Drukte bij Consulaat Suriname i.v.m. duurdere toeristenkaart

134

Honderden Surinamers staan vandaag in de rij bij het Surinaams consulaat in Amsterdam Buitenveldert. Ze willen nog snel een ‘goedkope’ toeristenkaart voor Suriname van 20 euro bemachtigen. De Surinaamse overheid heeft vorige week besloten dat de prijs van de nieuwe toeristenkaart vanaf 1 maart(morgen) met 350 procent wordt verhoogd naar 90 euro.

Vandaag is de oude toeristenkaart nog af te halen voor 20 euro, daarna wordt het 90 euro. De drukte bij het consulaat is ontstaan omdat de kaart alleen nog vooraf te verkrijgen zijn bij het consulaat in de De Cuserstraat. De loketten op Schiphol zijn alleen beschikbaar voor mensen die vandaag daadwerkelijk naar Suriname afreizen.(Foto: AT5)

FILMPJE:

Bekijk ook:

134 REACTIES

 1. Ik was ook vanochtend om 08:15 uur ter plaatse om mijn toeristenkaart te kopen. Op sociale media en ook daar voor het consulaat was de stemming het zelfde. Ik ga nu na lange tijd en omdat ik mijn ticket al had geboekt en nu denk ik dat in de toekomst nog langer gaat duren voordat ik naar Su zal gaan. Dit was ook vandaag te horen van de mensen die daar waren. Ik denk dat Suriname, economisch al eind van dit jaar en volgend jaar al helemaal, gaat voelen, dat Suriname niet meer de paradijs is waarmee reclame wordt gemaakt en de zeker de PSA weg gaat blijven. Daarnaast zal in suriname nog erger worden met berovingen, want “monie no de” Het zou mij niet verbazen dat er enig vorm van anarchie ontstaat met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 2. minimaal 3 keer per jaar naar Suriname samen met echtgenote. Leeftijd is 69 jaar.
  Vanaf nu geen boeking meer naar Suriname tenzij dringend gewenst.
  Jaarlijkse besteding per reis, wel met de KLM en niet met de SLM, dat in de schoot valt van Suriname
  Visum 2 x € 20 = € 40
  Verblijfkosten (dagen) 30 x € 70 = € 2.100 inclusief overige
  Bezoek binnenland € 750

  Totaal bijdrage aan de Surinaamse economie
  3 x € 2.890 = circa € 9.000, het inkomen van een werknemer in Suriname
  En dit zal niet meer geschieden..


  Maak melding

 3. Ook na bouta zal suri blijven bestaan .
  Ik heb nog alle tijd van de wereld, ik wacht wel.

  Mensen die denken snel effe en PSA aan te schaffen zullen lelijk op hun neus kijken.
  Binnenkort ook verhoogd.
  En als je het nu aanvraagt ben je ook al te laat, want bij het afhalen van het document over 8 weken betaal je gewoon de verhoging.

  Blijf nou eens een keer achter je principes staan!

  Ondernemers dat wordt post ‘onvoorzien’ of iets vergelijkbaars.


  Maak melding

 4. @Henk Molenaar, natuurlijk is dit schandalig. Eens te meer een reden om dit land links te laten liggen. Je boekt voor minder een **** All Inclusive vakantie ergens in Zuidoost Azië.
  Horecapersoneel in Suriname is onbeschoft, Paramaribo is te smerig voor woorden en er zijn nauwelijks bezienswaardig-heden. Als je geen familie in Suriname hebt wonen heb je er eigenlijk niets te zoeken. Als toerist mag je op dit moment alles handjecontantje afrekenen in US Dollars. De SRD wordt steevast geweigerd. Ziekelijk.


  Maak melding

 5. Voor het gemak, zijn de buurtjes effe vergeten.

  De Fransen kwamen vaker een weekendje shoppen, een concert bijwonen of voor een feestje.
  De ambassadeur heeft al aangegeven dit een ondoordachte actie te vinden.

  Idem dito Curaçao en Aruba; weekje suri is niet meer een vanzelfsprekende optie.


  Maak melding

 6. Beste Koos,

  Maar is het is toch ook schandalijg hoe Suriname voor de derde keer door de Paarse Rovers bende is leeggeroofd en volledig naar de kloten is geholpen.

  Wat denk je van de Hotels, die al in paniek zijn omdat hun energiekosten in 1 klap zijn verdrievoudigd nac Ze moeten nu gasten bij aankomst 4 us per nacht berekenen en deze gasten zijn daar niet blij mee.

  Nu komt er helemaal niemand meer . Die leuke oerwouden vind je overal in de wereld en voor de helft van de prijs en daar wordt je wel vriendelijk ontvangen en niet uitgekleed

  Tel de zegeningen van 6 jaar Bouta bewind. Het is dweilen met de kraan open.


  Maak melding

 7. Beste Esmerald,

  Suriname wil hub worden voor de regio om ook zo de SLM te promoten. Als je nu een week met 4 mensen naar Aruba gaat en je komt weer op JAP, kun je weer 360 euro aftikken om het land in te mogen. En deze mensen hadden op Schiphol ook al 360 euro betaald.

  Welke idioot heeft dit verzonnen? Een van de bejaarde demente, overbetaalde beleidsadviseurs van Bouterse zeker.

  Denk je niet dat er Nederlandse tv ploegen staan te filmen nu bij het Consulaat en morgen op Schiphol??? Hele slechte publiciteit voor Suriname als vakantiebestemming en eigenlijk de doodsteek voor het toerisme.

  Lekker bezig Bouterse,…


  Maak melding

 8. Nog vijf, nog vijf dames en heren mie é bégie oenoe wang kans moro,en jullie zullen dan gratis mogen vliegen van en naar suribhai en vergeet niet bhai Robg mee te nemen.


  Maak melding

 9. investeren is ook een vorm van bezuinigen. helaas is dit moeilijk te begrijpen voor politici.
  ik probeer mijn gisteren geboekte reis te annuleren.
  sorry SU ik hou van jou maar jij niet van
  mij. veel surineds trotseren de beperkingen van dat land en betalen de dure tickets. Maar ik kom inmiddels veel surinamers tegen die in Spanje investeren . en een all incl drie weken in drie uur vliegen met aangename mensen en heerlijke temperaturen met een visum van 20 usd die eemn half jaar geldig is. Dan heb je als politicus door wat toerisme voor de werkgelegenheid betekent .
  de grens is bereikt. we werken hard om zo leeggezogen te worden


  Maak melding

 10. Esmerald je maakt een fout je zal nooit meer naar Su gaan wand geloof me de regering die na deze komt gaat het niet verlagen bouta heeft de visum in gevoerd en het is nooit meer weg ge haald sterkte


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar, afgelopen week contact gehad met mijn
  zus. Ze is voor 4 wk met haar pasgeboren dochter naar Suriname gegaan. Nutrilon baby voeding is nauwelijks verkrijgbaar. Uit wanhoop laat ze voeding overkomen uit Guyana. het is werkelijk te zot voor woorden. Ik kan haar geen ongelijk geven.

  Rijen bij EBS lopen op, dit komt veelal door discussies omtrent betalingsachterstanden. Mensen steken hun emoties niet onder stoelen en banken. De beveiliging is daar flink opgeschroefd.

  Ook simpele producten als uien en aardappelen zijn niet of nauwelijks te vinden en dan roept een Misikaba doodleuk dat Suriname een 2e Dubai kan worden. Kon er eerst om lachen maar het is eigenlijk te triest voor woorden. Wellicht dat je met een NDP lidmaatschapkaart een zak aardappelen kunt kopen. Ziek toch.

  Je hebt gelijk na 6 jaar Bouterse kunnen we constateren dat
  zijn missie is geslaagd. Hij heeft Suriname in zijn greep en het land is teruggeworpen naar de oude revo tijdperk.


  Maak melding

 12. Ik vind het echt jammer dat de Surinaamse overheid misbruik maakt van deze situatie. Als je naar Suriname wil gaan kan het niet anders en moet je gewoon betalen. Na ‘Hoe Duur Was De Suiker’ kan er ook een boek geschreven worden ‘Hoe Duur Was De Ticket’.


  Maak melding

 13. Dit is stupiditeit ten top. Tourisme bevorderen door de grootste groep nl mensen van Surinaams origine die de drang hebben om op familie bezoek te gaan geld afhandig te maken. Dat alles steeds duurder wordt is begrijpelijk maar van de ene op de andere dag een verhoging van 350% is zwaar belachelijk.

  Maar ja een heleboel Dommies gingen voor nog 5


  Maak melding

 14. Beste Koos,

  Ik ben al 6 maanden nu in Suriname. Ik heb nog nooit land in zo’n korte tijd volledig naar de kloten zien gaan. En dit is pas het begin. Bouterse en zijn clan blijven hun zakken villen en komen met geen enkele duurzame oplossing. Mensen staan huilen bij de EBS kassa, omdat ze na betaling geen geld meer hebben om eten te kopen.


  Maak melding

 15. “Hoe duur was het visum ? ”

  “Hoe slacht je de kip met de gouden eieren? ”

  “Wie doet het licht uit in Suriname? ”

  En Bouterse blijft iedereen de schuld maar geven maar hijzelf doet ‘niks fout”

  Wanneer gaat het Surinaamse volk de straat op?


  Maak melding

 16. De schrik zit er behoorlijk in bij die groep van de SuriNeds, de vraag of zij het nog zouden redden bij het consulaat? Waar een schrikkeldag, hmmmmm!, ik bedoel een schrikkeljaar niet goed voor is. Deze SuriNeds kunnen op schrikkeldag dus lachen, proosten en hun God prijzen; Halleluja!, Allahoe akbar, Hare Krishna, Hare Ram, Mi No Wani, Mi no Wani, pai € 90,00

  Jullie schrikkeldag, vakantie, schrikkeljaar kan van die € 20,00 niet meer stuk, nu nog uitkijken voor Zika en criminelen. Daar heeft men in Suriname nog geen oplossing voor gevonden en kan ook u nog aan den lijve ondervinden. Het blijft dus goed uit je doppen kijken in dat rovershol in het schrikkeljaar. Schrikkeljaar heeft dus meer kanten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 17. Toerisme en Suriname: het is en blijft een lastige combinatie.
  Natuurlijk is het verhogen van de prijs van een toeristenkaart niet slim.
  SuriNeds en SuriVS-ers zijn misschien niet de kip met de gouden eieren, maar wel een heel belangrijke inkomstenbron.
  Daarop teert ons land nu in, ook al, omdat de afstand van de inmiddels 3e generatie SuriNeds en SuriVS-ers tot ons land steeds groter wordt.
  Veel jongeren met Surinaamse roots in Nederland en de VS maken nu heel andere keuzes en terecht naar mijn mening.
  Maar er schort nog meer op het gebied van toerisme in ons land en verschillende posters hebben daaraan al een aantal keren aandacht besteed.
  Als de prijs-kwaliteit verhouding meer in evenwicht zou zijn in vergelijking met wat je in andere landen voor hetzelfde geld krijgt, zijn toeristen volgens mij wel bereid om over de prijs van een toeristenkaart heen te stappen.
  Als de klantvriendelijkheid op het peil van andere westerse landen wordt gebracht nog meer.
  Als toeristen niet alleen maar worden gezien als economische melkkoeien nog veel meer.
  Als Paramaribo en omgeving ook nog eens schoon worden gehouden in plaats van de rotzooi, drugsverslaafden en bedelaars, die toeristen daar nu aantreffen, worden wij toeristisch weer een aantrekkelijk land.
  Ik hoop, dat ik die tijd nog mag meemaken.
  Ik blijf optimistisch, omdat eens – ook in Suriname – de tijd zal veranderen.


  Maak melding

 18. Su heeft nog paar adviseurs nodig met vette salarissen… Toeristen kaart per vlucht 747 Boeing 450 stoelen x 4 per week…en SLM nog….kassa….strax met lege stoelen zitten ze.ik ging 2 keer per jaar wordt nu 1 keer ..elke keer gemiddelde 3500 euro Ticket,verblijf,autohuur en uit eten kadootje voor fam en vrienden


  Maak melding

 19. Men zal gaan ervaren wat het wegblijven van maar 10% van de “toeristen”gaat betekenen.

  Ondanks alle grootspraak is Suriname geheel afhankelijk van Nederland.
  $ 200.000.000 alleen aan financiële ondersteuning

  100.000 bezoekers die samen ongeveer $ 200.000.000 of meer komen besteden.

  Bij elkaar meer dan Staatsolie of IAM Gold nu in de economie bijdragen.

  Fitch gaf al aan dat de president droomde over wanneer Surgold iets gaat bijdragen.

  Ofwel iedereen moet gaan planten om niet van de honger om te komen en hopen dat de familie niet zegt je hebt hier zelf voor gekozen.


  Maak melding

 20. Er had ook voor een andere oplossing gekozen kunnen worden om valuta te ontvangen. In de jaren 80 en 90 moest men bij aankomst op de luchthaven geld wisselen. Als je iedere toerist
  een bedrag van € 300,00 laat inwisselen dan werkt dat sneller.
  Het land heeft wat verdiend en de toerist heeft niks verloren.


  Maak melding

 21. Het toneelstukje gaat gewoon door:

  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft te kennen gegeven voorstander te zijn van een forse devaluatie van de SRD.

  Governor Glenn Gersie is het hier niet mee eens. Hij kiest voor valutaveiling waarbij de koers door vraag en aanbod wordt bepaald. De eerste valutaveiling die technisch reeds is voorbereid, zou deze week plaatsvinden. Aangezien de wetswijziging nog niet is doorgevoerd, lijkt de valutaveiling deze week niet haalbaar. Met andere woorden het lijkt erop dat de valutaveiling een doodgeboren kind is.

  Uit eindelijk gaat Suriname toch in zee met het IMF en een devaluatie van de SRD is onvermijdelijk. Mijn advies is koop een grotere portemonnee of desnoods een koffer, immers het waardeloze papier van A naar B vervoerd worden. Ziekenhuizen gaan het druk krijgen met het groot aantal hernia operaties.


  Maak melding

 22. ik las net een reactie op een andere site
  dat het mogelijk is je reis om te boeken naar een andere bestemming. klopt dit KLM. ik denk niet dat de SLM hieraan zal meewerken maar de KLM wel.
  voor een visum eenmalig zal men de pijn op 1ticket wel voor dit jaar als lief nemen. Maar voor een gezin of een hele groep is de klap behoorlijk.
  Iedereen weet dat er door surineds behoorlijk wordt geïnvesteerd. honderden miljoenen per jaar. Maar dat zal snel over zijn.

  over zijn.


  Maak melding

 23. Prakseri broki/ No jumpo,

  é té tien, wel wel ik heb al een paar dozen slaapmiddelen kunnen verzamelen voor mijn familie en hoop dat zij het hiermee kunnen redden.

  Een uitweg is er altijd.

  O ja onze Surie Predikant Robg moet het nog goedkeuren.


  Maak melding

 24. Verhoging is absurd. WIsselplicht zoals jaren 80 is absoluut krankzinning. Pure geldklopperij. Vertrouwen hebben in een regering die ervoor heeft gezorgd dat de staatskas leeg is en toch nog meegaan met hun praktijken is zelfde als valutageld in een put gooien. Melkoe? Neeeeeen, nooit. Ga eens na welke projecten zij uit eigen middelen hebben gefinancierd en succesvol bijdragen aan economie en werkgelegenheid of zijn deze mislukt of luchtkastelen gebleken. Trots zijn op buitenlandse donaties schenkingen en leningen is niet zuiver.


  Maak melding

 25. Beste SuriNeds (door Bouterse als “land……….rs” genoemd). De “Toeristenkaart” van € 20,00 naar € 90,00 laten verhogen is de “Surinaamse” (beter gezegd, “Bouterse”) vorm van “Straatbedelen” aan de Surineds. Gewoon betalen en in je gedachten houden van: “Bouterse staat langs de weg naar Paramaribo met zijn paarse pet in zijn handen”


  Maak melding

 26. Het is zo jammer dat zo’n prachtig land wat zoveel te bieden heeft zo naar de verdommenis word geholpen en de armsten der armsten zijn wederom het slachtoffer.wat is van deze wereld inmiddels terecht gekomen .honderden jaren verder en nog steeds een puinhoop.


  Maak melding

 27. Het is jammer dat zo’n prachtig land zo naar de verdommenis word geholpen en de armsten derarmsten zijn wederom slachtoffer .honderden jaren verder en nog steeds een pupuinhoop


  Maak melding

 28. Ik heb gehoord dat de goedkope visum nog te verkrijgen zal zijn zoals dat altijd al was. Ook de psa is voordelig voor ” surinaamse nederlanders”. Dus voortaan gewoon een visum ipv toeristenkaart. Als het dringend of hoog nodig is dan koop je een toeristen kaart.


  Maak melding

 29. Als Surinamers moeten wij per dag €1,- betalen voor visum/verblijf voor nederland en ook de verzekering van €1,- tot €2,- per dag. Dit alles betaal je voordat je weet of de visum is goedgekeurd of niet. Wilt mijn moeder voor 1,5 maand komen is ze (45x€1,-) + (45x€2,-) = €135,- al kwijt zonder dat ze weet of haar visum is goedgekeurd of niet. Als haar visum is afgekeurd krijgt ze dat geld ook niet terug. Stuff to think about… zijn we minder mens? Dus geen bar bari maken lieve mensen


  Maak melding

 30. -Ik heb gelezen dat die toeristenkaart van € 20,00 euro een proef was en dit heeft Lackin nooit vertelt. Helaas weet deze regering niet te communiceren met het volk.

  Zie ook maar de slechte communicatie die zelfs Bouterse heeft en alleen maar angst en haat aan het volk doorgeeft.

  =Deze regering heeft geld nodig dus zal het ergens vandaan moeten komen.


  Maak melding

 31. @koos, koos als je geen moer heb te zeggen hou bek dan dicht, want Ik weet niet waarvan Suriname de srd geweigerd wordt. Zeker die columbiaanse hoertjes die bezoek willen us $ hebben.
  Stomme hoerenloper.


  Maak melding

 32. N-Wientje,

  Mensen maken inderdaad te veel barbari. De Surineds doen net alsof ze naar de voedselbank zijn verwezen.
  Mensen, als je die verhoging teveel vindt, dan ga je toch gewoonweg niet? Wie dwingt jullie om te gaan dan? Jullie eigen ego?


  Maak melding

 33. Heb gehoord dat vele Chinese zaken al sluiten ook hun voelen het nu. Op termijn zal blijken of al die verhogingen goed uitpakt, maar ik vrees voor het ergste.

  Een moordenaar die onschuldige mensen vermoord is vervloekt, zo ook een volk en land die een schuldige massamoordenaar steunt. Die is ook vervloekt. Helaas het is niet anders. Hoeveel pijn zullen de nabestaanden van de slachtoffers niet gehad hebben, dat het volk een moordenaar steunt en die als leider ziet. Deze nabestaanden zullen straks waarschijnlijk het hardst gaan lachten.


  Maak melding

 34. srudatie
  Weer een idiote onwillige ezel die geen andere oplossing ziet in dat God vergeten land zag dan in het “leger” te gaan. Shithead, als je niet doorhebt dat je de wet van minste weerstand hebt gekozen kunnen we je niet helpen.

  Je bent een verband aangegaan waar je verteld wordt dat je een complete idioot bent en die door even stupide en laag opgeleide “officieren” wordt “getraind”. De stommelingen die je absoluut geen vooruitgang bieden op deze schrikkeldag zijn niet veel intelligenter dan de straathonden die je als meerdere accepteert.

  Salueer nederige straathond! Let op! Als je straks op straat loopt met een wapen dat een verlengstuk is van je lul, vergeet niet respect te hebben voor de mensen die je ziet. Wij zijn het die straks compassie met je zullen hebben.


  Maak melding

 35. Een voordeel: ik heb morgen geen rij als ik mijn 6 toeristen kaarten ga ophalen voor mij ,mijn vrouw en kinderen.
  Zo heeft elk nadeel ze voordeel!


  Maak melding

 36. Die misbaksel heeft ook niet geprotesteerd tegen de visumverhoging. Je weet wel, die altijd op de foto’s te zien is met een glas alcohol in z’n hand en die zgn de belangen van de SuriNeds hoort te behartigen.


  Maak melding

 37. Abaisa :
  JA WAT KOST EEN VISUM NAAR NEDERLAND EN KRIJG JE JE GELD WEL TERUG INDIEN AFGEKEURD NEENNNN !!!
  KOOS;
  Als je geen familie in Suriname hebt wonen heb je er eigenlijk niets te zoeken.NEEN DAN GA JE TOCH OOK NIET WAT LUL JE GA MAAR NAAR EEN LAND WAAR JE ALS TOERIST NIETS HOEFT TE BETALEN Als NEDERLAND SURINAME EEN BEETJE REDELIJK HAD OPGEBOUWD BEHALVE LEEG TE PLUNDEREN DAN WAREN WE MISSCHIEN OOK VERDER MET MEER ATTRACTIES BEHALVE DIE VAN JOU, EN NIET LULLEN OOK OVER DE SRD, WANT OOK DE EURO VALT ZWAAR TEGEN ALLES IS HIER OOK VERDUBBELT IN PRIJS, JE ZIET DAT NIET MAAR VAN EEN LAND IN ONTWIKKELING WEL, EN OOK AL ZIJN ER SCHURKEN DIE HET LAND OM ZEIL HELPEN, OOK IN NEDERLAND ZIJN ZE ER, ALLEEN WIL JE DAT NIET ZIEN, KIJK MAAR NAAR HET SCHIP OF BOOT VAN DE KONING DIE VOORONDERHOUD VAN DE BELASTIING GELDEN WORDT BETAALD, EN WAARVAN RUTTE OOK NIET DE PRECIESE BEDRAGEN HEEFT DOORGEGEVEN OOK ZO SCHOFTERIG
  OOK IK BEN HET ER NIET MEE EENS MET DIE TORENHOGE PRIJS VAN 400% BELACHELIJK, MAAR DAT GEEFT NIEMAND HET RECHT OM SURINAME ZO AF TE KAMMEN, DOEN JULLIE DAT OOK MET NEDERLAND, EN ALS JA JIJ ESMERALDA DE BERICHTEN OP DE VOET VOLGDE OVER KINDERVOEDING MELK DAN HAD JE EN JE ANDER ZIJN ZUS DAT OOK MEE MOETEN NEMEN, JA ER KOMEN TOERISTEN UIT GUYANA DIE DE BOODSCHAPPEN KOMEN DOEN OOK ZEI KOMEN MASSA PRODUCTEN DIE ZE MEENEMEN NAAR GUYANA EN PRAAT EENS MET DIE CHINEZEN DIE GEEN MOER DOEN MAAR ALLEEN OUDE PRODUCTEN VERKOPEN OMDAT ZE TE GIERIG ZIJN OM DE PRIJZEN TE VERLAGEN ALS EEN PRODUC ZIJN EIND DATUM BEREIKT NEEN HET GELD MOET NAAR CHINA OM TERUG TE KOMEN ZODAT OOK CHINA SURINAME KAN ONDERSTEUNEN, WEL EEN LACHERTJE MAAR DE WAARHEID, INDERDAAD ZIJN ER ANDERE LANDEN WAAR JE VOOR EEN APPEL OF EITJE NAAR TOE KUNT, DOE DAT DAN, MAAR BLIJVEN JULLIE NIET ZO ZEIKEN OVER SURINAME, ALS JULLIE WILLEN ZEIKEN OVER DE REGERINGSLEIDERS MIJN BEST MAAR IK LAAT MIJN SURINAME WAAR IK GEBOREN BEN NIET DOOR EEN ANDERE WITTE OF ZWARTE MAN AFZEIKEN, OOK HIER IN NEDERLAND ZIJN ER BANDIETEN CRIMINELEN DIE ANDEREN KOELBLOEDIG IN HUN WONINGEN AFMAKEN BETSELEN EN VERMOORDEN, KIJK MAAR ELKE WEEK NAAR OPSPORING VERZOCHT ZEIK DAAR MAAR OVER JULLIE MOGEN BLIJ ZIJN DAT JE NOG IN NEDERLAND OF ELDERS KUNNEN WONEN, GENIET ER DAN OOK VAN PFFFFFFFFF BOUNTIES EN YOUGURT SUFFERS


  Maak melding

 38. @Jerry Baldew,
  Jij klaagt niet omdat je een hindoestaan bent.
  Misschien een eigen huis of families die het breed hebben.
  De klagers zijn Creolen.


  Maak melding

 39. Vind goede idee, voor de klagers zou ik zeggen blijf maar waar je bent, of donderop naar een goedkope land, een ding is zeker de vliegtuigen zullen vol komen!!
  Neks no fout!!!


  Maak melding

 40. Beetje domme praat meneer Baldew, niemand smijt zomaar € 420,- overboord.
  Ergo, mensen met (te) veel geld zijn vaak nog gieriger dan diegene die het niet kunnen missen!

  Denkie mie Sranang:
  Een ieder waarvan de papieren en achtergrond goed zijn krijgen gewoon hun visum, bij degene die geen visum krijgen zal er meer aan de hand zijn, langer in Nederland blijven dan dat je visum voorschrijft bijvoorbeeld!
  Dat jij verder je frustratie uit door te suggereren dat Nederland debet zou zijn aan de onvoldoende opbouw van Suriname dan sla je de plank volledig mis.
  p.s. Typ de volgende keer met kleine letters, je overschreeuwd jezelf!


  Maak melding

 41. Nou ik vind dat u groot gelijk heeft .ga graag naar Su en pas me aan zo eenvoudig is dat in Nederland wil men ook dat men zich aanpast ben net terug uit su en het was fijn …….dat neemt natuurlijk niet weg dat er nog heel veel werk aan de winkel is het is zo’n mooi land er moet echt iets gebeuren dat het eindelijk een stuk beter zal gaan het is vijf voor twaalf


  Maak melding

 42. DE grote vraag is, kunnen zulke maatregelen zonder tussenkomst van parlement en belanghebbende organisaties van het een op ander moment genomen worden. Ook is deze maatregel in grote tegenstelling tot wat er beweerd wordt om de Surineds zoveel als mogelijk in Suriname te accommoderen teneinde een betere en bilaterale relatie op te bouwen. Als deze maatregel enkel als doel heeft om kosten voor de overheid te genereren, dan is het zeer slecht gesteld met de toekomst van ons geliefd Suriname. Het is twee voor twaalf er moet snel actie ondernomen worden om dit wanbeleid en willekeur een halt toe te roepen. Dit land gaat zienderogen naar de verdoemenis met deze paarse boevenbende. Het volk staat erbij en kijkt ernaar.


  Maak melding

 43. Hoe lang nog? Zoveel reacties. Allemaal bla bla. We durven niet of hebben geen ballen. Heb zojuist mijn reisje van april al gecanceld. Denk nog na wat ik met die van september doe. Ga zo door mijne dames en heren in “mie lobi Sranang”. Als jullie alle euro’s ophebben zullen jullie weer vragen om dozen te sturen. Goed?


  Maak melding

 44. Ach ja beste mensen waarom huilen voor suriname wij hebben gekozen voor onze surinaamse duivel die al bekend stond met moord, drugshandel, diefstal van staatsmiddelen dus het is nu voelen geblazen en de stront slikken.

  Klagen heeft geen zin meer!


  Maak melding

 45. Simpel……ze denken daar in Su zo……daar Holland betalen ze toch wel om naar Su te komen ze willen immers graag en die 90 euro kunnen ze ook wel betalen. …..dus gewoon een nieuwe melkkoe om de kas te spekken van Oom Desi.


  Maak melding

 46. Als de regering de belasting voor alle Surinamers zou verhogen om inkomsten te genereren dan breekt de pleuris uit en manoeuvreerd de regering zich naar einde regeerperiode, het is dus veel ” handiger” om de melkkoe truuk toe te passen en met name de Surineds op te laten draaien voor het disfunctioneren van de NDP regering!
  Een zeker deel zal afhaken maar er zullen nog altijd Surineds naar hun roots en familie willen gaan.
  Een simpele rekensom leert ons dat wanneer je per vlucht een bezetting Hebt van 200 personen ( dit is een vrij lage schatting denk ik zomaar), vermenigvuldig dit met het aantal vluchten per week, is dus 8 x 200 = 1600 x euro 70 = euro 112.000,- x 52 weken = 5.8 miljoen euro dat men jaarlijks extra ” binnenmelkt” !
  Wie zijn dan de azijnpissers?


  Maak melding

 47. @Astaman,
  Goed dat je geen boekhouder ben of werkzaam geweest op een financiële afdeling.
  Dit noemen wij nu de alwetende en mensen die niet verder denken dan hun verstand.
  Natuurlijk ga je weer schelden omdat wij niet anders van je gewend zijn.
  Luister azijnpisser .
  Waarvan moet personeel,Kerosine,catering
  en al het werkende personeel betaald worden.
  Weet je wel wat een Piloot verdient en een purser op Atlantische route.
  Of heb je dit allemaal over het hoofd gezien.
  Dus oordeel voortaan niet te snel.
  Er zijn ook mensen die kritisch lezen en analyseren.
  Probeer een keer zonder te schelden te antwoorden.


  Maak melding

 48. Alle idioten die Bouta als God zien en alle idioten die op hun God hebben gestemd plukken nu de heerlijke vruchten.

  Geen enkele Bouta stemmer mag klagen want ze wisten het ze zagen het dat Suriname naar de kloten wordt geholpen.

  Goed gedaan Bouta stemmers.


  Maak melding

 49. Ik stel voor om indien suri-neds toch besluiten om naar Suriname af te reizen, de SLM ( lees: Surinaamse regering) deze misdadige verhoging betaald te zetten en te boycotten.. ! Desnoods een paar tientjes duurder betalen aan de KLM..De 90 Euro moet toch betaald worden, maar de SLM gaat in dat geval zeker failliet. Ik weet dat dit geen vaderlandslievende oproep is, maar de dievengilde die het beleid in Suriname bepalen, zal hierdoor met gelijke munt terug betaald worden.


  Maak melding

 50. Mazda:
  Vertel mij waar ik scheldend antwoord!
  Als jij mijn berekening niet onderbouwend kan weerspreken moet je je er niet simpelweg vanaf maken met te suggereren dat ik niet kritisch zou lezen c.q. analyseren!
  De lonen van de bemanning worden gegenereerd uit de ticketkosten, brandstof toelage etc. zit in het ticket, visum inkomsten gaan naar de schatkist en zijn niets anders dan de tekorten van een bijna failliet land te verminderen. Ik ben echt geen econoom of boekhouder maar durf met opgeheven hoofd te stellen dat er met mijn verstandelijk vermogen en realiteitszin niets mis is.


  Maak melding

 51. Afstaan.

  Je hebt het goed weergegeven in je berekening, klopt 100%.

  Uit de ticket opbrengsten wordt SLM en het personeel betaald.

  Verhoging van de toeristenkaart gaat naar de rekening van Bouta.

  Je zou een goede econoom en boekhouder zijn.


  Maak melding

 52. Astaman.

  Je hebt het goed weergegeven in je berekening, klopt 100%.

  Uit de ticket opbrengsten wordt SLM en het personeel betaald.

  Verhoging van de toeristenkaart gaat naar de rekening van Bouta.

  Je zou een goede econoom en boekhouder zijn.


  Maak melding

 53. SuriNeds: “Koop uw vliegtickets uitsluitend bij de KLM”, “boycot de SLM”.

  Als DDB de prijs van de toeristenkaart niet naar een redelijke prijs kan brengen, waardoor het voor gezinnen aanvaardbaar is, raad ik alle Surinamers aan hun vliegtickets bij de KLM te kopen.


  Maak melding

 54. astaman
  “Als de regering de belasting voor alle Surinamers zou verhogen om inkomsten te genereren dan breekt de pleuris uit “
  Kijk om je heen. Alles is aan inflatie gevoelig. In NL of SR maakt geen fuck uit. Ik maak zelf ook allerlei rekensommetjes in m’n hoofd maar uiteindelijk betaal ik het geld. Er gaat niets boven de geur van een aantrekkelijke Surinaamse meid.


  Maak melding

 55. Morenito:
  Tuurlijk wordt het geld uiteindelijk betaald, noem het de ” Zeeuwse” boeren slimheid van Bouterse.
  Enne, wat betreft je laatste opmerking, mij wordt verteld, je mag buiten de deur honger krijgen maar wel thuis komen eten!
  B.t.w., nog gelukt met je varkensspekkies?


  Maak melding

 56. Als dat zo is dan neemt men de arme mens echt alle hoop af en het enige wat ze nog hebben is altijd hoop al is het nog zo uitzichtloos, hoop dat mijn horloge lopen blijft .


  Maak melding

 57. Het zou fijn zijn als het taalgebruik van sommige mensen iets netter zou kunnen men kan communiceren ook op een respectvollere manier met mekaar ook al zijn wij het niet altijd eens over bepaalde zaken .


  Maak melding

 58. Wat is 70 Euro meer? Veel of weinig?
  Is 70 Euro:
  70 kg rijst
  210 kg zout
  17 kg erwten
  95 kg suiker
  200 kg bloem
  250 kg aardappel
  60 chinese kool
  25 kg verse bonen

  Is veel? Is weinig? U zegt.


  Maak melding

 59. astaman
  “je mag buiten de deur honger krijgen maar wel thuis komen eten!”
  Ik ben single dus als ik trek heb, eet ik waar ik wil. Ik geniet vooral van snacks.

  De spek was voortreffelijk. Wist je dat een capsicum familie als Mme Jeanette niks met zwarte peper te maken heeft? Beide dezelfde sensatie maar totaal verschillende benadering


  Maak melding

 60. Chanel
  Ik hoop dat je net zo ruikt als je nick sweetie. Een ieder die je tegenspreekt krijgt vanaf vandaag met mij te maken. Dikke kus.
  囧 M


  Maak melding

 61. schitterend die reacties van die suries .
  dan blijf je toch lekker aan de noordzee!
  is een van de reacties.
  ondertussen komt de btw eraan voor die suries.
  de srd zal nog flink devalueren.
  stroomstoringen zullen weer plaats vinden.
  stakingen zullen aan de orde van de dag zijn.
  lege winkels .
  bussen staken.
  geen benzine of beperkt.
  hahahaha ik verheug me er nu al op.
  het leed vermaak dat ze nu hebben zal ze straks vergaan.
  ze worden financieel vanachter gepakt .
  ik ben nu al 6 jaar in su maar smeer hem zo weer terug naar de noordzee.


  Maak melding

 62. Robin Hoe. Arme sloeber. .als je geen geld hebt dan moet je niet op vacante gaan idioot maar niet Bouterse de schuld geven domme hansworst. Ga naar Spanje in je dromen want dat kan je ook niet opbrengen misbaksel. ..Go wroko!


  Maak melding

 63. Bigie Sma als je zoveel geld uitgeeft moet je maar naar miami reizen met je sigarra kauwende gezel gezelschap vergeten jullie je spiektkang niet stelletje pepernoten.


  Maak melding

 64. Als de oppositie slim is dient zij een motie in om de verhoging terug te draaien..De coalitie zegt ook tegen de verhoging te zijn. Ik ben benieuwd of ze die motie steunen. Het is evident dat Suriname failliet is..Nu is het moment dat het volk de straat op moet komen en eisen dat deze criminelen opstappen. Jammer dat de oppositie alleen in DNA protesteert en de straatacties niet ondersteund. Een nieuwe regering moet meteen een plukzewet vervaardigen en aannemen en vervolgens alle gestolen geld en goederen vd staat confisqueren. Maar hier is durf en daadkracht voor nodig..Ik weet niet of er in Suriname leiders zijn die deze uitdaging aandurven.


  Maak melding

 65. Hee grote denken. Vreemd dat idee dat jijnuitspreekt hebt Bouterse ook altijd vanzichzelf. Maar zijngedachte gaan in cirkels. Zij komen niet vooruit. Wat den je dat mensen zich Suriname nig zullen herinneren wanneer zijner land eenmaal hebben afgeschreven? Ik heb het niet over familieleden die een overleden gaan begraven maar een vakantieganger? Er zijnzat vakantieplaatsen. Vele ontzettend veel beter dan Suriname. Kortom: wat je kwijtraakt krijg je niet zo makkelijk terug. Bedenk wel dat hoe langer die doorgaat hoe minder mensen lees euro’s er Nasr Suriname komen. Hoe groter de behoefte aan deviezen. En bednmnookmdat de Surinamers die er komen er geboren zijn. De nieuwe Surinamers komen niet zo snel. Bereken dat ook in je staatje. Of bereken het opnieuw. En ga na of snel geld wel het juiste geld is.


  Maak melding

 66. Als je zegt dat bij de valutaveiling de koers door Vraag en Aanbod moet worden vastgesteld, is dit dan Vraag en Aanbod voor iedere valuta apart of alleen voor de valuta die je wilt hebben. Welke positie heeft de Surinaamse munt in dit geheel? En verder weten wij dat het concept van valutaveiling niet werkt. Amerika heeft het ook geprobeerd in haar duistere tijd. Vaker dan enkele malen kun je het niet doen.


  Maak melding

 67. De verzekering is voor wanneer je ziek zou worden en familie kan dat niet betalen dat is dan ook de reden waarom surineds alleen maar valuta mogennbetaken in het ziekenhuis en gezondheidsdiensten Met 50 euro ben je tot 50,000 euro verzekerd voor ongevallen die je zouden kunnen overkomen aldaar, dus alhier of in een van de andere Schengen landen. Als Nederlander heb je zo een verzekering veelal automatisch afgesloten. ongelijke grootheden vergelijk je niet.


  Maak melding

 68. Dus is de pot leeg en wanneer dit niet gebeurt dan krijgen zij geen salaris? Mijn baas mag Russische roulette spelen maar niet met mijn salaris.


  Maak melding

 69. Het is attent maar zo gaan wij niet met mekaar om ….kijk dat is nu net wat er in su speelt spreek je tegen dan laten wij het jullie voelen en dat is niet de bedoeling …netjes communiceren is ook een manier van tact.en dat je ook moet kunnen incaseren als het nou net niet zo loopt als je wilt en open staan ook voor andere ideeën dan zou het in Su ook anders uitzien .maar het volk heeft daar gekozen net als in Nederland .


  Maak melding

 70. @Basmatie,
  Helemaal mee eens want dan kan je in Nederland een uitkering krijgen.
  En ook de voedsel bank regelmatig bezoeken.
  Hier heb ik ook nog huursubsidie.
  En als je al 60 bent dan krijg je voor het reizen openbaar vervoer en trein niet te vergeten attracties korting.
  Nu begrijp ik de Surinamers dat ze ons economische vluchtelingen noemen.


  Maak melding

 71. Het is om zakelijke redenen dat ik wel a.s. septembernaar Suriname moet, maar het enthousiasme om naar het land waar ik jarenlang altijd met veel plezier naar toe ben geweest begint wel aardig te bekoelen, voor het geld wat je nu totaal kwijt bent voor een verblijf van een 5 a 6 weken, kun je ook al 20 dagen een all-inn rondreis boeken naar Thailand, waar ook veeel te zien is en het eten minstens zo lekker, er zullen dus veel mensen die niet perse naar Su hoeven voor andere opties kiezen, euro’s die ze node zullen gaan missen in Su. ieder land zl een bepaalde hoeveelheid buitenlandse valuta in bezit moeten hebben om een gezonde economie te hebben, en Su. is al doodziek op dat gebied.
  Lagere bezettingen van de hotels etc., hotelliers die nu al steen en been klagen, toeroperators die hun inkomsten zien terug zullen zien lopen, lagere bezettingen in de vliegtuigen waardoor de ticketprijzen eerder duurder dan goedkoper zullen worden. etc. etc.
  De KLM en de SLM beflikkeren trouwens ook de boel behoorlijk aardig, als de olieprijzen stijgen vliegen de brandstofprijsverhogingen je om de oren, maar met de olieprijs dalingen van het laatste jaar gewoon de prijzen laten zo als ze zijn.
  Ook zal de prijsverhoging van de toeristenkaart ook wel niet (gedeeltelijk) ongedaan gemaakt worden ondanks de protesten uit de oppositie, de samenleving en de mensen die de verhogingen moeten betalen.
  Hoe help je een mooi land met potentie naar de kloten


  Maak melding

 72. Wat vergelijkingen worden er gemaakt …als je op vac.gaat ga je daar waar je graag wilt zijn .of het nu spanje bali of Thailand is ….overal is het anders …ik ga graag naar su en dat heeft niks met luxe hotels of dergelijke temaken het land trekt me en daar is niks mis mee .kijk wat in europa momenteel voor een chaos is …..daar niks anders dan aanslagen overal grenscontroles mensen zijn bang ……ik ga dan liever naar su. en over roving en overval te spreken in nederland gebeurd het ook elke dag en liquidaties en daar zijn ze toch over het algemeen niet zo arm.


  Maak melding

 73. @Hans,
  Voor de zoveelste keer Thailand is geen Suriname.
  Jullie hebben de mentaliteit overgenomen van de nl.
  Klagen en nogmaals klagen als jullie vinden dat je naar een andere land kan gaan all-inn.
  Wat is het probleem dan ga dan maar lekker weg.
  Heb je van aanslagen en bom meldingen gehoord die in ander landen voorkomen.
  Dat de politie in Thailand erg corrupt is.
  Niet zeuren en geef je geld uit hoe je het zelf wil.
  Maak alstublieft geen vergelijking wat op niets slaat.
  Suriname is gewoon Suriname maar dat kan je duizend maal zeggen die vreemdelingen snappen het toch niet.
  Dat jullie gierig zijn bewijst al economische vluchtelingen.


  Maak melding

 74. Ronny je hebt helemaal gelijk is wat ik net zei kijk wat in europa momenteel speelt.ik kom naar su omdat ik ervan hou en dit is wat telt ik ga daar waar ik graag kom de rest is bijzaak


  Maak melding

 75. Surinamers,

  jullie zijn net Nederlanders; klagen, klagen en nogmaals klagen. Als je het heft niet in handen wilt nemen, dan moeten jullie niet blijven klagen, maar beginnen met dragen. Ik heb geen medelijden met jullie. Jullie zijn al tientallen jaren bereid om astronomische bedragen te betalen voor de tickets van Amsterdam naar Paramaribo en v.v.; die 90 euro kan daar best wel bij. Ik heb jaren geleden Suriname achter me gelaten wat vakanties betreft. Ik heb hierdoor, zeer betaalbaar, reeds de hele wereld afgereisd op Australië en Antarctica na.

  De heer Desi Bouterse is de president van de Republiek Suriname en is voor de tweede maal democratisch gekozen. Toon die man wat meer respect. Want door hem te respecteren, respecteren jullie ook de keuze van het Surinaamse volk, dat in Suriname woont, dat hem op die positie heeft geplaatst. Hij heeft alle recht zijn eigen beleid te bepalen en als je het daar niet mee eens bent, DA TANG NA JOE OSO. Hij dwingt, noch forceert, noch verplicht niemand zijn geliefde Suriname te bezoeken. Hij heeft jullie NIET nodig. Jullie maken de keus om te gaan naar Suriname en daar hangt een prijskaartje aan, zoals in Nederland aan alles een prijskaartje hangt. Jullie spekken al tientallen jaren de kas van de KLM en de SLM, waarom zouden jullie niet willen bijdragen aan de kas van jullie geliefd Suriname??? Jullie houden toch van Suriname of niet??? Zie ik het verkeerd.

  Meneer Bouterse, more power to you.

  PS.

  1) De politiek boeit mij niet, heeft nooit mijn interesse gehad. Ik ben geen Bouta fan, maar ik respecteer de keuze van het volk en daardoor respecteer ik de president.

  2) In juli 2016 ga ik voor drie weken op vakantie; Amsterdam-Singapore-Bali-Sydney (Australië)-Bali-Maleisië-Amsterdam; en dat voor € 2145,= inclusief hotelovernachtingen.


  Maak melding

 76. ,Hans dit is wat je schreef en ik snap wat chanel en ronny bedoelen daar hoef je niet begrijpend te lezen iedereen schrijft en leest de belangrijke punten die voor de persoon in kwestie belangrijk zijn. !!! ( voor het geld wat je nu totaal kwijt bent voor een verblijf van een 5 a 6 weken, kun je ook al 20 dagen een all-inn rondreis boeken naar Thailand, waar ook veeel te zien is en het eten minstens zo lekker, er zullen dus veel mensen die niet perse naar Su hoeven voor andere opties kiezen, euro’s die ze node zullen gaan missen in Su. ieder land zl een bepaalde hoeveelheid buitenlandse valuta in bezit moeten hebben om een gezonde economie te hebben, en Su. is al doodziek op dat gebied.)

  En Astaman je moet niet doen alsof je alles weet no way
  Ik werk mijn man werkt en degene die wij hadden uitgenodigd voor vakantie werkt ook en zou voor het eerst naar ned komen en toch was haar visa afgekeurd dus no doe nek joe sabi alasanie voor de niet su”s Astaman doe niet alsof je alles weet misschien is het bij jou en anderen gelukt maar niet bij een ieder en de plank misslaan bij mijn betoog of opmerking, tja ieder zijn eigen mening en ik heb mijn zegje gedaan en daar blijf ik bij
  Als je geen zin heb om 90 euro te betalen dan doe je het niet, doe ik ook niet maar denk niet dat ze in Suriname daar verlegen om zullen zijn, een ander die het wel kan betalen doet het toch waar maken we ons toch druk om en gezeur om iets dat wij zelf niet kunnen oplossen en vermijden, als ik al die reactie”s lees wordt ik zo moedeloos van schrijven jullie allemaal een brief naar de regering in su en laat daar je stem horen dat wij reizigers het er niet mee eens zijn, mijn brief is al verzonden


  Maak melding

 77. Klopt Hans idd begrijpend lezen dat moet je doen ….het is vreselijk hoe grof hier gepraat word .als de doodgewone man naar su wil voor bezoek fam.of vac.dan is daar totaal niks mis mee .


  Maak melding

 78. Ik wens de visum aanvragers veel plezier.Het wordt weer 4 weken kommer en kwel in Suriname.
  Wij gaan lekker naar Zuid-Oost Azië: goedkoper en beter!


  Maak melding

 79. denkie mie:
  Misschien dat het bij jou zo over gekomen is maar het is niet mijn bedoeling om te pretenderen dat ik alles weet. Laat me het anders stellen.
  Waarom zou een ambassade een visum weigeren?
  Lijkt mij dat als alles in orde is je gewoon een visum krijgt! Welk voordeel heeft de ambassade om uit willekeur een visum te weigeren? Mogelijk is/was er iets niet in orde met de aanvraag? Er zijn legio voorbeelden (ook in mijn familie) die bijv. langer in Nederland bleven en pas na een jaar, of nog langer, terug gaan (met een ruim verlopen visum). Toen diegene later opnieuw naar Nederland wilde werd om die reden het visum geweigerd. Zo zullen er ongetwijfeld meer redenen kunnen zijn. Wat betreft die 90 euro, iemand die echt naar SU wil die betaald dat toch wel, daar blijf je niet voor thuis, als je achter een ticket aangaat dan kan er van de een op de andere dag ook 100-200 euro verschil in zitten. Feit is dat deze exorbitante verhoging van het visum kant nog wal slaat en ondoordacht even snel er doorgedrukt is terwijl er, naar nu blijkt, niet eens bekendheid was bij het merendeel van politiek Suriname!


  Maak melding

 80. Ik dacht het niet dat ze me uitzuigen die bloedzuigers in Suriname. Suriname is een gepasseerd station voor mij !!!

  Die visum mogen ze ergen in dauwen waar geen zonlicht schijnt.


  Maak melding

 81. @Mevrouw Landhzuyger.

  U hoeft net naar Suriname te komen, niemand zit op U te wachten.Gezien Uw reactie, zitten we ook niet U te wachten. Blijft U maar in uw Tokkie omgeving aso, wat denkt U, als U het visum lekker in uw eigen hol steekt.
  Ter aanvulling misschien schijnt daar dan de zon.


  Maak melding

 82. JZwartmans
  Jacko “Mevrouw Landhzuyger” is een alterego van Hans, Paul, Ronald, of Jacobus. Ze zijn vol afschuw dat er een nieuw team overneemt en er zich eindelijk gerechtigheid voltrekt.


  Maak melding

 83. @ Damsko,

  Kun je één zin schrijven zonder vloeken en schelden, stom paars koekalf! Heb respect voor de mening van een ander, ook al is dat jouw mening niet. Zelfrespect ontbreekt op dit moment bij elke Surinamer! En daar is je ‘baasje’ ook debet aan!


  Maak melding

 84. Sinds de 100%. moeten de euro’s op een ander manier binnenkomen. Waarom horen we Lonny niet, Is hij soms al binnen?

  Hoe lang nog DDB? Komt tijd komt raad. Time will tell.


  Maak melding

 85. aan zwartmans ik wil u niet zwart maken ondanks dat u toch zwart bent. Graag willen jullie onze euro hebben anders komen jullie om van de honger want die srd’s van jullie kunnen jullie gebruiken als wc papier. Fijne dag.
  Ik hoop dat jullie om komen van de honger !!!


  Maak melding

 86. Het is echt verschrikkelijk het taalgebruik hier. En van de politiek verlangen dat ze alles netjes regelen .als mensen zo met mekaar omgaan komt er nooit wat van terecht dit is geen discussiëren., maar schelden onder mekaar daar schiet niemand wat mee op .het fatsoen begint altijd bij jezelf versprijd het en het oogst vanzelf.


  Maak melding

 87. Zo en nu zijn die mensen allemaal voor jan met de korte achternaam naar het consulaat gegaan en voor niets in de rij gestaan, zo gaat de Surinaamse overheid/regering dus met mensen om, godsamme, en nu maar wachten tot eind van de maand wwat nu wel of niet de verhoging wordt


  Maak melding

 88. Surinamer die de wereld rond reist.
  Ik snap je sentiment, maar is het dan zo verkeerd om goed bestuur te verlangen?

  ” In juli 2016 ga ik voor drie weken op vakantie; Amsterdam-Singapore-Bali-Sydney (Australië)-Bali-Maleisië-Amsterdam; en dat voor € 2145,= inclusief hotelovernachtingen.”

  Overnacht je op al die plekken 4 dagen? Fijne vakantie.


  Maak melding

 89. @ Mw; Landhzuyger.

  Mw; Ik heet op deze forum Zwartmans, maar hoe weet u dat ik zwart bent ? Heeft u weleens gehoord van een pseudoniem ? En Uw € heb ik nodig, want ik woon al 50 jaar in Nederland en heb €uro´s in overvloed !
  En trouwens ik hoef niet in de zon te liggen om bruin cq zwart te worden. Wel gaan mijn vrouw en ik, vaak naar Suriname omdat wij alle bij reeds met pension zijn.
  En wij genieten met volle teugen van onze vrijheid, en meer van onze poen. Ook ik wens U een prettige dag, en veel geluk, maar geen honger. Honger bestaat niet meer, dat was tijdens de oorlog. Tot slot veel geluk en gezondheid, en ga niet naar Suriname want, Uw soort hebben we niet nodig !!!!!!!

  Jacko


  Maak melding

 90. @ MORENITO

  Overnacht je op al die plekken 4 dagen? Fijne vakantie.

  Mijn eerste bestemming is Sydney. Daar verblijf ik 8 dagen, vervolgens 2 dagen in Bali (daar ben ik al tig keer geweest, dus ik hoef er niet lang te verblijven) en uiteindelijk Maleisië, alwaar ik 8 dagen zal verblijven. Voordat je weer een optelsom van dagen gaat calculeren wil ik je het voordeel van de twijfel geven en ervan uit gaan dat je de wijsheid in pacht hebt om je te realiseren dat het reizen zelf ook dagen in beslag neemt; die zitten ook in die drie weken, dus 21 dagen. Verdere acquisitie stel ik niet op prijs.

  Ik vertrouw erop dat ik je vraag naar volle tevredenheid heb beantwoord en een fijne vakantie zal ik zeer zeker hebben; waarvoor mijn dank.

  Verder een kritische noot naar alle Surinamers op dit forum.

  Surinamers, mi kondreman, letten jullie aub op jullie taalgebruik. De Nederlandse taal is duidelijk geen vriend van jullie. De spelling, semantiek, zinsconstructies: hoe zit het daarmee? Ooit werd er onberispelijk Nederlands gesproken en geschreven door Surinamers in Suriname en ver daarbuiten. Waar is dat gebleven? Hebben jullie ooit van leestekens gehoord? Zo niet, google het maar. Ze bestaan er echt en ze hebben een functie. Ik heb zelf mijn onderwijs in Suriname genoten in de jaren 70 en 80. Ik weet wat mogelijk is. Kom op landgenoten, jullie kunnen beter. Sta erboven. Je niveau verlagen is niet nodig. Wees een “djadja” kondreman. Snap je wat ik bedoel? Soso lobi.


  Maak melding

 91. Surinamer die de wereld rondreist
  Sorry. Het was een stomme grap die verkeerd is geland. Je schreef nl. alleen je vluchtschema op zonder uitindelijke bestemming.


  Maak melding

 92. De twee boeven van MinOWC zijn weer op een snoepreisje gegaan[Brussel].Hebben Peneux en Bennanon nog niet voldoende gestolen? Natuurlijk niet.Daarom hebben ze Od.Tholen buitenfunctie gesteld.Ze hebben nu vrijspel.Wanneer grijpt de Pres.in?Wanneer worden de schurken opgesloten?Ze gaan nu weer de schaarse dollars ten koste van de Surinaamse burgers opstrijken, die frommelaars.


  Maak melding

 93. Onze missie is om uw financiële probleem op te lossen en uw bedrijf helpen slagen. Ben je moe van het zoeken naar financiële ondersteuning van uw lokale bank en verschillende financiële organisatie, Hebt u ondervonden bedrijven met ontevreden financiële diensten? We zijn weer terug met de beste internationale financiële dienstverlening aan het publiek met een maximale tevredenheid, maximale risico gratis. Mis deze kans niet missen. Doe mee met de meest vertrouwde financiële instelling en zorgen voor een legitieme financiële empowerment ‘om toe te voegen betekenis aan uw bedrijf / persoonlijke leven. Een parcours zal u overtuigen. Neem contact op voor meer informatie op UNITEC GLOBAL FINANCE LTD, via e-mail: (ugf_ltd@hotmail.com).

  Dank je.


  Maak melding

 94. Dit zelfde zie ik ook in Nederland bij ver-hoging van de prijs van facilteiten. Men dan ook in de rij voor goedkope prijs. Daarna stopt men of omdat men de verhoging niet wil betalen. Of men betaalt de verhoging en blijft gebruik maken van het de faciliteiten. Het is het toch één of het ander en een logisch gevolg?


  Maak melding

 95. Toerisme bevorderen in Suriname?
  Vergeet dat maar! Niet haalbaar met deze oplichters praktijken. Alle visum gelden worden gebruikt om een paar mensen die niets bijzonders op het consulaat uitvoeren te onderhouden. Als de NDP haar eigen bevolking dom en ongezond houdt(geen goed onderwijs en gezondheidzorg) dan denk je toch niet dat zij rekening zal houden met niet ingezetenen

  Deze regering voert een beleid uit van verdeel en heers en de zieke en ongeschoolde bevolking kan dat niet inzien of begrijpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.