Nederlandse parachutist landt pijnlijk op Surinaamse bodem

25

PARAMARIBO, 25 nov – Een Nederlandse parachutist is ongelukkig geland op Onafhankelijkheidsdag. Het gebeurde tijdens de feestelijkheden op het Onafhankelijkheidsplein.

Zeven parachutisten namen deel aan een luchtshow. Na enig wachten werd het geduld van de duizenden op het plein beloond. De eerste parachutist kwam ongelukkig neer en belandde lang uitgestrekt op de grond. Hij bleef enkele angstige momenten lang liggen en het was even lang stil onder het publiek. Hospiks van het leger waren er snel bij en verleenden eerste hulp.

President Desiré Bouterse kwam een kijkje nemen. Hij sprak de parachutist ook even aan. Op het eerste gezicht leek de man geen botbreuken te hebben opgelopen. Hij werd kort daarop per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. De overige parachutisten kwamen allen goed neer. Aan het militair defilé nam ook een eenheid mee van de Stichting TRIS Kontakten uit Nederland.

- Advertentie -

25 REACTIES

 1. Risico van het vak… Ik wens die voorspoedig beterschap.. Volgend keer beter jonge.. Knallen.

 2. @ blaka bakra, een grotere idioot als jij bestaat niet in deze wereld !
  Ik heb dit alles vandaag live meegemaakt en alle 7 parachutisten hebben een fantastische sprong gemaakt, alleen kwam deze meneer (als 1e) ietwat ongelukkig neer.

  De mooiste sprong was de één na laatste waarbij er een grote Surinaamse vlag onder de parachutist hing, en op het moment dat die de landing inzette voelde ik mij als Surinamer zeer trots !

  De defilé was ook erg mooi om te zien, alleen waren de CTU boys er niet bij. Ik had ze graag (als eveneens gewapende macht) erbij willen hebben om de power van deze natie te tonen.

  De gasten uit Fr Guyana (genie troepen van de Legionnaires), Venezolanen en Brazilianen hebben ook een heel mooie performance gegeven.

  Al met al, een hele mooie dag and thanks to mr president to make us all proud for this nation.

 3. Lezen jullie dat ook : er waren ook een team van de nederlandse tris contacten uit nederland. De eerste stapnis al gezet door de nederlanders. Nu nog een zetje om het land weer over te nemen, vooeal indeze sobere tijd. Ik ben benieuwd.!!!!

 4. @kolibri Nederland zit niet te wachten op een failliet bedrijf. Ze hebben slim als ze zijn de Surinamers de onafhankelijkheid door de strot geduwd. Van dat schip van bijleg waren ze mooi optijd af.
  Stel je voor wat Suriname anders had gekost aan infrastructuur. Renovatie van Paramaribo. Energie en vuilverbrandingsovens. Maar ook aan uitkeringen en pensioenen. Niet te vergeten de gezondheidszorg. Nu sterven de nierpatiënten in Suriname nog maar in Nederland kost zo,n patiënt een half miljoen euro.
  En al die andere ingewikkelde operaties zoals transplantaties.
  Nee ga maar lekker met een vlag zwaaien en parades organiseren.
  Nederland glimlacht en stuurt een bloemetje.

 5. Milton, jij verwijt Blaka bakra idioterie en vervolgens scrijf je zelf je commentaar op gisteren, wie is er nu eigenlijk idioot

 6. Tante Bep.
  De Nederlanders hebben Suriname 300 miljoen ontwikkelingshulp gegeven en 800 miljoen winstuitkeringen gehad (zie dat stuk van Sandew Hira). Nu begrijp ik die uitlating van die Nederlandse minister die zei,” Als wij er niets aan verdienen, is het geen ontwikkelingshulp”. Dus maak je geen zorgen. Linksom of rechtsom, er zal altijd iets aan de Nederlandse strijkstok blijven hangen. Kijk, ik keur de situatie van Suriname niet goed omdat we geregeerd worden door een regering van “de gemiste kansen”, maar ik ben blij dat Suriname onafhankelijk is geworden. Ik heb de jaren 60 en 70 in Suriname meegemaakt, de periode van de Nederlandse supermatie, de Nederlanders hadden alle directeursposities, woonden in de mooiste huizen in de duurste wijken en reden in de grootste auto’s rond met de daarmede gepaard gaande blankenvrees van de Surinamers Ik ben blij dat die periode over is. laat mij dus niet over die periode schrijven.

 7. @ Milton,

  Als jij een uniform ziet krijg je een spontaan orgasme. Ik wil je wel eens zien dokken als er een keer een F-16 laag komt overvliegen. Schijtluiis!

 8. @ John,

  Ik ken genoeg mensen van jouw en mijn generatie die het nog steeds jammer vinden dat Suriname staatkundig onafhankelijk is geworden. Die hebben het met recht over de ‘goede oude tijd’. Het zijn overigens allemaal creolen.

 9. Zonde van het geld.
  Het land is failliet bepaalde mensen springen van grote hoogtes in het diepte uit wanhoop.

 10. Beste Milton,
  Ik was er ook bij en vond het ook mooi. Vroeg me alleen af waarom het NL para’s waren. Bouterse en Herrenberg hebben toch niet zoveel op met Nederland. En juist bij de 40e viering van Srefidensi hebben ze een Nederlander nodig om de Surinaamse vlag af te laten dalen op het Onafhankelijkheidsplein. Vind ik persoonlijk niet erg, maar zoals gezegd verbaasde het me wel.

 11. Nederlandse huichelaar verloochent Rutte en springt een gat uit de lucht in Suriname en komt op z’n blote gat terecht. In kort de geschiedenis van Nederlanders in Suriname.

 12. @ Diaspora,

  Heel eenvoudig. De Surinaamse para’s wordt geleerd na de sprong tot tien te tellen en dan aan het koord te trekken, maar ja, daar zit nu net het problem!

 13. @ Jezus, Printa,

  Heb je je roes al uitgeslapen? Het hebben van een gezonde dosis humor staat gelijk met het hebben van een bepaald IQ. Maar daar ben jij nog lang aan toe!

 14. @john.je zegt zelf; het land was van de nederlanders,reden in grote auto,hadden de direkteursposities,woonden in de beste wyken en hadden de mooiste huizen.
  Onder welke steen leef jy.
  Ben je n idioot,natuurlyk is dat zo.
  Het land was van hun of hadden ze met jullie moeten ruilen.
  Jy als analfabeet in de betere posietsie.
  Het land is kado gedaan + geld.
  Waar vind je dat,stront verwend volk.

 15. @ Suri

  Je hebt 40 jaar geleden je liefde gevonden !!!

  Maar je liefde ziet er ziender ogen heel achter uit !!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.