Onderwijzers uit Suriname bezoeken Groningse scholen

18

Twee basisscholen uit het Nederlandse Groningen krijgen van zondag 10 tot zaterdag 16 januari bezoek van collega’s uit het district Marowijne in Suriname. De Groningse ouders, bestuursleden en leraren gaan vervolgens in februari naar Suriname. Dit allemaal in het kader van een programma van Edukans, dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs.

Edukans heeft de beide Groninger scholen een partnerschap laten aangaan met 3 scholen in Suriname. Inzet is van en met elkaar te leren. Het project, waarover ook een film wordt gemaakt, heeft een twinning-karakter. Ouders, besturen en docenten van de scholen worden aan elkaar gekoppeld en bezoeken elkaar. Ze herkennen elkaars problematiek, brengen hun kennis en ervaring in om zo van elkaar te kunnen en willen leren.

Noraly Beyer, voormalig nieuwslezeres en lid van het Comité van aanbeveling van Edukans, komt ook naar de beide scholen in Groningen en gaat mee naar Marowijne in het binnenland van Suriname.(Via: gezinsbode.nl)

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. Ouders van het marowijne gebied zijn volgensmij van een heel andere “Level” dan ouder uit het nederlandse groningen……volgensmij is dit een mismatch!!!


  Maak melding

 2. @ Koos,

  Moeten ze eerst Spaans leren. Te moeilijk op zo’n korte termijn. Bovendien wordt dit helemaal gesponsord door Edukans, en die zit niet in Venezuela of Cuba.


  Maak melding

 3. Dre,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Ook al zou dit een snoepreisje zijn, waarin alleen de naam Groningen centraal staat, dan nog is voor het onderwijzend personeel van beide kanten sprake van mooie leermomenten.
  Volgens mij kan dat nooit kwaad.


  Maak melding

 4. Zal voor beide teams waarschijnlijk wel een cultuurschok zijn, daar waar in de “Nederlandse” klassen “amicaal” met elkaar om gegaan wordt en respect soms ontbreekt zal de ruime voorraad schoolmiddelen tot de verbeelding spreken bij de Su delegatie! Het Nederlandse team zal zich in Su wel eens achter de oren krabbelen en bedenken dat, hoewel de Nederlander vaak bekend staat als klager, ze het in Holland toch wel goed hebben wat betreft inkomen, voorzieningen etc.! Ben benieuwd naar de evaluatie van deze bezoeken.


  Maak melding

 5. Ja hoor,
  Zie maar
  De deuren van de kolonisator staat nog steeds open.
  En maar schelden richting kolonisator, wacht maar zij gaan straks knielen voor kolonisator. dat doen ze al???


  Maak melding

 6. =Ik hoor Hooghart en Zunder nu niet klagen. Spreken de kinderen dan Spaans, een tweede koloniale taal???het zou ze goed doen om naar Venezuela te gaan!!

  Hoe hypocriet moet je nou niet zijn????


  Maak melding

 7. Wie gaat nu wie helpen in dit traject? Ik denk dat het eenrichtingsverkeer wordt. Hoewel, de Nederlanders zullen weleens verrast kunnen worden ddor de (gedwongen) inventiviteit van de Surinaamse leerkrachten.


  Maak melding

 8. @Ray
  gaaap.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Gaaap,Dat deed je vroeger altijd al toen je in de schoolbank zat.daarom kraai je zoveel onzin uit domme PANNEKOEK.slaap maar verder mie mang.


  Maak melding

 9. @ koos
  Waarom geen Venezuela of Cuba. Suriname meet zich graag met die landen toch.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  OMG. Vuilnisman kan deze onproductieve zak ook mee ?


  Maak melding

 10. @ Wazig

  Werkelijk, jij ziet echt wazig mie mang.met jou als oliebol.valt niks te leren. want joe ai no opo ete.! aub geen hoge dunk van groningen ze spreken plat nederlands.


  Maak melding

 11. Neen hoor, moe wordt ik nooit,

  @Printa
  Gapen is duizenden malen beter dan smeken.
  Gapen is geen zonde ..maar smeken om vergiffenis ..ja dan moet je wel eerst gezondigd hebben !! Het grootste vb is je baasje!!!


  Maak melding

 12. Beste posters,

  Onze Printa heeft weer helemaal zijn draai gevonden om ons te vertellen, bijna te bevelen, hoe het allemaal beter moet in ons land.
  De rediemoesoes, oliebollen, zakken en straks ook nog pannenkoeken zijn zo ongeveer zijn enige “wapenfeiten”.
  Hij is gewoon een nep-Surinamer uit Nederland, die ons alleen maar tegen elkaar opstookt.
  Volgens mij is hij nog nooit in ons land geweest.
  Zielige man !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.