar uitverkoren vriendjes en familie na heeft iedereen het moeilijk in Suriname, vandaag de dag.

  De lerraren moeten ook niet klagen.
  Ik ben er 100% zeker van dat van de zwarte leraren er geen één op Santokie heeft gestemd. Omdat ze ras (en zwarte dominantie) belangrijker vinden dan eten, recht en scholing.


  Maak melding

 14. De leraren willen meer loon terwijl ze juist moeten gaan inleveren in tijden van crises.Deze staking zal daarom geen zoden aan de dijk leggen.Wat wil deze vakbond hebben? Ze willen de overheid vast dwingen om de geldpers te laten draaien. Aldus halvegare RobG:
  Ondertussen wel de loftrompet uitsteken ten aanzien van de benoeming van wederom 2 adviseurs à 25.000 excl. bijkomende voordeeltjes!!


  Maak melding

 15. Printa en RobG, de meeste leraren willen heel graag de kar helpen trekken, maar dan wel onder één voorwaarde: het paarse brandhout moet eerst uit de kar gekieperd worden.


  Maak melding

 16. RobG
  De geldpers draait voor de buitenlandse adviseurs van Hoefdraad, De geldpers draait voor alle ontheven directeuren en onderdirecteuren. De geldpers draait voor de directies van de Parastatalen, De geldpers draait voor de firma’s Olibis en van Kanten. De geldpers draait voor alle ex ministers met drie dubbele banen, De geldpers draait voor een topzwaar kabinet van de president. De geldpers draait voor de DNA met een lege agenda omdat de voorzitter er niet is of ministers niet verschijnen, de Vice President een informeel op reis is naar India (lezing voor een of ander stichting van een bagwan, de man is nergens officieel ontvangen maar wel een week weg). De geldpers draait voor de rente op allerlei rare leningen.

  Er lijken mij genoeg mogelijkheden om te bezuinigen en via de lagere salarissen een impuls te geven aan de economie op de straat. De hoge salarissen hebben nog de gelegenheid het geld op te potten in vreemde valuta de lage salarissen besteden vrijwel direct aan primaire behoeften.

  RobG u kijkt weer eens niet verder dan een korte neus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.