‘Vinden ze nu pas dat Hoefdraad koffers moet pakken?’

53

PARAMARIBO, 17 jan – “Vinden nu pas dat minister Hoefdraad de koffers moet pakken?” Parlementariër Mahinder Jogi (VHP) is uiterst verbaasd. Medeparlementariërs André Misiekaba en Amzaad Abdoel (NDP) zijn erg laat met hun kritiek op de minister van Financiën. Het kwaad is al geschied.

Het had al lang geleden moeten gebeuren, toen Gilmore Hoefdraad nog governor was van de Centrale Bank van Suriname. “Toen onze deviezenreserve is gegaan van één miljard dollar naar wat het nu is, hebben de twee ook niets gezegd”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname. En te bedenken dat het NDP was die Hoefdraad een recordsalaris aanbood van ongeveer twintigduizend dollar per maand.

En waarvoor? Dat Misiekaba en Abdoel nu vinden dat Hoefdraad mag ‘opdonderen’ lijkt meer op huichelarij. “Nu moeten zij niet huilen en zielig gaan doen bij de samenleving. Uiteindelijk wordt dezelfde Hoefdraad de minister van Financiën en dan nog maakt Misiekaba zijn mond niet open”, aldus Jogi. Hij vindt overigens ook dat Hoefdraad wegmoet om het vertrouwen terug te brengen in de economie.

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. Ik vraag me af wie deze 2 trekpoppen ( Amzad en misiekeba) ooit serieus heeft genomen. De ene leeft in een dubieuze fantasiwereld en de andere doet voorkomen alsof hij verstand van financieel economische zaken heeft. De blamegame gas started. Ik vraag me af wanneer onze lieve heer Suriname en de Surinamers gaat bevrijden van deze incompetente criminele bende o.l.v. Bouterse.


  Maak melding

 2. Abdoel heeft een grote mond en hij is een holle vat. Ik denk niet dat hij zijn titel verdiend heefd . Dus van hem mag niks BYZONDERS verwachten. Misie Dubai leeft in zijn dromen. Hij is gewoon een simple man die denk dat hij het geweldig doet. Maar toch hebben mensen op hun gestemd. WAAROM


  Maak melding

 3. Ok heb de persconferentie van Hoefdraad beluisterd. Hij maakte op mij een radeloze en reddeloze indruk.. Ik wil journalisten adviseren on hem te vragen om aan te tonen in welke valuta hij zijn salaris ontvangt. Want hij zit daar te vertellen dat mensen en ondernemers hun geld in valuta wegzetten waardoor er een oneigenlijke druk op de valuta ontstaat..hij moet ontmaskerd worden, want hij ontvangt zijn loon in US dollars en is dus geen haar beter..en hij is trouwens niet de enige grootverdiener in Suriname die in buitenlandse valuta zijn geld ontvangt..De directeur van staatsolie en het academisch ziekenhuis ook..alsook de RVC van die bedrijven..Boereveen komt maandelijks echt niet met SRD’s thuis…


  Maak melding

 4. Rijkelijk laat ja. Als deze principeloze en incapabele figuren cruciale functies in het staatsbestel bezetten dan ontstaan situaties waarin we nu zitten. Het zijn bermschreeuwers meer niet.

  Robinho, Hoefdraad lijkt inderdaad een radeloze man die op instorten staat en dat voor iemand die zowel minister van Financiën is als Governor van de CB.
  En daar moeten we vertrouwen in hebben ? No way!

  Als ik srd’s had, zou ik die a la minuut tegen de straatkoers wisselen.


  Maak melding

 5. Ik begrijp niet waarom velen afgeven op Hoefdraad. Hij is geen domme jongen maar mist de sterke rug om opdrachten van Bouterse te weigeren. Hij kiest nu de weg van de minste weerstand en schuift het af op alleen Rusland. Surinamers moeten gewoon de durf kunnen opbrengen en de fout leggen waar die thuishoort. Bouterse hangt de deskundige uit en geeft maar opdrachten links en recht en niemand durft daar tegenin te gaan. De gene die een shop moet krijgen is echt Bouterse. Ook de NDP’ers moeten in het belang van Suriname eindelijk hun lafheid overwinnen en zorgen dat Bouterse verdwijnt. Het probleem ligt echt nergens anders.


  Maak melding

 6. @loosamang, je hebt groot gelijk.

  -Heeft Bouterse al een persconferentie gehouden??????Ik denk dat Bouterse nu angst zweten heeft en bang is dat het nu zo ver is dat het volk op het punt staat hem weg te krijgen, tenzij hij weer met mooie praatjes zal komen dat een ieder een loonsverhoging van 100% krijgt. Die extra nullen op de SRD
  Wie kent deze uitspraken van de jaren 80 nog????


  Maak melding

 7. 20.000 usd p/mnd zwijggeld van schoonpapa. Bouta reshuffeld straks deze speknek en zet zijn dochter op deze post. Voormalig vakkenvuller bij AH en nu reeds zakkenvuller bij de NV DDB.


  Maak melding

 8. In een fatsoenlijke democratie had de president een minister, die zoveel afgeeft op anderen en het verdomd om de hand in eigen boezen te steken, allang weggestuurd.
  Het had Hoefdraad nog veel meer gesierd als hij zelf zijn ontslag had aangeboden.
  Ministers als hij zijn niet te handhaven.


  Maak melding

 9. Het probleem in Suriname is dat de mensen die het voor het zeggen hebben en degenen die dit beleid ondersteunen ( de coalitie parlementariers) stuk voor stuk economische of financiële belangen hebben die ze koste wat kost willen behouden..Dus als Bouterse zegt dat dat een vis eigenlijk een vogel is en andersom verdedigen de paarse parasieten en schoothondjes deze stelling. Gevolg is wel dat land en volk steeds dieper in de ellende belanden. Maar Bouterse heeft 2 belangen..uit het gevang proberen te blijven en zoveel als mogelijk rijkdom vergaren voor zijn echtgenote en nageslacht.


  Maak melding

 10. Iedereen die het besluit neemt om met Bouterse samen te werken heeft van te voren beslist hem niet tegen te spreken, alle Surinamers, of ze nu vriend of vijand van Bouterse zijn, weten sinds 1982 waartoe hij in staat is, het zou stom geweest zijn van Hoefdraad om als governor of minister niet te doen wat Bouterse van hem verlangt, je mag dan wel een riant salaris verdienen, je hebt toch maar, net als ieder ander princiepeloze slijmert, maar één armzalig leven, je zou dus gek zijn je leven in gevaar te brengen.


  Maak melding

 11. Je kan denken van Bouterse wat je wil, maar de man is een genie.

  Hij is namelijk de uitvinder van de teletijdmachine… immers, we leven in 2016 – maar hij ons binnen vijf jaar teruggebracht naar de jaren ’80 van de vorige eeuw.


  Maak melding

 12. @Boeroe,

  Quote,

  Je kan denken van Bouterse wat je wil, maar de man is een genie.

  Hij is namelijk de uitvinder van de teletijdmachine… immers, we leven in 2016 – maar hij ons binnen vijf jaar teruggebracht naar de jaren ’80 van de vorige eeuw.

  SoSoKa IS NOT AMUSED

  KUMA IS DE UITVINDER VAN DE TELETIJDMACHINE; WAAAUWW VOL GAS TERUG NAAR JAREN `80 VAN DE VORIGE EEUW.

  HIHIHIHI, HUMOR!!!


  Maak melding

 13. de koersen hebben aan hoefdraad verteld dat ij in maart april weer gezond zijn.

  hij kan het anders aan venezuela vragen. die hebben ook koersen die een beetje ziek zijn.


  Maak melding

 14. Hoefdraad kan niet weggestuurd worden omdat er geen geld is voor de gouden handdruk regeling die hij bij zijn aantreden had bedongen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom hij ook nog steeds governor is. Wie zal het zeggen, transparantie is zoek.


  Maak melding

 15. It was,nt me zeggen ze allemaal.De realiteit zegt wel dat we diep gezonken zijn.Het volk is hiervoor verantwoordelijk door verkeerde keuzes te maken.Democratie gekozen politici blijkt ook weer hier geen waarborg te zijn voor ontwikkeling.
  Indien Hoefdraad in een maatschappij leefde waar er normen en waarden gelden hij ontslag zou hebben genomen.Hier blijft hij aan.


  Maak melding

 16. dre,
  De koersen hebben aan hoefdraad verteld dat zij in maart april weer gezond zijn.

  Kennelijk is onze Boefdraad wel in het bezit van een glazen bol.
  Ik zou hem aanraden de toekomstige lotto trekkingen na te gaan.


  Maak melding

 17. Mensen toch. Laten we elkaar niet verscheuren om de top die ons niets eens kent. Zij hebben hun schaapjes op t droge hoor. Laten wij elkaar daarom omarmen en liefhebben. Deng mang no e spang nanga oenoe


  Maak melding

 18. @SoSoLobie, een kort stukje tekst en dit onder jou vader Bouterse zijn regering, de rest mag je zelfs gaan lezen:::::::::::::::

  In Zuid-Suriname gaan de jongeren elke dag braaf naar school. Alleen hebben zij geen schriften om in te schrijven. Als noodoplossing, scheuren de inventieve leerkrachten de lege en/of halfvol geschreven blaadjes uit oude schriften. Kaften worden gerecycled en als inlegmapje gebruikt.

  Dit speelt vanaf de aanvang van het nieuwe schooljaar in oktober, vertelt Josee Artist van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) aan Starnieuws.


  Maak melding

 19. Ira,

  Ben het helemaal met je eens met wat je post.
  Ik communiceer niet meer met mensen als SosoLobie, LobieSranang en Printa op dit forum, omdat ik mij niet wil verlagen tot dit soort racistisch gespuis.
  Zelden zo’n laag voorhoofdniveau meegemaakt op een forum.


  Maak melding

 20. Ira,

  Ik weet heel goed, dat je prima voor jezelf kunt opkomen, maar als je reageert op gasten als SosoLobie hebben ze een nieuwe voedingsbodem om jou verrot te schelden.
  Mij maken ze uit voor koelie, terwijl ik van indiaanse komaf ben.
  Als je het niet met hen eens bent, zien ze in alles een reden om je voor rotte vis uit te schelden.
  Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet waarom de webmaster dit nog steeds toelaat, maar goed, dat is niet mijn probleem.
  Ik denk, dat negeren het beste middel is om deze mensen aan te pakken.
  Op een gegeven moment raken ze vanzelf geisoleerd.


  Maak melding

 21. Je hebt van die figuren op deze site die de schuld gaan geven aan externe factoren of die gaan de racistische kaart spelen. De weg van de minste weerstand.
  Ziende blind en horende doof wat er gaande is. Drie realiteiten. 3 keren Baas aan de macht. Land richting bankroet gebracht. Financiële bankroet, economische bankroet, morele bankroet, intellectuele bankroet. Zelf heeft de inner circle van paars zich schaamteloos en exorbitant zitten verrijken. Baas is zelf half miljardair- euro miljardair wel te verstaan.
  Maar het zijn steeds deze paarse ezels die nog keihard achter hun meester staan. Adepten en kontlikkers van paars. hoop dat zij hun biezen pakken en richting Su gaan om hun baas een beetje ondersteuning te geven. Arm volk van Su. De jaren 80 is hard aan de deur te kloppen om Su binnen te komen.


  Maak melding

 22. Ira,

  Ik mag net zoals jij wel helemaal verrot worden gescholden op dit forum, maar als ik netjes (te) kritisch reageer, worden mijn postings niet meer geplaatst.
  Jij kunt je zaakjes prima zelf regelen op dit forum, maar als je iedere keer weer reageert op postings van mensen als SosoLobie, dan vinden ze iedere keer wel een andere reden om je voor rotte vis uit te maken.
  Volgens mij kun je dit soort mensen het best negeren.
  Dan vallen ze vanzelf stil.
  Ze reageren nooit inhoudelijk op artikelen op de Wtk, maar alleen op wat jij, ik en anderen posten.
  Ze hebben gewoon een heel laag niveau.


  Maak melding

 23. @Chochise, je hebt groot gelijk en ik ben ook niet meer van plan te reageren. Zie maar het niveau. Zo bouw je een land ook niet op.

  Niet omdat je een indiaan bent, maar ik heb heel veel respect voor de Indianen. Zij zijn de eerste bewoners van heel Zuid- Midden en de verenigde staten van de Amerika’s.

  Ik ben blij dat ik het land Suriname heel goed kent, omdat ik in alle districten hebt overnacht en ik hield mij bezig met de verschillende culturen en hun gewoontes. Ook heb ik heel veel van ze geleerd.

  De webmaster leest de mails niet vandaar dat er zoveel rottigheid is om te lezen.

  Ik hoop dat het goed komt met Suriname en de bewoners in het land.

  =Ik hoor net iemand op de radio zeggen dat alle scholen kunnen sluiten, omdat je een crimineel moet zijn om een functie bij Bouterse te krijgen.


  Maak melding

 24. Ik ben het met jullie allemaal eens. DEchter hoor ik niemand zeggen welke maagtregelen een andere regering zou treffen om de economie weer gezond te maken. Geen V-7; geen ABOB; geen Ping; etc. Conclusie, niet schelden en achteruit kijken. Kom met oplossingsmodellen. Het kwaad is al geschiedt.


  Maak melding

 25. Willems,

  Voor oplossingen voor de crisis zijn andere mensen, die daarvoor hebben doorgeleerd, veel meer geschikt dan wij.
  Bovendien krijg je Bouta niet van zijn stoel, want dan is hij niet meer politiek onschendbaar en wordt hij overal opgepakt in het buitenland.
  Of de mensen in het land (massademonstraties) of de Assemble moeten hem naar huis sturen.
  Zo gaat dat in een democratie, maar misschien heb jij heel andere voorstellen.
  De 1e optie lijkt mij onhaalbaar, want iedereen is als de dood voor Bouta, de 2e optie eveneens of er moet een opstand uitbreken in zijn eigen NDP.


  Maak melding

 26. Ook al zou Hoefdraad strak de knip op de geldbuidel hebben gehouden, het zou uiteindelijk uitdraaien op een uitstel van executie voor de Surinaamse economie. Het geld dat in Suriname circuleert of in omloop is gebracht is niet volledig gedekt door een tegenwaarde in de goudvoorrad van het land. Het gaat om het vertrouwen dat men heeft in het geld door wat men met dat geld aan goederen en diensten kan kopen.Dit geld noemt men ook fiduciair geld.

  Het is de taak van de Centrale Bank om deze geldstromen te beheren en te controleren zodat de omvang van de geldhoeveelheid in gelijke tred is met de omvang van de economie zodat het geld haar waarde blijft behouden. Het heeft allemaal te maken met wat je met het geld kan kopen. Als alle producten en diensten in Suriname werden gemaakt of geproduceerd kon men met het Surinaamse geld makkelijk al deze goederen en diensten kopen. Helaas is de realiteit anders. De meeste goederen moeten geimporteerd worden uit het buitenland en daarvoor moet het land voldoende harde valuta (dollars en Euro´s) in voorraad hebben.De rest laat ik over aan jullie vermogen om verder te denken als er niet genoeg harde valuta in het land aanwezig zijn of door het land verdiend worden.


  Maak melding

 27. Wat ik me afvraag bij het lezen van dat stukje op starnieuws is: gaat er echt een persoon met 1 pakje schriften van 11 srd naar zuid Suriname voor vrachtkosten ad 11 srd. Waardoor zo een pak schriften Srd 22 kost. Zou het dan niet een idee zijn om direct genoeg vracht in te laden en zo de vrachtkosten te beheersen? Ik had wat moeite met de tekst van het bericht op starn.


  Maak melding

 28. Idee: het buitenlands kapitaal van Suriname aanhoren, mijnen. De Surinamers uit het buitenland die zijn ingevoerd in zaken bepaalde dingen laten aanpakken in Suriname. Tenslotte hebben wij nu ook alleen drugssnuivende moordenaar gehad dus we hieven niet te dien alsof de lat heel hoog ligt.


  Maak melding

 29. Werkwijze van deze smeerlap hoefdraad is te vergelijken met zijn voormalig collega goedschalk, die ook directeur van de centralebank (n.d.p.) Wijdenbosch -bouterse
  regering geweest is.
  Deze heren lijden aan kleptomanie net als zijn baas debiel bouterse.


  Maak melding

 30. De eerlijke Rechtvaardige K o e l i e Moderators, de propaganda vlaggenschip van de VHP zijn weer bezig met hun comments censuur op waterkant. Berichten met een andere geluid worden verwijderd en die anti regering NDP comments worden gestimuleerd. Het laat mij denken aan de gesloten deur vergaderingen van de VHP waar alles in de DUISTERNIS van de nacht worden bepaald. De Hindoestanen noemen dit Democratie. God behoedde ons dat zulke immorele wezen ons mooie Suriname ooit mag besturen. Ik bid dat ze allemaal veilig en snel teruggaan naar INDIA.


  Maak melding

 31. Astaman, Hoefdraad kwam in problemen door de teruggang van inkomsten van het land en mede door het vertrek van Suralco. De overheid werd ineens geconfronteerd met minder inkomsten uit de export m.a.w. er werden minder dollars verdiend aan de verkoop van goud, grondstoffen, hout, aardolie en aardolieproducten aan het buitenland. Achteraf kan men Hoefdraad de schuld geven van de ontstane ellende en zeggen dat er teveel geld is gepompt in de economie. Neem van me aan dat de volgende governer die een strak beleid gaat voeren ook de wind van voren krijgt.


  Maak melding

 32. @t RobG..word jij niet moe van dat oeverloze gezwam van jezelf?.Die drogreden over gedaalde inkomsten uit aardolie en goud kennen we nu al. Geef ons een keer een college over het geld dat gestolen en verkwist is..Misschien nemen wij jou dan een keertje serieus..


  Maak melding

 33. RobG
  Dat Suralco/Alcoa vertrekt is niet iets van vandaag of gisteren.
  4 jaar geleden wist men reeds dat men in december 2015 uitgemijnd zou zijn.
  In mei 2014 Schrok baas Bouterse even wakker en maakte er een nationale zaak van waarna het weer 15 maander rustig was en de malloten met de MOU op de proppen kwamen.

  Toen Hok begon was alles duidelijk hoe de vlag er voor stond. Ga nu niet vertellen dat de paar miljoen van Suralco iets te betekenen hebben met de economische problemen.
  Indien dat wel zo is dan heeft de regering Bouterse ze zelf veroorzaakt


  Maak melding

 34. RobG.

  Er is een groot verschil tussen teveel geld in de economie pompen of teveel geld onnodig uitgeven.
  Het eerste is namelijk nooit gebeurd, het tweede wel.
  Waarom dacht je, dat er vanaf 2010 nog nooit jaarsloten zijn vastgesteld ?


  Maak melding

 35. =Vaak genoeg heb ik gelezen hoe mensen heel kritisch zijn zoals ik dat zelfs doe op het beleid van deze regering. Wat zie je gebeuren? Men zet jou gelijk in de kamp van de VHP alsof je heb aangegeven dat je daar thuis hoort.

  En als dit niet genoeg is wordt je uitgescholden. Dit is een zwakte van vele Surinamers en daarom komen zij ook niet vooruit.
  Verder gaat het economisch niet goed in Suriname en de VHP en de NPS hebben het gedaan.

  Wel, ik zou het fijn vinden als een Hindoestaan president zou worden van het land, vervolgens een Indiaan, een Javaan en daarna een Chinees.
  Pas als een ieder aan de beurt is gekomen heeft een ieder het recht om te praten wie de beste was/is.

  Sommige Surinamers zijn zo hypocriet dat ik mijn zelfs afvraag of ze daadwerkelijk Surinamers zijn. Waarom?

  Ze hebben een mondvol dat Suriname multicultureel is en dat Suriname het enige land is waar mensen vredig met elkaar leven en gelovigen respect voor elkaar hebben. Ook dat er en Synagoge en een Moskee vredig naast elkaar zijn,

  Kom je dichterbij dan moeten sommigen niets van een Hindoestaan.
  Ze moeten niets van nederland, maar achter de kamers vragen ze wel om hulp!!!!!raar allemaal.


  Maak melding

 36. Robinho,

  Jjij doet helemaal niet onder voor de overigen die vaak laag opgeleid zijn. Bij het minste of geringste beschuldigen zij mensen en vooral politici geld gestolen te hebben of geld verkwist te hebben.Het is de goedkoopste weg om de frustraties te uiten over de penibele eigen situatie waarin beschuldigers vaak verkeren.Het zijn vaak anderen die het gedaan hebben dat zij in armoede verkeren. Je doet me denken aan studenten die een examen niet halen.Waarom zou ik mensen moeten gaan beschuldigen of beschadigen met leugens, achterklap, verdachtmakingen,enz?

  Jojo,

  De problemen in Suriname kan men niet op de schouder van maar een persoon hangen. ik ben van mening dat de economische problemen van Suriname te maken hebben met de slechte ruilvoet, het verschil tussen import en export van producten,grondstoffen,diensten,enz.Voor Suriname ligt de verhouding zeer ongunstig. De importprijzen zijn veel hoger dan de exportprijzen. De oorzaak hiervan is de loon- en prijsstijging in de westerse landen, terwijl de prijzen voor de een a twee exportproducten van Suriname op de wereldmarkt zijn gedaald. Suriname zou dus veel meer moeten gaan exporteren om dezelfde hoogte van verdiensten te kunnen behouden. Dat zit er echter niet in. De inkomsten van het land zijn afgenomen en dat heeft zijn weerslag op het economisch gebeuren. Men kan dan zeggen dat er teveel geld voorheen is uitgegeven, maar dat is mijn inziens struisvogelpolitiek spelen. Het is niets anders dan uitstel van executie. Vroeg of laat zou de buffer die men had opgebouwd toch opraken. Noem andere geld genererende sectoren binnen de Surinaamse economie voor me op die als vervanger voor de daling van de olie,goud en grondstoffen inkomsten kunnen dienen. Er is niets en dan ook niets om dollars te verdienen. Ook de realistisch denkende politici binnen de oppositiepartijen en economen weten dat het probleem veel complexer is.


  Maak melding

 37. RobG
  om een paar voorbeelden te noemen:

  1) Suriname heeft een enorm te goed op Alcoa voor het rehabiliteren van alle mijn locaties en het opruimen van alle milieu schade. Honderden miljoenen die terug gehaald kunnen worden en in veel arbeid vertaalt kan worden.

  2) Surinaams hout is bijzonder geliefd bij mensen die er verstand van hebben alleen klopt de zakelijke infrastructuur niet waardoor Europese specialisten met een grote bocht om Suriname heen gaan en de Chinezen rondhout voor weinig weg slepen. In de bestaande concessies kan Jaarlijks FSC gecertificeerd meer dan 1.000.000 m3 hout geoogst worden. Men oogst momenteel 400.000 m3.
  Indien het ter plaatse verwerkt wordt heeft men een productie industrie met een exportwaarde van $ 150.000.000 en het afval (waarde niet meegerekend) kan duurzaam voorzien in meer energie dan Suriname nodig heeft.
  Voeg er het hout op potentiele Palmolie plantages aan toe en de hout industrie verdubbeld als mede de elktricteitsopwekking.

  3) Door het hout zelf te oogsten kan men net als in Zuid Oost Azie zelf palmolie ontwikkelen 80.000 in ongeveer 10 jaar leidt uit eindelijk tot een industrie met een omzet van $ 300.000.000.

  4) Indien Suriname een goed voorbeeld zou nemen aan toeristen landen kan het een natuur niche markt creeren. Niet de grootste maar een interessante waardoor SLM winstgevend zou kunnen worden 100.000 (dat is 5% van een land als Mauritius ) echte toeristen per jaar brengen pakweg $ 150.000.000 van buiten het land in.

  Voor al deze initiatieven is relatief weinig eigen vermogen nodig. Men moet betrouwbaar overkomen en geloofwaardig zaken doen .

  Er zijn genoeg mogelijkheden en die zijn of werden met de regering van Suriname besproken. Helaas komen er dan types in beeld die eerst wat voor zich zelf willen. Daar gaat geen enkele zich zelf respecterende partij in mee. Eerst presteren en dan oogsten is het devies onder de mensen die het geld hebben.


  Maak melding

 38. De kruik gaat net zo lang te water tot ze barst. Allen die Boefdraad nu verwijten zijn meer dan hypocriet. Gewoon lafhartig van geest. Het paarse volk verdiend het om openlijk en bloot te worden beroofd door de duivelse baas en zijn corrupte paarse knechten. Neks no fout, alleen vreselijke gevolgen liggen op de loer en ook nog meer misdaden, begaan door oliedomme aanhangers van de duivelse baas, geinspireerd door zijn slechte voorbeeld en dat van zijn paarse marionetten knechten. Hahahaha


  Maak melding

 39. rob g al voor de verkiezingen heb ik jou persoonlijk vertelt dat ik geen glazen bol hoefde te hebben om te weten wat de surinaamse economie te wachten stond en met mij velen.van hoefdraad had je toch mogen verwachten dat hij dit ook kon zien,van jou rob g had ik ook niet verwacht dat je economisch vooruit kan kijken maar om dan met achterhaalde feiten te komen waarom het mis is gegaan is dan ook niet meer nodig.eens te meer laat je zien weinig fealing met economie te hebben.het woord wat jij eens zou moeten opzoeken is historische determinatie,want dat is wat er in suriname in de economie gaande is.


  Maak melding

 40. @jojo..ben helemaal met je eens.maar zolang die bende van ddb in regering zit gaat niets gebeuren ze hebben geen visie ze willen snel rijkworden,su is een mooie land waar iedereen kan van genieten…en geld verbrasten..Airbus charter wat kost dat niet..al die directeuren die thuis zitten met behoud van salaris het is nog steeds winti waai lantie pai…hoop voor die arme bevolkingen dat goed komt


  Maak melding

 41. De Surinaamse president Chin A Sen was president van 1980 tot 1982 en hij had deels chinese roots.

  Ramdat Misier was president van ’82 tot ’88.

  Shankar was president van ’88 tot ’90.

  Degene die beweert dat alleen personen van een bepaalde etniciteit president zijn geweest van Suriname hebben geen algemene ontwikkeling en zijn niet goed op de hoogte van de ontwikkelingen in Suriname.


  Maak melding

 42. Tja onze vocabulaire groeit !!! we hebben 2 nieuwe woorden bij , A Dodsoneren liegen als of het gedrukt staat in het surinaams pe a man e leei grassie no e gro !!…
  B limboliseren de waarheid verdraaien . in Boefdraad vinden we deze woorden terug , en nu wilt misie ka keba ook de show komen stelen , waauww dit is cabaret van de hoogste plank.. en het stem vee blijft in hun geloven


  Maak melding

 43. we mogen ook niet vergeten dat ze ons mooie Suriname tot een moslim land hebben gemaakt (Google het maar ! moslim landen in de wereld ) dus om geld worden alle normen en waarden over boord gegooid en het stem vee knikt ja en amen … ze hebben 7 even de mond gesnoerd want ze kunnen niet tegen opbouwende kritiek en het stem vee roept wie want Bouta ..


  Maak melding

 44. Misiekaba en zijn maatje zijn idioten dus moeten niet serieus genomen worden waarom eisen ze niet het vertrekt van Bouterse die het land 10 jaren naar de kloten heeft gebracht en leeggeroofd dan pas zijn te mannen met ballen.
  gemodereerd

 45. Ik word kotsmisselijk van die racistische opmerkingen van jullie. In plaats je tijd te verdoen aan een hoop onsamenhangend slap gezeik kunnen jullie beter een stuk landbouwgrond aanvragen en wat doen voor de opbouw van ons land. If yu no sab a pasie m’e set’ i kong! En het kan nu, want nonodé grong ei prati strak!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.