Goudsmokkel naar Suriname trekt aandacht FBI

73

PARAMARIBO, 8 jan – Suriname behoort tot de landen die de Amerikaanse FBI onder een vergrootglas plaatst. Volgens de Ware Tijd vinden de Amerikanen het maar verdacht dat honderden kilo’s goud van Guyana naar Suriname gaan. Het gaat dan niet om legale handelswegen.

Het goud wordt gesmokkeld uit het buurland. De Surinaamse autoriteiten zijn wel degelijk op de hoogte. “We weten van goud- en kwiksmokkel en doen er alles aan om dit in te dammen. Het is echter geen eenvoudige klus, gezien de inventiviteit van de smokkelaars en de grenssituatie met Guyana”, zegt Melvin Linscheer, directeur Veiligheid op het Kabinet van de President. De klus moet inderdaad niet eenvoudig zijn.

Voor al die beweerde honderden kilo’s edelmetaal is er niet veel onderschept door de jaren heen. FBI wil in Guyana gaan onderzoeken wat er speelt. Volgens het bureau wordt ook veel gesmokkeld naar Brazilië. Het goud blijft niet in Suriname. Het wordt alleen gesmokkeld, omdat de royalty’s op goud er aanmerkelijk lager ligt. Het kan dus met meer winst worden aangeboden aan afnemers buiten. Ook is de controle bij het aanbieden van goud zwak.(FOTO: FBI)

Bekijk ook:

73 REACTIES

 1. Goudsmokkel….dan moet de FBI bij de papie van dino bouterse thuis zijn aangezien alles wat deze crimineel doet nu eenmaal ILLEGAAL is!!
  Come and get pappie bouta ….free us from the monster bouta!!! Save us .!!!


  Maak melding

 2. Ray,
  Zoals gebruikelijk is de waarheid wat genuanceerder dan hier wordt voorgesteld. Homeland Security/FBI helpen de GPF (Guyana Police Force), de smokkelgaten te dichten, omdat het goud in Brazilie en op de luchthavens Miami International en JFK is aangetroffen onderweg naar het Midden-Oosten. Suriname is de doorvoerhaven naar Europa.

  Een percentage daarvan komt uit Colombia, Venezuela en Brazilië. Er is onlangs een Guyanees Christopher Baldew aangehouden omdat die US$69,142 aan goud naar NY heeft gesmokkeld tussen 6 en 7 februari 2015.


  Maak melding

 3. Het is publiekgeheim in Suriname dat de lijnen van een aantal vd skalians en een heleboel vd andere goudwinnins exploitanten lopen tot het kabinet vd president. Het is ook geen geheim dat het goud niet alleen gebruikt wordt om er dikke tarrattee halskettingen van te maken. Dit goud wordt dus voor het grootste deel Door deze gasten die het voor het zeggen hebben in het land illegaal geëxporteerd. De FBI komt echt niet in beeld als een enkele individu een beetje goud exporteerde. Er is hier sprake van grensoverschrijdende criminaliteit. Vandaar dat de FBI zich er mee bezig houdt. En zoals met bijna alle georganiseerde criminele activiteiten in Suriname heeft Don Desire een dikke vinger in deze “goudpap”.


  Maak melding

 4. Brunswijk verdient ook klauwen met geld omdat hij 1 vd Surinamers is met de meeste goudconsessies. Daarnaast heeft hij ook mensen die illegaal goud voor hem winnen..! Doorgaans wordt Brunswijk voor dom en onontwikkeld uitgemaakt. Maar voor een ex bankrover met Tot voor kort minimale scholing is hij vele doorgewinterde politici in Suriname te slim af geweest. Toen hij in de coalitie met Venetiaan zat kreeg hij al goud en houtconcessies. Die werden toen uitgebreid toen hij met Bouterse ging samenwerken. Hij is 1 vd rijkste mensen in Suriname. Jammer voor hem kan hij alleen in Suriname genieten van zijn geld. Binnenkort gaat de voetbalploeg Inter Moengotapoe waarvan hij de eigenaar is naar het buitenland I.v.m. het CFU toernooi. Brunswijk gaat ze alleen kunnen uitzwaaien op zanderij
  .. Misschien haalt hij wat vermommings atributen in een feestwinkel om toch incognito de wedstrijden bij te wonen….


  Maak melding

 5. @Robinho
  Heb je de bovenstaande theorie soms uit je achterste getrokken? Jezus man je DBS (Deranged Bouterse Syndroom) begint nu schrikbarende vormen aan te nemen. Ik speel nooit op de man maar je begint zo langzamerhand erg te irriteren, en vergiftigd iedere discussie met je nonsens.

  Fuck me! Binnen 11 minuten post je nog meer onbegrijpelijke nonsens! Suriname heeft met het onderwerp niks te maken behalve dat het een bestemming is naar Europa.


  Maak melding

 6. Goed lezen. Het gaat om goud dat illegaal wordt binnengesmokkeld uit Guyana. Het is dus Guyanees goud en geen Surinaams goud. Suriname fungeert als doorvoerhaven, evenals met drugs. En het slimste jongetje van de klas, Linscheer, vindt wel een oplossing, hoor. Hahahahaha. Deze nono heeft in zijn leven nog nooit iets goed gedaan. Directeur Veiligheid van het Kabinet van de President. Laat me niet lachen. Het passeert allemaal via ditzelfde kabinet. Hij zit er met zijn neus bovenop (of middenin, het is maar wat je exporteert) en heeft geen antwoorden. Reshuffelen maar?


  Maak melding

 7. Beste Morenito..Het mooie van zo’n forum is dat je niet weet met wie je te maken hebt..Het is daarom niet uit te sluiten dat sommige mensen die onder een “alias” zaken posten hun informatie uit eerste hand hebben of misschien nog dichter bij het vuur zitten. Denk daar maar eens over na voordat je zo emotioneel reageert.. Voor het overige wil ik zeggen: slaap lekker verder…en blijf maar geloven dat bepaalde top bestuurders in Suriname niks te maken hebben met goud en drugshandel..


  Maak melding

 8. De FBI moet zich niet bemoeien met de goudsmokkel van Guyana naar Suriname. Ik word echt moe van de bemoeizucht van de Amerikanen. Ze willen overal het voor het zeggen hebben. Colombia staat niet alleen bekend om de cocaine productie. Er wordt ook veel Colombiaanse goud naar de VS gesmokkeld. En hoe zit het dan met de duizenden kilo’s goud die Amerikanen stiekem vanuit Suriname naar de VS hebben gesmokkeld.Tijdens het delven van bauxiet vonden de Amerikanen veel goud in de bodem. De Surinamers tegen wie ze neerkijken en die ze dom vinden hielden ze hun mond dicht.


  Maak melding

 9. @Robinho
  “Het is publiekgeheim in Suriname dat de lijnen van een aantal vd skalians en een heleboel vd andere goudwinnins exploitanten lopen tot het kabinet vd president.”

  …is het “uit de eerste hand hebben”, en “dicht bij het vuur zitten” waarom je dit zegt? Man, je probeert met verbale gymnastiek nu je nonsens te rechtvaardigen. Houd ajb op zeg. Ik ga het nogmaals herhalen voor alle DBS lijders. De DHS/FBI zijn door GUYANA gevraagd hen te helpen de gaten te dichten. Suriname is geïdentificeerd als doorvoer plek naar Europa. Neem je medicijnen want je bezwijkt straks nog aan een beroerte.


  Maak melding

 10. Groot gelijk
  De grootste boeven zijn de Amerikanen zelf
  En die hater van een Ray bouterse zomaar beschuldigen je moest eens weten wat voor viezerikken de Europeanen en de Amerikanen zijn
  En niet vergeten de joden want deze mensen laten deze dingens gebeuren


  Maak melding

 11. @Morenitto
  M.LINSCHEER de kettingzaag maniak zegt dat hijh weet over de goudsmokkel.Natuurlijk weet hij dat ,hij doet zelf mee aan deze criminele praktijken samen met zijn baas en anderen uit zijn kamp.
  Je moet wel gek zijn om geloof te hechten aan deze maniak die doet voorkomen alsof hij de meest onschuldige burger is. Hij mag dan persoonlijk vergiffenis van Sandew hira
  ointvangen wij weten wel wie hij in werkelijkheid is.

  \
  Amerika weet wel wie in de gaten te houden en met zoonlief dino maakten zij geen mistake.. We weten wie in Suriname de capaciteit beschikken om goud te smokkelen en dat zijn niet jij en ik,wij bezitten geen prive goudmijnen en scalians.
  Sorry moet geen RA zijn maar RAY.typfout.


  Maak melding

 12. Zonder de Amerikanen bestaat de wereld niet. Door hun te doen zijn wij nu vrije mensen.denk aan 1e en de 2 e wereld oorlog. Zij letten op de wereld en als zij het niet doen dan wordt het een chaos. dus mensen die een probleem hebben met de Amerikanen zijn mensen die slechte bedoelingen op na houden


  Maak melding

 13. Volgens mij is er niet veel nieuws onder de Surinaamse zon.
  Sinds Bouta aan de macht is, liggen wij onder het vergrootglas van de VS.
  Ons land verschilt niet in erg veel opzichten van Venezuela.
  Criminaliteit, georganiseerde misdaad, smokkel en nepotisme en vooral de bestrijding daarvan zijn heel erg vergelijkbaar.


  Maak melding

 14. Wie problemen heeft of zoekt moet zich bij de Amerikaanse ambassade melden en zijn/haar stoer zegje doen.
  Btw als de naam Linscheer valt dan zegt deze al meer dan dubieus.


  Maak melding

 15. A tjasnet é tapoe safrie safrie, vrienden van de duivel vluchten kan niet meer, men weet precies hoe hij te werk gaat, dus raakt hij langzaam maar zeker verstrikt in zijn eigen net.


  Maak melding

 16. @Ray
  “M.LINSCHEER de kettingzaag maniak ”
  Kun je hier ajb meer over vertellen? Ik ken hem nl persoonlijk (we hebben samen op de lagere school gezeten) Verder zie ik hem zo nu en dan als hij hier is voor briefings door de NCTB over (nieuwe) veiligheidsmaatregelen bij de KLM. Hij is ook degene die communiceert met DHS en FBI over zaken zoals terrorisme, drugs-, en nu goud smokkel. Ik weet dat hij controversieel is maar we blijven jeugdvrienden.


  Maak melding

 17. Als er heibel is of dreigt in Sur.dan stuurt opa D Linscheer op de tv en dan is alles zo als het voorheen was.
  Waarschijnlijk heeft Geerlings van EBS[OWOS]op het kabinet Linscheer in levende lijve ontmoet.Toen hij van het kabinet kwam,was hij 180 graden gedraaid.Parmessar mocht direkteur worden.


  Maak melding

 18. Beste Morenito..wat leuk te horen dat jij ook op de O.S.Maretraite aan de Wilhelmusstraat heb gezeten..heb jij ook les van Melvin zijn moeder die daar op school onderwijzeres was gekregen………..??? Beste man Melvin is zondermeer een zeer vriendelijke en aardige man als je hem persoonlijk kent..Ook erg hulpvaardig..werd vtoeger op school ook gepest om zijn ietwat hoge stem.. Het siert je dat je vertelt wat hij allemaal aan goede dingen doet..Maar dat hij controversieel is, is een understatement. Als je een beetje weet hoe buitenlandse inlichtingendiensten werken dan weet je ook dat zij vaak vanwege het groter belang tot op zekere hoogte samenwerken met personen die ze zelf in het vizier hebben..Dat laat onverlet dat bijvoorbeeld Amerika toeslaat wanneer zij het opportuun vinden..Maar nogmaals fijn te lezen dat jij een matreetieboi was….


  Maak melding

 19. Als marron kinderen niet naar bed willen zegt de moeder dat ze maar moeten gaan slapen.Anders komt Melvin Linscheer langs.Voor je met je ogen hebt geknippert,liggen de kinderen al op de papaya met de dekens tot over hun hoofden.


  Maak melding

 20. @Parbo

  Grappig met je ,we zijn al 34 jaren bezig om de moordenaars van de Dec moorden 1982voor het gerecht te slepen en zelfs de rechters kunnen niks hieraan doen.
  Dan maar liever de amerikanen die weten wat met zulke criminelen te doen!Vraag maar aan dino!!


  Maak melding

 21. @ Jacobs..jij weet waar je over praat..hij is een zeer aimabele man, maar wordt niet voor niks Door velen de havik van moiwana genoemd.Daarnaast heeft hij volgens ooggetuigen eigenhandig enkele mensen in koelenbloede omgebracht. .Bouterse is als persoon in de omgang ook erg innemend..houdt van gezelligheid en met vrienden een kaartje leggen en zingen bij het kampvuur..barst van het charisma en is ook nog een plaaggeest..Maar die eigenschappen zijn slechts een deel van zijn persoonlijkheid. Het ander deel zal de geschiedenis ons of onze nakomelingen wellicht vertellen….


  Maak melding

 22. @Morenito
  Jij bent een vriend van de beul linscheer?!
  Verdomme, wij moeten jou ook onder de schijnwerpers plaatsen.Jij kan ook even goed de ketting zaak moorden samen hebben uitgevoerd!!

  Na hun arrestatie door de Guyanese politie, werden Piko en drie anderen overgebracht naar Fort Zeelandia. Daar bleven ze enkele weken. Hun familieleden stonden in die tijd onder de mamabonom hun vrijlating te eisen.

  De protestactie van deze ‘Dwaze Moeders’ mocht echter niet baten. Op een ochtend werden de vier gevangenen per vliegtuig naar Washabo/Apoera gebracht. Daar werden ze opgewacht door Linscheer, Thomas en andere Tucajana’s. Hun handen en voeten gebonden, werden ze achterop een pick-up geladen. “Ze zijn met kettingzagen levend in mootjes gezaagd”, vertelt Pater Toon. De lijken werden in grote zakken in een zijtak van de Nickerierivier gedumpt. Het verslag van de gebeurtenissen baseert hij op getuigenissen van de lokale inwoners.


  Maak melding

 23. Voor hen die het niet begrijpen. Smokkel over het
  grondgebied van Suriname naar b.v. USA en als
  land doe je er niets tegen. Sit and wait!!!


  Maak melding

 24. @ Ray..precies..en dit is het topje vd ijsberg..Morenito gaat er kennelijk van uit dat hij de enige is die e.e.a. weet over Linscheer en omdat het jeugdvrienden zijn is valt het voor hem misschien niet mee om bepaalde feiten onder ogen te zien..Misschien logeert Morenito bij Melvin aan de Mozartstraat als hij op vakantie naar Suriname gaat..is overigens ook mogelijk dat Melvin daar niet meer woont hoor……..


  Maak melding

 25. @Robinho
  😉

  @Ray
  Dat is een zeer heftig verhaal. Helaas is het ook meestal zo dat getuigen – uit eigenbelang – de feiten sterk overdrijven, en niet altijd betrouwbaar zijn.


  Maak melding

 26. Webmaster,

  Het overkomt mij steeds vaker, dat ik post, van u bericht krijg dat mijn posting is geplaatst, maar vervolgens niets terug zie.
  Ben ik misschien staatsgevaarlijk voor u ?
  Wat is er aan de hand ?


  Maak melding

 27. Ons volk heeft twee keer toe ervoor gekozen dat criminelen en misdadigers de macht in ons land krijgen.Dat drugshandelaren,criminelen en ander tuig hier vrijspel hebben verwonderd mij totaal niet!


  Maak melding

 28. De bemoeizucht van de gringo’s roept vragen op. De Amerikanen praten over wit-was praktijken. Ik heb mijn grote twijfels. Straks gooien ze het op activiteiten van Hezbollah. Willen de Amerikanen dat het goud naar Amerika wordt gesmokkeld zodat de rijkdom van dat land toeneemt. Het grootste deel van de smokkel vanuit Guyana gaat via Guyanese luchthavens naar het buitenland en niet zoals beweerd wordt voor een groot deel naar Suriname. Het goud komt uiteindelijk terecht in het Midden Oosten en India.Het vermoeden bestaat dat handelaren uit India en het Midden Oosten achter deze praktijken zitten.


  Maak melding

 29. De Amerikanen azen op het goud. Ze hebben het nodig om als ruilmiddel op te voeren aan de Aliens, van wie ze diverse soorten technologie krijgen. In al die landen die ze hebben vernietigd, Irak, Libië, hebben ze het goud ontvreemd.


  Maak melding

 30. Amerika kan zeker niet de eerste steen werpen als het om ethiek en moraal gaat, maar welk ander land kan dat wel..??? Feit is dat Amerika als grootste economie van de wereld en het land met het machtigste leger, in de wereldgeschiedenis meerdere keren haar waarde als grootmacht heeft bewezen. Om die positie te consolideren is zij vaak genoodzaakt om “vuur met vuur” te betrijden en bedient zij zich niet altijd met middelen die de toets der moraal weerstaan. Maar ik denk dat de wereld er totaal anders zou uitzien als de amerikanen er niet waren.


  Maak melding

 31. @ Correction Fluid,

  Ga jij de Amerikanen vertellen wat ze wel of niet moeten doen?
  En alle postings bevatten suggestieve verhalen, “Als”, of “wat als”, of “misschien”, niets is concreet,
  Laat de FBI maar lekker zijn gang gaan zoals bij de FIFA, misschien rollen er hier dan ook een paar koppen. (Oeps, ik zei ‘misschien’).


  Maak melding

 32. zonder de Amerikanen zou de wereld een puinhoop zijn.
  we zouden nu japans of duits spreken …..of helemaal niet meer spreken.
  natuurlijk doen ze niet alles goed , maar ook niet alles fout.
  de bemoeizucht van de Amerikanen doet de mensen met een dubieuze agenda en een gebrek aan een geweten in hun broek poepen van angst.
  en zo hoort het.


  Maak melding

 33. Wedden dat debiel bouterse urenlang naar de foto hierboven aandachtig aan het kijken is.
  Hij zal wel denken, ai boi na deng mang diesie go tek mie.


  Maak melding

 34. Beste Ray,
  we weten allemaal dat je de Propaganda spreekbuis bent van de gevallen VHP en eerlijkheid en Democratie zit niet in jou soortgenoten genen. Laat mij je onderwijzen, Suriname heeft meer Goudmijnen en goud dan Guyana. Wanneer er Goud van Guyana naar Suriname gaat dan is het een betaalmiddel voor een Drugstransport, een Koelee onderonsje. Ben je vergeten 2015 drugsboot met Drugs verpakt in rijs van de hardwerkend de paddieboeren (de Hindoestaanse Drugs Smokkelaar van Nickerie) die ze gepakt hebben. Het is leuk om steeds Dino te roepen maar de Grootste schurken van Suriname , Guyana en Nederland zijn jou soortgenoten. Vraag aan oom Sandopie wat de stand van zaken is, vorig jaar ging Sandopie naar het buitenland om zich te presenteren als de nieuwe president en had alvast toezeggingen gedaan hoe gaat hij zijn toezeggingen realiseren? Mijn tweede punt, de FBI moet zich niet met Surinaamse en Guyanese goud bemoeien want dit betekent ze houden de goudresources van Suriname en Guyana in de gaten voor hun eigen belang. Goud wordt de betaalmiddel en de Amerikanen houden alle Suriname goudmijnen in gaten om te kijken wat we in huis hebben zodat ze het op een slinkse manier kunnen Roven.


  Maak melding

 35. De Amerikanen passen een verdeel- en heerspolitiek toe om de baas over de wereld te willen spelen. Ze gaan zonder scrupules samenwerkingsverbanden aan met regiems die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten. Een voorbeeld hiervan is Saoedi-Arabië. Maar deze pogingen tot wereldheerschappij hebben ook een prijs.

  De staatsschuld van Amerika is volgens mijn inziens groter dan alle staatsschulden van alle landen op deze wereld. De drukpersen in Amerika draaien volle toeren om dollars te produceren waarmee de VS haar machtspositie financiert.

  De Amerikanen beheersen ook de media in vele landen. Alle grote dagbladen en grote TV stations in West Europa, en in vele andere landen praten alles goed over de VS. Ze schenken niet eens aandacht aan acties van blanke terroristen die in de VS nu op dit moment overheidsgebouwen gewapenderhand in bezit hebben genomen. Foei toch!!!!


  Maak melding

 36. Goud kan je niet eten of vreten , het is een oud betaalmiddel.

  Nu in de tijd van E is goud voor de derde wereldlanden die onwetend zijn van belang.

  Kennis is macht en beter dan welk metaal dan ook en niks anders dan dat.


  Maak melding

 37. Die amerikanen hebben hun antennes richting suriname gezet. Dus er valt zeker wat te halen ( goud, olie, diamanten) suriname heeft zat. Alleen zoeken ze een reden om een legitieme manier te vinden om binnen te komen. Het zijn gemene lui. Doen alsof ze eerlijk en volgens de wet leven, maar ondertussen doen ze alles uit eigen belang. Kijk naar Irak. Wat een teringzooi daar. Oorlog gevoerd en niets opgelost. Ik hoop ten zeerste dat dit Suriname bespaart blijft. Want Amerikanen hebben geen hart, de manier hoe ze al met hun gekleurde mensen omgaan. Wie zijn wij dan?? Dus Suriname je bent gewaarschuwd.


  Maak melding

 38. En reken maar dat de gemene judas nederland achter de coulisen meewerkt met die Amerikanen. Zodat Suriname uiteindelijk op zn bek kan gaan . Ze zitten daar op te wachten. Vooral als onze criminelen president zn put opentrekt en een sneer naar nederland doet. Beheers je en bewijs ze het tegendeel.


  Maak melding

 39. Men houdt zich al 35 jaren bezig met illegale praktijken. Zij die zich (regelmatig) hieraan schuldigmaken schromen er absouut niet voor eigen land en volk te benadelen.
  Zoals vaker beweerd kunnen zij hun eigen boontjes doppen en dit klopt gelet op de ontstane situatie anno heden.
  Mocht het bovendien zo zijn dat 1 zoon erin geluisd is is de vraag terecht als de 2e in Noord-Paramaribo hetzelfde is overkomen.


  Maak melding

 40. @ Basmati

  Helemaal juist, daarom staat Suriname regelmatig in de schijnwerpers in Amerika, als het gaat om grensoverschrijdende criminaliteit, vooral nu met die criminele paarse bende die dit land naar de verdoemenis aan het helpen zijn.


  Maak melding

 41. Het toelaten van goudsmokkel naar de USA en
  Europa is de manier om internationaal NOG MEER
  en NEGATIEF op te vallen !

  De witwaswetgeving is in Sranang NIET EFFECTIEF
  of ONTBREEKT !

  Sranang ONDERZOEKT niet eens welke Sranangmang de eigenaren zijn van de ontdekte witwas-dollar-bankrekeningen
  in Zwitserland ! (er staat daar een bedrag van bijna een
  HALF MILJARD DOLLAR geparkeerd tbv Sranangmans !)

  Dus volgens de domme criminelen met macht in
  Sranang zal de USA niet bemoeien ????

  Moro dong no de !

  PS : DOORZEEF ook nog wat Ongewapende en Onschuldige staatsburgers met kogels, dan komen
  de Yanks ZEKER NIET bemoeien !!!

  USA is lastig, bemoeien zich met alles, TOCH !!!

  USA = nie goed, ’t zijn smeerlappen en anti-democraten,
  brada China en brada Venezuela hebben Volksdemocratie en lenen ons gratis geld !! OF NIET ?????


  Maak melding

 42. Suriname staat weer op de kaart, en de paarse piepeltjes zitten zich weer in allerlei bochten te wringen, hoe ze dit nu weer recht moeten lullen en hoe ze de schuld weer bij een ander moeten leggen, i.p.v. dat ze de realiteit in deze schurkenstaat onder ogen willen zien, of nog kunnen met hun door het paarse virus aangetaste hersenen


  Maak melding

 43. @Bella

  De Amerikanen hoeven hellemaal niet te richten Suriname onder Bouterse komt alles gratis brengen.

  De MOU met Suralco was zo voordelig dat ze in de VS nog niet bij gekomen waren de de pret. Gelukkig was er een oppositie die er de stekker de MOU trok.

  Newmont koopt 20% van de aandelen van Surgold bij Alcoa in voor $ 18.000.000 je heft dan geen groot rekenwonder te zijn om te kunnen uitrekenen dat volgens ALCOA 25% van de aandelen in SURgold LLC $ 22.500.000 waard zijn. Suriname betaalt er echter het 10 voudige voor. Dat betekend dat:
  1) Suriname voor alle benodigde eigenvermogen zorgt.
  2) Newmont alleen oud papier heeft ingebracht, ofwel de exploratie kosten die reeds tenlaste van de jaar rekeningen gebracht waren.
  3) Alle andere cash geleend kan worden tegen voorwaarden die Newmont interessant vind om de winst te verplaatsen naar de plaats die Newmont wil.

  Bella de onderhandelaars van Bouterse brengen alles weg naar de multinationals. Ook al zouden ze het willen stellen kan dat niet meer. Suriname geeft aan de rijken en steelt van de armen.


  Maak melding

 44. Deng Amerkang bemoeizuchtig !

  W’o soor deng, Desi legt de GEHELE GOUD-
  BOEKHOUDING op tafel ! Dan kan de hele
  wereld onze Goudstromen zien en zelf concluderen
  dat wij alles onder controle hebben !

  Wij, van de Desi-clan zijn TEGEN witwassen, tegen
  financiering van terreur en tegen drugs- en
  wapenhandel !

  NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding

 45. Niemand die hier een reactie plaatst met iets specifieks of interne info over goudsmokkel.

  Dan help ik jullie op gang te komen:

  Goud smokkel is een oud ding, wie herinnert goud smokkel via SLM nog?
  Een hoofdinspecteur die goud smokkelde via Nickerie en door Front regering werd ontheven?
  Een hoofdinspecteur die betrokken was bij goudsmokkel werd door de NDP benoemd tot hoofd BBS?
  Dat Frank Playfair na zijn royement uit de NDP een hint weg gaf dat niet cocaine maar goud zeer belangrijk smokkelwaar was.

  Data uit Guyana wijst aan dat er tussen de 250 kg en 400 kg goud per week wordt gesmokkeld. Op jaar basis gaat het om meer dan 12.000kg. Guyana zelf produceert officieel 9000 kg. Kortom guyana loopt de helft van zijn goud inkomsten mis door smokkel.

  Door een stuk goud te onderzoeken kan vast gesteld worden uit welke mijn en of land het goud afkomstig is, zo heeft het Indiaas goud bijvb zij eigen karakteristiek.
  Dus als men goud goed wil smokkelen dan dient het versmolten te worden met ander goud zodat het moeilijker wordt om de herkomst vast te stellen.

  Om goud echt goed te smokkelen heb je dus nog meer goud nodig die afkomstig is uit een andere mijn.

  Nu een saillant detail: 80% van de Surinaamse goudkartel bestaat uit bedrijven die de NDP supporten en daarom ook bijna geen belasting betalen. Deze bedrijven hoeven niet persee iets te maken hebben met smokkel, maar het is de alliantie dat geen vertrouwen opwekt.

  Bronnen zeggen dat het goud via luchthaven binnenkwamen en dat autoriteiten met opzet de beveiliging versoepeld hadden.
  Een deel van het goud ging naar het midden Oosten. zie hieronder copy paste over Kaloti uit een nieuwsblad:
  “A Dubai-based gold refinery has been accused of flouting new international rules aimed at stopping trade in so-called conflict gold, amid claims it paid more than $5bn in cash for the precious metal and accepted gold from more than 1,000 customers without paperwork, London’s The Guardian newspaper has reported.”
  Oei Oei Oei.

  Ik zeg niet dat iemand wel of niet crimineel bezig is. Ik zeg alleen ,volg de kruimels.
  Natuurwet, gij zult altijd morsen bij het eten van grote Njangs.


  Maak melding

 46. Blaka bakra, je commentaar op correction fluid slaat nergens op. De Amerikanen hebben in eigen land veel zelf op te ruimen. Het zal de Amerikanen vast niet lekker zitten dat dit edelmataal niet naar de VS wordt gesmokkeld.

  Ik vermoed dat er meer achter dit schijnvertonen zit. In Suriname wordt goud gecertificeerd. Met een certificaat wordt het goud ineens tientallen keren meer waard. Dit gecertificeerd goud ligt ook vaak opgeslagen bij de centrale banken van veel landen. Ik vermoed dat zij greep willen krijgen op het certificeringsproces in Suriname. Het zit hen vast niet lekker dat landen, o.a. Rusland, de afgelopen jaren honderdduizenden kilo´s aan gecertificeerd goud hebben ingekocht. Naast Rusland zullen dus ook andere partijen veel waarde hechten aan gecertificeerd goud. Deze landen en partijen behoren niet tot het Amerikaanse blok en dat beschouwen ze als een groot gevaar voor hun wereldheerschappij.


  Maak melding

 47. RobG,

  Even ter verduidelijking: in Fort Knox ligt meer goud, dan in de hele wereld bij elkaar.
  Het gaat de Amerikanen volgens mij ook helemaal niet om het goud, maar wat met de opbrengst daarvan wordt gedaan.
  Er zijn heel wat “broodjes” goud omgezet in wapentuig, met name in het Midden Oosten.


  Maak melding

 48. Sympathisanten van debiel bouterse moeten blij zijn dat er momenteel een zachtaardig democraat aan de macht is in Amerika, was het een republikein dan was hij met geweld opgepakt.
  Ik denk dat het de tijd is voor een republikein als Pres.(U.S.A.) om dit soort vuil wereldwijd hardhandig aan
  te pakken.

  Biegie gado oe zaka zaka biegie bek!


  Maak melding

 49. Compliment aan “graag reactie van mensen die er iets van weten”. Chapeau!!! Guyana en Brazilie hebben met FBI geen bezwaar. Ordening goudsector in SU is beloofd maar niet opgelost evenals anti-corruptiewet. Het steeds weer vingerwijzen naar anderen is hetzelfde als blijven ouwehoeren over slavernijverleden. Er was in 2010 meer dan 1 miljard plus goudreserves die zijn misbruikt. Reshuffelen, liegen, bedriegen, beloftes niet nakomen, grof stelen heeft er ook toe bijgedragen dat de FBI nu meekijkt. Met strafblad mensen benoemen is norm geworden in SU. Een ieder die tegen deze FBI bemoeienis is moet er alles aan doen om hen tegen te houden met pres in de frontlinie. Dat SU door een criminele bende wordt bestuurd is overduidelijk. Van wezenlijke vooruitgang is geen sprake het regent klachten vanwege wanbeleid voeren.


  Maak melding

 50. Onder de smokkelaars bevinden zich vele paarse elite corrupte misdadigers olv van baas, neks no fout, goed dat er een onderzoek komt.


  Maak melding

 51. Mij zal het NIET verbazen, wanneer op goed moment komt vast te staan, dat er in de kluizen van de CBvS helemaal geen goud zit. Waarom zou men anders uit Guyana goud naar Suriname smokkelen? Misschien ligt al het goud uit de kluizen van de CBvS in Equatoriaal-Guinea.
  Slechts bakstenen gewikkeld in goudkleurige folie in de kluizen van de CBvS.


  Maak melding

 52. RobG

  U betogen bestaan op basis van aannames en die kunnen morgen weer anders zijn. Op aannames kun je geen plannen maken.

  Er is echter door de FBI iets interessants bloot gelegd. Guyanees goud wordt geformaliseerd via Suriname. Dat is geen actie die het zoals u droomt plotseling 10 maal duurder maakt echter er wordt n Suriname wel heel wat waarde gegenereerd bij die actie. Het goud krijgt een geboorte akte een “certificate of origine” en kan officieel reizen en verhandeld worden.

  Zwart Guyanees goud wordt wit gewassen door Suriname resp, de vrienden van de familie Bouterse.

  De laatste formele getallen die ik ken zij dat IAM Gold officieel ongeveer 10 tot 12 ton goud per jaar produceert en dat de informele sector ongeveer 19 ton per jaar door het royalties loket frommelt en het offiieel maakt tegen een royalty fee van 4%.
  Onder dat informele goud zit dus ook het Guyaneze Goud het geen wil zeggen dat locale vernietiging van het binnen land minder produceert dan gesteld wordt en als dekmantel voor Smokkel en witwassen geld.
  Weer een business die gefaciliteerd wordt voor de happy few en die niets oplevert voor de gewone mensen.

  Geen aanname maar analyses zijn de basis voor beoordeling en planning.

  De republiek van Suriname krijgt meer en meer het imago van een rovershol (zo iets als Sint Maarten als je Nederland een iets in het haar wil smeren).


  Maak melding

 53. JoJo,
  Sinds je met de stelligheid van een autoriteit schijnt te weten waar, hoe en door wie wordt geprofiteerd van de smokkel, en bovendien hoe precies het certificeringsproces monetaire winst – aan een kleine groep – oplevert, vraag ik me af waarom de FBI bij de Directeur veiligheid van het Surinaamse kabinet aanklopt.

  “Indicators are that the gold is going to Brazil. It is going over the borders to Suriname, not to stay in Suriname but to go to Europe. It is being landed at Miami International Airport. It is being landed at John F Kennedy and it is going to the Middle East,” Trotman told reporters.”

  Je zou bijna denken dat men bij de Guyanese Anti-Gold Smuggling Task Force en de eveneens Guyanese Special Organised Crime Unit (SOCU) van Natural Resources Minister Raphael Trotman enige terughoudendheid zou hebben met het delen van informatie in Suriname over de smokkel.

  Er is een naam voor de aandoening die mensen stimuleert te doen alsof ze overal diepgaande kennis van hebben: het heet het Dunning-Kruger effect. Zoek het op.


  Maak melding

 54. Mede dankzij al die awarie domries van baas, Misjieka, Stef Anus en Tjallie Brevi is het land verworden tot een misdaadstaat. Al die zgn preken over rust,vrede en voorspoed waren vals en wat zo erg is, de baas der misdaadstaat predikt graag in de gemeente van zijn zgn geestelijke adviseur die zich graag laat betalen. De moord- en misdaadvloek hangt boven het land en zal zich verder uitbreiden. Vnl onder veel paarse dwazen. Neks no fout.


  Maak melding

 55. JoJo,
  “De laatste formele getallen die ik ken zij dat IAM Gold officieel ongeveer 10 tot 12 ton goud per jaar produceert en dat de informele sector ongeveer 19 ton per jaar door het royalties loket frommelt en het offiieel maakt tegen een royalty fee van 4%.”

  Haha IAM Gold heeft in het topjaar 2015 290.000 > 300.000 ounces aan goud geproduceerd, dat is respectievelijk 8221.36 > 8504.85 kilogram. Waar de rest van de tonnen is gebleven weet alleen Prof. JoJo LOL!

  http://www.mining.com/iamgold-cuts-10-of-staff-at-rosebel-mine/

  Meer over het de explosieve groei van de goudwinning en de mileu vervuiling in Suriname
  http://news.mongabay.com/2015/10/gold-mining-explodes-in-suriname-puts-forests-and-people-at-risk/


  Maak melding

 56. Ik ben niet een aanhang van mr bouterse, maar waarom moet altijd de schuld krijgen, waarom zoek men niet bij die hindustanen die de economie op peil houdt in suriname.
  Ps alles is bouterse. Weet je in de zwart/afrikaanse cultuur als je iemand steeds zijn of haar naam noem is het alleen kracht geeft je die persoon. Wie heeft suriname kapot gemaakt? Niet bouterse maar het volk die niet wil werken en altijd geprofiteerd van de subsidie uit Nederland. Stop met het bouterse gedoe.


  Maak melding

 57. Jojo, de informatie die jij presenteert heeft tot doel het bewind in Suriname zoveel mogelijk te beschadigen. Gelukkig is de betrouwbaarheid van de door jou gepresenteerde informatie zeer beperkt. Ik wil graag gedocumenteerde voorgehouden worden.M.a.w ik wil geen informatie voorgeschoteld krijgen die afkomstig is van de man uit de straat.Ik vermoed dat ” de man uit de straat ” jou informatiebron is.


  Maak melding

 58. Morenito & RobG

  2011 – 406.000 troy ounce = 12.626 kg = 12,6 ton
  2012 – 402.000 troy ounce = 12.502 kg = 12,5 ton
  2013 – 356.000 troy ounce = 11.072 kg = 11,1 ton
  2014 – 342.000 troy ounce = 10.636 kg = 10.6 ton

  allemaal redelijk binnen mijn globale benadering van 10 tot 12 jaar.

  eerst 11 jaar 3.000.000 troy ounce.93.300 kg = 8.482 kg/jaar = 8,5 ton/jaar

  Morenito, 2015 zal nooit een top jaar kunnen zijn gezien de pogingen die men gedaan heeft de Romapit in productie te te krijgen en uit eindelijk van personeel af te komen.
  Het lijkt mij ook zaak dat u gaat leren rekenen of vaststelt dat een Troy Ounce 0,0311034768 kg weegt.

  RobG
  ik hoop dat u inziet dat de betrouwbaarheid van mijn geheugen redelijk is. Ik heb even gecheckt bij Wikipedia/Newmont.

  Overige informatie haal ik bij de bron CBvS, overheid informatie, maar ook bij mensen als Hok, Dodson, en adviseurs die het oor van de president hebben.

  Ik hoef niets aan te nemen beste RobG.

  Tot slot ik zie het niet als taak, opgave of doel het bewind van Suriname te beschadigen. Dat doet het bewind van Suriname zelf met enorme kwaliteiten.

  Het is mijn doel enig inzicht te verschaven en de logisch duidelijk te maken waarom wat gebeurt en uiteindelijk oplossingsrichtingen te helpen verkennen.

  Ik hoop u ooit het licht te laten zien of u bij te kunnen staan op het moment dat u duidelijk wordt hoe extreem u bij de neus genomen bent.

  De rest is puur humor en het theater van de lach


  Maak melding

 59. JoJo,
  Fijn dat we van mening kunnen verschillen over de hoeveelheid goud die in Suriname wordt gewonnen, maar dat neemt niet weg dat jou eerdere uitspraken als “Er is echter door de FBI iets interessants bloot gelegd” en “Zwart Guyanees goud wordt wit gewassen door Suriname resp, de vrienden van de familie Bouterse.” op z’n minst onbetrouwbare onzin is en op z’n ergst laster. De FBI heeft helemaal niks blootgelegd en v.w.b het bewust witwassen van inkomsten van illegale smokkel door familie van de POSR is dat een zo absurde beschuldiging dat ik me afvraag voor wie die bestemd is.

  Verder impliceer je alle informatie te halen van – in jouw ogen – incompetente overheidsdiensten, en invloedrijke bestuurders “die het oor van de president hebben”. Ik durf er goed geld op te wedden dat je dat laatste uit je achterste trekt, om ons te laten geloven dat je met enige inhoudelijke kennis en autoriteit spreekt, terwijl het aanwijsbare onzin is. Waarom zouden de door jou genoemde personen kennis met je delen die je gebruikt om op een forum te posten waarmee men zich indirect blootstelt aan juridische vervolging?

  Tenslotte mag je me met “je” aanspreken en ons ook laten weten wat je hoogste opleiding is omdat aan het grote aantal taal-, stijl-, en spelfouten te merken is dat je eigenlijk een relatief
  laaggeschoold individu bent die kennelijk lijdt aan een illusionair gevoel van superioriteit.


  Maak melding

 60. Morenito
  Ik lijdt / leidt beslist niet aan illusionair gevoel van superioriteit.
  U zult ongetwijfeld veel spelfouten bij mij kunnen onderkennen omdat ik last heb van dyslexie en gemakzuchtig ben. (vertrouw ten onrechte op spelling control).
  Ik heb een paar HBO’s op leidingen pragmatisch /lui studerend afgerond (toen kon je nog makkelijk met 5,6 slagen met een voorbereidend jaar en zonder vertraging).

  Het gaat er echter niet om wat je geleerd hebt wat je er mee doet.

  Wat de namen betreft. Ik heb de heren zakelijk gesproken en weet daardoor hoe ze functioneren. Nu dat deel van mijn leven achter de rug is ben ik er niet trots op ik heb mijn lesje geleerd.

  U filtert op spellingfouten en ziet daarmee veel feiten of rekenkunde over het hoofd.

  Met de substantiële goudlijn uit Guyana wordt heel veel zwart gedolven goud uit Guyana aan het loket in Suriname wit gemaakt omdat er in Suriname 5,5% minder (8% versus 2,5% ik dacht dat het 4% was) royalty’s betaald behoeft te worden.

  Elke ton die langs deze weg gaat is minder echte waarde voor Suriname. Suriname laat zich weer eens misbruiken. Dat is de boodschap.


  Maak melding

 61. Morenito

  >>>omdat aan het grote aantal taal-, stijl-, en spelfouten te merken is dat je eigenlijk een relatief
  laaggeschoold individu bent die kennelijk lijdt aan een illusionair gevoel van superioriteit.
  ———————-
  FOEI !

  Er is in de polemiek geen enkele reden om de opponent op deze wijze de maat te nemen.

  Lijkt mij nu fair dat u zich ook voorstelt.


  Maak melding

 62. Waar o waar zullen de winsten van het aangeboden goud aan afnemers buiten naartoe gaan?
  Wie o wie zijn de desbetreffende grote spelers?

  Die namen zijn allang bekend in de Surinaamse gemeenschap. Het zijn steeds dezelfde mensen, ze zitten in de regering, oppositie, leger, politie en ministeries. Het reikt tot in de top!

  Daarom wordt er niet opgetreden want dit gegeven is al JAREN bekend bij de Surinaamse autoriteiten!

  Hopelijk breiden de FBI en DEA hun onderzoeken in de Guyana Regio in 2017 fors uit want de corruptie is enorm!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.