Geen coalitie grootste politieke partijen Suriname

18

PARAMARIBO, 10 dec – Van een aankomende politieke samenwerking tussen Desi Bouterse NDP en de Verenigde Hervormings Partij, VHP, is geen sprake. Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi. Zeker in de huidige regeerperiode zal het niet komen tot een coalitie tussen de twee grootste politieke partijen van Suriname.

Weliswaar wordt luidop gefluisterd dat er gesprekken worden gevoerd. Topfunctionarissen van beide partijen zouden intensief onderhandelen. “Ik hoor die geruchten ook overal, maar men probeert bewust de aandacht van de gemeenschap af te leiden”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. De VHP zit in de oppositie en zal daar blijven in de huidige regeerperiode. Weliswaar is de kritiek een stuk milder geworden. Maar dat heeft zijn functie.

Het gaat de VHP er nu vooral om ‘constructieve oppositie’ te voeren. Zo gesproken is in het recente verleden, ging het meer om de ontwikkelingsrichting van Suriname. “Er is nooit gesproken over een samenwerking tussen de NDP en de VHP. Het zijn geruchten die bewust gevoed worden om de aandacht af te leiden van de problemen in het land. Als wij graag erbij wilden zijn, waren wij al sinds zes en twintig mei gesprekken gestart”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. Dat zou meer dan verraad beteken als VHP de paarse puin van baas en corrupte boevenbende zou helpen opruimen. Middels de devaluatie wil de Nationale Dieven Partij een ieder die werkt op laten draaien om verder te kunnen graaien in de staatskas. Maar wacht af, binnen deze vijf jaren stijgen de koersen voor vreemde valuta schrikbarend net als in 1996-2000. In 1996 was de zwarte markt koers bijna sfl. 400,- voor 1U$, na vier jaren was dat bijna slf.4.000,- voor 1 U$ dankzij het beleid van Wijlenbos. NDP staat voor zelfverrijking, het land beroven en het volk verarmen en oliedomme aanhangers belazeren. Neks no fout. Na soso paarse ka. Wahahahaa e go dee nanga dee moro. Hihi soso lobi baas.


  Maak melding

 2. DE PUINHOOPEN VAN 5 JAAR PAARS (NDP)

  Beste mensen.

  De VHP die voert oppositie… Wat voor doel dient dat.. Wat is de meer waarde van de oppositie die oa de VHP aan het voeren is.


  Maak melding

 3. Die koers zal niet zo hard stijgen als in die jaren toen we 400 auto’s en 4 tractoren in suriname hadden.

  Als de koers te hard stijgt verkopen we gewoon die 100.000 auto’s die nu teveel zijn aan venezuela of zimbabwe.


  Maak melding

 4. Waarom zou een partij, met leiders, die de beschikking hebben over gezond verstand, gaan samenwerken met een partij die ten dode opgeschreven is? De partij van Bouterse gaat dezelfde kant op als de partij van Maduro, het is slechts een kwestie van tijd dat de NDP, net als ten tijde van Bosje, weggestemd wordt door het wispelturige Surinaamse volk. Bouterse zijn kracht lag in het feit dat hij veel beloofde en een poosje Gudu Pa kon spelen (b.v. ik ga de AKB verhogen, now un kan go meki pikin), maar nu de staatskas door zijn toedoen en dat van zijn vazallen leeggeroofd is, is Gudu Pa veranderd in Skeer Pa en daarmee gaat die grap van de gulle gever spelen natuurlijk mooi niet door.


  Maak melding

 5. @Henkes,jullie zijn ten dode opgeschreven,..
  SHERRIF zijn gong is gebroken
  SOMMO.is door DDB uit de regering gesjjjchopt.
  KREREKRERE,rusland ,..met zijn aalmoes zetels ligt van verdriet en ellende in de domme rij.,samen met KOBBIE.
  Het wordt voor sherrif dat ie een paarse pet op zet,t zou hem beter staan als die dragemang hoed.op de foto…SUC 6,..Misschien 2026.


  Maak melding

 6. De VHP gaat nu constructieve oppositie voeren.
  Ik vraag mij alleen af of er wel een oppositie is in ons land.
  Onder oppositie voeren, versta ik iets anders, dan handelen door weinig of niets van je te laten horen.
  Het wordt tijd voor een grondige verjonging en verandering van de leiding in alle politieke geledingen.
  De huidige politieke leiders hebben zo langzamerhand alle credits verloren, zowel van de coalitie als de oppositie.


  Maak melding

 7. De VHP collaboreert met de NDP. De olifant ligt op haar rug. Sheriff is waarschijnlijk blijgemaakt met hout concessies of een goudmijn.

  Als er nog VHP ers zijn met principes dan moeten ze nu opstaan. Kom in verzet.


  Maak melding

 8. @,..mr.pakro. Domme Masra pakro,..je bent traag in denken,.in elk geval ben jij DOMMER als Santhokie.hij leert nog tenminste van DDB…eens zal jij het licht ook zien.


  Maak melding

 9. Santokhie doet er goed aan om eerst het volk paars te laten poepen. Nu december maand is is iedereen in de feeststemming. Straks wordt het spannend. 25 februari 2016.
  Dan moet de omslag gereed zijn.


  Maak melding

 10. off topic.
  Ik heb het relaas van Hoefdraad en Peneux gelezen met betrekking tot de achterstanden betaling bus en boothouders. Direct bekroop mij het gevoel van : wat een wanorganisatie. In de eerste plaats hebben ze bergen problemen met betrekking tot de declaraties. Foutieve invulling wat leidt tot fouten in de uitbetaling. In de tweede plaats bekruipt mij het gevoel van: stelletje leugenaars. Er is geen geld en je schaamt je om dat eerlijk toe te geven.
  Met betrekking tot het eerste punt (de wanorganisatie) het volgende: Suriname heeft duurbetaalde adviseurs om dit probleem op te lossen, maar kennelijk schiet hun kennis en kunde te kort op dit punt. In het belang van de bus en boothouders wil ik de regering de volgende gratis adviezen geven. Ik heb een ding geleerd en dat is kleine moeite van iemand kan tot groot plezier leiden van vele anderen.
  Voer standaard formulieren in en stel een van de overtollige ambtenaren aan om de bus en boothouders hulp te bieden om deze formulieren in te vullen. U moet niet denken dat deze mensen foutloos deze formulieren in kunnen vullen. Ik ken mensen die al 50 keren een formulier hebben ingevuld en nog steeds fouten maken. De computer.
  Je kan de computer zodanig programmeren dat vaste gegevens worden vastgehouden zoals naam, adres, bankrekeningnummers etc. Alleen de variabelen moeten worden gewijzigd zoals maand, datum, bedrag.
  natuurlijk zou ik de procedure en formulierenloop in de praktijk moeten volgen om de juiste oplossing te bedenken, maar met het bovenstaande kom je al een heel eind.
  En als ik het voor het zeggen had zou ik (zoals die Brunswijk het gezegd heeft) al die duur betaalde adviseurs wegschoppen.


  Maak melding

 11. JOHN.In een land dat 50 jaar achter is en men het volk dom wilt houden,gaat niet werken. Ik vind het jammer voor de jongeren die op hun 50e pas zullen weten wat een tablet of pc kan doen. Jammer hoor dat 1 bijna 2 generaties worden verziekt door deze plunderaars,ook al gaat Bouterse weg dan wat? het blijven nog steeds de zelfde elite en ambtenaren, komt nooit goed.


  Maak melding

 12. @ John

  Ter aanvulling en ter vereenvoudiging:

  1 men weet hoeveel kinderen er naar school gaan en hoeveel er gebruik maken van het vervoer en wie vervoeren (er zijn immers contracten).

  Standaardiseer de betalingen en betaal maandelijks op voorschot 60 of 70% of 80% van de overeengekomen diensten uit. en reken per 3 maanden de exacte productie af.
  Dat bied de mogelijkheid dat men in het veld gaat controleren en bij de leveranciers de facturering kan verbeteren.

  Men doet heel erg ingewikkeld over 550 facturen.

  Men schaamt zich diep en durft niet te vertellen hoe slecht de situatie is.


  Maak melding

 13. @printa, Bouterse leert juist van Santhoki en niet omgekeerd.

  -Ik zou een toontje lager zingen, want als deze partijen samen gaan werken is Bouterse ten dode opgeschreven, De VHP, de Chinezen en de Javanen.
  Deze gasten draaien Suriname en niet Bouterse zijn partij de NDP.


  Maak melding

 14. Santokhi is een jokkebrokje. Hij voert stiekem gesprekken met Bouterse zonder z’n partij op de hoogte te houden. Te Broko Bakka, Bouterse broking baka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.