Surinaamse oppositiepartijen staan op terugroeping

33

PARAMARIBO, 22 feb – De oppositie blijft aandringen op het terugroepen van parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Hoewel recent een kortgeding werd verloren, stappen de partijen weer naar de rechter. Een kwestie van principe.

De VHP en de NPS staan pal achter Pertjajah Luhur in diens terugroepactie. “In het laatste vonnis zegt de rechter dat ze niet alle informatie heeft gekregen om te kunnen beoordelen over de rechtsgeldigheid van het terugroepen, terwijl dat wel verschaft is”, zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tegenover de Times of Suriname. In de nieuwe zaak zal zoveel mogelijk informatie worden verschaft.

Dat moet verzekeren dat de verkiezingsautoriteiten van houding veranderen. Het kortgeding is dan ook gericht tegen het Centraal Hoofdstembureau, CHS. Daar wordt steevast geweigerd de terugroeping te formaliseren. Voor de oppositie loopt het bureau naast zijn schoenen. De terugroeping wordt onnodig opgehouden. “Het CHS mag niet beoordelen of een terugroeping geldig is of niet”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:

33 REACTIES

 1. In Suriname denken ze maar al te vaak, om op de stoel van de rechter te kunnen zitten, in dit geval het CHS, en worden wetten en regels genegeerd, vandaar die onrechtmatige amnestiewet, die door grondwetrechtenschenders is ingevoerd, terwijl de rechter een uitspraak zou doen.


  Maak melding

 2. Het lijkt er steeds meer dat president en DNA voorzittermeer op een bananen republiek na streven en het land gegijzeld houden. Door ze wordt geprobeerd om de oppositie vleugellam te maken.


  Maak melding

 3. Chan je wordt als een kleine jonge gechanteerd door somo.
  schaam je zelve niet om zo gechanteerd te worden. ja als je geen respect heb voor je zelf lasting voor je mede mens. door je handeling zet je de vhp in kwaad daglicht.


  Maak melding

 4. Er is een wet ..terugroepwet… Iedereen weet waar voor die wet is in leven geroepen..alleen die rechter durft geen vonnis uitspreken ten nadelen van DDB anders hebben ze een probleem zo simpel!!!


  Maak melding

 5. welke rechter zal een vonnis uitspreken in het voordeel van het front.?
  die tot op het bot corrupte kliek verdient een standbeeld voor de corruptie golf die ze hebben los gelaten over het land .
  ooooohhhh wacht even , dat standbeeld hebben ze al ..
  de mare traite mall.
  10.000 m2 groot is hun standbeeld.
  een gebouw op instorten en gebouwd zonder de nodige vergunningen door een wazige chinese aannemer.
  een brand en instortings gevaarlijk gebouw waar Surinamers dagelijks winkelen en kinderen vrolijk spelen op de ruime play ground.

  ik begrijp waarom men op de ndp gestemd heeft.


  Maak melding

 6. Niet meer oordelen. God heeft NDP gekozen. Je kan schreeuwen En haten, maar het blyft een feit dat DDB president is. En als je niet oppast geeft God hem een derde termyn. Hy beslist.


  Maak melding

 7. Soso lobi Baas en lieve mevrouw Jenny Simons. Hihihi de duivel draagt een kruisje om haar nek. Hihihi soso lobi paarse drugs moord roof kondre. Switi Suribai


  Maak melding

 8. Baas kan in de Afrikaanse Dubai doen wat hij wilt. Zelfs opnieuw burgers laten vermoorden. Zolang hij maar zelf niet uit suribai een voet zet. Zijn aanhangers zijn in staat om met open armen en ogen dicht, een kogel te vangen voor hun geliefde volkspresident


  Maak melding

 9. @basmatie

  Voor mensen zoals als jou soort, vind ik het perfect wat er nu in suri gebeurt.
  Jou soort is naar suri vertrokken in 2010, vanwege de overwinning van paars. Die cohesie is er ook zo eentje. het was toen bouta voor en bouta van 8chter.
  Héééééeeeeeerlijk, vind ik dit.

  Jarenlang hebben jullie ons verrot uitgescholden omdat wij anti-bouta zijn.
  En nog steeds hebben jullie niets geleerd, want in jou racistische mind, mag die Hindustaan absoluut geen pres worden.
  Op wkn ben je nog een beetje netjes maar…. hoe vaak ben je niet tekeer gegaan op andere sites vanwege Dhr. Santhoki!

  Wel als Dhr. Santhoki niet goed genoeg is, in feite is niemand goed genoeg voor jullie.. nou dan ben je verplicht, braaf het braaksel van Bouterse in te slikken.
  Eat your heart out!!!!

  Dachten jullie remigranten dat jullie buiten de boot zouden vallen, whahahahaha, mooi niet.

  Zo….dit moest ik effe kwijt, eigenlijk al heel lang, ik heb een bloedje hekel aan oneerlijke mensen.


  Maak melding

 10. @ de oppositiepartijen in Su. Willen jullie kappen met deze onzin en verder gaan met de precaire zaken die er nu spelen in het land.

  Deze door de oppositiepartijen zelf ontwikkelde en ingevoerde terugroep wet, heeft geen wettelijk fundament omdat de partijen die hieraan hebben meegewerkt te dom waren om een goede wet in elkaar te zetten.

  Men heeft zomaar iets in elkaar geflanst met de gedachte dat het zou werken !!! Maar niet heus !
  Deze wet was en is nog steeds een doodgeboren kind !

  En vooral de NPS had dit kunnen weten want Jessurun was toentertijd ook al teruggeroepen nadat hij DA91 was begonnen. Ook toen had het niet gewerkt.

  Wat een sukkels allemaal van de oppositie en vnl de NPS met de schreeuwlelijk en viswijf; Etnel !


  Maak melding

 11. @Milton
  Wie doet aan ONZIN?!
  Juist je baasje met zijn amnestie en vergiffenis,ligt helemaal niet in volksbelang maar Eigen belang.Dit is pas onzin.En de rechters ,die arme rechters,soso sarie,ze weten niet eens hoe ze hun taak naar behoren moeten uitvoeren,Ze laten zichzelf de les voorlezen door een dictator en een moordenar!!.Ze zijn juist het vb hoe het niet moet.
  De lijnen zijn getrokken,
  het is bouta +rechter vs de rest van Suriname of amnestie bouta+de bange rechers vs de rest van suriname
  Wat een onzin!!@


  Maak melding

 12. @Basmatie
  Doe je dit allemaal voor een bordje gratis ndp bruine bonen ?!
  Zoveel nonsens heb ik nog nooit in 1 keer gehoord na al die amnestie en vergiffenis gedoe van je baasje !!!


  Maak melding

 13. Off topic, met permissie.

  De bekende kogel is door de bekende kerk!

  Weer een goed voorbeeld van wkn-reageerders die de media ver vooruit zijn.
  Weer een bewijs dat velen hier gewoon de waarheid spreken, simpel omdat ze het weten.

  De lijst van Zwitserse zwartspaarders is bekend:
  Bedrag $722.3 milj, betreft 9 personen, 1 suri-paspoort.

  Tsja, rarara…… wie zou dat nou zijn?

  bron:GFC


  Maak melding

 14. Tja. Somo had voor de verkiezingen de grootste bek, bracht nog een bloemstuk voor Noreen. Nu ervaart hij wat hij nooit voor mogelijk had gehouden binnen zijn eigen partij. Ik ben geen NDP’er maar kies’ing mooi.


  Maak melding

 15. @Esmerald.
  Op de lijst staat ook een ex lijfwacht van Chavez met een te goed van meer dan $ 1.000.000.000.

  Soort zoekt soort.

  Het zijn overigens wel oude lijsten.


  Maak melding

 16. Surinaamse oppositiepartijen staan op terugroeping. Sterker nog, ze leven vandaag de dag van terugroeping. Een andere keus is er niet.

  Dit is Somo zijn katibo voor de NPS en VHP. Beide een zetel proberen rijker te maken. Zo maakt Somo dus vriendjes.


  Maak melding

 17. zit God nog in Suriname? ik dacht dat het de duivel was die daar regeerde. iemand vindt dat God deze regering heeft gekozen. ik denk dat de duivel dit gedaan heeft. dit is Godslaster.


  Maak melding

 18. tsja @aboikoni, ik kan de waarde van jouw mening wel inzien, maar nu moet je verder denken: niet alleen somo is kis eng mooi, a bouta kies oen mooi toe. want hoe langer suriname zo hopeloos doorgaat, hoe lastiger het gaat worden om op te krabbelen. stel dat straks goud weer goud wordt, dan wordt het slechts een druppel op een gloeiende plaat. en wat doet olie? nobody knows. dus What Now? kiezen uit de minst slechte of de gehele troep eruit donderen? en waar blijft dominee anticorruptie met zijn anticorruptie? ik heb nog geen anticorruptie wet gezien en ik hoor hem ook niet meer prullen over een anticorruptiewet. ra ra?


  Maak melding

 19. Vandaag een presentatie gezien van de aanstaande valuta veiling. Wat opviel is dat voor een zeer slimme constructie is gekozen door de veiling alleen online aan te bieden met een cut-off van een kwartier. Ebay sytle baby!

  Dit betekent dat alle digibeten, sjoemelaars, witwassers, profiteurs, dubbele agenda houders, en wat dies meer zij er of niet meer bij kunnen of te stom of te bang zijn hun bod te doen. Je laat nu immers een papieren spoor na! Hahahaha.

  Bedenker en manager van dit simpele maar briljante systeem is Mw Abigail Fränkel (Jnr Economist CBvS). This young lady is going places. Praise the lawd! And she looks attractive as hell. #blackgirlmagic


  Maak melding

 20. Oh en ik heb weer wat vertrouwen in Glenn G. De man heeft wat een kans nodig om zichzelf en zijn visie te bewijzen (dat hij Abigail als veilingmeester heeft gedelegeerd is super) . Blijf er echter bij dat hij er beter aan had gedaan tenminste twee jaar vrijwillig af te zien van salaris. Of een symbolische $1 p/j.


  Maak melding

 21. Eerst was Somo besmet met het paarse virus der verraad vanwege geldzucht. Waarschijnlijk zijn Sapoen en Chitan dat ook, anders hadden ze het Somo niet geflikt, ma japanese k…….tjies Somo mooi beet om ook te worden beetgenoemen. Wahahahahaahahahahahha


  Maak melding

 22. @dre
  Bouta no kies mi. Ik heb niet op hem gestemd hahaha. Nooit vertrouwen in politiek gehad hoor. Al die politicis hebben mij in ieder geval nooit kunnen overtuigen. Ik geloof alleen in hard werken en op God vertrouwen.


  Maak melding

 23. @ zeg het de paarse dommen duizendmaal.
  somo zeg je maar vergeet die Awarie Dominee van Doe niet overloper.
  Eigenbelang misschien heeft hij een roeping gekregen.


  Maak melding

 24. @ esmerald , ray enz.

  in jullie bekrompen wereld is een ieder die tegen het front is automatisch voor de ndp.
  blijf maar lekker iedereen een label op plakken.
  er is een groep waar ik ook toe behoor die zn dikke buik vol heeft van alle polatieke partijen in suriname.
  de polatieke partijen zijn of etnisch georienteerd of het is een criminele organisatie.
  de groep met teleurgestelde kiezers word steeds groter.
  ik heb nooit mijn stem uitgebracht want voor mij viel en valt er niets te kiezen.
  het is normaal dat als een land onafhankelijk word er een periode komt van instabiliteit.
  daar zitten we nu nog steeds in.
  met als dieptepunt een regering met de ndp aan het roer.


  Maak melding

 25. speciaal voor esmerald

  haal even diep adem . blijf rustig en neem je voorgeschreven medicijn in.
  jij mag santhokie verheerlijken zoveel je wilt.
  voor veel hindostanen is hij de verlosser.
  tokkie was een arme agent indertijd .
  vandaag de dag heeft hij vele huizen , winkels , goud en hout concessies etc.
  laat me geen beerput over die man open trekken met namen van medeplichtigen .
  tokkie is niet vies van geld , maw corrupt , en daarom ongeschikt om het hoogste ambt van het land te vervullen.
  hij moet nog steeds vertellen wat die coca in zn auto deed toen hij werd aangehouden indertijd.

  okay esmerald ik tel tot tien en dan stop je met hyperventileren ……………….10.
  van mij mag elke surinamer pres worden ongeacht zijn etnische afkomst zelfs een Eskimo , als hij of zij maar niet corrupt is en het landsbelang boven het eigenbelang stelt.


  Maak melding

 26. @ Ray
  Als ik je zo hoor praten,dan komt er niks zinnigs uit je goro goro,dan maar louter frustratie ,zielig ik vraag me soms af,ben je nou een ezelin een ezel of een koebeest,of alle drie tegelijk.huilen is voor jou te laat,gado pot Bouta drape,en het zal zo blijven jullie komen nooit meer aan de macht hoor, haal het maar uit je kokosnoot.blijf maar schelden ha ha ha…en vergeet niet te huilen.


  Maak melding

 27. @ de anti NDP ers.en Bouta haters !

  2020,..NDP, e kong bakka.dus kletsen jullie maar uit je stinkende nek,..idioten.
  Kijk ze daar zitten bij elkaar geraapte idioten met als de grootste oplichter SOMO aan de leiding hij naait ze altijd weer opnieuw die awarrie.succes dommeriken.


  Maak melding

 28. Gááááááaaaaaaaaaaaaaaaaaap!

  Kom met iets nieuws mens, wat een afgezaagd en gekopieerd gebral, poneer jij hier op de site.

  Je hebt de afgelopen 5jr, alles uit de kast gehaald om Dhr. Santhoki zwart te maken,… boring!
  Typisch…..ndp- geleuter; je baas zou al sinds 5jr de helft van de VHP opsluiten.
  We wachten nog steeds!

  Nou, je krijgt nog 1 kans, ik daag je uit.
  Kom maar op; ‘breek je bek maar open’, zoals je zelf aangeeft.

  Ik lees jou ‘breaking news’ vanavond wel, onder het genot van een goed glas rode wijn, en enkele mediterrane tapas.
  Gezellie!!!


  Maak melding

 29. Kunnen al die mensen hier aangeven waarom Surinamers nooit op een normale manier kunnen reageren op een onderwerp zonder mensen te bestempelen en zwart te maken,te beledigen en allerlei onzin uit te kramen,krijgen jullie een hoogtepunt of zo?aboikonie ,basmati wat een intelligentie ontbreekt er bij jullie sorry


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.