Stil protest tegen mensenrechtenschendingen in Suriname

14
proces Decembermoorden in Suriname

Een handvol betogers vroeg dinsdagochtend aandacht voor mensenrechtenschendingen in Suriname, waarvan de verantwoordelijken nog vrij rondlopen. Met dit protest willen ze het stilzwijgen doorbreken. Ze dromen van een Surinamer vol dappere mondige mensen die beleidmakers herinneren aan hun verantwoordelijkheden om de rechtstaat in ere te herstellen door het recht te laten zegevieren. Bij het stil protest droegen de betogers borden met opschriften waarin ze verwezen naar de decembermoorden (1982) en het bloedbad van Moiwana (1986).Decembermoorden-Protest-2

14 REACTIES

 1. Beste betogers.
  Ik vind het zeer heldhaftig dat jullie de straat op durven te gaan.
  Ik wil jullie een hart onder de riem steken.
  Ga zo door en hopend sluiten zich nog meer aan.


  Maak melding

 2. @ henri55,..Ga zelf ook noh lafaard !..BLA BLA BLA en zelf niet durven…typisch !!
  Voor deze mensen heb ik respect ze praten niet ze DOEN ! JULLIE ZIJN LAFBEKKEN,HIER MET JE COMMENTAAR OP DRIJFZAND.


  Maak melding

 3. Ik ben er 100% van overtuigd dat Nederland de opdracht heeft gegeven om een staats greep te plegen. En dat het dossier pas in 2060 openbaar gemaakt mag worden. Omdat er dan alle getuigen dan al reeds dood moeten zijn. Nederland heeft Bouterse zelf de opdracht gegeven omdat te doen. Maar dat hele staatsgreep is misgelopen en de toenmalige regering leiders van Nederland moesten toen alles op alles zetten om dit gebeuren in de doofpot te zetten. En Bouterse zelf te kunnen liquideren. Maar dat ging mis En nu wilt Nederland Boutserse in de gevangenis hebben omdat hij te veel weet. Sranamangs luister heel goed Nederland gaat zich zelf niet in hun eigen voet schieten. Dus ze doen alsof zij er helemaal niets mee te maken hebben gehad. Voor de Jongere Sranamangs jullie gaan rond 2060 zelf zien dat ik gelijk had. Nederland heeft net als de VS zoveel bloed aan hun handen. In de jaren 40 toen Nederlands/ Indonesië hebben de Nederlandse militairen zomaar onschuldige jongen mannen geliquideerd. En dat hebben zij ook jaren in de doofpot gestopt daar zijn de blanke Nederlands heel erg goed in. Dat zijn eerste klas ratten. Die Nederlanders gaan hun eigen moeders nog vermoorden om hun eigen leven en carrière te redden.


  Maak melding

 4. @Rivaldo
  En Bouterse heeft Nederlanders binnen gehaald om in Zeelandia burgers te martelen, hun geslachtsdelen af te hakken om ze daarna wat kogels in hun lichamen te schieten…en als jullie wakker worden dromen jullie nog steeds.


  Maak melding

 5. Rivaldo, als bouterse zo overtuigd is van zijn onschuld aan de moorden in Fort Zeelandia en zijn advocaat de zwerver/baardaap Kanhai zo geweldig moet het toch een abc tje zijn om de rechter daar ook van te overtuigen, die massamoord in Moiwana en de moordpartij in Apoera vergeten we gemakshalve maar even. Als jullie zo overtuigd zijn van de schuld van Nederland stap je toch naar het internationale gerechtshof en dienen jullie je aanklacht toch in, maar hoe je het went of keert jullie Baasje gaat hoe dan ook op die manier voor de bijl als politiek gezien medeverantwoordelijke, je doet je best maar


  Maak melding

 6. Hans, alleen al het aantal aanwezigen bij de 8 december protestbetoging in Suriname zegt genoeg. Dit geldt ook voor de aanwezigen bij de 8 december betogingen in Nederland. De 8 decembermoorden zijn zijn voorbij. De bevolking wil niets meer van weten.


  Maak melding

 7. @Barra , nu ben je alweer BEROOFD van 50 %
  van je inkomen door het 8 Decembermoordenaars-
  regime van Desi : 25 % DEVALUATIE plus 25% aan
  PRIJSSTIJGINGEN !

  Inderdaad de Massamoorden zijn voorlopig VOORBIJ,
  dus PINA go moro fara !

  A Desi-dictatuur o tja yu welvaart, sidong wakti yu
  GRATIS volkswoning ! Deng MOORDENAAR o yepi yu !


  Maak melding

 8. Met de rechtszaaknin 1982 citeerde Rambocus uit Khalil Gibran.
  Ik kwam om een woord te zeggen.
  Ik heb het nu gedaan
  Wat ik heden zeg in eenzaamheid
  Zal morgen weerklonken worden door duizenden harten.
  (Het tussen stukje ben ik kwijt)
  Het tijdelijk en vergankelijk oordeel laat ik over aan de rechtbank
  Het historisch oordeel laat ik over aan de geschiedenis.
  Hei eindoordeel laat ik over aan God. (Van rambocus zijn deze ongeveer de laatste woorden die wij van hem gehoord hebben)
  Denk eraan dat een draadje iedere dag een hemdsmouw is in een jaar.


  Maak melding

 9. Rambocus was een dappere militair en waardige luitenant. Moge zijn ziel en die van alle andere waarachtige Surinaamse helden die het leven gelaten hebben in de strijd tegen dictatuur, in vrede rusten.


  Maak melding

 10. niemand kan mij zeggen dat hij of zij weet precies wat hun partner uithaalt dus jullie willen voor anderen opnemen terwijl jullie niks weten waarmee die gasten mee bezig waren of ze echt iets van plan waren dus jullie moeten niet hoog van toren BBBB.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.