‘Nu is Bouterse de grootste vijand van het volk’

63

PARAMARIBO, 27 dec – “Armoede was de grootste vijand van Bouterse, maar nu is Bouterse de grootste vijand van het volk geworden.” Dit stelt ex-parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (NPS). Waar regering Bouterse I startte met armoedebestrijding, start Bouterse II met armoedebegeleiding.

Het heeft te maken met een stuk onvermogen. Het lukt maar niet de uitgaven af te stemmen op de inkomsten. Het bleef uitgeven en uitgeven. “De regering is ondanks de economische chaos nog steeds niet in staat haar uitgaven af te stemmen op de inkomsten en gaat op dezelfde voet verder als wordt gekeken naar de begrotingen”, zegt Tjin A Tsoi tegenover De West. Lessen worden maar niet geleerd.

Hoe gek het ook klinkt, de regering geeft minder uit, maar er wordt meer uitgegeven. “De overheid heeft haar financiële huishouding nog steeds niet op orde. Je moet maar eens kijken of de begroting van het Kabinet van de President minder is geworden”, aldus Tjin A Tsoi. En dan zijn er nog de lonen en het sociaal pakket. “Dat is nu de grote onevenwichtigheid die nu op de gemeenschap drukt.”

63 REACTIES

 1. Tjin A Tsoi kletst uit z’n gore stink nek ! Het is deze president die armoede tot vijand van het volk heeft gemaakt, en het was juist de NPS die het volk in een armoede wurggreep en houtgreep hield !

  De NPS heeft altijd over ‘ding mofina wangs’ gesproken en nooit iets gedaan om deze groep uit die positie te halen.

  Het doel van de NPS (en gehele Nieuwfront) was dat de mofina wangs altijd mofina moesten blijven !
  Zodat deze gewiekste politici hen in bedwang en onder controle konden houden.

  Bouterse laat op dit moment de mensen kennis maken met de realiteit van the real live, waarbij een ieder hoort te werken en niet van gesubsidieerde producten of diensten moet leven.

  Dus meneer Tjin A Tsoi, wegwezen met jou onzin want als Vene deze stappen van Bouterse begin 2000 had ingevoerd, dan hadden wij deze hobbel al genomen.
  Maar NPS’ers zijn lafaards en broekpoepers die geen harde maatregelen durven te nemen !

  Maar deze president doet dat wel !


  Maak melding

 2. Tjin A Tsoi slaat de spijker op zijn kop.

  Het is niet alleen een kwestie van minder uitgeven , maar je uitgaven in lijn brengen met je inkomsten. Als er minder wordt uitgegeven maar de inkomsten dalen nog harder dan wordt het gat in de begroting alleen maar groter.

  Hoop op een uitweg uit de crisis is met deze regering verder weg dan ooit.


  Maak melding

 3. Milton, tijd voor je dagelijkse pil?!

  Begroting Kakabinet Keizer Bigi Mofo I,
  SRD 104.000.000/3.7=USD 28.108.108/12=USD 2.342.342 per maand. Belachelijk!!!
  Gaarne een kosten/baten analiese.


  Maak melding

 4. “Nu is Bouterse de grootste vijand van het volk”. Hoe komt Tjin A Tsoi daar nou op? Bouterse is ALTIJD al de grootste vijand van het Surinaamse volk geweest, alleen kon hij dat als militair heel goed camoufleren, maar nu komt King Kong in vol ornaat uit de mouw.


  Maak melding

 5. In de regeer periode van Bouterse 1 zijn heel wat nationale vrijedagen bij gekomen, dus elke dag extra kost het stads miljoenen Srd. Mijn advies alle nationale vrijedagen terug brengen voor bouta 1. Het is een periode van hardwerkende en geen jang driege moro.


  Maak melding

 6. Deze gevaarlijke gek is geen vijand van het volk maar van het hele land sinds 1980. Alleen het slaafse, laffe, domme Surinaamse volk heeft 35 jaar nodig om tot dezelfde conclusie te komen. Wat een triest en treurig volkje. Na 40 jaar geen enkele progressie gemaakt.


  Maak melding

 7. Die oude fossiel Tjin a Tsoi mag wat mij betreft zo in zijn graf gaan liggen. Waar haalt hij het gore lef vandaag om onze president zo te bekritiseren. De NPS had het volk in een wurggreep met allerlei subsidies. Men durfde geen maatregelen te treffen. Helaas moet onze president nu pijnlijke beslissingen maar na het zuur kom het zoet. Uit eindelijk komen we sterker uit de crises


  Maak melding

 8. @milton,

  KUMAKOISI heeft nooit BEZUINIGD OP ZIJN EIGEN ZOGENAAMDE KABINET: WANNEER GAAN JOUW KUMA-OGEN NOU EENS EEN KEERTJE OPEN???????

  Wie is nou de VIJAND????Het Volk mag van KUMA CREPEREN TERWIJL DOCHTERLIEF een minister salaris krijgt!!!!

  MIE EDE, HARADANG!!!


  Maak melding

 9. Dit is niet waar want volgens het volk is Desi wan echte volkspresident yere, en ook geliefd. Geliefd volkspresident.

  Dankzij hem en zijn medewerkers is Suriname nu net als Dubai


  Maak melding

 10. Parbo,

  Deze president en deze regering geven al jaren veel meer uit dan er binnenkomt.
  Het trieste is, dat ze dat niet het Surinaamse volk ten goede laten komen, maar vooral zichzelf.
  Verder ben ik het volledig eens met Snippi.
  Deze regering zorgt niet voor ons volk.
  Als je een beetje verstand van geld hebt en je kunt de begroting van het kabinet van de president interpreteren, dan zie je wat er allemaal mis is in dit land.
  Wij moeten allemaal de broekriem aanhalen, maar de president en zijn kabinet geven alleen maar meer uit en het was al zoveel.
  Dat Bouta nu de grootste vijand van het volk is, verbaast mij helemaal niets.
  Jullie Boutisten lopen allemaal in dezelfde val, maar mooie praatjes vullen geen gaatjes.


  Maak melding

 11. Bouterse moet je niet kwalijk nemen voor de wantoestanden.De Surinamers hebben hem de macht gegeven.Een volk heeft een president die het verdient.


  Maak melding

 12. Bouterse is altijd de grootste vijand van het volk van suriname geweest met zijn twee linkse bloedhanden, en wordt gedragen door stelletje gehersenspoelde paarse rioolratten.
  Het enigste wat telt voor deze zaka zaka hond is het volk van suriname leegplunderen.


  Maak melding

 13. Beste Milan..Het is niet alleen dwaas om De regering Venetiaan van het wanbeleid van de vorige en dus deze regering te beschuldigen, maar zegt ook alles over de paarse naïevelingen die domweg alles wat deze man en zijn verwoestend beleid veroorzaakt hebben in de schoenen van een andere te schuiven.. Het ligt aan de hele wereld dat Bouterse er zo’n puinzooi van heeft gemaakt, behalve aan hem zelf..En het ergste hiervan is dat dwazen als jij dat tegen beter weten in niet onder ogen willen zien..


  Maak melding

 14. @ allen, ik heb het met m’n eigen ogen gezien en (ook via familie) meegemaakt in Suriname !
  De Surinamers zijn zelf de bron van ellende wat hun overkomt en moeten ze deze president niet de schuld van geven !

  De meeste Suri’s zijn gewoon een stel rukkers die alleen maar zitten te wachten op geld van familie, steun en subsidie van de overheid omdat men zo is opgegroeid.
  De NPS en het NF heeft de mensen ge-poissened waardoor ze niet anders kunnen denken !

  Wise up mensen ! De staat kan jou toch niet verzorgen totdat je in jou graf gaat ??
  Wise up mensen !


  Maak melding

 15. @Milton, dat subsidies nu worden afgeschaft door de regering is meer een noodmaatregel…..omdat ze reeds alle geld uit de staatskas hebben verbrast en zich geen subsidie meer kunnen permiteren……vooral de kleine man is nu letterlijk de lul door deze maatregel en komt alleen maar omdat de paarse sukkels niet met geld kunnen omgaan…..niet in het verleden nu nog steeds niet!!!


  Maak melding

 16. -Tjin A Tsoi heeft groot gelijk en het maak voor mij niet uit van welke partij hij komt.

  -Het is zo triest hoe de NDPérs reageren terwijl er wel armoede is en de mensen het moeilijk hebben.
  Omdat men als partij denkt zal het ook nooit goed komen in het land en vooral niet onder Bouterse.

  -Het is niet de oppositie die gevraagd had om de 3 wetten en vooral de zorg te evalueren, maar de partij van de NDP. Zie nu wat er gebeurt.

  =NDP;ers waar is die pot met geld die de NPS toen had gevuld met geld voor moeilijke tijden????Het is door deze moordenaar Bouterse opgemaakt.
  Zie maar de bewijsstukken.

  -@parbo, wat je niet van je zelfs wens, doe het dan ook niet voor een ander. Pas op dat jij niet eerst je graf ingaat.

  Suriname heeft nu een tekort van 7 miljard+SRD.


  Maak melding

 17. @Parbo…..heb je enige verstand van de economie??? Gezien je kletspraat vrees ik dat lagere school je hoogste opleiding moet zijn geweest!! Als je een salaris van 1000 SRD hebt dan kan je uitgave patroon toch geen 10000 SRD zijn??? Dat is wat de regering heeft gedaan afgelopen jaren……..en nu is het volk slachtoffer hiervan!!! Hopelijk begrijpen jullie mongolen het eindelijk eens!!!


  Maak melding

 18. De afgelopen verkiezingen beschouwden velen als een grap.
  Nu pas snappen ze hem. hahahahahahahahahah
  Bevolking heeft haar president die ze verdient. Dat is nog een grotere grap.


  Maak melding

 19. Tjin-A-Tsoi vraagt pg onderzoek naar mega-corruptie EBS, dat geeft aan dat deze oud-DNA-lid goed bezig was met zijn werk. Dit soort DNA-leden heeft Suriname nodig.

  Een andere DNA-lid die ik goed vind is Jogi, een grappig accept, maar hij onderbouwd zijn zaken goed.

  Suriname heeft goede DNA-leden nodig die zaken kunnen onderzoeken, zoals Tjin A Soi dat gedaan heeft en zaken kunnen onderbouwen. Dat telt.

  DDB heeft sinds hij de macht in Suriname heeft overgenomen alleen maar rotzooi geschopt en veel vernietigd en Suriname naar de afgrond gebracht. De vorige regeringen waren ook niet om over naar huis te schrijven, maar deden niet vaak zaken buiten de grondwet van Suriname of internationale verdragen, normen en waarden. De Trias Politica werd wel gerespecteerd en als het volk niet eens was met een regering konden deze op straat gaan en kon de regering naar huis sturen.

  Wie niet deugt, moet gezegd worden of die wel deugt of niet deugt.

  Ik zeg dat geen enkele regering DDB of waar hij aan het touwtje trok en trekt gedeugd heeft en deugt. Je kan het of je deugt niet. DDB deugt niet en bak er niets van. DDB is een koekenbakker, een oelewapper, enz, enz. inclusief de adviseurs en naaste vrienden die topfuncties bekleden. Zie schoolboeken die gekocht zijn, zie gekochte gebouw dat dienst moet doen als Ambassade in Parijs en of die daarvoor gebruikt wordt, zie de Surinaamse economie, sranan skeer, zie amnestiewet, zie schoolmaaltijden, zie smeergelden Ballast Nedam, zie 8 december 1982 moorden, zie Moiwana 29 november 1986, zie de vele luchtkastelen, zie meer dan 110 miljoen us-dollars van het ministerie van ow dat niet verantwoord is geworden, zie ongeveer 500 miljoen Nederlandse gulden die tussen 1980 en 1982 uit de verdragsmiddelen door Nederland aan Suriname zijn overgemaakt, wat is er mee gebeurd, enz, enz, enz.

  Hoe komt het dat Suriname telkens skeer is als DDB aan het touwtje trekt.

  Boeven en schurken, die alleen bezig zijn met hun eigen belang, dan met het belang van het volk en van Suriname.


  Maak melding

 20. @ALLE KLAGENDE UILSKUIKENS !!!

  BOUTERSE IS DE EERSTE PRESIDENT,DIE HET VOLK DISCIPLINE BIJBRENGT.EN LEERT HOE MEN OP EIGEN BENEN MOET STAAN EN NIET GAAN BEDELEN BIJ DE KOLONISATOR,..ZELF JE ZAKEN REGELEN,ONDANKS DE TERUGGANG IN DE GOUD,BAUXIET,OLIE,..INDUSTRIE MOETEN WIJ ONS INZETTEN VOOR SURINAME !!!—–MAAR DE BEKENDE REDIE MOESOES,WERKEN ONZE PRESIDENT TEGEN.
  BUT THE MAN IS STILL GOING STRONG !!!


  Maak melding

 21. @printa, mijn schattige ouders hebben mij tijdens de opvoeding discipline bijgebracht.
  Ik heb NIET geleerd anderen uit te schelden.

  Van Bouterse heb ik geleerd om:::
  -in drugs te handelen
  -te roken
  -alcohol te drinken
  -niet te luisteren naar wat anderen te vertellen hebben
  -de ander staatsvijanden te noemen
  -fraude en liegen
  -oplichterij en niet te vergeten:::TE MOORDEN

  -Vergeet net dat nog steeds Surinamers NIET op eigen been kunnen staan, dan alleen hun zakken te vullen. Deskundigheid komt toch van buitenaf.

  ==Zielige zoontje van Bouterse===


  Maak melding

 22. @Joke
  Hallo ….PANNEKOEK,..wie moet volgens jou president worden ?SOMMO,..SHERRIF,..VENE,..KREREKRERE OF PIPO DE CLOWN,…wel luister mie mang we leven niet in LAWMANG KONDRE !!


  Maak melding

 23. Als je met behulp van het buitenland een democratisch gekozen regering naar huis schiet om een militaire dictatuur te vestigen met alle gevolgen van dien dan ben jij de echte vijand van Suriname. Door Bouterse is onze sterke munt gedevalueerd, Hij is verantwoordelijk voor 8 dec 1980, Moiwana 1986. Nu stort hij ons land in grote armoede en ellende. Bouterse heeft meer materiele en immateriele schade toegebracht aan ons land dan ieder ander persoon in onze Republiek Suriname. Dus conclusie bouterse is de vijand van land en volk.


  Maak melding

 24. @ Printa,
  De discipline waar u het over hebt kunnen zien aan die tralies voor ramen en deuren in Suriname en aan de opvoeding en voorbeeld wat is geweest voor Dino Bouterse en Meriba.
  Mooie discipline toch ?


  Maak melding

 25. @….IRA….kleine pannekoek !

  Jou reacties raken kant noch wal,met jou is geen serieuze discussie te voeren,je emoties overheersen ,..dan raak jij gefrustreerd mie mang.je valt altijd terug in dezelfde retoriek over moorden,enz enz …BOUTERSE is waarschijnlijk ook schuld dat je vrouw er vandoor is gegaan met je buurman.je bent de koers kwijt bro…typische pannekoek.gedrag !


  Maak melding

 26. Ben het roerend eens met Passant..Ik vind Jogi de beste parlementaroer vh het hele parlement. De man doet zijn huiswerk en weet waarover hij praat.Gajadin vind ik na Jogi de op 1 na beste. Blijft vreemd dat Santhoki weinig van zich laat horen..Kan ook een strategie zijn dat hij een beetje op de achtergrond blijft.De mensen als Parbo en consorten zijn blind en doof voor de verspilling en corruptie onder de regering Bouterse 1 en 2..Ze hebben het geld zelf verbrast en gestolen en laten nu het volk het gelag betalen. Met de mensen die op deze moordenaar en dieven hebben gestemd heb ik totaal geen medelijden…jammer voor de rest vh volk.


  Maak melding

 27. DESIE,DINO en MERIBA hebben echt ,,hard gewerkt ,,hoor mensen…(TJEEEEEElalalala)hoe achterlijk kan men zijn door achter deze CRIMINELEN te staan,te gek voor woorden,waar gaat het heen met ons geliefd SURINAME,GOD zij met ons SURINAME…NA OGRI MUSU WAI…


  Maak melding

 28. Printa,

  Ik denk, dat Rutte een heel goede president van Suriname zou zijn.
  Ik geloof alleen niet, dat hij wil, maar goed jij kent hem beter dan ik.
  Je zou het hem kunnen voorstellen, want je woont in de buurt.


  Maak melding

 29. Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurlijk was armoede DDB’s grootste vijand, hoe gaat hij geld stelen uit armoede, dang logisch toch dat dat zijn grootste vijand is,maar dan nog kan een kale kip de pan in hoor en automatisch krijg hij nog meer vijanden… zijn eigen achterban zal hem afstraffen.


  Maak melding

 30. Ik heb u eerder al gewaarschuwd voor de
  NDP-rekenmethode !

  1 + 1 = 5

  Wanneer er 1 dollar is verdiend geeft regering
  van Opa-Desi er VIJF uit !

  Begrotingen tellen niet mee ! Soso overschrijdingen !

  PS : De door de NDP-regering in gang gezette
  prijsverhogingsmachine begint op gang te komen !

  Mensen ga voor een CHANGE, het gemiddelde
  Sranang gezin gaat ten onder aan dit ONZINNIGE-
  NDP-beleid !


  Maak melding

 31. Ha ha ha, die Arthur Tjin-A-Tsoi wil geen vergeet-mij-nietje worden. Maanden na zijn politieke nederlaag en publiekelijke afgang laat hij weer wat van zich horen. Deze gast zal het nooit leren. Zijn politieke carrière is passé. Voor zijn partij de NPS en de kleine aanhang die deze partij nog rijk is, is Bouterse nog steeds de grootste vijand van het volk.

  Wat stelt deze aanhang nog voor? De meerderheid van het volk staat nog altijd achter Bouterse en de notoire klagers staan in het kamp van de NPS en de VHP geregistreerd. Deze klagers stellen niets voor, nu niet en in de toekomst ook niet. Meer heb ik niet te zeggen.


  Maak melding

 32. De Negatieve CIJFERS veroorzaakt door
  DESI zijn HARD ! NDP-ers en slaven in PANIEK !

  De boodschapper oa hr Tjin A Tsoi wordt uitgescholden
  en gekleineerd !
  Echter de NDPers en slaven kunnen de CIJFERS niet weerspreken !

  Bijna 10 MLJARD staatsschuld en toch babbelen !

  Bijna 4 000 extra ambtenaren benoemd door DESI !
  (VO WAT ???)

  AL TWEE MILJARD en 800 DUIZEND extra ongedekte
  SRD’s GEDRUKT, maarrrrrrr DESi brengt welvaart !

  Dollar/Euro inkomsten NO DE moro ! Kassa legi !!!

  DESI, take you bundle and GO !!

  PS: Baksis, de prive-begroting van Desi is van
  400 MILJOEN GESTEGEN naar 437 MILJOEN !

  Jaja, het VOLK is aan het HERSTRUCTUREREN !
  A volk e pai te deng SKEER !!!


  Maak melding

 33. Beste luitjes.
  Ik probeer zoveel mogelyk op dit forum te lezen,begrypen en vooral iets wijzer te worden van bepaalde commentaar en gebeurtenissen.
  Laat aub de idioten zoals@Printa@RobG en @Parbo links liggen want zoals ik reeds eerder zei;DEZE IDIOTEN SPOREN ECHT NIET;ZE JUTTEN DE BOEL OP.
  Laat die klojos toch links liggen man.
  Dit slaat toch nergens!


  Maak melding

 34. dna leden, ministers, zogenaamde adviseurs en vriendjes ambtenaren inclusief de president van 500.000 inwoners verdienen per persoon meer dan de zelfde personen met vergelijkbare functie in nederland met bijna 17 miljoen inwoners. en de burgers moeten de broekriemen voor deze hebberige figuren aanhalen. stem beter weet welke partijen verantwoordelijk zijn voor jouw ellende.


  Maak melding

 35. @Watra

  Discipline geldt voor IEDEREEN,..BOUTERSE heeft ook aan zijn kinderen geleerd “wie niet horen wil moet voelen”,dus wat klets je uit je nek..hoog geschoolde pannekoek !

  @henri55
  De druk van de waarheid,en de realiteit kunnen jullie niet hebben,dus niet gaan huilen pannekoek ,..als het te heet wordt in de keuken,dan moet je geen kok worden mie mang,..ik zal jullie idioten blijven bombarderen ,zolang het om de belangen van het volk van Suriname gaat.DDB IS DEMOCRATISCH GEKOZEN,jullie zien liever de kolonisator terug komen.jullie zijn nog steeds slaven in jullie mind.IEDEREEN MAG ZIJN MENING LATEN HOREN OP DIT FORUM,zelfs jullie pipo`s.djiem wang brik mie mang !


  Maak melding

 36. Pitbull
  @Printa, was is je opleiding en functie in de maatschappij??? Je lijkt me meer een achterlijke mongool!!

  PITBULL,..Zoals iedereen weet zijn pitbulls de meest achterlijke en domste HONDEN van het dierenrijk ! dus goeie keus voor jou schuilnaam.gefeliciteerd. DESIREE DELANO BOUTERSE BLIJFT PRESIDENT VAN SURINAME,knoop dat maar goed in je oren bro.


  Maak melding

 37. Opo srenang man opo srenang kondre e kari wi.tog Surinaams volkslied. Wille n we wel opstaan.zelfde voet verder gaan .nee tog we gaan moeten aansnoeren.zeg mij mensen hoeveel komt er binnen .om uit te kunnen geven hoeveel gaat naar de staatskas.vb.cambio er word geld gewisseld maar hoeveel komt in de staatskas. Welk land wisselt geld er komt niks van in de staatskas. Cambio weg of belasting betalen.su is een land die bijna geen belasting betaalt.we wachten maar op de regering.regering moet alles doen .maar zodra betalen du op zijn kop.wegenbelasting bestaat niet hoe wil je de wegen gemaakt hebben een land van gebruik maar niet willen betalen voor gebruik.dan kan je wel zeggen zo is t altijd geweest.wel dat is t ook change.we moeten veranderingen.van Veni heeft toendertijd niks doorgevoerd geen beslissingen genomen.deze man doet dat wel.omdat t nodig is.er is geen kraan die je opendoet .en al leen jr geld dat gaat ook op.geld moet rouleren is Su.en dat doet t niet.buitenlandse producten worden massaal gekocht terwijl er goeie su producten zijn.geld van de toeristen gaan naar de cambio die weer buitenland zit verrijkt en niet suriname.oeng opo oeng Eye. Ik ben daar geweest en heb door de ogen van surinamers gekeken.if oeng no opo oeng Eye. Maakt t niet uit wie daar zit wie regeert.gonna be the dame .veranderingen en maatregels


  Maak melding

 38. Armoede dat zoek je zelf. Er is zoveel te doen om rijk te worden. Gewoon je handen en voeten laten bewegen dat is het. Niets komt naar je toe. Jij moet naar werk zoeken om geld te verdienen. Werk komt niet naar je toe. Waarom klagen mensen over armoede. Men zit dag en nacht en denkt dat geld komt vanzelf vooral als je schreeuwt ik ben arm. Ga zweten voor je geld dat is de oplossing. Men wil ook veel geld verdienen als ze werk hebben verricht. Het is niet zo je moet veel werk kunnen doen om veel geld te verdienen. Het is niet weinig werk en veel geld. En zeg ook niet ik ben moe, ik ben ziek dat geeft aan dat je geen geld wil.


  Maak melding

 39. Schokkend om te lezen hoe Surinamers elkaar beledigen als het om politiek gaat. Als bacra heb ik geen recht om een politiek oordeel te hebben, maar wat Du echt nodig heeft zijn drastische hervormingen en innovatie. De surinamers moeten zich meer bewust worden van de mogelijkheden die hun mooi land en klimaat kan bieden. Investering in schone energie en transport daarvan. Investeer in het toetisme door het stadscentrum wordt opgeknapt en haal de casino’s neer, die alleen de dromenende arme Surinamers, op rijkdom, armer maken. En pak de horeca aan zodat tenten zoals Het Vat geen limonadesiroop meer verkopen voor vruchtensap en slecht eten serveren. Misschien softdrugs legaliseren zodat justitie zich kan concentreren op harddrugs. Bovendien heeft het landen en staten die dit hebben gedaan geen windeieren gelegd. Richt een fonds op voor ondernemers met goede ideeën zodat zij net als de Chinezen startkapitaal hebben.


  Maak melding

 40. Over 10 jaar zal het vel beter gaan met Suriname. Dan is 75% van de hindostanen bekeerd tot het christendom en moeten ze verplicht geld aan de kerk afdragen om het Woord van God te verspreiden. Bovendien leidt dat tot christelijke dominantie in Suriname en tot eenheid onder de bevolking, want ook javanen, marrons en indianen komen in steeds grotere getale naar de kerk. De haat en nijd onder de bevolkingsgroepen zal zo ten einde komen. De bevolkingsgroepen zullen zich vermengen en er ontstaat een Nieuwe Suriname.


  Maak melding

 41. Met de benoemingen van Proeve als Governor en Parmissar als directeur van EBS (manager van een heel grote cashflow) bewijst de President weer eens geen vriend van het VOLK te zijn.


  Maak melding

 42. meneer Milton,
  u zegt o.a. dit:
  ————————————————
  Bouterse laat op dit moment de mensen kennis maken met de realiteit van the real live, waarbij een ieder hoort te werken en niet van gesubsidieerde producten of diensten moet leven.

  De Surinamers zijn zelf de bron van ellende wat hun overkomt en moeten ze deze president niet de schuld van geven !
  ————————-
  De meeste Suri’s zijn gewoon een stel rukkers die alleen maar zitten te wachten op geld van familie, steun en subsidie van de overheid omdat men zo is opgegroeid.
  ——————————————————–
  U stoort zich aan het gedrag of de mentaliteit van de Sur.s als u op vakantie bent in Sur. Ik herken dat . Vroeger stoorde dat mij ook maar nu haal ik mijn schouders voor op.
  Wat u echter zegt over real live en gesubsidieerde produkten val niet te rijmen met > gratis onderwijs , gratis ziektekosten, gratis schoolmaaaltijden, teveel mensen in dienst nemen , enz. enz. … Dat heeft de regering ongevraagd ingevoerd. En nu de mensen maar voor laten opdraaien is hetzelfde als : alles is gratis u betaalt later wel.
  Trouwens; dat gratis onderwijs ging tenkoste van niet betaalde schoolsubsidies en uiteindelijk zijn de ouders met de schoolbijdrage duurder uit. Dat is misleiding. Er zijn meer voorbeelden te noemen die u zelf wel kunt ontdekken.


  Maak melding

 43. Maar datis bouta reeds 35 jaren al…al 35 jaren is hij de vijand van het volk,een patriot executeerd geen landgenoten ,pleegt geen coup,voert geen moiwana slachting uit.telefoon coup dat gebeurd nooit,bouta amnestie een grote NO..NO…,en hooooo maaaar….Vegiffenis smeken ?!!@. een patriot heft geen enkel reden om vergiffenis te smeken of amnestie!!!
  Bouta heeft maar 1 vriend en dat is …hemzelf!!!!DE rest is zijn vijand zegt hij.Jawel hij is ons vijand dat zeggen wij,hij is surinaams serial killer nummer 1.,couppleger nummer 1,amnestie en vergiffenis smeker nummer 1.


  Maak melding

 44. @Printa, mensen als jou moeten uitgeroeit worden!! Een Judas als jou houdt niet van Su of van zijn landgenoten, daarom aanbid je Bouta waarschijnlijk….omdat je van puinhoop houd. Je bent er trots op hebt dat door jou LIJDER
  te doen de SRD wederom 25% minder waard is geworden en zo het leven van de Suris ondraagelijk maakt!!


  Maak melding

 45. Succes heeft vele vaders, een mislukking is een stiefkind. Het volk heeft gesproken middels een referendum. Het over en weer kibbelen is niet in het belang van het algehele natie.


  Maak melding

 46. Printa is niet gaan lezen en onderzoek doen op het net en nu hij verloren.Totaal verloren net als zijn president.Geradicaliseerd als de boek verbranders.


  Maak melding

 47. meneer Milton
  het gaat mij m.n. om dit stukje dat u schrijft; > Bouterse laat op dit moment de mensen kennis maken met de realiteit van the real live, waarbij een ieder hoort te werken en niet van gesubsidieerde producten of diensten moet leven.

  De Surinamers zijn zelf de bron van ellende wat hun overkomt en moeten ze deze president niet de schuld van geven <
  Ik wil u alleen op attenderen dat de mensen niet gevraagd hebben om al die subsidies die nu betaald of afgeschaft moeten worden. .De subsidies en andere gratis verstrekkingen zijn door de overheid bedacht en verstrekt met onzuivere bedoelingen.Het volk nu met vingerwijzing bejegenen is dus niet fair.
  Uitgangspunt moet zijn om de leiders erop te wijzen dat hun beleid heilloos is. Maar zoals u weet, alles heeft een reden. Probeer de reden te achterhalen en het wordt een stuk duidelijker.


  Maak melding

 48. Gast X, de bron van ellende hebben Suris zelf over zich heen geroep door bouta weer in het zadel te helpen…..dat ben ik het helemaal eens met je!! Ondanks ze ervaren hebben wat bouta in de jaren 80/90 heeft gedaan door su naar de afgrond te brengen en het geld toen toiletpapier was geworden hebben ze weer op hem gestemd!! Wat zie je nu Bouta doet waarin hij goed is en brengt Su wederom na de afgrond……de SRD is bezig weer toiletpapier te worden!!


  Maak melding

 49. @Printa,

  Ik heb lees bijna items met de bijbehorende reacties op deze site…..

  Lees je eigen reacties eens rustig na print ze desnoods uit….. neem de tijd om ze goed te lezen a.u.b. Kijk hoeveel van deze reacties zinloos zijn…..

  Ga dan voor een Spiegel staan en vraag jezelf af hoeveel houd ik van mezelf mijn land en landgenoten……

  Ik heb echt medelijden met je……


  Maak melding

 50. @Printa

  Wordt je niet moe van al dat gescheld van je ?
  Wacht even ; je bent toch niet de reincarnatie van Pero héh ? Die kon ook alleen maar schelden etc etc.

  Jacko.


  Maak melding

 51. Bouta wenste nog 5 jaren het volk te vernaaien, als een loverboy kreeg hij zijn zin. Nu kan hetzelfde volk maar schreeuwen van al het naaien door de volkspresident maar ze kregen wat ze wilden. Laat de paarse aanhangers zich laten canibaliseren door hun eigen soort.


  Maak melding

 52. Maar Printa heeft wel een beetje gelijk hoor, met zijn “pannekoeken”, (het moet trouwens “pannenkoeken” zijn, maar dat weet die slimmerik waarschijnlijk niet), dat er door velen nog gereageerd word op die vaak beledigende onzin die hij steeds uitbraakt.
  Laat hem verder zelf maar gaarkoken in zijn pannenkoekenpan


  Maak melding

 53. Ik verdenk Do the right thing en Freedom4U ervan ook één en dezelfde persoon te zijn. Veel geschreeuw en weinig wol. Bovendien is schelden een teken van zwakte. Weten die paarse paupers veel!


  Maak melding

 54. @ Printa,
  Wie niet horen wil moet voelen of wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Nu zit een heel land op de blaren omdat jullie niet willen horen,jullie zijn net een stelletje schapen .Wat heeft u president voor goeds gedaan voor lande en volk? Liegen, bedriegen ,zelfverrijking en jullie dom houden. ik hoop dat u gisteren hebt geluisterd naar zijn dementerende onzin.


  Maak melding

 55. Je bent zo bezig met andere partijen dat je niet door hebt dat de ndp de oudste persoon die assembleelid en president als nieuweling mocht worden geleverd heeft. Te weten Hooghart en Bouterse. En toch lopen de jongeren.De meeste andere partijen hebben veel jongere mensen in vooruit geschoven posities.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.