Rechter Iwan Rasoelbaks uit zaak Decembermoorden

32

Rechter Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof van Justitie (m) heeft zich om moverende redenen teruggetrokken uit de zaak tegen de verdachten van de Decembermoorden. Het strafproces waarin ook president Desire Bouterse terechtstaat, vindt plaats in twee driekoppige kamers van de Krijgsraad: een militaire kamer en een burgerkamer. Beide kamers worden geleid door Krijgsraadpresident Cynthia Valstein – Montnor.

Rasoelbaks vormde samen met rechter Suzanna Chu (r) en Valstein – Montnor de burgerkamer. Valstein – Montnor maakte de terugtrekking van Rasoelbaks vrijdag bekend bij de hervatting van het geschorste proces. Zijn plaats is nu ingenomen door rechter Rewita Chatterpal.

Auditeur-militair Roy Elgin heeft ondertussen aan de Krijgsraad gevraagd om de behandeling van de zaak opnieuw met een jaar te schorsen. Hij vindt een recent bevel van het Hof van Justitie, om het meer dan drie jaar geschorste proces te hervatten, onuitvoerbaar.

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. DE VOS EN ZIJN HAREN

  Leugens, onwaarheden, bedrog en beloftes niet nakomen! De huidige regering heeft liegen en bedriegen in haar vaandel. Ik geloof zeker dat je drey ai moet hebben wanneer je doorgaat met verkondigen van leugens en onwaarheden. De ongeschoolde massa wordt steeds vaker voorgelogen, en die gelooft er heilig in dat de huidige economische misère waarin wij thans verkeren niet de schuld van Bouta is. Bouterse moet ook een keer ophouden met de vingers naar anderen te wijzen. We beseffen dat het pijnlijk is, wanneer gewezen wordt naar het falend beleid waarvoor die `Kleine indiaanse jongen’ verantwoordelijk is. Maar echt waar ‘Be a man’ en neem je verantwoordelijkheid en doe niet als een ongevoelig, harteloos wezen, dat niet snapt, dat hij zijn landgenoten de afgrond instort.

  Wat het volk van Suriname graag wil weten: Waar is al dat toevertrouwde geld uit de staatskas gebleven? Waar is het goud gebleven, dat verdwenen is uit de kluis van de Centrale Bank? Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Dat heeft D.D.B. bewezen door zijn vriendjespolitiek, leugens en ontkenningen. Zoals in de jaren `80, toen schoof hij ook al zijn fouten en tekortkomingen op anderen, hetgeen veel lijkt op het `Maurice Bishop’ syndroom, zijn eigen falen verdoezelen en anderen de schuld geven. We kunnen ook veelvuldig de schuld zoeken bij het buitenland, op dezelfde manier is D.D.B. te werk gegaan bij zijn huidige bestuur. ‘Maties’ voortrekken, leugens aan het volk voorschotelen en de schuld geven aan het buitenland voor zijn wanbeleid. Sounds familiar right?

  André Misiekaba, een van de leidende figuren in de NDP, deed voor de verkiezing in 2015 de uitspraak: “Ik voel dat er iets gaat gebeuren. Ik voel dat wat in 1987 gebeurde, opnieuw gaat gebeuren. Maar nu in tegengestelde richting.” Het waren de eerste verkiezingen sinds de staatsgreep in 1980 van Bouterse en vijftien andere sergeanten. Nadat het militaire regime in 1987 aan zijn einde kwam, behaalde de oppositie met 41 zetels een enorme overwinning. Misiekaba zal nu wel denken: wat als zijn voorspelling gedeeltelijk waar kan zijn, maar zonder het gedeelte van tegenstelde richting! Want indien er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven, dan zal de NDP niet meer zo grandioos winnen, dan pas zullen we zien hoe ver de paarse massa van gedachten is veranderd. Er zal thans geen verstandig mens, op de paarse partij stemmen. Velen klagen al steen en been. Wat voor de verkiezing werd gezegd: “Yu e go firin in yu saka”, klonk als vooruitgang voor vele paarse aanhangers. Thans maken wij Surinamers kennis met de realiteit en zien wat de ware betekenis was van deze uitspraak. Wat toen overkwam als een positief vooruitzicht, ziet er thans heel grimmig uit. Van vele mensen hoor je dat het op de jaren `80 begint te lijken, het beeld van lege supermarktrekken, instabiele koersen voor vreemde valuta, een overheid met meer schulden dan inkomsten en noem maar op. Steeds vaker zie je mensen met zeer onvoldoende geld naar de winkel gaan, en kopen een pakje brood of dat ze één sigaret vragen, hoe veel erger moet het nog worden voordat men echt wakker wordt? Alles en nogmaals ALLES, is DUURDER geworden vanwege door de devaluatie van de SRD en de daarop volgende inflatie. Onze huidige economische situatie heeft steeds meer te maken met ‘Survival of the fittest’. Wie niet slim is, of harder werkt, gaat echt moeten vechten om te overleven. En wij weten allemaal wie de oorzaak was van de situatie in de jaren `80 en wat de gevolgen waren voor iedereen die deel uitmaakte van deze samenleving. Er is weinig veranderd, alleen zijn de schuldigen ouder geworden.


  Maak melding

 2. Rasoelbaks zal weliswaar een reden daartoe hebben !!!

  Waar ik HEEL ZEKER van ben is dat de OPPERRECHTER en HEER en MEESTER over HEMEL en AARDE zich NIMMER en NOOIT terug zal trekken uit de zaak DECEMBERMOORDEN gepleegd onder LEIDING van ” DESIDERIUS, heerser der PAARSE RIOOLRATTEN ” !!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ (vanuit zijn voormalig en zéér aangenaam bolwerk ” Rotjeknor ” )


  Maak melding

 3. Deze klucht begint steeds meer bizarre vormen aan te nemen.
  Zeker is wel, dat de rechtstaat Suriname helemaal om zeep is geholpen.
  We zijn een zgn. democratie, maar worden geregeerd als een dictatuur, waarin Bouta alle poppetjes naar zijn hand zet.
  We zijn echt het lachterje van de westerse wereld geworden, voorzover we dat al niet waren.
  Alle internationale schijnwerpers zijn weer op ons gericht.
  We zullen nog jaren nodig hebben, om wat Bouta in relatief korte tijd kapot heeft gemaakt weer te repareren.
  Wat heeft deze man ons land in de afgrond geduwd, zeg.


  Maak melding

 4. Rasoelbaks is moe geworden van dit proces, waar geen eind aan lijkt te komen, en vind het gerechtvaardigd, om zich helemaal terug te trekken, en heeft eindelijk ingezien, dat er op dit niveau, geen eer te behalen valt, in dit land van grondwetrechtenschendingen, mensenrechtenschendingen, en de diep gewortelde corruptie.


  Maak melding

 5. Van uitstel komt afstel, Iwan Rasoelbaks heeft de kogel al gezien. Dus koos hij eieren voor zijn geld !

  Hugo CHAVES heeft groot gelijk ; de opperrechter slaapt nooit en neemt ook geen vakantie, en wat in het vat zit verzuurt ook niet. Time will tell niemand ontspringt de dans van de opperrechter.


  Maak melding

 6. @Hugo CHAVÉZ
  Rasoelbaks zal weliswaar een reden daartoe hebben !!!

  Waar ik HEEL ZEKER van ben is dat de OPPERRECHTER en HEER en MEESTER over HEMEL en AARDE zich NIMMER en NOOIT terug zal trekken uit de zaak DECEMBERMOORDEN gepleegd onder LEIDING van ” DESIDERIUS, heerser der PAARSE RIOOLRATTEN ” !!!!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ (vanuit zijn voormalig en zéér aangenaam bolwerk ” Rotjeknor ” )

  ———————————————————————————

  HUILEN EN SCHELDEN IS VOOR JOU TE LAAT JE WINT NIET MEER, ie sab a pokoe dat tog !!!.hi hi hi.je hoort thuis in de vorige eeuw man jij op je achterhoofd gevallen idioot !


  Maak melding

 7. @Fidel Castro
  DE VOS EN ZIJN HAREN

  Leugens, onwaarheden, bedrog en beloftes niet nakomen! De huidige regering heeft liegen en bedriegen in haar vaandel. Ik geloof zeker dat je drey ai moet hebben wanneer je doorgaat met verkondigen van leugens en onwaarheden……ENZ ENZ ENZ.

  Nul komma niks BLA BLA BLA.Kom uit die woestijn krankjoris figuur !


  Maak melding

 8. “Auditeur-militair Roy Elgin heeft ondertussen aan de Krijgsraad gevraagd om de behandeling van de zaak opnieuw met een jaar te schorsen”

  Rekken tot de Dader Desie Delano Bouterse doodt gaat. En dan gaan de jongeren van SU en de grote kontlikkers een standbeeld eisen voor zijn ……DADEN!


  Maak melding

 9. Kokro, alleen volgens de paarse OCER logi-ka mag Rasoelbaks, met een veroordeelde zoon, die politieagent was, geen rechter blijven spelen. Maar volgens dezelfde logi- ka met de lijfspreuk ‘neks no fout’ mag een figuur met een zoon die hoofd was van de CTU, met een veroordeling en een gevangenisstraf in de VS op zijn naam, wel presidentje blijven spelen.


  Maak melding

 10. Ha ha ha. .paniek in de tent als de anti Bouwtas hun zin niet krijgen dan klopt volgens deze idioten het rechtsysteem ineens niet meer. Jullie zijn volledig van lotje getikt EMIGREER of tap joe boeka. !!


  Maak melding

 11. @ DAMSCO

  Nou ja zeg !! Kijk wie we daar hebben !!! Krijg nou wat !!! Het is ” DAMSCO ” !!!

  Hij bevindt zich blijkbaar per ongeluk buiten de ” PURPLE CAVE ” !!!
  Kijk nou ! Zijn kanis zit nog onder de PAARSE SMURRIE.

  Ik geloof dat “Desiderius “, eigenaar van PENSION ” The PURPLE CAVE “, gisteren VERKEERD voedsel heeft genuttigd waardoor de deur van de ” Purple cave ” GEMAKKELIJK openging en ” crew member Damsco ” een FRISSE NEUS kon halen !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 12. Als nu ook rechters onder ” moverende ( = als je niet wilt toelichten waarom) reden gaan verschuilen” dan is het eind zoek.
  Zijn titel mag van mij part ingetrokken worden.


  Maak melding

 13. Nieuwe verkiezingen wat dan. Wie moet dan regeren. Is er een partij die dat kan. Ndp vhp nps pl abob noem maar op,wie o wie levert een leider op. Stuk voor stuk zijn het graaiers van s’lands kas. Zijn alle armoedzaaiers geweest en wat hebben ze vandaag de dag. Welke partij durft het ze af te pakken wat ze al die jaren bijeen hebben gegraaid,dus niet alleen paars maar alle andere kleuren geel groen rood oranje noem maar op,van al deze gasten moeten hun hebben en houden worden afgepakt tot aan hun achterkleinkinderen . zelf hun afdak waar ze nu in wonen moet ze worden afgepakt. Maar wie o wie zal de moed hebben om dit te doen. Keer op keer is er de mogelijkheid geweest om de december moorden aan te pakken,maar nee waren een stelletje domme slappe bangerikken. Komt een dag dat suriname weer zal huilen en erger dan 8 december.


  Maak melding

 14. Volgens mij heeft Rasoel Baks geen moverende reden, maar een laxerende reden. Iedereen krijgt spontaan een nat achterwerk in Suriname tegenwoordig. Die Cynthia en Suzanna waren het zo beu steeds hun natte slipjes te gaan verwisselen dat ze bezweken zijn onder de druk. Nu hebben ze enige vorm van rust + veel geld.
  Ook Rasoel heeft gekozen voor droog underware, maar dan zonder geld.
  De druk die criminele opa uitoefent op de mensen is haast onmenselijk groot. Alleen een heel sterke persoonlijkheid kan het aan, waarvan er helaas geen een lijkt te zijn in Suriname.


  Maak melding

 15. Ik ben er helemaal mee eens met Ronald.
  Maar als je steekpenningen/omkoopsom accepteert, zal je ervoor moeten boeten. Hoe dan ook!.
  Vroeg of laat, hier of hiernamaals zul je het terug moeten betalen in welke vorm dan ook.
  Het arme volk vloekt!! en de Karma voert uit!!


  Maak melding

 16. Beste Damsco.

  Met Paarse Kakkerlakken zoals jij kun je geen zinnig gesprek voeren. Jullie zij dom, doof en blind en amoreel.

  Bouterse is al 40 jaar kankergezwel is Suriname en met types zoals jij rooft hij het land arm. En nog zijn er genoeg ongeschoolde Surinamers zoals jij die deze crimineel blijven steunen.

  Het is net zo triest als ongelofelijk..


  Maak melding

 17. Su Bliem
  Dank voor de link! Dis is een van de meeste bizarre interviews die ik ook heb gezien. Somohardjo staat daar met een sombrero op te vertellen dat hij Amsjooi, bietawirie en wat dies meer zij gaat verbouwen omdat hij als laatste wil sterven WTF? Dan zegt hij dat z’n hart bloed als hij mensen in de rij ziet staan voor dollars en euro’s, en in een adem door zegt dat hij rijst gaat aanbieden voor 10 gulden! Die man is duidelijk aan het dementeren.


  Maak melding

 18. Ach beste Henk M., gezien de taalfouten en de verbasteringen in de postings van Damsco, verbaast het me niet dat hij een paarse Bouterse adept is, echt snugger komt hij in ieder geval niet over met zijn woordkeus.


  Maak melding

 19. Het zijn niet die rechters maar mama Sranan, die ons wil behoeden voor een nog grotere catastrofe. Die wraakzuchtigen zullen het nooit begrijpen, totdat het noodlot weer toeslaat!


  Maak melding

 20. @Morenito

  Volgens mij heeft u de link niet volledig uitgeluisterd of verwerkt. Somohardjo is zo nu en dan moeilijk te verstaan en hoe eerlijk hij is kan ook niet direct afgeleid worden echter het betreffende project berust in mijn ogen open standaard PL benadering waarin men middels volkswinkels zo voordelig mogelijk voorziet in basis levens behoeften.
  Dit wordt door getrokken naar collectief verbouwen van levensmiddelen en het ruilen van producten en het aan elkaar leveren (bijvoorbeeld rijst 5 kg a 10 gulden hij zal SRD bedoelen)..

  De man resp.. de partij onderneemt iets. Hij is hier in het veld veel sterker als in de DNA . Wellicht is dit zijn echte kracht en niet het gemanipuleer in de spotlights van de DNA.
  Ik heb ooit eens een interview gezien in TapA bankstel oid (heel leuke tv te zien via YouTube) waarin hij ook heel overwogen en sociaal overkomt.
  Mijn beeld van de listen, lagen en bedrog zag ik in deze show niet terug. Ik ben er wel van overtuigd dat de man om ZIJN doel te bereiken bereid is heel extreme dingen te doen die wij corrupt zullen vinden.
  Echter binnen de PL voedsel te gaan verbouwen is niet slecht en sluit aan bij de situatie waarin de armeren in het land behoefte gaan krijgen.


  Maak melding

 21. In Suriname doen ze aan schijnproces.Niemand neemt ze daar serieus.Ik lach mij rot als ik deze grappenmakers ziet.Allemaal zijn bang voor Bouterse want hij kan zo de wapen weer oppakken en handelen naar zijn inzicht.Dus al die indianen verhalen ten spijten.De president heeft alles onder controle in Suriname zelf de rechterlijke macht.Het volk wordt zelf belazerd.


  Maak melding

 22. Wat een gelul, bouta heeft de regie en ze zullen luisteren ook het feit dat hij uit de zaak bouta stapt heeft te maken met zijn instelling, dong koelie en blaka mangs zijn de baas, waar heeft hij zijn opleiding gehaald bij de Trump- universiteit in Amerika, vmbo nivo dus, zoals al die anderen die zich Mr.of Dr. noemen, de domme nieuwe Surinamers.


  Maak melding

 23. Dr. Anansi voor iemand met een serieuze titel zwetst uook aardig.

  Bouterse heeft met zijn “ik wens u een slapeloze nacht” duidelijk gemaakt de regie volledig kwijt te zijn.

  Wellicht herinnert u zich nog het eerste plotselinge bezoek van hoefdraad aan Washington. Toen melde Bouterse dat het IMF en andere instituten aangeboden hadden te zullen helpen. Het bleek niet waar te zijn.
  Hoefdraad was sinds donderdag weer onverwacht op bezoek in Washington. Nu is er geen enkele mededeling gedaan. Er is nog geen valuta veiling geweest. Er staan rijen bij de CBvS voor Valuta, de Gambio’s hebben geen dollars meer tegen een koers van 5,45.

  reken even door met die koers is de schuld in echte dollars 35% hoger geworden. Heeft u enig idee wat dat voor Staatsolie en het Schulden platform betekend.

  Baas is de regie volledig kwijt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.