Inzameling in Suriname voor kind met beenmergaandoening

17

PARAMARIBO, 7 feb – In Suriname komen verschillende organisaties in beweging voor de achtjarige Gilliana Kartotaroeno. Het kind lijdt aan een zeldzame beenmergaandoening en moet met spoed nar het buitenland. Er is ongeveer honderd en vijftig duizend dollar nodig.

Stichting 1 voor 12 en Su Aid behoren tot de organisaties die inzamelingsacties zijn begonnen. Ook de beheerders van Facebook-pagina Help Ranjeev Banda willen geld binnenhalen. Van een gecoördineerd gebeuren is weliswaar geen sprake. Minister Joag Dogojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting zegt dat nagegaan wordt hoe vanuit de overheid hulp kan worden geboden.

In principe kan het meisje naar het buitenland worden gestuurd. Het Staats Ziekenfonds biedt de mogelijkheid. Alleen moet een standaardprocedure worden gevolgd. Dat kost nogal wat tijd. “Het geld is beschikbaar bij het Staatsziekenfonds. We zijn gebonden aan een systeem met regels en dat kost tijd”, zegt Jennifer Vreedzaam, voorzitter van de parlementaire commissie voor Volksgezondheid, tegenover de Ware Tijd.

Bekijk ook:

17 REACTIES

 1. Wat geen tijd kost en ook niet wacht is de dood op zich. Ongeacht je geld bezit of niet de trein gaat verder.
  Ik wil het Staatsziekenfonds dan het uitdrukkelijk advies geven om de achtjarige Gilliana Kartotaroeno alvast naar Nederlnd of USA sturen met een garantiebrief onderwijl worden de vaste procedures afgehandeld want zij kan niet wachten, de procedures wel heel even.
  Tijd is leven in dit geval en geen geld.


  Maak melding

 2. Ik sluit mij helemaal aan bij bovenstaande. Gezien dit speelt en SZF wel de middelen heeft dan lijkt het mij verstandig kritisch te gaan kijken hoe je bepaald wat urgent is en hoe je urgente zaken verkort kunt afhandelen.


  Maak melding

 3. Alleen voor dit soort patiėnten van de huidige paarse coalitie en Dna figuranten, gelden deze regels en procedures niet, maar wel betreft het simpele of gewone volk.


  Maak melding

 4. Het kind naar USA of waar dan ook sturen is zinvol als een GESCHIKTE DONOR is die zijn beenmerg voor transplantatie beschikbaar stelt.
  Anders is naar het buitenland sturen en zinloos.

  Is er binnen de familie een geschikte donor, zo nee hoe wil men dit probleem in het buitenland oplossen???


  Maak melding

 5. Ben bereid om namens mijn bedrijf een donatie te doen mits geld op een derden rekening wordt geparkeerinzameling r toezicht op is.

  Welke garanties krijgen donateurs als het geld niet het meisje bereikt of er is meer gedoneert dan noodzakelijk. Wordt het geld dan teruggestort ?

  De suri gemeenschap in Nederland is bereid om te helpen. Ik weet het haast zeker maar de opzet van de inzameling moet beter.


  Maak melding

 6. Koos
  Je lijkt erg achterdochtig. Nu ik je eerdere reakties erop nalees zoek je naar allerlei excuses om maar *niets* te hoeven doen. Het is je goed recht om vraagtekens bij onduidelijkheden te plaatsen, maar je lijkt erg op je hoede en komt daarmee petulant over. Als je het allemaal niks vindt, neem dan een eigen initiatief , en hou verder je mening voor jezelf.

  Gilliana Kartotaroeno medisch fonds


  Maak melding

 7. Eigenlijk is het te schandalig voor woorden dat men voor de behandeling van een doodziek meisje weer op de ordinaire bedeltoer moet!
  Terwijl het geld beschikbaar is, maar men zich aan bepaalde procedures moet houden.


  Maak melding

 8. Ieder kind heeft recht op leven! Maar dit recht wordt door de Surinaamse overheid aan het kind ontnomen! Schaamteloos! De leiders hebben zichzelf uitpuilende bankrekeningen toebedeeld. En nu is er geen geld om een letaal ziek meisje te helpen? Schaamteloze mensen zijn het!


  Maak melding

 9. Het is niet de eerste keer dat er organisaties met goed bedoelde acties starten en mensen van alle gezindten roepen dat de overheid in gebreke blijft.

  Jammer genoeg hebben deze acties geen levens kunnen redden omdat de actievoerder onvoldoende op de hoogte zijn van de medische status vaan de zieke.

  Niet zo lang geden wilde men ook een voetballer van Natio na veel djoegoe djoegoe naar het buitenland sturen, hoe is het met hem afgelopen?


  Maak melding

 10. Beste Morenito wij hebben dit al eerder meegemaakt. Ziek kind kon alleen geopereerd worden in de VS. Er was genoeg geld opgehaald en het kind kon geholpen worden. Nadien is gebleken dat de ouders tijdens en na de behandeling van dit kind zich hadden vermaakt in de duurste restaurants in Boston. Dit eens maar nooit meer. Ben bereid om een donatie te doen mits er toezicht op het geld is. Zo gek is dat niet. Het is niet handig als er meerdere geldstromen zijn. Eerlijk gezegd vind ik je reactie maar vreemd. Omdat ik als donateur vragen heb hoe het geld besteed wordt wordt ik aan de kant gezet als iemand die geen interesse heeft of te wantrouwend is. Dat gaat vast meer donateurs opleveren.


  Maak melding

 11. Barnie,volkomen met je eens.
  Er is jaren geleden een bekende in Nederland geweest,die ernstig ziek was.
  In Suriname was zij uitgedokterd,dat had zij niet gezegd.
  In Nederland hadden ze tegen haar gezegd dat het enige wat ze konden doen is bestralen.
  Via mijn kosten werd zij geholpen,na de bestraling is zij drie dagen daarna overleden.
  Dus mensen je moet eerst weten wat de toestand van zo’n meisje is,anders kan jij niet verder.


  Maak melding

 12. Heel goed initiatief zeg om een dergelijke inzamelingsactie te houden; des te eerder het meisje voor adequate medische behandeling in aanmerking kan komen.


  Maak melding

 13. Die kleine meid moet geholpen worden en zal hier zeker aan bijdrage

  @ stille zit je niet lekker in je vel ofzo? Iedere keer haal je de surinaamse regering erbij!! Jaaa we weten dat ze niet deugen!! Het gaat nu om giliana. Als je het zoveel beter weet achter je pctje , adviseer ik je om een goede stevige donatie te doen voor die kleine meid. Hou op met die negatieve , alsof je mening er toe doet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.