Strak nieuw bewind bij Energie Bedrijven Suriname

22

PARAMARIBO, 19 jan – Bij de Energiebedrijven Suriname, EBS, waait een stevige nieuwe wind. Nieuwbakken directeur en nog parlementariër Rabin Parmessar (NDP) haalt de bezem door het energiebedrijf. Bezuiniging en efficiëntie zijn sleutelwoorden.

Het personeel merkt het al. Bedrijfsauto’s mogen na diensttijd niet meer mee naar huis. Ook moet men zich om zeven uur, de formele aanvangstijd, aanmelden aan het werk. “Ik wil alles doen dat ervoor kan zorgen dat EBS gezond wordt”, zegt Parmessar tegenover de Times of Suriname. Over zijn plannen wil hij nog niet veel kwijt. Het voornemen is in elk geval om het noodlijdende bedrijf op poten te helpen.

Een belangrijke bijdrage moet komen van de meeropbrengsten. Het bedrijf mag sinds eind vorig jaar meer vragen voor zijn diensten. De overheid wil de subsidie afbouwen. In de plaats komen meer op de markt afgestemde verbruikstarieven. De verhoging is intussen één van de oorzaken van mindere koopkracht bij de doorsnee burger. Parmessar krijgt een maandsalaris van vijf en dertig duizend Surinaamse dollar (ongeveer zevenduizend euro).

Bekijk ook:

22 REACTIES

 1. Je zou denken dat als eerste overlegd zou worden hoe het personeel effectief en productief werk zou moeten kunnen leveren door per afdeling eens goed na te gaan wat de input is en wat de output is. Grenzen stellen wat er moet worden gepresteerd. Ja dat moet want personeelskosten maken als gauw tussen de 40% en 60% uit van de exploitatiekosten van een bedrijf.
  Door te bezuinigen op auto’s klinkt populair maar dat is het niet. Je bespaard hooguit enkele tienduizenden per maand terwijl je echt wel enkele tonnen per maand wilt besparen.
  Plan van aanpak, speerpunten en verantwoordelijken laten uitvoeren. Beoordelen en evalueren.
  Dat is één van de speerpunten. En natuurlijk de interne controle en bevoegdhedenregeling (procuratie)


  Maak melding

 2. Altijd weer die mooie voornemens..Als minister van OW heeft hij ook geen potten kunnen breken..De honderden miljoenen die Abrahams daar gestolen heeft zijn nog steeds niet teruggestort..nu gaat meneer de stoere directeur uithangen tegenover die “kleine” medewerkers van EBS dat ze stipt om 07.00 op het werk moeten zijn en niet meer met dienstauto’s naar huis mogen mits ze daarvoor toestemming hebben. Is allemaal mooi en waar deze maatregelen, maar zoals MahinderJogi zei: die kleine sribas worden zwaar aangepakt, terwijl die Jakkies lekker hun gang blijven gaan en leven als God in Frankrijk met gestolen geld en andere middelen van het land en volk..


  Maak melding

 3. Het schiet niet op in het land.
  De ene boef wordt vervangen door iemand die bekend staat als fraudeur van het AZ.

  De vriendjes met een bedenkelijke faam van Baas wordt volop op belangrijke posten geplaatst. Zo kan hij blijven rekenen op steun voor zijn wanbeleid.


  Maak melding

 4. Ik denk dat al deze gasten in hun contract laten vastleggen dat zij in dollars of Euro’s uitbetaal worden en dat hun loon waardevast blijft conform internationaLe maatstaven..Parmessar gaat het risico echt niet nemen dat zijn salaris over 3 mnd net genoeg is om een tjauwmin en een groene sof te kopen…………


  Maak melding

 5. 35000 per maand die man moet zich doodschamen terwijl grote groep bevolking zonder inkomen zitten. Oa AOV,mensen met gehandicapt die leven onder de armoede niet vergeten grote groep die willen werken maar er zijn geen werk


  Maak melding

 6. Koos, Robinho,
  Volgens Dodson zijn het SRD$. Men heeft grootse plannen.
  Kijk maar naar de (zoveelste) persconferentie. Let ook op de lichaamstaal van de nieuwe EBS baas.

  apintie.sr/vidi.php?vid=14158


  Maak melding

 7. Geloof het of niet weer zo’n mekie jang torie, troebel water vis vangst.
  Mie kiendie gie oenoe nog vijf jaren,beste mensen ko ko lampoe krofaja tijdperk is nabij.


  Maak melding

 8. Onze president laat niet van zich horen of van zich zien en zet alleen nog stropoppen op belangrijke posities.
  Een gemakkelijke manier om regie te voeren, want van jaknikkers heeft hij niets te vrezen.
  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
  De vraag luidt dan ook wat we moeten verstaan onder strak beleid.
  In ieder geval per maand veel geld opstrijken door Parmessar, want zo strak is hij ook wel weer.
  Ik denk, dat de bezem door alle organisaties moet, waar mensen niet om hun kennis zijn benoemd, maar vanwege het feit, dat zij vriendjes zijn van Bouta.
  De wereldgeschiedenis leert, dat nepotisme de mensheid nog nooit iets goeds heeft gebracht.


  Maak melding

 9. JoJo, Cochise,
  €84.000 p/j is i.d.d een fors bedrag voor iemand zonder noemenswaardige staat van dienst in energie. Van hem wordt verwacht dat hij onconventionele bronnen gaat ontwikkelen in Coronie, Nickerie en Wageningen, en die gaat integreren in het nationaal rooster, compleet met LED straatverlichting in het centrum! Men heeft grootse plannen voor bio-massa (padikaf en algen), wind en zon. Het lijkt wel een set-up. Hij gaat gegarandeerd hard op z’n bek en wordt dan – net als zijn voorgangers – bij het oud vuil gezet. De gebruikelijke MO van deze disfunctionele regering.


  Maak melding

 10. Parmessar denkt dat de zwaardere aardolie van Suriname meer electriciteit gaat opwekken omdat het zwaarder is.

  Ik heb een tip voor Parmessar. Bouw een paar radjes in de dierentuin, zet er een paar apen in en sluit dat rad aan op een dynamo. Zo krijg je extra stroom.


  Maak melding

 11. Ik vraag mij af of die 40+ gasten die op elk onderwerp negatief reageren winners zijn of gefrustreerde losers.
  Wat hebben jullie eigenlijk te melden. Jullie lijken bouta wel die in ocer op anderen afgeeft. Geen haar beter.


  Maak melding

 12. @Antillen.
  Moet jij net zeggen. Bemoei je er dan niet mee en houd je aan het welzijn van de geiten op jullie “islas insignificantes”. Ook is tellen schijnbaar een hele opgaaf voor je.


  Maak melding

 13. Als Bouterse en zijn bende de helft van alle goede voornemens en beloften, die ze ons steeds weer voorhouden, zouden realiseren, waren we Dubai al lang voorbijgestreefd en waren we nu het op één na rijkste land van de wereld en waren we de komende vijf jaar zelfs het rijkste land ooit geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.