‘Coalitie wil Surinamers zand in de ogen strooien’

24

PARAMARIBO, 8 mrt – De coalitie tracht burgers zand in de ogen te strooien. Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL. Onder het mom van het wijzigen van de Terugroepwet, voltrekt zich een heel ander proces.

De wet wordt niet gewijzigd, maar in feite vervangen. “Er is niet véél veranderd, de wet is gewoon totaal veranderd. Het is geen wijziging, maar een nieuwe wet. Men strooit hiermee gewoon zand in de ogen van het volk”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Nu mag een politieke partij een parlementariër terugroepen zodra die zich dissident opstelt. De wijziging hakt er doorheen.

Volgens het wetsvoorstel mag een parlementariër worden teruggeroepen na vrijwillige beëindiging van het partijlidmaatschap. Pas als een parlementariër dus formeel en vrijwillig lid is geworden van een andere politieke organisatie of een andere fractie kan worden teruggeroepen. “De parlementariër moet toch goed gek zijn om zo iets te doen, terwijl die weet dat het zal uitmonden in terugroeping”, aldus Somohardjo.

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Verzoek aan Somohardjo.. Beste Somo, zou het nu geen tijd worden om eindelijk hetgeen te gaan doen waarvoor je gekozen bent in het parlement. Vanaf de uitslag van de verkiezing bekend is ben je continue bezig met een terugroep wet, terwijl het land voor grote problemen staat. Problemen die met name door een democratisch gekozen parlement voor een groot deel opgelost kunnen worden. een van de oplossingen is het volk wijzen op de mogelijkheden om de regering naar huis te sturen. Is jouw belang niet meer het belang van het volk?? Somo toon ballen en ga je werk naar behoren uitvoeren,


  Maak melding

 2. Somohardjo : doet alsof de 2 heren die pleite zijn gegaan niet vervangbaar zijn.! Er zijn nog capabele Javanen genoeg in Sme, en ook die Chitan is ook vervangbaar.
  Dus ik zou zeggen blijft niet hangen in het verleden ,begin nu te peilen wie goed genoeg is, binnen de PL om die twee heren die vertrokken zijn, doen vergeten !!!!!!

  Jacko.


  Maak melding

 3. Maar meneer Somo dit hebt u toen ook gedaan met de oppositie.
  Jammer maar zo gaat dat in de politiek, dus niet klagen maar dragen.


  Maak melding

 4. Paul moet nu niet klagen; door kortzichtigheid en hebzucht heeft hij Desi in 2010 tot president helpen maken, vanaf dag 1 was Desi zijn belangrijkste doel zijn eigen belangen behartigen en veilig stellen, daarom veranderde hij o.a. het parlement in een grote poppenkast. De poppenkast doet met het veranderen van de terugroepwet dat waarvoor het in het leven geroepen is en niets anders, als Paul niet zo kortzichtig en hebzuchtig was geweest in 2010, was ons als samenleving heel veel ellende bespaard gebleven.


  Maak melding

 5. Alles wat deze regering doet wordt door Fronters gezien als belemmering. Deze mensen zien alleen beren op de weg en iedere verandering in de politiek boezemt bij hun angsten op.
  Het ligt in hun DNA om onzeker te zijn. Het is de taak van de regering Bouterse om ze op te voeden en duidelijk te maken dat Suriname geen stilstand kan permitteren. Het land moet zich blijven ontwikkelen


  Maak melding

 6. Net als jij Somo, goed gek bent geweest, en Brunswijk, om voor amnestie te stemmen, en worden jullie nu afgerekend door deze zelfde club, waarvan jullie toen deel van uitmaakte.
  Dit zal jullie blijven achtervolgen, totdat er gerechtigheid zal plaats vinden.


  Maak melding

 7. NDP Nationale Domste Partij wetten Kunstenaars .

  NDP Opvanghuis voor overlopers .

  NDP Partij die het beter zou van af 1980

  NDP de afro kolonisators anno 2016

  Jullie van NDP zullen het nooit beter kunnen doen dan NPS oude politiek .

  Kijk maar wat NDP met Wageningen gedaan heeft van af 1980 dat is gewoon door NDP vernietig een Spook stad is het geworden .


  Maak melding

 8. @Parbo
  “Het is de taak van de regering Bouterse om ze op te voeden en duidelijk te maken dat Suriname geen stilstand kan permitteren.”

  Het land staat stil in de rij bij de Centrale Bank van Suriname voor echte dollars.

  De rijen zijn voorspeld door de mensen die belemmeringen zagen. De waarschuwingen zijn weg gezwaaid door mensen die alleen maar Ontwikkelingen zagen. Ontwikkelingen die nooit gekomen zijn


  Maak melding

 9. Parbo , het lijkt me ook heel logisch dat veranderingen door de NDP met angst rn Argusogen wordt bekeken, er is nl sinds bouterse aan de macht is maar verrekte ten goede verandert en dat is een understatement, en hoe moet een crimineel als Bouterse nu iets of iemand opvoeden, met zijn(stief)zonen is het ook niet gelukt, gezien om bekende redenen het verblijf van 1 zoon in hotel de houten pollepel in de USA, en de enige ontwikkeling die Suriname doormaakt is die in de criminaliteit en/of narcostaat


  Maak melding

 10. Met dank aan ndp is er weer zoveel armoede terug 2016

  NDP zou het beter doen van af 1980 kijk maar rond je heen .

  Wetten slopers hebben ze in ndp

  Opvang partij voor overlopers .

  Er zal een dag komen dat NDP mensen gaan overlopen


  Maak melding

 11. somo was de man van vergiffenis.
  hij vergaf bouta.
  hij is een godsvrezend mens,maar sinds hij van bouta niet naar indonesie mag wippen naar “haar” is hij de vergiffenis vergeten, vreemd ??????


  Maak melding

 12. Een stukje tekst en het gaat over het zefde. Dit om aan te geven hoe het gesteld is met het respect naar de rechter toe.

  Dictatuur in Suriname en Bouterse krijgt zijn zin. Dit heb ik ook vaker aangegeven.

  =niet de front laat mensen nu lijden
  =niet de front geeft mensen geen toegang toe medicijnen en het bezoeken van een dokter
  =niet front heeft de SRD tot waarde laten dalen, en nog veel meer

  Ik heb geen respect voor moordenaars die het volk ook misleiden

  Veel lees plezier:::::

  ==Wanneer de coalitie nu plotseling gaat bemoeien in deze case, dan wil men duidelijk de dictatuur verder verstevigen in het land. Dit is duidelijk misbruik van de meerderheid. Als het eenmaal een case is bij de rechter, laat de rechter dan zijn of haar besluit hierover nemen. En als het één maand of één jaar of langer moet duren, dan is dat des rechters. Deze zelfde coalitie heeft vaker gesteld zich niet te willen inmengen in rechtszaken, omdat de rechter ermee bezig is. Nu met een initiatiefvoorstel op de proppen komen om de wet aan te passen, maakt duidelijk, dat men intervenieert in de rechtspraak, zij het indirect. Dit zeggen wij, omdat de zaak met terugwerkende kracht wordt toegepast. Het is duidelijk, dat de coalitie nu rare sprongen aan het maken is. Hetzelfde was ongeveer het geval bij de veelbesproken amnestiewet. Alles wordt nu gedaan om het zaakje in het voordeel van de coalitie te beslechten. PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft ergens wel gelijk wanneer hij zijn vrees ventileert dat men voor alles een wetswijziging dooddrukt. ==


  Maak melding

 13. Wie strooit wie zand in de ogen.

  http://www.dna.sr/het-politiek-college/fracties/

  Tot welke fractie behoren de heren R. Sapoen en Chitan.
  Volgens de DNA behoren ze tot geen fractie en zijn ze ook geen lid op basis van persoonlijke titel.

  Volgens dit overzicht bestaat de DNA slechts uit 49 leden.
  Dan zijn er vacatures.

  Ik raad de kiezers in Suriname eens naar de agenda van de DNA te kijken. Mevrouw de Voorzitter heeft de slechts in de eerste week iets gepland.
  Het land zit in de penarie en de DNA heeft niets op haar agenda staan. De agenda wordt bepaald door het Presidium volgens mij. De oppositie heeft genoeg vragen gesteld om druk te zijn.


  Maak melding

 14. @Henkes
  Wie de bal kaatst moet het terug verwachten. Dat is Somo overkomen. Maar Somo is zo dom dat hij niet ziet dat het nu zijn beurd is om genaaid te worden. Ja Somo it is tekie toi-toi time gie joe. Enjoy!


  Maak melding

 15. @parbo
  Bouterse en mede rovers voeden niet op.
  Bouterse en mede rovers stelen,dreigen,bedriegen,roven het land leeg,overtreden constant nationale en internationale wetten.
  Dus masra Parbo stilstand en nog erger achteruitgang en nul ontwikkeling wordt veroorzaakt door deze regering.

  Ga ergens anders met jou doorzichtige kleuter propaganda.


  Maak melding

 16. @OOM BERT
  Zie maar armoe om je heen Hoogmoedigheid van van NDP zal vele Surinamers naar de HEL brengen .

  —– ———- ——- ——– ——– ————– —
  Domme Oom Bert aan het woord.,..jeeetje,..weggelopen uit huize Asiana ? ga terug bullebak !


  Maak melding

 17. ddb heeft bij mij een dikke punt gescoord .
  dankzij ddb heeft somo nu een punthoofd .
  ddb heeft somo op de schoen genomen ….om niet te zeggen anaal genomen .
  in plat amsterdams zou men zeggen dat somo staande genaaid is zonder vaseline.
  ik hoop dat somo alle rechtszaken die hij aanspant verliest .
  laten ze zijn mars snel ontruimen van de haven.
  dat gepikte terrein moet hij zsm verlaten

  wie stuurde hem om te stemmen voor iam nasty.


  Maak melding

 18. @ Damsco heb je nog Hersens wat is je bij dragen of oplossing voor Suriname

  Mij bijdragen is om jongeren en ouderen Woningen te bouwen met een Hydraulische machine en een Beton Pomp

  Productie 1000 stenen per week , goed voor een Woning

  Al betaal je mij 1000 usd per dag deze zwarte Surinamer werk nooit meer .

  Ik leef op de rijkdom van mij voorouders vanjaar 1680


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.