Suriname moet grondgebied Inheemsen erkennen

42

Voorzitter Lesley Artist van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (l) heeft vrijdag een exemplaar van het vonnis van het Inter Amerikaans Hof overhandigd aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (r). Het hof heeft de staat Suriname veroordeeld tot onder andere de wettelijke erkenning van de collectieve rechten van de Kali’na (Caraiben) en Lokono (Arowakken) inheemse volken op hun traditioneel grondgebied (‘grondenrechten’).

Bekijk ook:

42 REACTIES

 1. Waarom ook zo laat? Zou vanzelfsprekend moeten zijn.

  Cochise, als je dit leest…
  Je mening?

  Ray
  Je bent “on fiyah”.
  Je schoolt beginners links en rechts hahaha.


  Maak melding

 2. Nederlands lezen en Nederlands begrijpen, schijnt voor sommigen erg moeilijk te zijn. Desondanks menen zij vrijwel altijd als eerste te moeten reageren (maakt niet uit of het al dan niet over het betreffende item gaat). Geen wonder dat hun reactie weleens eruit wordt geflikkerd.

  De staat Suriname is blijkens het artikel voor meerdere zaken veroordeeld, waaronder de wettelijke erkenning van de collectieve grondrechten van de betreffende inheemse volken. Jammer dat niet wordt vermeld voor welke andere zaken de staat Suriname is veroordeeld.


  Maak melding

 3. @Get a life
  Onze reakties wordt eruit gegooid omdat wij durven onbevreesd onze reakties te geven. Wij zijn niet hier om prijzen te winnen voor onze nederlandse taal en of omdat wij lief zijn.

  Ps deze reaktie die zal ook eruit gegeeid worden maar ik hoop dat jij het intussen gelezen hebt.


  Maak melding

 4. @Get a Life

  op 28 november 2007 en 12 augustus 2008 heeft het Inter-Amerikaanse hof voor de rechten van de mens In de zaak van het Saramaka volk versus Suriname vonnis gewezen ten nadele van Suriname. Dit Vonnis diende per november 2010 uitgevoerd te zijn.
  Nu hebben ze heel dom een 2de soort gelijke vonnis gewezen gekregen (de bekende ezel die zich voor de 2de keer aan de zelfde steen stoot).

  Naast deze vonnissen is er ook nog het Moiwanna vonnis.

  Het Saramaka vonnis vond haar basis in het gegeven dat Wijdenbosch aan chinezen rechten gaf in het binnenland. Deze chinezen hielden geen enkele rekening met de bewoners.

  Suriname verzet zich omdat het bang is dat de inheemse volkeren ook aanspraak maken op de natuurlijke hulpbronnen in hun leefgebieden. Dat recht blijft altijd bij de staat.

  Het vonnis eist niet meer dan dat de leefgebieden vastgelegd worden en er bij economische activiteiten overlegd wordt en dat beslissingen tot stand komen volgens de cultuur van het inheemse volk.

  Het gevolg is dat de staat met de billen bloot moet en veel minder kan rommelen.


  Maak melding

 5. Get a life schrijft;
  ;Jammer dat niet wordt vermeld voor welke andere zaken de staat Suriname is veroordeeld.’

  Hoeveel redenen heb je nog nodig om in te zien waarom?!
  Maak melding

 6. Suriname is het grondgebied van alle Surinamers en alle Surinamers moeten als het om grondgebied gaat dezelfde rechten hebben. Ook Surinamers sa konbatetai beri in sranan.

  Zie ook de criminelen die vele ha domeingronden hebben.


  Maak melding

 7. Het echte probleem is hierboven al even aangekaart, nml. de bodemschatten.
  Als je daaraan komt, kom je niet aan de Surinamers in het algemeen, maar aan een heel kleine groep van mensen, die belangen heeft in die gebieden.
  Doorgaans zijn dat belangrijke politici in ons land.
  Waarom dacht iedereen, waarom het zolang duurde, dat allerlei verdragen die ook Suriname heeft ondertekend en geratificeerd niet worden uitgevoerd ?
  Overal hebben inheemsen in de wereld rechten gekregen, behalve in ons land.
  Vreemd toch, nietwaar ?


  Maak melding

 8. @ Cochise,

  Zo is dat. Het al mij benieuwen of dit vonnis ook inderdaad uitgevoerd zal worden. Overigens geldt dit niet alleen voor de inheemsen, maar ook voor de marrons.


  Maak melding

 9. Ja Raytje onbevreesd vanachter je pc. Ondertussen moet Curtis Hofwijks de hete kastanjes voor jou uit het vuur halen.
  Wat een held ben jij. WTF nick name held.


  Maak melding

 10. @Cochise Overal hebben inheemsen in de wereld rechten gekregen, behalve in ons land.
  Vreemd toch, nietwaar ?…

  En dat wordt nu geregeld,wat tot nu toe niet gedaan is .door voorgaande regeringen.


  Maak melding

 11. @Ghost
  Prachtig dat je HOFWIJKS een held vind.Hij verdiend het!!
  Ik sta Hofwijks bij en hij heeft mijn steun.Heeft hij jou steun,Ghost?Heb je hem dank je wel gezegd Ghost of zeg je dat alleen aan onbekende DJ’s?
  En Paul toch ,sluit je aan bij Ghost die gaat Hofwijks dank je wel zeggen voor alles wat hij voor Suriname en Surinamers aan het doen is. Je gaat Ghost, je kameraad toch ondersteunen?!


  Maak melding

 12. Nou ik vind dat Suriname nu moet ophouden met illegale handelingen en het onrechtmatig weggeven van grondgebieden aan Chinezen en andere stedelingen. Die hebben reeds alles afgepakt in de stad binnenland is van de indianen marrons en saramacaners.


  Maak melding

 13. @Damcso
  Zo , vertel ons even worden de inheemsen in Suriname lastig gevallen door ons?!Eisen we met zijn allen hun grondgebieden?Zie je soms een Paramaribo in hun woongebieden ?
  Andere landen beschermen de inheemsen en weet je hoe?
  Ze worden in natuur reservaten omdergebracht . Ze werken daar wonen daar en hebben hun winkels,zaken daar. Er komt een grens die zij niet moeten overschrijden.De overige bewoners komen niet in hun grensgebieden.Dat is bij wet geregeld.Nu in Suriname wonen de inheemsen al eeuwen zoinder een grensscheiding. Heel het bos hoort hun toe. Geen enkeing l die niet in het bos hoort valt hun lastig.Kunnen ze een document tonen waarop geschreven staat dat zij eigenaars zijn van bepaalde grondstukken. Nee zij bewonen het binnenland van Suriname gratis, Geen koppijn om land te kopen ,nee,ze hebben die koppijn niet. Wat pinabladeen hier en daar kappen,wat illegaal bomen kappen,hout dus, en je hebt een huisje al staan.Over land kopen is er geen sprake. Ze kunnen vrij en blij hun huizen bouwen en een dorpje stichten op elke plaats die ze leuk vinden. Als ze in natuur reservaten willen leven dan moeten ze al het overige die ze al eeuwen aan het occuperen zijn teruggeven!Ze kunnen niet blijven snoepen van 2 walletjes !!


  Maak melding

 14. @Ben
  Van wie heb je land afgepakt!!??
  Mijn Hemel wij hebben die van ons gekocht ,niemand geef je gratis een stuk grond. Ben je illegaal aan het occuperen Ben?!!


  Maak melding

 15. GOED zo meneer Artist.
  HEt hoefde toch niet zo ver te komen als we capabele mensen aan de macht hadden, en geen leeghoofdige boeven.

  KEEP Fighting. Jullie hebben ook recht. Niet alleen meneer Abrahams en Somo.


  Maak melding

 16. Suriname is een en al corrupt. Ik stel mij primair op het standpunt dat Inheems en andere binnenland bewoners recht hebben op hun grondgebieden. De Hindoestanen Javanen en Chinezen kwamen later in Suriname ( als arbeiders ) de zware tijden maakte de slaven ex slaven uit Africa mee en dat zijn negers. Inheemse waren er al heel Zuid Amerika is van Inheems die waren er als eerste daarna slaven ex slaven uit Afrika. Na afschaffing slavenij werd er een overeenkomt getekend met Koningin Juliana inhoudende dat de gebieden in de binnenlanden van de binnenland bewoners moet blijven. Toen de Hindoestanen kwamen kregen ze jaren later grote lappen Domeingronden voor rijstteel. Vele van die gronden worden verkaveld en verkocht door Hindoestanen. Bijna alle gronden in Paramaribo Nickerie etc is in handen van de Hindoestanen enof Javanen. Echter hebben ze bijna alles verkocht wat ze in de stad hebben nu trekken ze de binnenlanden in. Corrupte regeringen na regering werkt mee en geven gronden weg op grond van grondhuur voor 40 jaren enof verkocht aan Chinezen voor houtkap of goudwinning. Voorop gesteld dient te worden dat de Inheemse en Negroide niets krijgen. De indringers zijn reeds in de binnenlanden gearriveerd zie via 2000 wekelijks krant vol met goudconcessie en houtconcessie te koop. Allemaal stedelingen en hoge ambtenaren die de gebieden verkopen. Regering verdienen mee en doen mee aan deze illegale handel. Doekhie van NDP heeft herhaaldelijk gezegd dat de grond kwestie niets is voor NDP. Ik wil Doekhie gezicht nu zien….;-) ben blij dat er een uitspraak is en ben blij dat Suriname 1 miljoen $ aan de Inheemse moet betalen als schade vergoeding. Internationale machten controleer de boeven nu om te kijken als zij de uitspraak naleven. Abramham heeft zoveel geld gestolen zoveel vermogenbedtanddelen gejat niemand zegt er wat van. Zie zijn verkavelprojecten te Meerzorg en zijn miljoenen aandelen bij Staatsolie. Het is een criminele organisatie en geloof me men hebben deze bende door in het buitenland. Amerika en andere top landen houden ze in de gaten. Ze verzamel bewijzen tegen deze groep bende. Het is een kwestie van tijd dan moeten ze alles afstaan en voor internationaal gerechtshof verschijnen voor het schenden van mensenrechten en machtmisbuik en veel meer.


  Maak melding

 17. Ray jij weet geen moer van mijn volk. Suriname is land van indianen dat jou soort hun uitbuit om hun goud en natuur daar kom jij vooruit idioot.(BEN)weet hoe het hoort.


  Maak melding

 18. Jaren plunderen en stelen hindoestanen en creolen van mijn volk rijkdom moet naar hun terug gegeven worden en natuur beter beschermd.Welke regering heeft ooit indianen betrokken bij hun belijdt pleur lekker op naar waar je vandaan komt.


  Maak melding

 19. @Ingi
  Inderdaad wij weten niks van jou volk. Die doet niks voor Suriname.werkt niet ,betaald geen belasting .hoeft geen percelen te kopen.Wij weten alleen dat jullie de zogenaamde eerste bewoners zijn van SUriname zonder economische waarde .Jullie behoren in een museum thuis een kunst museum . zodat wij jullie kunnwen bewonderen,.Al eeuwen horen we dat jullie de eerste bewoners zijn en het zou leuk zijn een eerste bewoner van dichtbij te zien , En wees niet bang,het bos behoort jullie toe,is van jullie,zal van jullie blijven,en ook in de verre toekomst is en blijft het van jullie.Wij hebben geen zin om ons daar te vestigen.En als er een grensscheidig komt dan moete jullie jezelve onafhankelijk verklaren van onafhankelijk Suriname. Mijn part kronen ze jou tot indianen president van onafhankelijk bosland van Suriname. .


  Maak melding

 20. @Ingy
  Wat heeft de indiaan in zijn hut nog meer dat het stelen en plunderen waard maakt,behalve de spiegeltjes en de kraaltjes !!?Ben jij de eigenaar van het bos aangezien je jezelve zo laat overkomen?!


  Maak melding

 21. @Ben

  Dec hindostanen en javanen werken op het land die zij gekocht hebben. Hou op me je gedonder dat hindostaen en anderen land afpikken. De Indianen blijven al eeuwen in het bos en heden is het bos het bos gebleven!Voor mijn part krijgen de bewoners aldaar een certificaat waarop staat dat zij de eigenaren zijn van het bos,want ik zie niet in dat ze zich aan grenzen gaan houden als tot een verdeling zal komen.
  Bovendien zie ik jou jou je niet van plaats inruilen zo van Paramaribo richting bos.Van deze bewoners hoor je alleen iets als ze land opeisen,de stedelingen nemen ze kwalijk dat ze niet genoeg voor de Moiwana slachtoffersdoen. Ook hun gevecht moeten wij vechten voor ze,we fight their battles for them..Wat willen zij nog meer. Prive goudmijnen hebben wij niet in het bos,buiten huizen of vakantie huizen hebben wij niet daar,wij zijn het niet die de zogenaamde eeste bewoners een soort bos paradijs beloven.ze moeten wezen bij bouterse en zoon,brunswijk en familie,kanhai,enz……
  Snel lezen ja ,want vooral de laatste regel gaat maken dat het verwijderd zal worden omdat ik durf de waarheid te spreken.


  Maak melding

 22. @
  RAY

  Het probleem in Suriname begon met de Immigratie uit India net zoals in Guyana en Trinidad. JOU Soort is het probleem niet de vredelievend indianen voor wie je totaal geen respect.


  Maak melding

 23. @Sabajo
  Ziet de indiaan er anders uit dan de hindostaan die uit India kwam?!Zijn de indianen toevallig aliens?!
  Komen zij uit een ander planet dan planeer AARDE?!
  Met de komst van de hindostanen begon de bloei van Suriname,de javanen werken ook,de chinezen die werken ook. Kijk naar de indianen ,na eeuwen doen ze nog voor alsof ze een visum nodig hebben om Paramaribo te bezoeken. Je mag je volk gerust gaan vertellen dat ze geen illegalen zijn in Suriname en dat ze niet gedeporteerd zullen worden als zij naarde stad komen. Alleen moeten ze betalen voor hun grond die ze willen in Paramaribo, want in de stad gelden geen indianen regels.Jij woont niet in Suriname dus jij hebt ook geen idee wie allemaal het slachtoffer worden of tot slachtoffer worden gemaakt van anderen. Juistr ja dat zijn wij de hindostanen. Wees blij dat de hindostanen kwamen die hebben een flink stuk ontwikkeling met zich meegebracht . Jij hebt toegang tot een computer dankzij de hindostanen Als de indianen alleen zuden wonen in Suriname dan moest Suriname nog ontdekt worden. Paramaribo zou dan geen Paramaribo zijn zoals wij die heden kennen,nee Paramaribo zou onbewoond zijn ,Paramaribo zou dan Paramaribo Bos zijn.Dank de hindostanen.de javanen en de chinezen voor de welvaart die je heden kent.Jou volk heeft geen enkel bijdrage hierin.Ik zie jou volk gewoon als een stelletje schone slapers en slaapsters die van tijd tot tijd wakker worden om een stuk gratis grond op te eisen.Ik snap hun eisen niet,Geheel het bos hoort hun toe,wat willen ze nog meer?!


  Maak melding

 24. @ Sabajo,

  Heb jij je weleens afgevraagd waarom er problemen waren met de immigranten uit het voormalig Brits-Indië?
  Ga je daarin eerst verdiepen eer je gaat roepen dat mijn voorouders degenen waren die de problemen hebben veroorzaakt.
  De dag na aankomst, moesten mijn voorouders gelijk op de plantages gaan werken.
  Als ze dat niet deden dan kregen ze hun karig loon niet of maar deels uitbetaald en geslagen werden ze ook nog.

  Het waren de ex-slaven en hun nazaten die zowel in Guyana als in Suriname en op Trinidad problemen hebben veroorzaakt.

  Het steekt de creolen dat de hindustanen en ook de Javanen door hard werken op de plantages en een spaarzaam leven, aan bezit zijn gekomen.

  De ex-slaven zijn na de afschaffing van de slavernij massaal naar Paramaribo vertrokken om zich daar in andere beroepen te bekwamen, maar vooral ook om aan modo en prodo te doen.
  Nog steeds is het zo dat het grootste deel van de creolen alleen maar denkt aan Nyan, Dringi en Pleziri.

  De javanen en hindustanen waren niet zo bezig met modo en prodo, maar waren hard bezig een leven zoor zichzelf en hun nageslacht op te bouwen.

  Indianen zijn vredelievende mensen?
  Hoe verklaar je dan de onderlinge ‘oorlogen’ tussen de verschillende indianenstammen?


  Maak melding

 25. Het binnenland behoort allereerst aan de indianen en dan pas aan de marrons toe.
  Van de bodemschatten die vooral in het binnenland voorkomen komen aan de staat Suriname toe.
  Met de verkregen inkomsten van deze bodemschatten dient het gehele land opgebouwd te worden, dus niet alleen Paramaribo e.o. maar ook de districten en het binnenland, zodat iedereen profijt heeft van de bodemschatten.

  Aangezien de Surinaamse politici zo corrupt zijn, betwijfel ik of er gevolg zal worden gegeven aan het vonnis. Surinaamse politici denken eerst aan zichzelf, de rest mag het met de kruimeltjes doen.


  Maak melding

 26. @
  Ray

  Je schrijft dank de hin.jav en Chinezen voor de welvaart die ik heden ten dage ken.
  Dus er is toch welvaart in Suriname. Het kan snel verkeren bij jou.
  Ik zou in dit geval dan zeggen Leve Bouterse de Indiaan.


  Maak melding

 27. @
  Jiyani

  Beste man de ex Slaven hebben 400 jaar op de plantages gewerkt zonder loon. Vindt je het gek dat ze daar na weg trokken van de plantages om iets anders te doen. Ze werden bv leerkrachten en keerden terug naar de polders om les te geven aan wie denk je.


  Maak melding

 28. Puur Inheemse zijn de oorspronkelijke bewoners en van de natuurlijke grondstoffen in de Americas en moeten de presidenten en regeringen vormen voor een rechtvaardige samenleving á la puur inheemse als Evo Morales in heel de Americas voor welzijn van iedere bevolkingsgroep en beschermers van de longen van de Aarde voor de de toekomstige generaties , en de natuur als leidraad in de poitiek en economie boven het materialisme en arrogantie en uitkijken voor verdeel en heers en verleidingen van corruptie van kapitaalkrachtigen .


  Maak melding

 29. @Sabajo

  wie het verleden vergeet is gedoemd het te herhalen.

  U geeft een verkeerd beeld van de geschiedenis.

  1) er is geen sprake van 400 jaar slavernij maar ongeveer 300 jaar.
  2) het waren niet alleen Hollanders in Suriname maar allerlei Europeanen die er plantages in Suriname op na hielden.
  3) de slavenhouders in Suriname waren zo wreed en bedrijfseconomisch zo sluw dat er de kans dat er slaven geslachten ontstonden die meerdere generatie omvatten heel erg klein was. De modus operandi was dat het voordeliger was je slaven zich dood te laten werken en nieuwe te kopen.

  De Marons hebben wel rootes die terug gaan naar Afrika maar de uit eindelijk bevrijde slaven hebben veel minder affiniteit met hun afkomst en hun roots.
  Daarom zijn ze ook naar de stad gegaan en daar ambachten etc. gaan uit oefenen omdat ze zich meer verbonden voelden met de huisslaven en daarmee een meer Europese samenleving konden vormen.

  De Hindoestanen en Javanen konden zich zo dichter bij hun roots, onder de zware omstandigheden, verbinden met het land en de landbouw en aan bezitsvorming gaan doen.
  Er is hun geen grondgegeven zoals zovele Creolen beweren. Zij hebben hun retour-reisgeld verzilverd en omgezet in percelen en voorzien in voedsel voor het land en de stad.

  De scheidslijnen tussen de etniciteit worden helaas door onwetendheid steeds opgeblazen. Het wordt tijd dat men elkaar gaat waarderen op basis van de positieve eigenschappen en elkaar niet afbrand op basis van de negatieve eigenschappen.

  Wel samen feestvieren maar niet samenwerken is helaas de dagelijkse praktijk.


  Maak melding

 30. Wan Pipel? me neus, zonder ook maar de minste poging tot eenheid zal er van echte vooruitgang voor “iedereen” in Suriname weinig of niets terechtkomen, i.p.v. elkaar konstant af te zeiken zou je ook eens kijken waar de gezamenlijke belangen liggen en elkaars kwaliteiten gebruiken


  Maak melding

 31. Hans je hebt gelijk. Ik heb niet veel te melden. Ik zou erg blij worden als de overheid stopt met het weggeven van Domeingronden aan buitenlanders. Daabrij vind ik het onterrecht dat de overheid beslissingen neemt in de stad zonder dat zij de Dorphoofden op de hoogte stelt. Creool Havanen Hindoe Inheems Chinezen moeten zelfde rechten hebben met respect voor de gebieden waar de exslaven en Inheemse wonen. Dit gaat niet alleen over Inheems maar ook over de overige binnenland bewoners zie het vonnis. Groetjes fijne momenten.


  Maak melding

 32. @ Sabajo,

  Dat de vrijgekomen slaven na de afschaffing van de slavernij niet meer op de plantages wilden werken begrijp ik heel goed.
  Maar het zijn wel dezelfde mensen die heel moeilijk hebben gedaan toen er sprake was dat er immigranten gehaald zouden worden eerst uit het voormalig Brits-Indie en later uit Indonesie, voornamelijk uit Java.
  Mijn voorouders is toen verteld dat ze naar Sri Ram zouden worden gebracht, een eiland dat niet ver van hun thuisland zou liggen. Eenmaal aan boord kwamen ze er wel achter dat ze keihard waren voorgelogen.

  Door wie zijn de ex-slaven onderwezen?
  Van wie hebben zij het Nederlands geleerd?

  Doodmoe word ik dat telkens wordt gezegd dat hindustanen blij en dankbaar moeten zijn dat ze onderwijs hebben gekregen van de creolen.

  Hebben de creolen ooit hun dankbaarheid getoond jegens de hindustanen en daarbij vergeet ik de javanen niet, dat zij het zware werk op de plantages hebben overgenomen van de ex-slaven en gezorgd hebben voor de voedselvoorziening? De indianen en de marrons woonden in het binnenland en voorzagen in hun eigen voedselvoorziening.
  Bovendien worden een aantal onwaarheden verteld over mijn voorouders door met name de nazaten van de slaven.
  Helaas sabajo doe jij daar ook aan mee, zonder je eerst te verdiepen in de geschiedenis van mijn voorouders.

  In een land met etnische groepen hoort men met elkaar samen te werken om het land naar een hoger niveau te tillen en niet elkaar tegenwerken.
  Daarom komt Suriname maar niet vooruit, maar gaat met de dag juist achteruit.

  Waarom gaat het goed met Mauritius, een eiland behorend tot Afrika, waarvan de bevolking ook uit verschillende etnische groepen bestaat?
  Het grootste deel van de bevolking bestaat uit indiers.

  De geschiedenis van de Brits-Indiërs die op Mauritius en de Brits-Indiërs die in de Cariben terecht kwamen tonen veel overeenkomsten.
  Maar op Mauritius leven de verschillende etnische groepen wel vreedzaam naast elkaar en van onderlinge discriminatie dan wel racisme is er haast geen sprake.
  Surinamers mogen een voorbeeld nemen aan de bevolking van Mauritius.
  Op Google is er veel te vinden over dit eiland.

  Helaas is aan de reacties te lezen op deze nieuwssite dat Surinamers elkaar het licht in de ogen gunnen.
  Creolen en hindustanen kunnen na bijna 143 jaar samen in Suriname wonen elkaar nog steeds niet luchten.
  De racistische op- en aanmerkingen over en weer vliegen je dagelijks om de oren.


  Maak melding

 33. Dank U wel Jiyani en de andere mensen die het hebben begrepen dat de Inheemsen de eerste zijn die grondenrechten mogen claimen, voor de rest en vooral (mr Ray) wil ik zeggen jaloerse mensen maken zichzelf ziek, die faja bal wordt in uw hart vastgehouden en hij brand je zoo erggg dat na in watra nomo ju mu go, en daar als je gaat den no o jepi ju, want a watra ma jere den wortu fu ju!!!!!!! Een fijne dag iedereen.


  Maak melding

 34. In het verschiet staan ook de veroordelingen van schendingen
  van mensen rechten door het internationaal gerechtshof gepleegd door onze machthebbers.In Suriname heeft men dat weten te omzeilen.Wat wij in Suriname niet begrijpen of willen begrijpen is dat wij deel uitmaken van een groter plaatje en dat niet alles begint en eindigt tussen de Marowijne en de Corantijn.
  It is a matter of time!


  Maak melding

 35. JoJo, bedankt voor het uitvoerige commentaar. Daar heb ik tenminste wat aan. Een verademing om eens een fatsoenlijke reactie te krijgen/lezen.


  Maak melding

 36. @Jiyani

  Leuk dat u Mauritsius aan haalt. Alleen liggen de verhoudingen Hindoestaan – Creol daar heel anders 2/3 versus 1/3.

  Misschien metaforisch maar op Mauritsius ligt het Plaatsje Suriname incl. EBG kerk. Wellicht zal men het land eens goed onder de loep moeten nemen. Zeker ten aanzien van het product Toerisme. (dienstbaarheid/ kwaliteit/ hogere vlieg kosten).

  Get a Life/Sabajo/Ira

  Dank u voor u reacties.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.