Suriname tracht formeel witwasstempel te ontlopen

25

PARAMARIBO, 24 feb – Het parlement is haastje-repje begonnen aan de behandeling van wetgeving tegen witwaspraktijken. De huidige aanpak moet worden aangescherpt onder internationale druk. Bij de aanvang van de behandeling zijn kritische vragen gesteld.

“Doen wij genoeg als land om te voorkomen dat wij als veilige haven worden getypeerd voor money launderers en financiers van terrorisme?”, vroeg Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de parlementaire voorbereidingscommissie. Abdoel is er niet over te spreken dat tot het laatste moment is gewacht om de wetsvoorstellen te presenteren aan het parlement. Het zou meer indruk maken als er ‘proactief’ wordt gewerkt.

Nu lijkt het er meer op dat alleen op aandringen van buiten stappen worden ondernomen. De druk komt nu van de Cartaf, de financiële taskforce die de vinger aan de pols houdt in de regio. Het betreft dan de controle op witwassen en financiering van terrorisme. Abdoel wees erop dat nagelaten wordt het toezicht op kansspelen te formaliseren. Er bestaat een gaming board, maar die is een papieren tijger.

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. wWe is nog wit in Suriname? Het geheel land is al zwart gemaakt in de wereld.
  Ik vraag me af welke Witwasstempel ze willen ontlopen. Of heeft hun paspoort geen ruimte meer en zullen dan een nieuwe of met een dubbele moeten lopen?

  Laten we elkaar niet voor de gek houden. als we niet aan het wiswassen waren hoefde men nu niet te trachten de stempel te ontlopen.

  ze kunnen zich met betere zaken bezig houden en nagaan hoe ontwikkkeling te brengen in het land voor het toatel volk.
  O JA zomaar gesteld. Want de mensen die ermee bezig zijn aan het trachten zichzelf wit te wassen.
  en dan weer mag de bevolking wachten


  Maak melding

 2. Woeha wat een toneelspel word er opgevoerd door de coalitie.
  Er is 1 Surinamer met 720 miljoen bij de Zwitserse ban HSCS en dat is door de klokkenluider gepubliceerd.
  Vraag:
  Hoe kon deze Surinamer het geld overmaken naar Zwitserland?
  Word er nog een onderzoek gedaan wie dit is en de herkomst van de 720 miljoen?
  Na onderzoek een naslag heffing van 50% verhoogd met de invorderingsrente.
  Suriname kan dus minstens 400 miljoen gebruiken voor de bodemloze put.


  Maak melding

 3. Suriname is naar de klote geholpen door de hebzucht van twee soorten mensen; de criminele creolen en de politici! Ja, ik noem het soort mensen want voor mij zijn zij degene die geen visie hebben en alleen maar oog voor eigen gewin hebben. Ja toch ?
  En het is te wijten aan het gezwel dat Bouterse heet dat Suriname, ooit de Libanon van Zuid Amerika genoemd,nu een toevluchtsoord is voor terroristen uit het Midden Oosten en Latijns Amerikaanse landen.Het zal niet lang meer duren voordat in Suriname een bloedige aanslag plaatsvindt. En ik zal de daders van die aanslag niet de schuld geven wel aan dat K-gezwel Bouterse en zijn aanhang. Ja toch.
  Was Suriname nog maar in handen van Nederland; voorspoed, welvaart voor een IEDER, geen wetteloosheid en volop werkgelegenheid. Maar ja, de creool voelde zich vernederd en gekwetst door de Nederlanders en wilde niets anders dan onafhankelijk worden van de baas. Zie daar de gevolgen; 40 jaar onafhankelijkheid heeft alleen maar ellende met zich meegebracht; armoede, geen gezag en maffiapraktijken 24 uur per dag !

  AJA AJA SUKHU SUKU. TI MI KON NA SWEETI SRANANG


  Maak melding

 4. Hoe lang zijn we al hiermee bezig?? denk maar aan Stellendam in Nederland Weten jullie het nog?? of zijn we dat ook weer vergeten??

  Wij zijn goed in het doen alsof


  Maak melding

 5. Geld is de Wortel van alle hebzucht in dit Globaliseren Babylonische Systeem, van luchtkastelen bouwen voor naïeve consumenten, door slinkse geldscheppers aan de top van de piramide met hun dubbele Agenda’s. ” There be no more corruption, the day the Dollar die ” Peter Tosh.


  Maak melding

 6. @ Bigi Sma

  ” er is 1 Surinamer met 720 miljoen bij de zwitserse bank HSBC ….. ”

  DAT is volgens de berichten NIET HET GEVAL.

  Wel is het zo dat NEGEN cliënten met een link naar Suriname al een tijdje ongeveer USD 722,3 miljoen hebben staan op 27 bankrekeningen bij de Zwitserse tak van de bankgigant ” Hongkong and Shanghai Banking Corporation ( HSBC)

  Hiervan heeft ÉÉN ( 1) SURINAAMSE cliënt USD 450 miljoen geparkeerd in Zwitserland, een ander USD 60 miljoen, nog een ander USD 30 miljoen, terwijl anderen bedragen lager dan USD 30 miljoen hebben uitgezet.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Datum: 17 februari 2016

  Artikel : ” Rusland wil transparantie over miljoenen USDS op buitenlandse rekeningen ”

  Bron: dbsuriname.com

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. In parlement over die $700,000,0000 wordt niet over gepraat of durf zei niet.dan weten ze van wie die geld zijn….leven de democratie montje dicht anders krijgt je bezoek dibdibrie….wach out


  Maak melding

 9. Meisje mathoera behoord die 7 miljoen ook aan jou, want je praat heleboel ,maar niets over 7 miljoen en van waar het geld vandaan komt. Het is onderzoek waard voor de transparantie waarover je vaak heft.


  Maak melding

 10. @Bigi Sma
  De lijst waar naar verwezen wordt is al bijna 10 jaar oud.

  laat ze werk maken van de rechten die een land heeft aangezien de lijst bij belasting diensten van meerdere landen in bezit is.
  Het ding heeft zelfs een naam de Lagarde Lijst en is in hoofdzaak gebruikt om Griekenland te wijzen op in Zwitserland geparkeerd Grieksvermogen.
  Meerdere landen (ook Nederland) hebben al navorderingen gedaan op basis van deze lijst of de angst die bij mensen die mogelijk op deze lijst staan.

  Voor Suriname lijkt het mij een vrij eenvoudige zaak om aan de lijst te komen. Vraag het op in Frankrijk of Nederland. INDIEN MEN HET ZOU WILLEN


  Maak melding

 11. Jullie praten met twee tongen!
  De creolen hebben geen geld ze zijn arm,de hindustanen hebben wel veel geld want ze zijn harde werkers.

  Van wie is het geld dan in het buitenland?


  Maak melding

 12. De president heeft alles aan gedaan om zijn rechtszaak te ontlopen.Out of the blue sky kwam zijn zaak weer op de rol zo als hij het zelf zei.
  Nu probeert Sur.weer een veroordeling te ontlopen.
  Terwijl ze bezig zijn met vluchten, loopt het schip Sur.op de klippen.Neks no fout.


  Maak melding

 13. bless
  Je raaskalt en vervuilt alle threads met je nonsens. Jesus is the son of God. Als de admin nu niet ziet dat je een gosdsdienstwaanzinnige bent en ook verwijderd moet worden van deze site snap niemand het meer. FO!


  Maak melding

 14. Oud nieuws. Neks no fout cultuur/politiek

  Laat ook bekend worden wie de 11 Surinamers en of personen met een Surinaamse achtergrond zijn, die rekeningen hebben op een Zwitsers bank met en totale waarde van US 170.miljoen


  Maak melding

 15. Laten ze dan ook die mensen eens opsporen die bij mij in de buurt gigantische huizen hebben laten bouwen en er nog nooit een minuut in hebben gewoond. Staan gewoon leeg. Als dat geen witwasoperaties zijn, dan weet ik het niet meer.


  Maak melding

 16. Het CARTAF vraagt bouterse 2 niet om wetgeving die witwassen beschrijft en het op papier verbieden.
  Elke ezel kan zo’n wet in elkaar zetten. Het CARTAF vraagt voorkoming van witwassen via financiele instellingen in Suriname.
  Maar de zogenaamde assemblee en meelopers met name simons geerlings gaan een wet goed keuren die dit alles gaat rechttrekken?
  Onnozele zakenwassers dit gaat niet lukken. Net als Suralco, I am gold, het palmolie belazer project enzv lpopt dit ook slecht af.
  Dankzij bouta,zijn familie en kennissen en alle politieke geboefte van nu en voorheen.


  Maak melding

 17. Omdat er geen steun is
  Onafhankelijk

  Wij hebben alle landen op gebouwd
  Dus praat iet zomaar

  God ziet alles

  Bijbel zegt dat allee 12 tribes de hemel in gaat shemites yes


  Maak melding

 18. Freedom we watching@

  Weet wat jij bent ,gewoon ziek in je kop.
  Je bent de weg kwijt door het lezen van de bijbel.

  Jezus is allang dood en doden kunnen niet zien dombo.

  De groeten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.