‘Coalitie wil Surinamers zand in de ogen strooien’

24

PARAMARIBO, 8 mrt – De coalitie tracht burgers zand in de ogen te strooien. Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL. Onder het mom van het wijzigen van de Terugroepwet, voltrekt zich een heel ander proces.

De wet wordt niet gewijzigd, maar in feite vervangen. “Er is niet véél veranderd, de wet is gewoon totaal veranderd. Het is geen wijziging, maar een nieuwe wet. Men strooit hiermee gewoon zand in de ogen van het volk”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Nu mag een politieke partij een parlementariër terugroepen zodra die zich dissident opstelt. De wijziging hakt er doorheen.

Volgens het wetsvoorstel mag een parlementariër worden teruggeroepen na vrijwillige beëindiging van het partijlidmaatschap. Pas als een parlementariër dus formeel en vrijwillig lid is geworden van een andere politieke organisatie of een andere fractie kan worden teruggeroepen. “De parlementariër moet toch goed gek zijn om zo iets te doen, terwijl die weet dat het zal uitmonden in terugroeping”, aldus Somohardjo.

- Advertentie -

24 REACTIES

 1. Verzoek aan Somohardjo.. Beste Somo, zou het nu geen tijd worden om eindelijk hetgeen te gaan doen waarvoor je gekozen bent in het parlement. Vanaf de uitslag van de verkiezing bekend is ben je continue bezig met een terugroep wet, terwijl het land voor grote problemen staat. Problemen die met name door een democratisch gekozen parlement voor een groot deel opgelost kunnen worden. een van de oplossingen is het volk wijzen op de mogelijkheden om de regering naar huis te sturen. Is jouw belang niet meer het belang van het volk?? Somo toon ballen en ga je werk naar behoren uitvoeren,

 2. Somohardjo : doet alsof de 2 heren die pleite zijn gegaan niet vervangbaar zijn.! Er zijn nog capabele Javanen genoeg in Sme, en ook die Chitan is ook vervangbaar.
  Dus ik zou zeggen blijft niet hangen in het verleden ,begin nu te peilen wie goed genoeg is, binnen de PL om die twee heren die vertrokken zijn, doen vergeten !!!!!!

  Jacko.

 3. Maar meneer Somo dit hebt u toen ook gedaan met de oppositie.
  Jammer maar zo gaat dat in de politiek, dus niet klagen maar dragen.

 4. Paul moet nu niet klagen; door kortzichtigheid en hebzucht heeft hij Desi in 2010 tot president helpen maken, vanaf dag 1 was Desi zijn belangrijkste doel zijn eigen belangen behartigen en veilig stellen, daarom veranderde hij o.a. het parlement in een grote poppenkast. De poppenkast doet met het veranderen van de terugroepwet dat waarvoor het in het leven geroepen is en niets anders, als Paul niet zo kortzichtig en hebzuchtig was geweest in 2010, was ons als samenleving heel veel ellende bespaard gebleven.

 5. Alles wat deze regering doet wordt door Fronters gezien als belemmering. Deze mensen zien alleen beren op de weg en iedere verandering in de politiek boezemt bij hun angsten op.
  Het ligt in hun DNA om onzeker te zijn. Het is de taak van de regering Bouterse om ze op te voeden en duidelijk te maken dat Suriname geen stilstand kan permitteren. Het land moet zich blijven ontwikkelen

 6. Net als jij Somo, goed gek bent geweest, en Brunswijk, om voor amnestie te stemmen, en worden jullie nu afgerekend door deze zelfde club, waarvan jullie toen deel van uitmaakte.
  Dit zal jullie blijven achtervolgen, totdat er gerechtigheid zal plaats vinden.

 7. NDP Nationale Domste Partij wetten Kunstenaars .

  NDP Opvanghuis voor overlopers .

  NDP Partij die het beter zou van af 1980

  NDP de afro kolonisators anno 2016

  Jullie van NDP zullen het nooit beter kunnen doen dan NPS oude politiek .

  Kijk maar wat NDP met Wageningen gedaan heeft van af 1980 dat is gewoon door NDP vernietig een Spook stad is het geworden .

 8. Zie maar armoe om je heen Hoogmoedigheid van van NDP zal vele Surinamers naar de HEL brengen .

 9. @Parbo
  “Het is de taak van de regering Bouterse om ze op te voeden en duidelijk te maken dat Suriname geen stilstand kan permitteren.”

  Het land staat stil in de rij bij de Centrale Bank van Suriname voor echte dollars.

  De rijen zijn voorspeld door de mensen die belemmeringen zagen. De waarschuwingen zijn weg gezwaaid door mensen die alleen maar Ontwikkelingen zagen. Ontwikkelingen die nooit gekomen zijn

 10. Parbo , het lijkt me ook heel logisch dat veranderingen door de NDP met angst rn Argusogen wordt bekeken, er is nl sinds bouterse aan de macht is maar verrekte ten goede verandert en dat is een understatement, en hoe moet een crimineel als Bouterse nu iets of iemand opvoeden, met zijn(stief)zonen is het ook niet gelukt, gezien om bekende redenen het verblijf van 1 zoon in hotel de houten pollepel in de USA, en de enige ontwikkeling die Suriname doormaakt is die in de criminaliteit en/of narcostaat

 11. Ze kunnen in ieder geen zand in de ogen van Somo strooien. Daarvoor is het bord voor zijn kop te groot, en te dik.

 12. Met dank aan ndp is er weer zoveel armoede terug 2016

  NDP zou het beter doen van af 1980 kijk maar rond je heen .

  Wetten slopers hebben ze in ndp

  Opvang partij voor overlopers .

  Er zal een dag komen dat NDP mensen gaan overlopen

 13. somo was de man van vergiffenis.
  hij vergaf bouta.
  hij is een godsvrezend mens,maar sinds hij van bouta niet naar indonesie mag wippen naar “haar” is hij de vergiffenis vergeten, vreemd ??????

 14. Een stukje tekst en het gaat over het zefde. Dit om aan te geven hoe het gesteld is met het respect naar de rechter toe.

  Dictatuur in Suriname en Bouterse krijgt zijn zin. Dit heb ik ook vaker aangegeven.

  =niet de front laat mensen nu lijden
  =niet de front geeft mensen geen toegang toe medicijnen en het bezoeken van een dokter
  =niet front heeft de SRD tot waarde laten dalen, en nog veel meer

  Ik heb geen respect voor moordenaars die het volk ook misleiden

  Veel lees plezier:::::

  ==Wanneer de coalitie nu plotseling gaat bemoeien in deze case, dan wil men duidelijk de dictatuur verder verstevigen in het land. Dit is duidelijk misbruik van de meerderheid. Als het eenmaal een case is bij de rechter, laat de rechter dan zijn of haar besluit hierover nemen. En als het één maand of één jaar of langer moet duren, dan is dat des rechters. Deze zelfde coalitie heeft vaker gesteld zich niet te willen inmengen in rechtszaken, omdat de rechter ermee bezig is. Nu met een initiatiefvoorstel op de proppen komen om de wet aan te passen, maakt duidelijk, dat men intervenieert in de rechtspraak, zij het indirect. Dit zeggen wij, omdat de zaak met terugwerkende kracht wordt toegepast. Het is duidelijk, dat de coalitie nu rare sprongen aan het maken is. Hetzelfde was ongeveer het geval bij de veelbesproken amnestiewet. Alles wordt nu gedaan om het zaakje in het voordeel van de coalitie te beslechten. PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft ergens wel gelijk wanneer hij zijn vrees ventileert dat men voor alles een wetswijziging dooddrukt. ==

 15. Wie strooit wie zand in de ogen.

  http://www.dna.sr/het-politiek-college/fracties/

  Tot welke fractie behoren de heren R. Sapoen en Chitan.
  Volgens de DNA behoren ze tot geen fractie en zijn ze ook geen lid op basis van persoonlijke titel.

  Volgens dit overzicht bestaat de DNA slechts uit 49 leden.
  Dan zijn er vacatures.

  Ik raad de kiezers in Suriname eens naar de agenda van de DNA te kijken. Mevrouw de Voorzitter heeft de slechts in de eerste week iets gepland.
  Het land zit in de penarie en de DNA heeft niets op haar agenda staan. De agenda wordt bepaald door het Presidium volgens mij. De oppositie heeft genoeg vragen gesteld om druk te zijn.

 16. @Henkes
  Wie de bal kaatst moet het terug verwachten. Dat is Somo overkomen. Maar Somo is zo dom dat hij niet ziet dat het nu zijn beurd is om genaaid te worden. Ja Somo it is tekie toi-toi time gie joe. Enjoy!

 17. @parbo
  Bouterse en mede rovers voeden niet op.
  Bouterse en mede rovers stelen,dreigen,bedriegen,roven het land leeg,overtreden constant nationale en internationale wetten.
  Dus masra Parbo stilstand en nog erger achteruitgang en nul ontwikkeling wordt veroorzaakt door deze regering.

  Ga ergens anders met jou doorzichtige kleuter propaganda.

 18. @OOM BERT
  Zie maar armoe om je heen Hoogmoedigheid van van NDP zal vele Surinamers naar de HEL brengen .

  —– ———- ——- ——– ——– ————– —
  Domme Oom Bert aan het woord.,..jeeetje,..weggelopen uit huize Asiana ? ga terug bullebak !

 19. ddb heeft bij mij een dikke punt gescoord .
  dankzij ddb heeft somo nu een punthoofd .
  ddb heeft somo op de schoen genomen ….om niet te zeggen anaal genomen .
  in plat amsterdams zou men zeggen dat somo staande genaaid is zonder vaseline.
  ik hoop dat somo alle rechtszaken die hij aanspant verliest .
  laten ze zijn mars snel ontruimen van de haven.
  dat gepikte terrein moet hij zsm verlaten

  wie stuurde hem om te stemmen voor iam nasty.

 20. @ Damsco heb je nog Hersens wat is je bij dragen of oplossing voor Suriname

  Mij bijdragen is om jongeren en ouderen Woningen te bouwen met een Hydraulische machine en een Beton Pomp

  Productie 1000 stenen per week , goed voor een Woning

  Al betaal je mij 1000 usd per dag deze zwarte Surinamer werk nooit meer .

  Ik leef op de rijkdom van mij voorouders vanjaar 1680

 21. Kondremangs,

  Alles wat DiDiBrie en co doen is DRIJFZAND……….

  TIME WILL TELL!!!

  NOBRUYA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.