Start rechtszaak tegen beleid Surinaamse president

34

PARAMARIBO, 10 jan – De rechtszaak tegen het beleid van president Desiré Bouterse begint binnenkort. Initiatiefnemer en advocaat Anand Soechitram wil afrekenen met slecht beleid. “Mensen worden wrevelig.”

Met de economie gaat het bergafwaarts en het leven wordt almaar duurder. Weliswaar lijdt niet iedereen eronder, daar wordt wel voor gewaakt. “Er is geen geloof meer als slechts een handjevol mensen profiteert en het gros met de dag achteruitgaat. Hier moet op een dag een eind aan komen”, zegt Soechitram tegenover De West. Met de rechtszaak wordt in elk geval een deugdelijke poging ondernomen.

Geëist wordt dat alle economische noodmaatregelen worden ingetrokken. Het betreft onder meer de devaluatie van de Surinaamse dollar. Ook de verhoging van de tarieven voor stroom en drinkwater moet worden stopgezet. “Met de grondwet in de hand moeten we als burgers de regering en het parlement ter verantwoording kunnen roepen, zolang zij niet de wil van het volk dienen”, aldus Soechitram.

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Waarom nu weer ee rechtzaak. Iedereen weet wat voor een crimineel bouterse is . Als het domme volk van su nu allemaal voor zijn huis of beter zijn kantoor gaan staan, is het probleem opgelost. Gewoon niets meer doen. Maar ach de vele meelopers en profiteurs zullen dat niet doen.


  Maak melding

 2. Wanneer worden ze hier een keer wakker, dat was toch allang te voorzien, dat het volk de dupe wordt van deze criminele paarse bende, deze bende met in de hoofdrol die moordenaar, hebben geen visie, laat staan van economische ontwikkelingen, maar een rechtzaak te


  Maak melding

 3. Deze beesten moeten letterlijk weggevaagd worden uit de Surinaamse geschiedenis, zie Grenada anders hebben wij te maken met iets ongeneselijk.


  Maak melding

 4. Deze advocaat denkt nog steeds dat er nog volop geld in het land aanwezig is en dat de sky the limit is. Er is een oneindige grote berg met geld dat de overheid niet wil aanspreken. Hij hallucineert dat de overheid met de strenge bezuinigingsmaatregelen het volk aan het pesten is. De rechter moet het beleid van de regering gaan bepalen.De rechter op de stoel van de regering, de rechter moet politiek gaan bedrijven.

  Overal ter wereld wordt er in vele landen streng bezuinigd. Deze advocaat wil de rechter laten beslissen dat er niet bezuinigd mag worden. De wereld op zijn kop. Van Nederland tot China wordt de geldkraan van de overheid minimaal opengedraaid omdat de overheid niet anders kan. En dan wil deze advocaat de rechter vragen om de bezuinigingen stop te zetten. De rechters moeten bij voorbaat deze case niet ontvankelijk verklaren. De dure tijd die men aan deze zaak gaat besteden is niets anders dan geld weggooien van de overheid die aan het bezuinigen is. De advocaat moet voor de kosten van deze rechtszaak opdraaien.

  Maar achter deze actie die gedoemd is te mislukken zit meer. VHP en NPS willen onrust veroorzaken in de hoop regeermacht te krijgen. Deze politieke partijen en deze advocaat zijn hun geloofwaardigheid opnieuw in de weegschaal aan het zetten. Het volk, dus de meerderheid moet niets van ze hebben.


  Maak melding

 5. weet je wat ze lullen te veel in su ze moeten de handen bij één zetten en samen wat van het land maken is diep triest dat men mekaar alleen aan het aan vechten is zo komt het land nooit voor uit elk land heeft het nu wat moeilijk anderen hebben oorlog andere hebben armoede en in suriname zijn ze alleen maar mekaar aan het aanvechten en het gaat maar om eigen belangen somo eigen belang VHP NPS PL gaat niet om het volk maar hun eigen is triest voor worden dan hoor je weer een RECHTER die bemoeid met politiek kan toch niet wat wil die aap bereiken


  Maak melding

 6. Beste Henry,

  je hebt gelijk.

  Suriname wordt bestuurd door een bejaarde, corruptie maffiosobende die het land volledig naar de kloten hebben geholpen.


  Maak melding

 7. RobG
  Je maakt heel veel onzinnige woorden vuil zonder de realiteit te raken.

  Deze zaak is onzin omdat de rechter hier niet overgaat.
  In de DNA zijn plannen en begrotingen goed gekeurd en de regering conform de verdeling der machten gemandateerd.


  Maak melding

 8. Ik sta 100% achter meneer Soechitram.Hij doet tenminste iets dat goed is voor land,economie en bevolking.
  Kjk maar naar Sandew Hira die liever ziet dat de moordenaar van zijn broer en 14 anderen vrij gaatv middels vergeving.
  De heer Soechitram ziet liever de moordenaar hangen zoals de rest van ons.


  Maak melding

 9. Wat ik in de postings mis is weer respect voor een anders mening. Je kunt gelijk hebben of niet, heb in ieder geval respect voor de mening van een ander. We weten allemaal dat de Surinamer nooit de hand in eigen boezem steekt maar veelal wijst naar een ander. Er komt geen onderwerp voorbij of er wordt weer iets bijgehaald wat nauwelijks of geen toegevoegde waarde heeft.


  Maak melding

 10. Henk M.: “stuur 1000 goed geschoolde en gemotiveerde Nederlanders en Surineds naar Suriname en binnen een jaar is het land er bovenop”.

  Henk zo eenvoudig gaat het niet; ten eerste hebben we op dit moment al meer dan 1000 goed opgeleide en gemotiveerde SURINAMERS in het land rondlopen, maar die zijn door nepotisme, vriendjespolitiek en corruptie aan de kant geschoven. Waarom denk je dat het de goed opgeleide, gemotiveerde Nederlanders en Surineds anders zal vergaan? Zolang we een regering hebben die corrupt is en vooral aan zichzelf denkt, kan je zelfs gemotiveerde Engelen naar Suriname halen, ze zullen er niet in slagen het land vooruit brengen. Exkolonies (maakt niet uit van welk werelddeel) die na hun onafhankelijkheid economisch vooruitgang geboekt hebben, hebben als kenmerk dat hun regering niet corrupt is, landen die het slecht doen, hebben als kenmerk dat hun regering corrupt is, het heeft niets of veel minder met de etnische samenstelling van de bevolking te maken.


  Maak melding

 11. DDB is bezig met verdeelt en heerst in de Surinaamse bevolking/maatschappij, machtsstaat i.p.v. een democratische rechtsstaat, waar de trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht en de rechterlijke macht van toepassing is, naast internationale verdragen. DDB is bezig met Chaos te creëren, grote armoede bij de bevolking te laten ontstaan en rijkdom alleen voor zichzelf, gezin, naaste “vrienden “. DDB is bezig met lijfsbehoud, omdat hij weet dat als hij president af is, hij kan worden uitgeleverd aan het Koninkrijk Der Nederlanden en de “Antillen”. De DEA, ministerie van Justitie, buitenlandse zaken Suriname ook zal vragen om de uitlevering van DDB aan de USA en DDB ook voor de krijgsraad van Boxel veroordeeld kan worden voor de 8 december 1982 moorden in Suriname.

  DDB is bezig met lijfsbehoud. De economische-financiële , sociale situatie welvaart en welzijn bij de bevolking in Suriname is momenteel zo zeer slecht dat het een kwestie van tijd en het moment is dat het volk in actie komt en op straat gaat om te protesteren en eisen dat DDB en gangsters het veld moeten ruimen. DDB en de rovers zullen niet instaat zijn het hongerige volk die in grote ellende verkeerd te kunnen tegen houden. DDB voelt de hete adem van het volk al in zijn nek.

  DDB maakt deze nog 5 – jaar niet af. Het volk is het spugen zat en snakt naar oplossingen op zeer korte termijn.

  DDB en Co kunnen zich maar beter over geven. Sranan skeer en kan daarom maar beter aftreden.

  Advies aan DDB:
  ” DDB treedt af!, je kan het niet en dat is ook nu weer bewezen”. “Laat anderen met verstand het doen doen.” “Wees verstandig!” “Zie de rovers om je heen die misbruik maken van jouw (mis)daden, die zich over je rug heen verrijken en lak hebben aan het Surinaamse volk”.

  “Laat er een brede regering/zakenkabinet, van alle politieke partijen die momenteel gekozen zijn in de DNA en deskundigen, mensen uit het bedrijfsleven, culturele instellingen komen met technocraten, die op korte – en (middel)lange termijn die de uitdagingen waar Suriname voor staat aan te gaan geven tot dat er verkiezingen komen op 25 mei 2020.
  Zo’n zakenkabinet heeft dan draagvlak en gehoor in de hele samenleving nationaal en ook internationaal en kan voor rust, vrede, vertrouwen geven.

  Sranan Skeer!

  DDB & Co graatie.


  Maak melding

 12. Ahe,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Je hebt precies de zere vinger op de pols gelegd.
  Overigens ben ik wel van mening, dat deze rechtzaak geen enkele kans van slagen maakt.
  De rechter zal namelijk nooit op de stoel van de regering gaan zitten.
  Dat is zijn taak ook niet.
  Hij moet recht spreken en zich niet bemoeien met beldi.


  Maak melding

 13. Molenaar je bent helemaal geen (blanke)nederlander.
  Ik weet nu inmiddels uit welke racistische groep je komt.
  Ik ben ook tegen deze regering maar dat racistische gedoe van jou…..


  Maak melding

 14. Cochise,

  Ook met je eens. Wat deze man wil is volgens mij niet conform de grondwet, maar vergeef me als ik het fout heb.

  Maar zelfs dan maakt zijn actie geen schijn van kans want de geschiedenis heeft inmiddels bewezen dat de Surinaamse grondwet waar nodig met de voeten wordt betreden.


  Maak melding

 15. ==Het grootste probleem is dat die moordenaar Bouterse het prachtig land Suriname moreel ethisch naar de afgrond heeft gebracht.

  -Een econoom heeft aangegeven dat er GEEN geld is en dat Suriname in grote financieel problemen terecht kan komen.
  De personen die precies weten wat er echt aan de hand is mogen er niet over praten.

  -Bouterse heeft het volk voorgelogen.


  Maak melding

 16. @passant, Bouterse is bang voor de gevangenis, dus zal er een wet aankomen dat hij tot zijn graf president mag blijven. Zie wat er nu gebeurd,,
  Op alle posten worden nu alleen NDPérs geplaatst. De mensen die toen van een ander partij waren overgestapt zullen hun baan kwijtraken.

  -Deze man mag echt opgehangen worden aan een boom, dit omdat de armoede onder deze man verschrikkelijk is geworden. LEUGENS en nogmaals LEUGENS kraait hij uit.


  Maak melding

 17. @Sabatoe Franse
  Deze beesten moeten letterlijk weggevaagd worden uit de Surinaamse geschiedenis, zie Grenada anders hebben wij te maken met iets ongeneselijk
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Waarom doe jij het niet oliebol,..jou soort hebben niet van de geschiedenis geleerd,mensen opjutten ,en als er rare dingen gebeuren dan roepen jullie ,….”ich habe es nicht gewust “,..jij bent de revo mang,op papier. ta torie o faja joe o long gwe lik eerste mang.


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar,IRA,..Ronald,zijn net als domme koeien .het altijd met elkaar eens.allemaal van de pannekoek familie.koeterwaals verkopers,met altijd dezelfde retoriek.move mie mang !


  Maak melding

 19. `@printa,

  Heb jij je bordje brinta wel gehad vandaag?
  Jij bent het altijd eens met Bouterse. Daaruit concludeer ik dat jij of z’n een-eiige tweelingbroer/zus bent of jij volgt altijd klakkeloos de mening van Bouterse en hebt geen eigen mening hebt of je provoceert alleen maar. Ik hou het op het laatste, want voor de eerste twee moet je egoloos zijn, maar jij hebt een groot ontwikkelde ego.


  Maak melding

 20. waarom een rechtzaak. Iedereen schreeuwt het gaat niet goed. wees toch concreet om te zeggen wat is niet goed. er is geen geld maar er wordt getankt. men koopt lottoos inplaats van brood. Men gaat naar de casino inplaats van sparen. Ik denk dat mensen die schreeuwen het met hun niet gaat. zij krijgen nu geen kans of gelegenheid om te jatten. mensen schreeuwen het gaat niet hebben lange vingers en ook vuile handen. jammer ze hebben 5 jaren niet kunnen graaien en nu nog weer 5 jaren. Je bent te laat schreeuwers. Over 5 jaren mag je weer proberen. Broko banas jullie.


  Maak melding

 21. Ray, de actie van deze advocaat is een wanhoopspoging van de oppositie om de regering in diskrediet te brengen. Ze zijn uit op het creëren van chaos in het land om de economische malaise nog verder aan te wakkeren.


  Maak melding

 22. Aantal eerdere reacties zijn verdwenen. Komt het door onderhoud aan de site? Op deze manier wordt het verloop van de discussie niet correct weergegeven.

  Jammer hoor beheerder.


  Maak melding

 23. @He,
  Als dit een grapje van je is kan ik dat wel waarderen want er is al genoeg gedonder op de site dus…;-)

  Maar als jouw reactie serieus bedoeld is heb ik in ieder geval een mede slachtoffer.


  Maak melding

 24. @AHE,

  Dit is echt geen grapje: mijn reactie is verdwenen. Misschien moest mijn reactie weg omdat ik aangaf dat KUMAKOISI ZIJN SMERIGE KONT ZOU AFVEGEN MET DE RECHTSZAAK DIE AANHANGIG IS GEMAAKT.

  Ik zie op die foto KUMAKOISI, THE GODFATHER, EN ENKELE VAN ZIJN MAFFIA BENDELEDEN ( COSA NOSTRA)


  Maak melding

 25. @Henry,

  Iedereen weet dat er ergere dingen hier worden geschreven. Mijn reactie was helemaal niet beledigend dus ik snap het niet.
  Nogmaals zeer jammer als een discussie wordt gemanipuleerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.