‘Ruzie politici schaadt Surinaamse economie’

34

PARAMARIBO, 19 jan – De economie is niet gebaat bij ruzie tussen politici. Volgens bestuurssocioloog August Boldewijn zal daarom een gesprek moeten komen tussen minister Gilmore Hoefdraad van Financiën en parlementariër André Misiekaba (NDP). Er is te veel verkeerd gegaan.

Het gesprek moet een eind maken aan de ruzie. Het moet dan niet achter gesloten deuren gebeuren, maar publiekelijk. “De economische wetenschap is gebaseerd op psychologie. Een kleine fout en er ontstaat onrust. Je brengt het volk in de grootste wanhoop”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. Er is geen ontkomen, willen de heren politici zich gedegen kwijten van hun taken en verantwoordelijkheden.

De economie is gebaat bij rust en dat moet goed worden beseft. “Hoe moet het volk vertrouwen in je hebben als er onderling geen vertrouwen is”, aldus Boldewijn. Misiekaba vindt dat Hoefdraad mag ‘opdonderen’. Hoefdraad zei tijdens een persconferentie dat het parlement heeft gefaald de afgelopen jaren. Er is niet voldoende aan de bel getrokken wat betreft de uitgaven van de overheid.

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Daar is het knapste jongen zich terdege bewust. Hij is per slot van rekening als het slimste jongen van de klas binnengehaald.
  Maar hij kiest ervoor de mensen in land zand in de ogen te strooien en verwarring te veroorzaken.

  De belangrijkste vraag is:

  Waar is de President?
  Waarom worden deze misbaksels niet tot de orde geroepen.


  Maak melding

 2. Hoe kan je van een gezond economie praten als de schoonzoon van pappie bouta,hoefdraad,en een Misiekaba die graag amnestie uitdeeld aan criminelen ,het voor het zeggen heft in een land?!


  Maak melding

 3. Wordt het geen tijd voor een zakenkabinet. Het is vijf voor twaalf op allerlei gebieden.
  Heel de huidige club inclusief president naar huis sturen. .
  Dan pas zal Suriname toekomst bestendig worden voor de toekomstige generatie. De huidige generatie heeft deze zooi zelf gecreëerd en heeft de verplichting om het ook zelf op te ruimen.


  Maak melding

 4. Bouterse is allang de regie kwijt..is kennelijk meer met zijn eigen overleving in letterlijke en figuurlijke zin bezig..Hoefdraad aan de kant zetten gaat het land nog meer kosten, want dan moet hij nog lang doorbetaald worden en er moet iemand anders in zijn plaats komen..Ik vraag me in gemoede af of deze president eindelijk eens het landsbelang voorop zal stellen en het ontslag van zijn totale kabinet indient en voor eens en voor altijd van het politieke toneel verdwijnt..


  Maak melding

 5. Niet de ruzie…maar de politici die er nu zitten schaden en gijzelen een heel land. En de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE is oorverdovend stil en laat de marionetten Misiekaba en Hoefdraad publiekelijk elkaar met stront besmeuren.


  Maak melding

 6. Alleen de kop al

  “Ruzie politici schaadt Surinaamse economie”

  valt er nog veel te schaden dan met deze incapabele, corrupte en graaiende politici


  Maak melding

 7. Niemand praat over de werkelijke oorzaken. Corruptie olv ddb. Er komt ook geen vervolging van de staatskas boevenbende olv van ddb. De duivelse baas, daar draait alles in verworden misdaadstaat om heen met zijn amnestiewet. Hier ligt de wortel van het paarse kwaad vol list en bedrog en de vloek van verworden misdaadstaat Suribabwe. Ma paars kut voor die paarse burikies die de devaluatie vol paarse lasten zullen moeten dragen. Neks no fout, het was voorzegd dat als de duivelse baas en trawanten aan de macht komen ze wederom de staatskas zouden legen. Zij zijn niet te beklagen, want elk weldenkend gewaarschuwd mens weet beter, roofzuchtige paarse wolven zijn het met ddb als lijdsman, op de kudde paarse burikies van ddb na die paars klagens balken Iaiaia soso lobi didibri baas.


  Maak melding

 8. @ Hans..inderdaad..alsof Suriname voor de ruzie een triple A status had. Bouterse en zijn goudconsessie exploiterende religieuze leider Meye hebben het vaker over volksvijanden gehad..We weten volgende maand al 36 jr wie de echte volksvijanden zijn….


  Maak melding

 9. ….en trouwens ze ruzieeen niet om Landsbelang maar om Eigenbelang en voor de zoveelste maal die Misiekaba gaf bouta amnestie als cadeau en het heeft niet aan Landsbelang gelegen dus….


  Maak melding

 10. Ik vind, dat deze ruzie veel meer het aanzien van Suriname schaadt, voorzover daarvan nog iets over is, dan de economie.
  Het is een beetje vreemde link, die hier wordt gelegd. Economie en ruzie ?


  Maak melding

 11. En degene die slaapt en zich door niets en niemand laat storen is onze zeer geliefde volkspresident Desi.
  President trek uw pyjama nou eens uit, het land is failliet, door jouw wanbeleid blijft de U$/€ koers maar stijgen het volk moet gelag hiervoor betalen en u laat niks van u horen!!!!


  Maak melding

 12. Desi Bouterse en zijn roversbende moeten weg en voor altijd dan zal het goed gaan met Suriname.
  De hoofdschuldige van deze rotzooi is Desi Bouterse, ik hoor bijna niemand dat zeggen maar Suriname’s vijand nr 1 is Desi Bouterse en al ruim 35 jaar.


  Maak melding

 13. Quote; ” Hoefdraad zei tijdens een pers conferentie dat het parlement heeft gefaald. Er is NIET VOLDOENDE aan de bel getrokken “.

  Op dat laatste zegt ” Chavéz ” dat er HELEMAAL NIET aan de bel is getrokken door VOORAL de PAARSE REUTEMETEUT !!!!

  Luister naar een interview van woensdag 29 april 2015 met de SUMMA CUMLAUDE afgestuurde ” LEOLOOG ” van de PAARSE prasi oso University.

  Op
  apintie.sr/

  vidi.php?vid=12387 .

  Speciale aandacht: 3:45- 3:47 m
  5:07- 5:09 m
  5:47m
  6:21- 6:30 minuten

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 14. Boldewijn is een angsthaas, en moet eens publiekelijk kenbaar maken, wie daadwerkelijk schade aangericht heeft en nog steeds schadelijk is voor de economie in dit land.nl. de hoofdverdachte en veroordeelde drugscrimineel Bouterse.


  Maak melding

 15. -Sommige NDPérs hebben altijd kunnen beweren dat het de schuld is van de NPS/VHP.
  Wel, misschien hebben zij gelijk, maar Bouterse heeft alle wetten en regels aan zijn laarzen gelapt en heeft zich zelfs, de familie en vrienden rijk gemaakt. Dit alles om ver van de gevangenis te blijven.

  -Een ding heeft Bouterse goed kunnen bewijzen en dat is het feit dat zodra hij aan de macht komt hij het land in een grote puinhoop dompelt. Wie wil dit tegen spreken????


  Maak melding

 16. @antillen
  Idiot. The phrase is “same shit different flies”. But of course you’re not too bright since you’re from that scorching rock in the ocean. Now keep it moving and run along.


  Maak melding

 17. In- capaciteit aan de macht in Suriname. de NDP heeft nooit intellect gehad om het land te besturen. Zie ook de NDP fractie in het parlement. Als drie kwart de MULO diploma heeft dan is dat echt veel. Erg domme fractieleden van de NDP in het parlement. Intellectueel nul komma nul. En wat moet je zeggen van de pres. van het land qua intellectuele vermogens betreft. Haalt een zogenaamde wonderboy binnen die gepositioneerd wordt bij de Centrale Bank met een honorarium van meer dan 80.000 Srd. Hallo in welk land en tijd leven we??
  Het zijn allemaal criminelen en ik denk dat die Hoefdraad geen enkele kaas heeft gegeten van economie.
  En de inner circle van de NDP die hebben zich op een schaamteloze manier verrijkt. Met hun pres.voorop gevolgd door Abrahams. Er zou een tribunaal moeten komen na de destructieve regeerperiode van Bouterse (let op de derde destructieve periode). Strafrechtelijk alle misleiders vervolgen. het is een criminele daad om zoveel mensen de armoede in te sturen. Een criminele daad met heel veel repercussies. Toename criminaliteit, verhoging van het sterfte cijfer, toename prostitutie, verscherpte tegenstellingen binnen gezinnen, toename intellectuele armoede. Verlies op alle fronten. Crimineler kan het niet.


  Maak melding

 18. Alle politici in Suriname zouden deel moeten uitmaken van slechts 1 politieke partij en deze partij zou dan op democratische wijze – one man, one vote – moeten beslissen wie de presidentskandidaten (2) worden en wie (2) de kandidaten worden voor de ministersposten.
  Vervolgens zou het volk zijn voorkeur moeten uitspreken over deze 2 kandidaten voor elke post.
  De presidentskandidaten zouden dan aan de partij en aan het volk moeten voorleggen wat voor politiek zij willen gaan voeren.


  Maak melding

 19. @ morenito
  where the fuck do you crawl under eh? Only surinamese from God’s forsaken soil are allowed to give their 2 cent’s…nice way to handle the shit in society!


  Maak melding

 20. Beste Hoefdraad,

  Bent u niet hypocriet bezig?

  Waarom zijn mw. Bhoedoe en mw. Wijnerman opgestapt als voormalige ministers van Financiën?

  Deze dames hebben naar eer en geweten gehandeld !!!
  Dat kan ik van u niet zeggen !!!!

  U zag het al aankomen maar u bent niet opgestapt ????
  Uit principes moest u ook bedanken want u heeft het volk is misleid. Let op u gaat ook de geschiedenis in als een leugenaar !!!!

  Hoop op nieuwe verkiezingen zo snel mogelijk !!!!!!


  Maak melding

 21. Surinaamse politici en allerlei mensen die hun zegje in de Surinaamse media doen komen altijd met “open deuren”. Ze hebben allemaal geweldige opleidingen en titels maar zeggen altijd wat elke gek al had kunnen dromen. Nooit enige diepgang te bespeuren:-).


  Maak melding

 22. Gelukkig maar dat er binnen de NDP ruziënde politici zijn. Dit is goed voor de democratie binnen de partij en voor de samenleving in haar geheel. Standpunten worden hierdoor verhelderd en worden er compromissen gesloten. Dit kan men echter niet zeggen van de politieke partijen VHP en NPS.Wie binnen deze partijen het aan de stok krijgt met de leiding of een lievelingskind wordt tot in den eeuwige vervloekt. Binnen de NPS kennen we bijvoorbeeld de vete tussen Venetiaan en Hans Breeveld en tussen van Koblijn (Kobie) en voorzitter Rusland. Binnen de VHP is het ook niet anders. De dictators binnen VHP en NPS dulden geen afwijkende mening en standpunten.


  Maak melding

 23. RobG, de verdediger van de kampioen re-shuffelen, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet
  Het wordt wel steeds moelijker om nog iets in te brengen ter verdediging van dit wanbeleid en onverantwoordelijk gedoe van je afgoden


  Maak melding

 24. Hans jij begrijpt zowel de Nederlandse als de Surinaamse politiek niet. Het enigste wat je kan doen is meepraten met de tegenstanders. In Nederland noemt men het tegenvallers voor de regering als de staatsinkomsten minder zijn, en voor de Surinaamse regering geldt dit ook als de inkomsten van de staat tegenvallen. Maar jij gaat primitief, dus met je impulsen reageren op het beleid van de Surinaamse overheid. Voor mij is het duidelijk meten met twee maten. Dit is een teken dat jullie weinig kennis van zaken hebben over economische vraagstukken.


  Maak melding

 25. RobG
  In Nederland worden tegenvallers vroeg gemeld en is er beleid om tegenvallers enigszins evenwichtig te verdelen. Er wordt enigszins transparant gecommuniceerd.

  In Suriname worden tegenvallers door de oppositie al jaren van te voren gemeld , terwijl de regering ze pas jaren na dat het een feit geworden is meld. De regering geeft dan redenen op die geheel niets te maken hebben met de realiteit van de dag.

  IMF, Wereldbank, VES, VSB, Oppositie etc hebben reeds vanaf 2012 aan de bel getrokken en oplossingsrichtingen aangereikt.
  Ik weet het want ik heb qua oplossingsrichtingen geprobeerd bij te gedragen. Het vervelende is dat wat wij in 2011/2012 voorgesteld hebben pas uit de mond van de president kwam bij zijn regeringsverklaring in augustus 2015.

  Het had al kunnen draaien. Echter deze president zwetst maar wat en is wat hij gezegd heeft binnen 1 uur vergeten.

  Dat de regering niet meer weet wat het doet blijkt wel uit het gegeven dat Boefdraad plotseling in het buitenland blikt te zitten. Waarvan de ene bron meld dat hij met verlof is en de President stelde toen hij niet aanschoof bij een gemaakte afspraak ‘voor dringende zaken naar het Buitenland”.

  In welk Buitenland zal men Boefdraad na zijn afgang (ook al had hij formeel gelijk) van vorige week nog willen spreken.
  Hoe slecht is zijn agenda beheer.

  Zet aanstaande maandag u livestream van de DNA aan en bezoek het theater van de lach voor een nieuwe Freak Show.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.