Regering moet economische crisis Suriname verklaren

20

PARAMARIBO, 24 feb – De regering moet uitleg geven in het parlement over de economische situatie. De oppositie heeft een interpellatievoorstel ingediend in het parlement. De regering moet ‘spoedig’ onder meer de aanstaande valutaveilingen verklaren.

Ook het doel en opvang van de gevolgen moeten duidelijk worden gemaakt. Volgens de indieners is de afgelopen maanden een neergaande trend in de economie te zien. De vreemdevalutamarkt is nog steeds niet tot rust gekomen. Ook wordt opgemerkt dat een ‘concreet, samenhangend beleid’ ontbreekt. Zo een beleid zou gelijktijdig met de valutaveilingen moet worden uitgevoerd.

Het is ook niet bekend wat de eventuele samenwerking met het IMF en andere multilaterale instellingen zal opbrengen. Werknemers, producenten en grote delen van de samenleving verkeren in grote onzekerheid, “terwijl de president, de vicepresident, ministers en de coalitie blijven zwijgen.” Angst en vrees nemen toe in de samenleving, “waarbij het gevoel van onmacht blijft toenemen, wat ernstige gevolgen kan hebben.”

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. De Wereld economische problemen van het heden ,komen voort uit het onrechtvaardige onstaan van Wall Streek, IMF uit het verleden,die als een Octopus vol van angst, verspreid in de Wereld, nu en in de toekomst voor de degene die het verleden hebben genegeerd en vergeten . There will be no more corruption, The Day The Dollar Die . Peter Tosh .


  Maak melding

 2. Niets nieuws onder de zon, dit gekef van langs de lijn, denken ze nu echt dat DDB en zijn regering met de billen bloot gaan, heeft hij toch nog nooit gedaan verantwoording afleggen voor zijn handel en wandel.
  Laten ze zorgen dat ze een meerderheid krijgen en een motie van wantrouwen indienen bij de regering, als ze de ballen hebben en die verantwoordelijkheid willen nemen.
  Ik kan me goed voorstellen dat je als gemiddeld burger van Suriname je moedeloos en lam geslagen wordt van dit circus. Daadkracht ontbreekt bij zowel de regering als wel de oppositie


  Maak melding

 3. Voor Alcoa in Sur.begon,heerste er een grote werkloosheid in het land.Toen de Suralco begon,plukten ze mensen van de straat om te gaan werken op Paranam.Anderen liepen naar Paranam om te kijken of er werk voor hun was.
  We stevenen weer af naar een tijd van voor Suralco.Wel is er nu een zwak bestuur,zwakke structuren en een gigantische informele sector.Zelf een illegale opkoop centrale van goud midden in de stad.
  Een land naar de zin van de regering.


  Maak melding

 4. Vraag. Hoe kunnen stommerikken een heel ingewikkeld probleem op een eenvoudige wijze uitleggen? Daar komt nog bij dat valutaveilingen uit het verleden finaal mislukt zijn en in de verste verte niet het beoogde effect hebben gehaald. Natuurlijk zal je een lulverhaal te horen krijgen.


  Maak melding

 5. Goed bericht op komst.
  Suriname wil toeristen kaart per 1 maart verhogen.
  Single entry van 20 euro naar 90 euro.
  Bron.
  Ernst Noorman on twitter.


  Maak melding

 6. Surinamer, moeten ze doen met die toeristenkaart, komt er helemaal geen hond meer naar Suriname, per slot van rekening hebben ze al stomme honden genoeg, vooral in de kleur paars


  Maak melding

 7. @Hans,
  Wij Surinamers schreeuwen altijd als eerste maar neem van mij aan dat ze wel gaan.
  De jeugd gaat minder maar de 45 plussers gaan wel.
  Trouwens geen slecht idee om zo wat geld binnen te halen.
  Vroeger moest je verplicht 200 inwisselen voor Surinaamse gulden.


  Maak melding

 8. Surinamer
  “De jeugd gaat minder maar de 45 plussers gaan wel.”
  …want wij hebben het geld ouwe. De jeugd heeft hun eigen issues in NL. Mijn zoon van 23 heeft geen behoefte om naar Suriname te gaan, al helemaal niet als hij voor €600+ 2 weken naar Mexico met zijn meisje is geweest.
  Interesseert hem geen fuck.


  Maak melding

 9. Weer grappenmakers die hun geweldige meningen geven terwijl zij misschien niet eens huis , lanti wroko hebben , teren op hardwerken mensen niet eens een bananenboom hebben gepland. geweldife economen maar niks in hun zal, grote bek met lucht, ZONDER SANTOKHIE GAAT SURINAME NOOITUOT DE DALKOMEN.dus idioten houden jullie op met nonsence


  Maak melding

 10. Surinamer
  Een reflex. Ik weet niet of dit van MinBuza komt maar het lijkt erop dat de een eerste oplossing is om bezoekende Surinamers uit te knijpen, zoals in iedere goede zichzelf respecterende bananenrepubliek. Ze komen toch wel, laat ons meer vragen want ze weigeren toch niet. Dat het land gedesorganiseerd is en in een neerwaartse spiraal zit zal ons een rotzorg zijn. Heb je iets lekkers voor ons meegenomen?


  Maak melding

 11. @Morenito,
  Mijn kinderen willen ook niet naar Suriname gaan .
  Ze zeggen dat Suriname niets te bieden heeft dat is de jeugd van tegenwoordig.
  Dus is hun eigen keus de meeste gaan omdat de ouders dat willen.
  Ouderen gaan omdat ze een binding hebben met het land familie,vrienden enz.
  Los van de politieke ontwikkelingen dat interesseert hun niet.
  Ze wonen en werken in het buitenland.
  Dus even het thuis zijn gevoel .


  Maak melding

 12. Suriname
  “Ze zeggen dat Suriname niets te bieden heeft “
  Kun je het ze kwalijk nemen dan? Hebben we iets substantieels aan ze te vertellen en over op te scheppen? Ze rennen daar tegen een onoverkomelijke, crimineel koppige en ronduit verwarrende bevolking aan die al falen als je hen spreekt.


  Maak melding

 13. en waarop is die verhoging gebaseerd ?
  worden er meer kosten gemaakt voor het afgeven van het visum ?
  of is het gewoon een melk koe ?
  hoe dan ook deze stap bevestigd het maar weer eens te meer.
  deze regering is zowel financieel als moreel bankroet.
  ik hoop dat nederland nu ook de visum kosten voor de Surinamers en met name de parlementariërs met 800% verhoogd.


  Maak melding

 14. Neks gaan die paarse marionetten van de paarse baas der corruptelingen geven. Want neks no fout als ze deze lijder dienen om er rijker van te worden. Na soso ka e go kong moro vol misdaad.


  Maak melding

 15. De ondergang van dit mooie land is niet te stoppen.
  Het probleem van Suriname is de Surinamer.
  Total distruction is the only solution.(Bob Marley)


  Maak melding

 16. Haha verhogen toeristenkaart.. Juich maar.. Maar de nieuwe generatie krijg je niet meer zomaar in Suriname. Die hebben echt wel door dat ze als melkkoe worden gebruikt voor een falende half failliete regering. Dat icm de monopoly die slm en KLM hebben.

  Suriname 1000 ticket, 90 toeristenkaart

  Of

  Cuba / Amerika / China / Thailand / Mexico / Brazilië voor hetzelfde geld met een hotel erbij

  De nieuwe generatie is niet gek. Steven maar af op je eigen faillissement en kill je toeristensector.


  Maak melding

 17. Jongens we gaan terug in de tijd van: in de rij staan voor een pondje zout. Als er geen voedsel meer te krijgen zijn,dan volg de jim jones praktijk, zo als in guyana toen…..de coalitie zwijgt als de pest. Ja ja bij imf en idb of de wereld bank krijgt su geen halve koper centjes meer. ” het is simpel weg een zelf moord missie of doet de zika dat wel voor hun”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.