Surinaamse rechter rekent af met stakers goudmijn

11

PARAMARIBO, 11 dec – De rechter heeft radicaal afgerekend met de staking bij Rosebel Gold Mines. De honderden stakers is opgedragen meteen weer aan het werk te gaan. De bedrijfsleiding is zeer content met de uitspraak.

De vakbond was aangeklaagd voor het leiden van een illegale staking. Volgens directielid Sharmila Jadnanansing is gerechtigheid geschiedt. De staking was onterecht, maar ook op unfaire wijze uitgeroepen. Van de rechter mogen de arbeiders ook geen handelingen plegen die anderen beletten aan het werk te gaan. Bedrijfseigendommen mogen ook niet worden ingezet om bedrijfsoperaties te verhinderen.

Het laatste was vast onderdeel geworden van de vakbondsstrategie. Toegangswegen naar bedrijfsgebied werden afgezet met zwaar materieel. De vakbond vond elk middel gerechtvaardigd om haar doelen te bereiken. Er werd gestaakt voor een betere afvloeiingsregeling voor honderd en vijftig arbeiders. Volgens Jadnanansing zijn de meeste afgevloeide arbeiders al akkoord gegaan.

Bekijk ook:

11 REACTIES

 1. Heb ik toch gelijk gehad. Geen enkele rechter zal in het nadeel van de multinationals een vonnis uitspreken.
  En het gevolg is, dat als je niet wilt werken, je wordt ontslagen zonder vergoeding. Dus,take it or leave it!
  De staking heeft het bedrijf $ 8 miljoen gekost. Betalen de vakbonden en de stakers dit terug?


  Maak melding

 2. blaka bakra:
  En zo zijn er dus alleen maar verliezers, dankzij de kortzichtigheid van vakbond en overheid!
  Ieder weldenkend mens ziet dit van verre aankomen!


  Maak melding

 3. blaka bakra, jij geeft alleen maar stuitende, ondermaatse, waardeloze commentaren en adviezen. Het bedrijf moet draaien en de financiële overdrachten aan de Surinaamse overheid mogen niet in gevaar komen door een stet ongeleide projectielen die aan de haal gaan met een ongeschoolde vakbondsleider. FOEI TOCH!


  Maak melding

 4. @ Rob G.,

  Dit zag je toch van tevoren aankomen? Hoe naief en ondoordacht kan je zijn om je eigen broodwinning op het spel te zetten? Vakbondsleiders zijn per definitie ongeschoold en hebben geen enkel verstand van sociaal-economische zaken en zeker niet als ze ageren tegen een multinational die ze aan alle kanten de bek snoert. Ik vind de uitspraak van de rechter niet meer dan normaal. No work, no pay.


  Maak melding

 5. @ Rob G.,

  Leg mij eens uit wat er stuitend, ondermaats en waardeloos is aan mijn commentaar. Jij bevestigt om 19.54 exact wat ik geschreven heb.


  Maak melding

 6. Over bet Belang van de werknemers wordt helemaal net gepraat. Het is niet vreemd dat de rechter in het voordeel van een Stelletje uitbuiters recht spreekt en de rest vindt het goed. Het land zit vol boeven op hook niveau en hey are volk mag er Verde onder leiden. Waarom doet men geen onderzoek. DE mensen weer in DE routine zetten zoner het probleem op te lossen. Way was DE rede to staken op DE eerste plaatst. Men stay net plots op en besluit te staken. Hey is een serie van redenen voor men to het uiterste gaat. Wordt dw rechter ook onderzoek DE Tafel betaald? 😤


  Maak melding

 7. Over bet Belang van de werknemers wordt helemaal niet gepraat. Het is niet vreemd dat de rechter in het voordeel van een stelletje uitbuiters recht spreekt en de rest vindt het goed?😨😨 Het land zit vol boeven op hoog niveau en het arme volk mag er verder onder leiden. Waarom doet men geen onderzoek. DE mensen weer in DE normale routine zetten zonder het probleem op te lossen is toch onzin. Wat was DE rede tot staken op DE eerste plaatst. Men staat niet plots op en besluit te staken? Het moet een series van serieuze redenen zijn voor men tot het uiterste over gaat. Wordt de rechter ook onder DE Tafel betaald soms? 😤


  Maak melding

 8. @Azucar canela,

  Als jij baas bent van een bedrijf met, laten we zeggen, 50 werknemers en het blijkt dat je er maar 20 nodig hebt, ga je die overige 30 gewoon in dienst houden en betalen? Je zal stinkend rijk worden!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.