Fotenti portretteert Surinamers in Nederland

0

Hoe omschrijf je de Surinaamse opvoeding? Is het belangrijk om Surinaams te spreken? En welke verandering in Suriname van de afgelopen veertig jaar was onverwacht? Deze en andere vragen worden vanaf vandaag door Surinaamse Nederlanders beantwoord in de zesdelige videoreeks Fotenti.

Fotenti betekent veertig in het Sranantongo en is het aantal jaar dat Suriname onafhankelijk is van Nederland. Surinamers die hier naar toe kwamen voor, tijdens of na de onafhankelijkheid, maar ook zij die behoren tot nieuwere generaties praten in Fotenti openhartig over de zes thema’s ‘opvoeden’, ‘identiteit’, ‘eten’, ‘taal’, ‘discriminatie’ en ‘Suriname, toen en
nu’. Daarbij geven onder andere de zangers Kayente en Lloyd de Meza(FOTO) hun mening.

De makers Vinny Tailor (1979, Haarlem), Chanelva Rier (1990, Amsterdam), Kavita Ramkhelawan (1989, Amsterdam) en One’sy Muller (1980, Amsterdam), zijn vier journalisten die elkaar leerden kennen via hun werk bij radiozender FunX. Bruisend van de ideeën voor mediaproducties, besloten ze die eindelijk eens om te zetten in een daadwerkelijk project. Hiermee zetten ze samen met BIGville Mediaproducties, niet alleen hun jarenlange ervaring in, maar ook hun Surinaamse roots.

Bekijk hier de afleveringen:

Opvoeden


Identiteit:

Eten:

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.