Viering Chinees Nieuwjaar in Rotterdam

4

In Rotterdam is het Chinees Nieuwjaar vandaag uitgebreid gevierd. Dit gebeurde met een straatfestival in en rondom de West-Kruiskade. Het Chinees nieuwjaar dat dit jaar op maandag 8 februari valt, is de belangrijkste van de Chinese feestdagen. Met het feest, dat ook bekend als het Lentefestival of lentefeest, wordt het jaar van de Aap ingeluid.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb gaf om 13.00 uur het startschot voor het evenement waar enkele duizenden bezoekers op af kwamen. Het festival werd geopend met een traditionele leeuwen- en drakendans, waarbij ook knalvuurwerk werd afgestoken.

In Amsterdam wordt het feest op maandag gevierd en in Den Haag op zaterdag 13 februari. In Suriname wordt het feest ook op maandag 8 februari gevierd en daar is Chinees Nieuwjaar een nationale vrije dag.

Bekijk ook:

4 REACTIES

 1. SAANG geweldig mang. Chniees nieuwjaar in ‘china’, is een vrije dag.
  in Nederland wotdt het gevierd in Rotterdam maar is geen vrije dag.

  En in Suriname is het CHINA, want we zijn geen suriname en Surinamer.
  Straks als een toerist naar Suriname komt en die wil Surinamers zien, moet hij in de ZIJ-Straten gaan. want de hoofdwegen ,,, dan is hij in CHINA.


  Maak melding

 2. Het lijkt inderdaad op een plaag die chinese invasie in Suriname . Elke klm vliegtuig naar suriname zitten ze. Niemand spreekt nederlands. Ze beginnen allemaal een winkel die al helemaal bomvol en kant en klaar is. Het centrum hebben ze al in beslag genomen. Alles is namaak en heel veel troep. Kopen alles op En bouwen lelijke grote blokgebouwen in woonwijken. Houden nergens rekening mee. Intregreren niet en al het geld wat ze verdienen verdwijnt net zo hard naar China. Ze dragen Suriname totaal geen warm hart toe. Goeie chinezen zijn het niet die echt hier achter zitten. Hier moet Suriname echt wat aan doen. Het is gewoon je reinste witwaspraktijken.


  Maak melding

 3. @Bella
  De chinezen werken ze zitten niet te wachten totdat anderen gaan werken.Ze hoeven niet eraan herhinnerd te worden dat ze moeten werken ,ook hoeven we ze niet te smeken om te gaan werken zoals met jou volk wel het geval is. Ga maar na in alle hoeken van Suriname vindt je een omoe snesie en van jou volk geen enigf spoor te bespeuren.Als de chinezen in de vliegtuig zitten hebben ze al een plan wat voor een werk zij gaan doen ,waar hun winkels gaan komen etc,,,,,jou volk houd niet ervan om hun hersenen te gebruiken!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.