Eerste vlucht nieuwe vliegmaatschappij Fly All Ways

19

De bemanning van een Fokker 70 van vliegmaatschappij Fly All Ways kijkt weer alles even na voordat de inaugurele vlucht zondag vanuit de Johan Adolf Pengelluchthaven te Zanderij (Suriname) wordt uitgevoerd boven Suriname. De nieuwe vliegmaatschappij biedt vanaf zondag vluchten aan tussen Suriname en bestemmingen in het Caribische gebied en het noorden van Zuid-Amerika. De focus is vooral op routes zonder rechtstreekse verbindingen vanuit Suriname.FlyAllWays2

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. <strong@MAUPIE

  Het is inderdaad een oud toestel;

  In 1997 (twintig jaar geleden) is de laatste Fokker door Nederland gebouwd; in totaal zijn er “slechts” 48 toestellen door Nederland gebouwd.

  Aan de andere kant heeft de KLM er nog 19 in dienst; die vliegen van Amsterdam naar Groningen, bijvoorbeeld (alleen geschikt voor korte, binnenlandse vluchten, dus).


  Maak melding

 2. @MAUPIE

  Het is inderdaad een oud toestel;

  In 1997 (twintig jaar geleden) is de laatste Fokker door Nederland gebouwd; in totaal zijn er “slechts” 48 toestellen door Nederland gebouwd.

  Aan de andere kant heeft de KLM er nog 19 in dienst; die vliegen van Amsterdam naar Groningen, bijvoorbeeld (alleen geschikt voor korte, binnenlandse vluchten, dus).


  Maak melding

 3. De maatschappij Fly All Ways, heeft twee toestellen van KLM Cityhopper overgenomen. Het toestel kan 80 passagiers vervoeren. De Nederlandse regering beschikt over een Fokker 70 waarmee men leden van het Koninklijk Huis en ministers worden gevlogen.

  In tegenstelling tot wat Bron Bere zegt kan dit toestel ook grotere afstanden afleggen. Het regeringstoestel heeft bijvoorbeeld vluchten uitgevoerd naar Canada en de Verenigde Staten. Dit toestel inzetten op de lijn Amsterdam – Groningen is mijn inziens niet efficiënt.De afstand Amsterdam – Groningen is niet meer dan 200 km.


  Maak melding

 4. @ROBG

  Hi, Rob.

  Het klopt wat je zegt – maar de Fokker 70 is vooral ingezet als “cittyhopper” – dus een vliegtuig dat snel (en goedkoop) van stad naar stad “hopt”.

  De maximale afstand die hij kan afleggen (zonder bij te tanken) is +/- 1.500 (enkele veiligheidsmarges ingebouwd).

  De afstand tussen Schiphol en New York is al +/- 6.000 km dus dat redt hij nooit…

  Het is een goed vliegtuig – alleen al wel 20 jaar niet meer gebouwd en onderhouden…

  Los daarvan zijn ze (inmiddels) economisch kostbaar; ze slurpen kerosine (wat in 1997 nog mee viel), maar voldoen niet echt meer aan deze tijd.

  Dan nog… Blue Wings did it again 🙂


  Maak melding

 5. Bron Bere, Koning Willem Alexander heeft het regeringsvliegtuig gevlogen naar o.a. Canada en Amerika. Natuurlijk heeft men deze afstand kunnen overbruggen met tussenlandingen om bij te tanken in o.a. IJsland, Groenland,enz. Beide toestellen van Fly All Way hebben ook deze route gevlogen van Amsterdam naar Paramaribo. Ik wens in elk geval de initiatiefnemers succes met hun onderneming.


  Maak melding

 6. als een kind zo blij zijn wij met onze nieuwe vleugels. maar net wat een poster zegt: zijn de milieu-eisen wel voldaan? ik dacht dat suriname korter dan 2 weken geleden als een kind zo blij was omdat zij gingen meedoen aan klimaat niet te veel verhoging. deze particulier is er tussendoor geglipt. voordat de minister kans zag de milieueisen aan te scherpen. en straks komt diliep ook nog met zijn diliep airways. het wordt nog veel drukker in de lucht. als ramon maar niet komt met zijn i-drones.


  Maak melding

 7. Ik ga ervan uit dat de toestellen voldoen aan de eisen van iata en ICAO anders mogen ze de lucht niet in en dat is belangrijk denk ik dus succes aan de ondernemers…


  Maak melding

 8. Sranangmang oeng arki noh, geen enkel Surinaamse vliegmaatschappij zal ooit een nieuw toestel kunnen aanschaffen. Is te duur. Insel Air vliegt ook met oude toestellen maar bieden goede service. Laten we hopen dat Fly Always dat ook zal bieden. SLM is al een verloren zaak.


  Maak melding

 9. @ Aboikoni,

  Deze twee Fokkers zijn wel degelijk gekocht en niet geleased. Met geld van Dilip weliswaar, maar toch… Dus is Fly All Ways de enige Surinaamse maatschappij met eigen vliegtuigen.


  Maak melding

 10. Ik ben benieuwd. Het is wel een beetje marginaal 2 toestellen en 7 piloten en 40 man personeel en investering van S 10.000.000.
  Een echte maatschappij heeft al snel 2 maal zoveel personeel ook al is de Fokker een eenvoudig en vooral heel solide toestel lijkt het mij dat men goed onderhoud en goede service wil bieden en frequent wil vliegen heel wat meer mensen nodig te hebben.
  Arkefly/ TuiFly hebben volgens mij 100 personeel per vliegtuig in dienst. KLM gaat richting 150.


  Maak melding

 11. De fokkers 70 van KLM vliegen niet op binnenlandse vluchten maar gewoon naar Europese bestemmingen.

  Inselair zet hun fokkers 70 ook in op langere afstanden zoals Brazilië, Georgetown, havana enz… prima vliegtuig voor die afstanden.


  Maak melding

 12. @Sabatoe Franse
  lijkt meer op een coca vliegtuig.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  En jou gezicht lijkt op een pannenkoek..idioot !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.