Surinamers mogen hun hart luchten bij de VHP

74

PARAMARIBO, 22 feb – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, wil de problemen aanhoren van alle Surinamers. Volgens partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi zal door het hele land worden getrokken. Het is bloedserieus.

De partij zal een inventarisatie maken van wat er in de samenleving speelt. Aan de hand van de inventarisatie zal met de regering worden gesproken. De trektocht duurt ongeveer twee maanden. De keuze voor deze aanpak is bewust. Santokhi zegt tegenover de Times of Suriname dat een politieke partij niet slechts in verkiezingstijd onder de mensen moet zijn. Het moet nu al “om hen moreel te steunen.”

Er zullen bijeenkomsten worden gehouden. Behalve problemen aanhoren, zal ook informatie worden verschaft. Aangegeven zal worden hoe Suriname economisch is beland waar het nu is. Ook worden oplossingsmogelijkheden gepresenteerd. De ruim zestig jaar oude partij ondergaat ook een vernieuwingsproces. Volgens Santokhi worden de communicatielijnen met de burger verkort voor het helpen oplossen van problemen.

74 REACTIES

 1. De enige partij die voor de belangen van het volk opkomt. Natuurlijk zal deze actie door 1 bepaalde bevolkingsgroep scherp veroordeeld worden. Maar ja, die zit ook liever thuis te niksen dan de handen uit de mouwen te steken. A Tigri saaie pi a moeste krab ing go zoals een Surinaams spreekwoord luidt.


  Maak melding

 2. Waar ook terwereld er armoede is of er bezuinigt moet worden hoor je en zie je negatieve belevingen ten overstaande van de zittende regering ,wat santokhi nu gaat doen is een stok zoeken om te slaan …..
  Wat heeft santokhi nu aan positieve ontwikkelingen te weeg gebracht in het verleden die de bevolking van suriname iets hebben verbeterd???????????
  Het is namelijk steeds nog zo in heel de wereld dat de nieuwe regering 3 dingen moeten ondernemen 1 tijdens regeren dealen met de oppositie 2. Dat wat een andere regering heeft achter gelaten …..veranderen of herstellen 3. Budatair roeien met de riemen die je worden aan gerijkt.
  En mede hier door krijgen heel veel regeringen zo ook de precident van Amerika vaak een kous over zijn kop of te wel moeten ze vaak zaken bij sturen om dat er geen geld is.
  Laat dit een voorbeeld zijn a.u.b .!!!!!!
  Probeer met alle partijen 1 front te vormen en nu eens positive ideeen te ontwikkelen om heel suriname naar een hoger plan te tillen zo dat er zichtbaar en voor de bevolking voelbaar positive resultaten zullen zijn .
  Maar nu is het fijt dat men zout op de wonden strooit inplaats van zalf om te genezen ,ik mis heel erg de onderling samen werking …op dit moment doet iedere partij ..ieder voor zich .
  Dat proces duurt eeuwen en eeuwen en strijden partijen voir hen eigen belang …het lijkt wel haantjes gedrag of wie er levend uit de strijd komt.
  Waar blijft de positivetijd om met elkaar samen te werken
  Iedereen in suriname is immers verantwoordelijk voor zijn doen en laten ,het gaat op deze wijze die nu gehanteerd wordt alleen nog maar slechter worden nede door dat iedereen steeds meer afstand van elkaar neemt.
  Daarom hoop ik bij deze dat meneer Santokhi het voor touw wil nemen en zich sterk wil maken en zo de gehele gemeenschap achter zich krijg om dit super mooie suriname naar een hoger gelegen doel te brengen en een plek op de wereld economie te verweven ,maak gedegen plannen en sla de spijker op z’n kop ,begin met allen partijen 1 richting op te krijgen en positive ideeen te ontwikkelen en die weer te verwezelijken ….U partij zit in de oppositie en heeft de nodige kracht om dit aan te pakken….laat suriname niet verder af glijden naar de armoede en criminele activitijten ,waar blijft de saamhorigheid en het geloof in samenwerking.
  Ik wens meneer Santokhi heel veel wijsheid toe in de strijd van zijn ideeën


  Maak melding

 3. Santokhi je aanwezigheid in de DNA als oppositie is momenteel niet zoals het volgens mij behoort te zijn.
  Veel geschreeuw en weinig wol, bij de groep Wij Zijn Moe neem je niet eens de moeite om info te vergaren die je kunt gebruiken in de DNA.
  En nu wil je mensen aanhoren! Je doet er toch niets aan dus hou a.u.b. op met het gelazer van je.
  Je werkt mee aan de in stand houding van de coalitie door zo mak als een lammetje gedrag te tonen


  Maak melding

 4. mensen en organisaties die anderen beschuldigen van racisme zijn meestal zelf racistische…….niet voor niets zegt het spreekwoord……zoals de waard is vertrouwd hij z’n gasten


  Maak melding

 5. @.Bigi Sma,
  Kijk naar reactie 21 febr. Energie bedijf ebs kampt met geldtekort.
  Dat deze persoon zich bigi sma noemt maar hersens van een peuter heeft.
  Alvorens te reageren vraag ik een ieder om de reactie goed door te nemen.
  Nu weer over de oppositie.
  Santhoki je aanwezigheid in de DNA als oppositie is momenteel niet zoals het volgens mij behoort te zijn.
  Bigi Sma jij wil oordelen prima maar als je vergelijkingen maakt van toneel groep Asa Go en permessar en beweert dat toneel groep een beter voordracht gehouden heeft dan ben je een meeloper.
  Grote mond en alleen blaf blaf.
  Vergeet niet dat tijdens Santhoki de criminaliteit onder handen genomen werd.


  Maak melding

 6. Succes j heb toch niet de intrinsieke motivatie om t heel goed te gaan presenteren kerel in mijn autobiografisch geschriften is t verkwisting en trouwens Hoe kom j aan zoveel geld?


  Maak melding

 7. Tsjonge tsjomge wat is het toch ook een triest volkje dat paljas en rapalje volkje. Men maakt zich druk om de afbeelding van een olifant. Alsof Suriname niets anders heeft om zich druk over te maken. En de Surinamer klaagt over racisme ? Onzin, racisme maakt onderdeel uit van de Surinaamse samenleving. Sjang jij bent niet meer waard dan een velletje wc papier hoor.


  Maak melding

 8. Peter, heb jij misschien last van een selectief geheugen? Was het niet onder Santokhi dat de criminaliteit behoorlijk teruggedrongen werd, en op een redelijk laag niveau kwam helemaal t.o.v. het heden onder het huidige bewind, niet zo gek trouwens als je ook kijkt naar de vermeende en bewezen criminaliteit van de regeringslijder en zijn vriendjes, vazallen en nazaten


  Maak melding

 9. Santokie probeert boven water te komen, wat hem nooit zaL LUKKEN. Santokie en zijn mede voorzitter gajadin zijn gewoon mond verlegen en ophitsers.
  Denken nooit om het land te ontwikkelen, maar probeert Eigen belangen veilig te stellen.
  gajadin leg de mensen uit over je dubbele functie die je krijgt van de belasting betalers.


  Maak melding

 10. @Sjang, hoezo Olifant verwijderen, Het is maar slechts een logo. Je vraagt de Wereld Natuurfonds toch ook niet om het verwijderen van de Panda logo of ING met haar leeuw. Sjang voor Surinaamse begrippen is de VHP een beschaafde partij. Je kan alles zeggen over de oude front (VHP) regering maar slechter als de NDP hebben ze het niet gedaan. Venetiaan liet een goed gevulde schatkist achter, helaas is daar niets meer van over. Ook de goudvoorraden zijn gehalveerd.

  Sterker nog als er 1 partij is die discrimineert dan is het de NDP wel. Waarom kan je met een NDP voordeelkaart goedkoper boodschappen doen vb bij Combémarkt dan als je er geen één hebt. Voorwaarde is dat je wel lid moet zijn van de NDP. Dat noem ik nu pas discriminatie. Het dwingt mensen tot een bepaalde stemgedrag. Sjang je bent toch met mij eens dat dit walgelijke praktijken zijn.


  Maak melding

 11. Goed zo Santokhi alleen vragen we ook om akties,laat het niet alleen tot praten blijven!!Het is belangrijk om naar de noden van het volk te luisteren en met oplossingen te komen !!

  Ps
  Sjang, als de olifant staat voor de hindostanen wat staat dan voor jou soort? Papieren tijger misschien ?
  De olifant is een partij symbool en iedereen mag lid worden ervan ,jij ook maar durf je het wel?!Als jij jezelve een lafaard vindt dan neem ik aan dat jij het noooooit zal durven te doen .Jij durft geen lid te worden van de vhp!!!.
  @Surinamer
  In Santokhi,Gjadien en Jogi heeft de VHP een sterke groep die durven vragen te stellen die jou partij de ndp liever niet horen wil!!Zij,de ndp,gaat liever op zoek naar zwarte schapen!!!
  volgens de ndpers zijn sprookjes wel waar. Ze denken na gehoord te hebben van baasje bouta dat ze gaan slapen en morgen wakker worden en rijden op de fly-overs,de wegdie naar brazilie leid,de tocht maken met de trein. leven in kartonnen huizen ….jajaj alleenmaar in de paarse dromen !!


  Maak melding

 12. @ Ray
  Let wel dat iemand mijn nicknaam misbruikt.
  Heb helemaal niet gereageerd.
  Een lafaard die niet met zijn nicknaam op de site durft te verschijnen verschuilt zich op mijn nicknaam.
  Surinamer.


  Maak melding

 13. Ik zeg het nogmaals,je moet van het zelfde soort zijn anders kan jij niet komen bij de verenigde hindoestaanse partij.
  Dat is met de paplepel gegoten,het kan niet anders.

  In het verleden wilde men west Suriname hebben voor de apartheid,ik ga vanuit dat men dit nog weet!
  Volgens de geschiedenis van de VHP houdt de olifant de helft van de wereld vast,dus het is niet zomaar een olifant.


  Maak melding

 14. Kom tot Jezus, want Hij wacht op jullie. Jezus is nu vlak naast u. Kunt u zijn aanwezigheid voelen?
  Als u zegt ” nee”. Probeer dan nog een keer te voelen.


  Maak melding

 15. de verenigde hindostaanse partij , oftewel de vhp.
  je kan de naam veranderen maar het beestje blijft het zelfde.
  bij twijfel moet je maar eens een meeting bij wonen van de vhp.


  Maak melding

 16. Hans, lieg toch niet door te beweren dat de criminaliteit onder santokhi afnam…Waarom lieg je erop los Hansje……? Onder Santokhi deed men zelfs pogingen om burgers het recht te geven om vuurwapens te gebruiken tegen criminelen.Santokhi was uitgeput en hij kon het gewoon niet meer aan.


  Maak melding

 17. Beste Hr. Santhoki,

  Dit volk is het niet waard om voor te vechten.

  Zie bovenstaande reacties, het zijn voornamelijk mislukte en racistische Noordzee-gangsters; helaas vertolken ze wel het paars gedachtegoed.

  Van mij mogen jullie VHPérs lekker in een prachtige, veelkleurige, Indiaans- gehaakte hangmat deze 5jr uitzitten. Het salaris wordt toch netjes gestort.

  Geniet van het leven, en maak je niet druk, want het is God’s wil.

  @Ray,
  Handig als je naar hier komt, laat ze zitten, ze zijn het niet waard.
  Over 5jr, maken we wel schoonschip!


  Maak melding

 18. Weer een nieuwe achterhaalde slogan van de VHP, ” meet the people”. Dit project is gedoemd te mislukken. Dit hebben wij ook al eerder meegemaakt met de VHP. Voorafgaand aan de laatste verkiezingen reisden zij stand en land af om de kiezers persoonlijk te benaderen. Het resultaat is bekend. Ze verloren grandioos bij de laatste verkiezingen.


  Maak melding

 19. @Ray,

  Het zogenaamde ‘arme’ volk(volgens paars is niemand arm), zijn juist degenen die paars hebben gestemd.

  Je wil toch niet dat Santhoki de mensen mobiliseert om de straat op gaan voor dit godslasterlijk soort.
  De VHP stemmers redden het wel, joint venture, alles eerlijk delen.

  Bovendien bezitten ze genoeg gronden in de Districten; in principe hebben ze de beschikking over de basis ingrediënten van de meeste suri-gerechten.

  Als ik ze was zou ik mij de komende 5 jr lekker terugtrekken in de Districten; een overdaad aan voedsel beschikbaar.

  Laat die stads- mensen het maar zelf uitzoeken.
  Procentueel gezien hebben zij het meest voor paars gestemd.


  Maak melding

 20. Das nou het verschil!

  Die wannabee volkspres bouterse heeft zijn stemvee nooit de gelegenheid geboden, om ‘hun hart te luchten’.

  Hij bezit geen greintje gewetenswroeging.
  Gevoelloos tot op het Bot.


  Maak melding

 21. @Kraboe : ha ha grappenmaker van het raarste soort. Als de VHP opgedoekt wordt wie moet aan Suriname leiding geven ? Wie moet het land weer opbouwen ? Niet de neger want die is te dom om te poepen (sorry maar dit past precies bij wat ik bedoel). O, ik ben niet racistisch maar vertel de keiharde feiten.


  Maak melding

 22. @RobG, als er iets is mislukt in Suriname dan is het project Dubai wel. Hoor het nog Misikaba nog zeggen, Suriname wordt een 2e Dubai.

  Status quo na 5 jaar Bouterse: het land is een equivalent van Haiti geworden. En maar blijven verschuilen achter de crises.

  En nog verdedig je het NDP beleid met hand en tand.


  Maak melding

 23. @Basmatie,sjang en kraboe

  Probeer eens lid te worden van de vhp!!
  Het gaat jullie van je STIGMA helpen afkomen.Als je je voet zet op het partij centrum van de Vhp met de partij symbool de olifant gaan jullie in 1 keer af zijn van de olifant fobia.


  Maak melding

 24. @Esmerald
  het paarse vok geloofd liever in sprookjes,ik denk dat ze in PAARSE SPROOKJES LAND wonen..
  Hun baasje probeert al 36 jaren lang,hahahaaaaa…met amnestie en …zelfs vergiffenis komt erbij kijken…..
  Hierin geloven de ndpers.
  En dan maar schelden op Santokhi
  Ik denk niet dat de ndpers het weten dat Santokhi nooit de president is geweest, wel is hij ex ere voortzitter geweest van de cicad,en aangezien hunn baasje van dromen houd blijft het baasje zijn droomwens,voorts is Santokhi het geweest die op wereldniveau R.Khan heeft uitgeleverd aan de USA,onder paarse baasje zou R.Khn of minister zijn geworden of ambassadeur. Santokhi heeft het 8 dec process op rollen gebracht .Santokhi heft noit om amnestie gevraagd noch om vergiffenis gesmeekt.Santokhi eerbiedigd weeten en rechten en leef alle wetten na. Dit alles kunnen we niet zeggen van de paarse lijder!!!


  Maak melding

 25. @Ray,

  Volgens mij werken de Guyanezen opnieuw met de U.S., want DEA, voor de ndp’ers, nee ik bedoel niet BEA, maar de DEA is nu dichtbij:

  “De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) opende woensdag een kantoor in Guyana. Het bureau beloofde alle lokale drugsnetwerken te zullen vernietigen en ontmantelen.”

  “Guyana is geen drugsproducerend land, zegt Donahue, maar heeft wel een probleem met de doorvoer.
  De DEA zal zich daarom niet slechts focussen op de kleine drugshandelaren maar zal ook kijken naar organisaties die in verschillende landen vertegenwoordigd zijn en de drugs in- en uitvoeren.”

  “De DEA zal hierbij een verbindende rol spelen tussen Guyana en landen in de regio. Bovendien zal de DEA ook assisteren bij ander inlichtingenwerk dan alleen drugsgerelateerde zaken.”

  Bron:GFC

  Dejavu


  Maak melding

 26. Santokhi zijn nieuwe kruistocht tegen het beleid van de regering is gedoemd te mislukken omdat er een afwijking in normen bestaat en er is tevens geen theologische relatie tussen hem en een groot deel van de doelgroep.

  Hij, Santokhi die pretendeert de leider van de voormoderne VHP te zijn, denkt nog steeds zich op te werpen als de enige vertolker van de ideeën van zijn achterban zoals toen gebruikelijk was in feodale tijden in de provincies Poenjab, Calcutta en Madras.

  Wie zich niet onderwerpt aan de ideeën van de voormoderne leider van de VHP wordt blootgesteld aan systematische discriminatie. Deze gedachtegang zien we ook bij de feodale leider Soemohardjo, die zijn nog steeds denkt en handelt volgens de adat.


  Maak melding

 27. @Esmerald
  Ik hoop echt dat de guyanezen ook inlichtingen zal verschaffen aan de DEA over de drugsbazen in Suriname. Eentje verblijft aldaar in een hok van 1×1 te Alcatraz,nu nog pappie en een paar van zijn partners in crime waar onder jagdeo de toen president van Guyana en neef van R.Khan!


  Maak melding

 28. En als je hart gelucht is dan ga met het antwoord of het schouderklopje naar de supermarkt je tassen vullen.
  Het zal je voorraad kastje goed doen en ga ook meteen je water en licht rekeningen betalen.


  Maak melding

 29. @ Redactie heb kunnen achterhalen wie gebruik maakt van mijn nicknaam.
  Kunt u contact met mij opnemen dan geef ik u zijn/haar IP ades.
  Misschien kan ik ook helpen omdat ik goed op IT gebied ben.


  Maak melding

 30. @
  Esmerald
  Goed advies heb je voor Santoki en de VHP’ers.
  Hopelijk doe jij ook hetzelfde, dus tot over 5 jaar, slaap lekker in je hangmat.
  Of lul je zomaar wat zoals altijd.


  Maak melding

 31. Sjang,

  En jij durft dit allemaal te zeggen vanuit Nederland, waar je het zelfs met een uitkering 3 x beter hebt dan hier.
  Kom met je praatjes naar Su en lever hier een bijdrage aan de wederopbouw van dit land in plaats vanuit Rotterdam en omstreken allerlei onzin te verkondigen.
  Ben je ooit wel eens in ons land geweest ?
  Ik vraag het mij steeds meer af.
  Je hebt geen enkel maar dan ook geen enkel idee, hoe het leven hier is vandaag de dag.
  Je bent een schreeuwer op grote afstand van ons mooie land, die ons vanuit Nederland allemaal zal vertellen hoe het hier moet gaan.
  Laat me niet lachen, zielepiet.


  Maak melding

 32. Het orakel Esmerald heeft gesproken over de achterban van Santokhi en het Front. Ook zij is tot het inzicht gekomen dat het licht reeds uitgevallen is voor de VHP en de overige Fronters. Zij hebben het volk niets te bieden. Het liefst ziet ze hen massaal het land verlaten.


  Maak melding

 33. Frappant is dat de oppositie partijen met van alles bezig behalve met goed bestuur (VHP: volksraadpleging, PL: rechtszaken, NPS: kiezers bijeenkomsten). Men heeft kennelijk als ultieme doel de val van de huidige regering te versnellen, en zo hun zelfbedachte rollen weer in te nemen.

  Sociale onrust, economische instabiliteit en lange termijn groei is nu even niet aan de orde. De partijleiders zijn duidelijk bezig hun privileges (en die van hun familie en vrienden) veilig te stellen voor het aanstaande ter ziele gaan van hun individuele partijen en invloed.

  Aanschouw hun leiders doen waar ze denken goed in te zijn, zaaien van nog meer onrust binnen de samenleving om zo hun politieke objectieven te bereiken.

  We kunnen er met z’n allen gerust vanuit gaan dat Suriname verloren is voor de huidige (millenial) generatie. Afgezien van een compleet nieuwe (gewapende) revolutie, zijn alle democratische manieren uitgeput over om van deze bende rommelaars af te komen.


  Maak melding

 34. Basis voor dat je iemand ongefundeerd van leugens beticht, lees eerst eens een artikel in de Parabode van juli 2013, wat dat betreft voldoe je dus wel aan het beeld van de NDPer iemand zonder argumenten zwart maken, en wat die bewapening betreft , hadden ze dat maar ingevoerd, had een behoorlijk stuk gescheeld met de zware criminaliteit onder met name een bepaalde bevolkingsgroep die zwaar oververtegenwoordigd is in Santo Boma, of wou je ook dat ontkennen


  Maak melding

 35. Jaren tachtig wantoestanden zijn begonnen, zevenmalen erger zullen degenen die op de dictator hebben gestemd het ervaren en voelen. Wacht maar af. Wie niet willen luisteren zullen het te laat weten en verdienen het gevolg van hun keuze, soso lobi didibri we gaan weer voor vijf ka jaren paarse verdoemenis.


  Maak melding

 36. -Ik sta open voor alle culturen, dus als Santhoki of iemand van de PL president wil worden heb ik er geen moeite mee.

  Er zijn mensen die over eenheid praten, maar als het er op aankomt spreken zij hun eigen taal. Zie maar waarom Suriname NOOIT vooruit kan gaan.

  -Een ding zal ik nooit doen en dat is voor mensen gaan stemmen die vuile handen hebben en Suriname verder naar de afgrond brengen.

  -Brunswijk doet ook zijn best zodat zijn achterban vooruit kan komen en zie maar wat er gebeurd. Zijn eigen zakken vult hij en zijn achterban blijft zich maar melden bij sociale zaken en deze is ook de grootste groep die gebruik maakt van de naschoolse opvang.
  Meneer With is heel erg bood op hem.

  Ik vraag mijn af waar die echte Surinamers zijn die president van het land willen worden en echt voor land en volk gaan.

  Een Chinees zou ook helemaal niet slecht zijn.


  Maak melding

 37. @RobG, geen enkel cultuur op deze wereld is beter dan een ander.
  -Ze hebben elkaar nodig
  -Eten van elkaar
  -Leven met elkaar en nog veel meer.

  Alleen GOD is de beste en een handje vol op deze aarde die zich echt inzet voor de ander zonder een oordeel te geven en dit doen ze met liefde.

  Bouterse en Brunswijk hebben zich zelfs veroordeeld, omdat je zelfs weet wat ze gedaan hebben.


  Maak melding

 38. Ik lees dat Suriname geen Dubai kan worden.
  Mensen juich niet te vroeg.
  Ik geloof erin nog 4 jaar te gaan.
  En na 4 jaar blijven we gewoon weer regeringen.
  Hoe wel AOW en Pensioenen wederom verhogen.
  Trouwens als alles volgens schema gaat komt er van het jaar al een Pensioen verhoging.
  De planning is binnen een jaar.
  Iedereen mag mij hierop afrekenen als het niet zo is.


  Maak melding

 39. @Ira,

  Ik ben ook een grote voorstander van het multiculturele omdat het multiculturele een meerwaarde voor een ieder heeft. Ik vind het alleen jammer dat mensen in Suriname hun politieke macht ontlenen door over de ruggen van hun eigen bevolkingsgroep omhoog te klimmen.Wie over de ruggen van anderen naar boven klimt trapt ook weer anderen naar beneden. Dit is niet mijn stijl en het zal ook nooit mijn stijl worden.

  Ik ben een grote voorstander van dat iedereen recht heeft op een deel van de koek. Daarom ben ik van mening dat politici hun uiterste best dienen te doen om het welzijn van de bevolking te vergroten. Deze politici moeten op onze steun kunnen rekenen.


  Maak melding

 40. Basis+basmatie+Kraboe+Morenito+RobG+Sjang+Bigi Sma+(nep)surinamer

  Graag uw aandacht voor onderstaande:
  Als onderstaande herkenbaar is, mag u de namen vermelden die erbij horen ipv. wkn te vervuilen

  1-Maar al houden wij niet van elkaar, laten wij elkaar toch omhelzen als het gaat om het groter heil van Suriname en het Surinaamse volk,want er is maar één Suriname”

  2-Verbroederingspolitiek van … is door veel auteurs beschreven als een politieke verstandshuwelijk tussen Hindostanen en Creolen in de multi-etnische
  Surinaamse samenleving met als belangrijkste doel vrede en harmonie in het land. Maar volgens E.A – zijn nieuwe familienaam is al enige tijd, Gon… – is deze beschrijving te beperkt. Hij verdient eigenlijk het predicaat staatsman,
  omdat hij een nationale en geen etnische politieke leider was.

  3-Maar hij heeft velen van zich vervreemd door zijn wantrouwig en autoritair optreden.
  Zijn nationalisme was bovendien vóór alles een zaak van de Creoolse bevolkingsgroep en dan nog speciaal de donker gekleurde Creolen. De lichter getinten, en de Hindostanen, de Javanen, de blanken, de indianen, ja zelfs de Boslandcreolen (die toch de oudste, achttiende-eeuwse papieren) vielen buiten zijn gezichtsveld.

  PS. Heden ten dagen is het niet de man/vrouw maar zijn “omgeving” die zijn doen en laten bepaalt


  Maak melding

 41. RobG

  “Ik ben een grote voorstander van dat iedereen recht heeft op een deel van de koek.”

  Helemaal mee eens net als ten aanzien van de multicultureel toegevoegde waarden heeft.

  Men zal die waarden echter eerst moeten leren onderkennen en openstaan voor de waarden van anderen.

  Een ander aspect is dat rechten en plichten bij elkaar horen als een twee eenheid. Iets wat veel mensen voor het gemak vergeten. GRATIS bestaat niet voor gratis lever je altijd iets in.

  Veel mensen in Suriname sigmatiseren de groepen met een ander uiterlijk. Inplaats van hun waarden te herkennen.

  Van niets delen is heel makkelijk. Na hard voor iets gewerkt te hebben wordt delen steeds moeilijker.
  Het is daarom voor de meer individueel ingestelde mensen moeilijker te delen dan de mensen die in familie/clan verband leven. Hier in zit de grote tegenstelling tussen de Creoolse Surinamers en de Hindoestaanse Surinamers.
  Echter indien men beide elkaars waarden onderkend het als kracht kan gaan zien die elkaar aan kan vullen.


  Maak melding

 42. Ik ga een verhaal vertellen aan jullie Surinamers , misschien lukt het wel jullie door te dringen. Er was eens pater (Suriname) hij was zo god gezind , op een dag sloeg de nood . Er was een overstroming de kerk begon onder water telopen, her water liep tot het middel van de pater, er kwam hulp maar de pater weigerde want gelooide in god , her ster klom daarna tot zijn nek, er kwam weer hulp maar hij weigerde want hij zei god faat me redden, de volgende keer verdrong de pater en was bij god , hij deed zijn beklag waarom God hem niet hielp, GOD ZEI IK HEB TWEE KEREN HULP VOOR JE GESTUURD MAAR JE HEBT HET NIET GENOMEM. En zo is het geval met Suriname , er worden zoveel hulp aangeboden maar jammer .WAT SANTOKHIE WIL DOEN IA SIMPLE ONS HELPEN WANT DE HELE WEREKD STAAT ACHTER HEM


  Maak melding

 43. @ray

  ik vraag me af of jij ooit wel eens in suriname bent geweest.
  volgens mij kom je den haag niet eens uit.
  anyway mocht je ooit eens in suriname komen bezoek dan eens een meeting van de vhp.
  je zal alleen maar hindostanen zien
  bezoek eens een meeting van de ndp en je zal iedereen daar zien , Javanen , marrons , inheemsen , hindostanen enz .
  helaas deugt het bestuur en de voorzitter van de ndp niet , maar het Multi etnische karakter van de partij trekt veel mensen aan.
  bij de vhp ben je als niet hindostaan alleen welkom als stem vee.
  voor de hindostanen die denken dat ze van su een soort 2e india kunnen maken ….forget it its never gonna happen
  we moeten samen kunnen leven met elkaar in suriname.
  zoniet pak dan de boot terug naar uttar pradesh .
  zet lonnie blunswijk en vrienden af ergens onderweg bij angola en schop somo eruit bij papoea nieuw Guinea en laat hem vandaar maar zwemmen met zn bek naar indonesie.
  oprotten met al die etnisch georienteerde partijen.


  Maak melding

 44. Het was de zelfde racistische VHP die een van zijn eigen kandidaat terug trok om Dhr. Pengel een tweede kans te geven. En met succes! Het was de zelfde racistische VHP die in 1969 de verkiezing won en samen PNP (kleine partij ) ging regeren. Maar Papa Lachmon maakte Jules Sedney wel minister President.

  Wie is hier een racist?


  Maak melding

 45. Voor laatste keer zeg ik tegen alle NDP liefhebbers jullie baas houdt van Hindustani’s! Een keer raden waarom? Juist, de Hindustani’s hebben het geld.

  Slaap lekker in jullie hangmatjes!


  Maak melding

 46. Wanneer komt de oppositie een keer met oplossingen. Allemaal leuk dat populistisch gedoe maar het volk schiet er niets mee op. Ze moeten eerst hun eigen taken uitvoeren en zich verschuilen. Als de VHP hun imago wil veranderen van hun hindoestaanse partij naar nationale partij moet men meer hoge functies vullen met niet hindoestanen en op partij bijeenkomsten moet de voertaal dan surinaams/ Nederlands zijn anders zullen ze hun imago nooit verliezen


  Maak melding

 47. @Wadda

  “Wanneer komt de oppositie een keer met oplossingen.”

  1) Volgens mij regeert de oppositie niet dus kunnen ze niet met een oplossing komen.
  2) De regering weigert inhoudelijk antwoord te gegeven op vragen zowel van coalitie als oppositie. Hierdoor weet niemand hoe de zaak er voor staat. Het is dan ook onbegonnen werk iets te ondernemen. Zie de moties die op de begroting ingediend zijn en hoe ze behandeld zijn.
  3) Als u goed naar de DNA bij eenkomsten luistert zult u zien dat de oppositie de enigen zijn die in de DNA bij de les zijn en de regering kritisch volgen. Recent maakten ze duidelijk dat een minister een nota van wijzigingen voorlas bij de verkeerde wetstekst. Parmessar had het als commissie voorzitter niet in de gaten en ontkende het.

  beste Wadda de oppositie houdt de DNA nog een beetje wakker.


  Maak melding

 48. Ik vind dat Surinamers nu verder moeten kijken dan Suriname. Misschien is het de moeite waard om een ander planeet te zoeken want het is over en uit met Suriname, Planeet mars is een goede optie voor Surinamers. Immers die Surinamers hebben veel mars gegoten letterlijk uit het sranang tongo vertaald. En Surinamers hebbben veel in hun mars. Ik denk dat over 5 jaar Suriname in staat om Surinamers naar Mars te sturen. Em misschien kan Misikaba een 2e Dubai op mars realiseren. Niet de Surinaamse mars !!!


  Maak melding

 49. Dit is Bouterse zijn cv:::een stukje tekst:::

  ==Met vernauwde ogen kijkend naar de handpalm van Bouterse deed de ziener zijn zegje:

  “U hebt alle hulp bij de hand, velen stellen zich blindelings ter uw beschikking. U wordt op handen gedragen. U zet mensen naar uw hand. U bent een genie in het onder handen nemen van mensen. U weet mensen op uw hand te krijgen, helemaal in te palmen en aan handen en voeten te binden. U regeert met krachtige hand. U helpt de natuur graag een handje. U bent een kei in het overspelen van uw hand, maar de vinger op de knip houden is niet uw sterkste kant. U hebt uw handen vuil gemaakt en in onschuld gewassen, zie ik. U bent niet geneigd om de hand in eigen boezem te steken. Uw volk staat met lege handen en heft, als gebaar van machteloosheid de handen ten hemel voor een oplossing van de problemen. Uw toekomst lezen uit uw hand gaat niet, alles is zo wazig”, besloot de ziener zijn sessie.

  Bouterse antwoordde: “Neks no fout, ik hou altijd een verrassing achter de hand”.


  Maak melding

 50. @ Basmatie

  Wat wil jij van Su make dan? Wat is jouw cultuur? Heb je normen en waarden? Waarom zo een hekel aan hindustanen?
  Waren je voorouders slaven van die bakra’s? En je draagt nog steeds de taal en cultuur van hun? En nu wil je afreageren op koeli’s omdat je die van de bakra’s niet kunt veranderen? Het is tog zielig met je!!!!


  Maak melding

 51. @peter
  Regeringen moeten altijd dealen met de opositie.
  Hoort erbij. Wel op een eerlijke manier.

  ” .Dat wat een andere regering heeft achter gelaten …..veranderen of herstellen”
  O ja Peter. Dan kan Bouterse zijn zelf gemaakte puinhopen gaan opruimen. De vorige regering die het land financieel kappot maakte is dezelfde die nu aan de macht is.

  “Budgetair roeien met de riemen die je worden aangerijkt.”
  Er is geen budget meer meneer de meelikker.
  Dat heeft deze regering in de vorige regeerperiode opgemaakt.


  Maak melding

 52. & bigi sma
  Santhoki probeert gewoon het protest door burgers aan de waterkant gewoon voor zijn eigen doelen te kapen. De leider van de protesterende mensen vroeg hem om steun. Dat weigerde santoki met allerlei smoezen.

  Het is bloedserieus zegt santoki. Nee hoor mensen. Het is een vroege verkiezingsstunt. Veel beloven en daarna niets doen.

  Santoki en mede clowns zeggen “De partij zal een inventarisatie maken van wat er in de samenleving speelt. ”
  O ja onder welke steen heeft de vhp leiding al die tijd geslapen?
  Het is precies bekent wat de bevolking wel en NIET wil.

  Volgens Santokhi worden de communicatielijnen met de burger verkort voor het helpen oplossen van problemen.
  Oplossen? ???
  Je reinste duimzuigerij. Dus belazerij, belazerij, belazerij etc

  Aan de hand van de inventarisatie zal met de regering worden gesproken. 
  Welke regering?
  De huidige?
  Die heeft santoki en zijn vreetclub nooit serieus genomen. Ook in bouterse 1 negeerden zij santoki.
  Raar he santoki. Somo diste jou in bouterse 1 en nu is hij bijna jou schoothondje.

  Nee bouta moeten wij niet maar santoki is geen haar beter.


  Maak melding

 53. @ Silversurfer

  Dus voor jou is santohkie god ?
  Jou god is wel kleinzielig, een leugenaar, doet aan veelwijverij , is onoprecht. Hoe ben je zo blind en dom.
  Ga meer lezen man. Hou op met napraten.
  Jou hersenen zijn van jezelf hoor.
  Gebruik ze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.