VHP: Surinamers 20 procent armer door ondoordacht handelen

41

PARAMARIBO, 21 nov – “Een ieder is vanaf heden, door genoemd ondoordacht handelen van de regering, twintig procent armer geworden.” Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP. De devaluatie van de Surinaamse dollar heeft ernstige gevolgen.

Het dagelijks leven is aanmerkelijk duurder geworden. “De waardevermindering van de Surinaamse dollar betekent dat tegoeden op de rekeningen courant, de spaargelden en de salarissen met twintig procent zijn gedaald. Het volk is nu officieel verplicht hogere prijzen te betalen voor alles wat men aanschaft”, stelt de VHP. En toch was er vooraf veel en vaak genoeg gewaarschuwd.

Al tijdens de eerste regering Bouterse bleek het noodzakelijk driftig aan de bel te trekken. Het was tevergeefs. “De regering blijkt de gegeven adviezen van deskundigen, om minder uit te geven dan wat de verdiensten zijn. niet te hebben opgevolgd.” De devaluatie komt bovenop de prijsverhogingen voor elektriciteit, water en brandstof. “Het volk heeft de gevolgen van het wanbeleid maar te accepteren.”

41 REACTIES

 1. Desie delano bouterse is meer een vloek dan een zegen vr ons geliefde land.. Ik hoop dat de doorsnee surinamer dat eindelijk zal in zien… Suriname gaat 15 jr terug onder zijn bewind… Ik hoop dat dit een Eye Opener is mensen. Ik heb nooit ergens een aanknopingspunt gevonden dat deze maan Zich bekommerd om het surinamse volk… Maar goed.. Ik blijf het benadrukken..zulke leiders gaan we altyd in surinane hbbn zolang de surinamse bevolking niet hoger opgeleid word..

  De meerderheid van de surinanse bevolking is onderontwikkeld en die stemmen op bouterse en die luistern ookj naar bakana torie… Een ander groot probleem van suriname is …. Journalistiek… Er zijn geen goeie van het nivo slagveer.

  Mensen…maak he borst maar nat…. We gaan harde tyden tegemoet.


  Maak melding

 2. Beste mensen… In feiten moeten we bouterse niet kwalijk nemen.

  Bouterse is geen Econoom.
  Bouterse is geen strateeg.
  Bouterse is geen takticus.
  Bouterse is geen bestuurder.
  Ik vind die man gewoon een irritante mannetje met een brilletje op.


  Maak melding

 3. Weet je wat zo grappig is: als je mensen nu spreekt die altijd bouterse hebben gesteund, weet je wat zeggen; ja bouterse heeft altijd het beste gewild voor suriname maar hij is altijd dwars gezeten door de andere politieke patijen. Surinamers zullen altijd het kromme pad kiezen, de jeugd in suriname is daar vooral de dupe van. Die worden achterlijker en dommer en sorry er is een bevolkingsgroep die ook steeds aggresiever wordt, raad maar!


  Maak melding

 4. De crisis die Suriname zou bezoeken is eindelijk gearriveerd.
  Het blijkt nu echter een dubbele crisis te zijn. In de eerste plaats extern (dalende prijzen op de wereldmarkt) en in de tweede plaats intern (de klote regering Bouterse). De vraag rijst hoe je dit probleem aan moet pakken voor de oplossing. De oplossing is van achteren naar voren. Dus eerst die rot regering met aanhang naar huis sturen. Beter gezegd laten emigreren, want ze gaan je tegenwerken, daarna capabele mensen benoemen (kaliber Telting) en dan aan de externe oplossing werken.
  Uit het bovenstaande mag u gerust de conclusie trekken dat deze regering niet in staat zal zijn, ook al zouden ze de capaciteiten in huis hebben, dit probleem op te lossen. Ze zullen namelijk nooit hun eigen mensen wegsturen. Maar ja, nu wordt het Bouterse en zijn kiezers duidelijk dat regeren geen pikie plei is, maar een zeer ernstige zaak voor ernstige mensen en daaraan voldoet deze klote regering niet. Succes jongens.


  Maak melding

 5. Oja en VHP, probeer ook electorale winst uit de ontstane situatie te halen. De voedingsbodem is zeer gunstig. Wel het advies om de partijleider te vervangen door een sterkere figuur.


  Maak melding

 6. Het is niet alleen maar Bouterse die dit heeft veroorzaakt.
  Heel veel zowel NDP alsook andere partijen zijn er debet aan. Andere partijen konden geen oppositie voeren, dus ook zij zijn verantwoordelijk voor het geheel. Verder zijn er velen en niet alleen NDP die corrupt zijn en met de weelde van het land er vandoor gaan. Alle bevolkingsgroepen. Alle mensen in de regering zijn door en door corrupt. En Surinamers kijk maar in de eigen spiegel en zeg mij of je corrupt bent. Wil je wel werken? Liefs alles gratis, eten,drinken en lol hebben. Meer is er niet.jullie hebben meer auto’s dan kinderen, Zijn dikker de laatste 15 jaren geworden. Veel meer alcohol consumptie. En ook crimineler en corrupter, maar ook rijker.
  Dus kijk in de eigen spiegel. Over belangrijke onderwerpen kunnen jullie niet discussiëren . Wel over zwarte piet zeuren en Nederland altijd de schuld geven etc… Kijk in de spiegel.


  Maak melding

 7. komt deze mening van de Versteende Haagse Partij uit Paramaribo of is dit van de haagse fanclub.

  knappe rekenaars. voor mijn huishouden is alles bij elkaar 40% duurder geworden. Zijn ze bij schoonzoon en toekomstig president Hoefdraad in de leer geweest?


  Maak melding

 8. “Bovendien is hij niet onze gesprekspartner. De president is verantwoording verschuldigd aan De Nationale Assemblee,” zegt Brunswijk aan Starnieuws.

  Dus no pas Bravo ai kong opo. Toen hij deel uitmaakte van d coalitie heeft de president ook steeds geweigerd naar het DNA te komen ergo nog erger geweigerd om voor de rechtbank te verschijnen.


  Maak melding

 9. Negen cliënten, met een link naar Suriname, hebben momenteel voor US$ 722,3 miljoen op 27 bankrekeningen staan bij de Zwitserse tak van de bankgigant Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC). Hiervan heeft een Surinaamse cliënt US$ 450 miljoen geparkeerd in Zwitserland, een ander US$ 60 miljoen, nog een ander US$ 30 miljoen, terwijl vijf anderen bedragen lager dan US$ 30 miljoen hebben uitgezet in dit Noord-Europese land.


  Maak melding

 10. we kunnen ervan uitgaan dat insiders nog snel een njang hebben gemaakt met de devaluatie.
  snel even wat srd s lenen en omwisselen voor usd.
  de volgende dag de waardeloze srd’s terugbetalen.
  20 % winst in 1 dag. met een grote transactie betaal je iedereen die meewerkt om de sjoemel uit te kunnen voeren

  in vervolg devaluatie met terugwerkende kracht . gewoon checken wat de omwisselingen in een bepaalde periode zijn geweest en de juiste dag kiezen invoeren met kwijtschelding van het verschil. wie dus zou moeten bijbetalen hoeft dat dan niet.


  Maak melding

 11. De grooste afwezigen in deze discussie zijn de paarse paupers. Ze waren als de kippen erbij toen Bouterse herkozen werd. Nu Suriname op de rand van de afgrond staat zijn ze in geen velden of wegen te bekennen. Doorgaans typeren de paarse aanhangers zich zelf als patriotten. Je zou op zijn minst verwachten dat een beetje patriot nu in opstand zou komen. Het is zo doorzichtig allemaal. Het is jammer dat Suriname opgeschrepen zit met redimusus. Wees gerust niet alleen de paarse aanhangers laten het afweten maar Brunswijk en Somohardjo. Ook zij zijn verantwoordelijk voor de wantoestanden in het land. Nu zitten ze stil in een hoekje. Je hoort en ziet ze niet. Walgelijk.


  Maak melding

 12. Ik zag op het nieuws een misselijkmakend filmpje waar Bouterse maar weer een honderden nikszeggende onderscheidingen opstelde aan niks presterende Surinamers uit zijn paarse vriendenkring.

  Ook brulaap Goebels Limbo kreeg een hoge onderscheiding uitgereikt. ZO diep in Suriname gezonken dat men notoire leugenaars en volksmisleiders de hoogste eer betoont.


  Maak melding

 13. prof. Misababoi,
  You’re right!!!
  Met de devaluatie van de SRD met 20% en daarnaast de verhoging van electriciteit en drinkwater zijn we in een korte periode met meer dan 40% armer geworden.
  Volgens Dubai econoom/pastor Misikaba kunnen we meer verhogingen verwachten.


  Maak melding

 14. @Paarsje
  Het tekort in de staatskas is hiermee verklaard.
  We kunnen wel raden wie de rekeninghouder is van de rekening met € 450 miljoen. Van dat geld kan je in Parijs heel veel Louis Vutton tassen kopen.


  Maak melding

 15. Het kan DeDeBe echt heel weinig schelen of het land naar de VERDOEMENIS gaat. Ik heb al eerder gesteld dat DeDeBe binnen zijn eigen SCHIJTHUIS KABINET NIET gaat bezuinigen.

  Zijn vriend Ramon mocht met zijn GOEDKEURING een GROOT DEEL van de BEGROTING van het ministerie van OW naar huis meenemen.

  KIJK MAAR: Dochterlief wordt voor een MINISTERSSALARIS aangetrokken als SCHIJTLUIS adviseur van deze KUMAKOISI.

  DeDeBe is niet begaan met het LOT van het land en THAT`S WHY I HATE HIM.


  Maak melding

 16. Onwetende Koos en de onwetende valse aanhang aan de kant van de oppositie. De regering heeft een regeerprogramma dat uitgevoerd moet worden over een aantal jaren. Dit programma wordt gefinancierd met eigen middelen( inkomsten van de overheid) en met leningen die afgelost moeten worden. De inkomsten van de overheid worden verkregen uit belastingheffingen,afdrachten aan de overheid door de export van grondstoffen en andere producten,ontvangen royalty’s door participatie van de overheid in binnenlandse en buitenlandse bedrijven,enz.

  Het vraagstuk waarmee de Surinaamse overheid mee geconfronteerd heeft met het volgende te maken. Wereldwijd is er een malaise op de aardolie, grondstoffen en goudmarkt. De prijs van aardolie is gekelderd, de prijs van grondstoffen zijn gekelderd, de prijs van goud is gekelderd. En juist op deze exportproducten dreef de Surinaamse economie. Het gevolg kan je raden. de overheid krijgt minder inkomsten aan vreemde valuta, dus minder inkomsten aan dollars en euro’s. Dit heeft gevolgen voor e economische huishouding van het land.


  Maak melding

 17. De paarse aanhang houdt van een Pres die de showman uithangt en populistisch doet, dat hij er een puinhoop van maakt vinden ze niet erg….zolang ze maar kunnen lachen als in ocer zijn……..van laaggeschoolden mensen kan je ook niet ander verwachten……jammer dat de rest van het volk nu de dupe van is!!


  Maak melding

 18. KOOS, MOLENAAR, HENRY EN CONSORTEN, vreselijk om te lezen hoe jullie surineds onze geliefde president proberen te beschadigen. Bouterse verspreidt de boodschap van liefde, ongeacht de etniciteit. Hij heeft alles gedaan voor het land. Onze heer heeft ervoor gezorgd dat de juiste leider het land bestuurd.De revolutie is en was een zege voor suriname.Ik roep de Bouterse criticasters op om de gelederen te sluiten. Surinaamse volk heeft gesproken dus respecteer de verkiezingsuitslag. “Schouder aan schouder, zij aan zij”, wordt er gewerkt en ook deze crises gaan wij overwinnen. Sranang soso lobie paars


  Maak melding

 19. RobG
  Veel van de critici van regering hebben door het kennen van het verleden in 2010 al op basis van de verkiezingsbeloften en het ingezette beleid voorspelden wat er zou gaan gebeuren.

  Beroep je aub niet op de wereld markten. Kijk eens naar de prijsontwikkeling van goud op de lange termijn. Kijk eens op http://www.kitco.com en u zult kunnen inzien dat de pieken heel tijdelijk zijn en dat je je moet voorbereiden op de perioden dat de prijzen lager zijn.
  Op de piek kun je geen goudenbergen beloven.

  Deze regering heeft de vrienden met de goudconcessies ongemoeid gelaten. Iemand als Naarendorp legde ooit uit wat NaNa resources per week aan het goud verdiende zonder dat er serieuze belasting betaald werd. Ga het boekje Gowtu van Jeroen van Trommelen eens lezen en je zult weten hoeveel geld Suriname bij de informele goudwinning verloren heeft. En dat alleen omdat men de vrienden liet begaan.

  Weet dan ook nog eens dat een echte goudmijn 90% van het goud wint en de Porknockers slechts 30% winnen en de rest in backsands etc. weg spoelen.
  Weet dat de informele goudsector 2 maal groter is dan de formelen en besef dan dat meneer Dompig en co voor Suriname verloren hebben laten gaan. Althans in de zaken van bevriende concessie houders die 100% illegaal bezig zijn hebben laten verdwijnen.

  U moet eens naar de minbouwwet kijken en dan naar hoe men op de informele locaties werkt. Ik ben er geweest en heb in de blubber gestaan.
  De concessie houders werken op basis van exploratie vergunningen en niet op basis van exploitatie vergunningen. Er zijn allerlei termijnen die niet gehandhaafd worden en die overschreden worden waardoor de concessie rechten vaak allang verloren gegaan zijn.
  Echter justitie en OGS/Dompig treden niet op omdat ze overal de instemming van de President voor nodig hebben.

  Beste RobG. Het zijn de beslissingen van de President dat er illegaal gemijnd wordt en dat er honderden miljoenen echte dollars per jaar (2010- 2014) niet bij de republiek Suriname terecht gekomen zijn maar bij vrienden als Naarendorp, Safrina Holding, Pieter Peneux en allerlei anderen dien men niet kon vinden.
  Het zijn de keuzen van de President om over de jaren $ 1.200.000.000 te laten schieten.
  Het zijn niet de Multinationals die Suriname bestelen maar het zijn de Surinamers die Suriname leeg roven.


  Maak melding

 20. rob g regeren is vooruitzien,vele hier op waterkant hebben economisch specialist rob g gewaarschuwd wat de gevolgen van het beleid van db zou zijn.dat de grondstofprijzen een bepaalde impact hebben oke ,maar de devaluatie heeft toch andere redenen ik kan ze wel uit leggen aan jou als je daar behoefte aan hebt.voor de ndper zijn het altijd externe factoren, maar voor de oorzaak kan je beter dichterbij zoeken.


  Maak melding

 21. En ja hoor, daar zijn ze weer even, @ Rob G. en Parbo. En zoals gebruikelijk hebben ze weer een panklare oplossing voor de crisis in Suriname. NOT! Weer holle vaten die hard klinken. Als er in andere landen bezuinigd wordt en daardoor de mogelijkheden voor de private sector minder worden, is dat geen crisis, maar juist beleid. Als je beleid maakt moet je eerst een beleidsanalyse maken, maar daar hebben die awari domries in Suriname nog nooit van gehoord. Chávez gokte ook alleen maar op zijn olie-inkomsten, hij wedde op één paard. Kijk wat er met zijn land gebeurd is. En ga me niet zeggen wat de oorzaken zijn, die weet ik maar al te goed. Dat is diezelfde grammofoonplaat afdraaien. Suriname gokte ook op zijn goud-, olie- en bauxietinkomsten. De bomen groeiden in de hemel. Het was bij de regering bekend dat de inkomsten uit de sector zouden dalen, dus had daar beleid op moeten worden gemaakt. Maar nee. In plaats daarvan het het land voor miljoenen US$ leeggeroofd.


  Maak melding

 22. Volgens de VHP ;

  Quote; ” het volk heeft de gevolgen van het WANBELEID maar te accepteren ”

  Ik zeg……. DAT HOEFT NIET !!!!! Het volk MOET het VOORBEELD van deze jongeman en zelfstandige ondernemer MASSAAL VOLGEN !!!

  Als er een schaap over de dam is MOETEN er MEER volgen …!!!

  Zie het voorbeeld via deze link; (www)starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/32391

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 23. Er zijn mensen die niet leren van hun fouten omdat ze oa een gebrek hebben aan empathie en compassie en geen geweten.
  Ze hebben een grootheidsgevoel en denken gelijk te staan aan God. Ze misbruiken de religie om hun schijnheiligheid aan de dag te leggen. Ze Zijn erg wraakzuchtig en denken dag en nacht aan hoe ze anderen kunnen martelen, vernederen kleineren en devalueren. Ze genieten van de pijn die ze veroorzaken en van de macht die ze uitoefenen op anderen. Ze hunkeren naar adoratie, aanbidding en verheerlijking! Ze hebben geen respect voor de Rechtspraak en de Rechtsstaat. Ze maken hun eigen wetten en ze straffen genadeloos elk ander die zich tegen hen verzet. Ze vernietigen zorgvuldig opgebouwde structuren binnen maatschappijen. Ze kunnen een heel land binnen afzienbare tijd totaal vernietigen. Ze hebben een ego zo groot als een aardbol. Ze hebben geen ziel, geen verbintenis met God. Ze ZIJN God!
  Ze worden veelal bewonderd en aanbeden door veel mensen vanwege het charismatische aspect in hun voorkomen. Ze hebben 2 gezichten!
  Wat hierboven staat is ongeveer het profiel van een NARCISTISCHE PSYCHOPAAT. Herkent u iemand hierin?
  Zo ja, begrijpt u nu waarom we de jaren 80 opnieuw gaan beleven?
  We stevenen naar een dieptepunt en zodra de buiken van de Mofina’s gaan schreeuwen van de honger gaat het volk de straat op! Dat zal nog effe duren…..


  Maak melding

 24. @Pitbull,

  Je slaat de spijker op zijn kop. Deze gasten houden inderdaad van de GRAPPEN EN GROLLEN van deze PLEE-FIGUUR aka KUMAKOISI.

  Deze gasten een hele grote PLAAT voor hun kop dat ze nooit gaan inzien dat KUMAKOISI het land naar de afgrond HEEFT GEBRACHT.

  Het gaat van BAD naar WORSE: Dit is een feit.


  Maak melding

 25. Blaka Bakra, onze president is geliefd in Suriname. De man is recent herkozen. Zie geen noodzaak om op straat bevestiging te zoeken. En dat de crises eraan zat te komen wist men ook. De handel in grondstoffen en olie ligt op haar gat. Begrijp dat jullie landverraders een zondebok zoeken helaas zal dit Bouterse niet zijn. De pyama dragende oud president Venetiaan heeft een bende van gemaakt.

  Jullie Fronters zijn desperate. Bouterse is een president voor iedereen en hij zal deze crises bezweren.


  Maak melding

 26. Het volk heeft de gevolgen van het wanbeleid maar te accepteren. Vooral het paarse volk kreunt, kermt en klaagt no ka, baas dit, baas dat, baas wat, baas waar, hoe,waarom, whats up? Baas no e jesi no wang geklaag van de verpauperde paarse ezels, hij krijste stil…al brandt het land, hij slaapt rustig. Wat kan men nog meer verwachten van baas en zijn corrupte trawanten? Identiek dezelfde perikelen als jaren in de tachtig als men oliedom en stom gewilligde paarse stinkend corrupte poepe vol kommer en kwel als volk gelaten blijft doorslikken. Eerst was er de amnestiewet. de bittere vrucht der ongelijkheid en onrechtvaardigheid voor gans het volk. Nu devaluatie. Sinds 2010 mi beng warskow via gelijkenissen voor de paarse duivel in mensengedaante. Maar nee, oliedomme stommelingen oin het kwadraat krijsten des te harder ..we want didibri. Wel oe njang, dringi en pree in a paarse ka foe a lijder sja oeng beng wanni. Baas en co tjies oeng mooi.( Vol spot) Wahahahahahaha beet.


  Maak melding

 27. @ PARBO

  Quote; ” de pyama dragende OUD president Venetiaan heeft een bende van gemaakt ”

  Typische taal van een ” PURPLE CAVE ” bewoner.
  Effe FRISSE LUCHT scheppen is begrijpelijk.
  Nou , vooruit maar en geniet van de buitenlucht !!!!

  Oud PRESIDENT Venetiaan droeg volgens JOU en JOU WAARDELOZE presidenTJE een pyama maar wat denk je dat het NIEUWE presidenTJE, JOU presidenTJE welteverstaan, tegenwoordig draagt……?????……

  Juist ja !!!! PAARS GEBLOEMDE INCONTINENTIE LUIERS op MAAT GEMAAKT in ……..CHINA !!!!

  Een van de NARE gevolgen van het KORSAKOV- syndroom namelijk het MOETEN voort STROMPELEN in LUIERS !!!

  Een pyama dragen is een DOODNORMALE zaak maar een PAARSE INCONTINENTIE LUIER ?????!!!!!!
  That’s WEIRD !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 28. Blaka Bakra,

  Helemaal eens met wat je stelt en helemaal eens met je analyse.
  Parbo bekijkt veel zaken door alleen een paarse bril.
  Hij is blind voor wat anderen op dit forum zeer terecht opmerken over de economische situatie van ons land en die is desastreus.
  Amerikanen noemen dat narrow minded.
  Eigenlijk is het veel beter dir soort mensen links te laten liggen op dit forum.
  Hoeveel gelijk je ook hebt, je zult nooit gelijk krijgen en met dat soort mensen is het ondoenlijk te discussieren.


  Maak melding

 29. Over twee jaar komen er MISSCHIEN
  INKOMSTEN, NU kunnen jullie als Volk
  deze VOLLE BROMBERE OPPEUZELEN !

  Ik, famile en vrienden hebben maandin-
  komens van DUIZENDEN SR, plus goud-
  olie- en hout-inkomsten, en VETTE Zwitserse
  bankrekeningen !

  NEKS NO FOUT !

  PS : Geheimpje, opa VENE heeft de afgelopen
  VIJF JAAR geregeerd en MEGA-uitgaven
  gedaan, in pyama heeft hij ALLE BEGROTINGEN
  weggedonderd ! Hij zei platweg MONNIE DE !!

  Gaan jullie NIETde straat op hoor, IK KAN NIET
  SLAPEN, IK HOOR STEMMEN in mijn hoofd, ze
  roepen als maar luider : JAILLLLLLLLLLL !!!


  Maak melding

 30. Ik hoop van harte dat er onrust komt en dat de vloek Bouterse en bende voor goed uit Suriname worden verjaagd of gedood a la Kadhafi.
  Onrust om deze crimineel Bouterse te verjagen zal ik omarmen en daarna een groot feest geven.


  Maak melding

 31. Opoh kondre mang oen opohhhhhh sranang gron e yagie oen !!! wan so patata opoh gwe oen sa krepeerie kondre boeng. heri libie de na dede bouta deh oen fesimang.

  Bouta zei met ons Surinameeee, hij verkloot ons heerlijk land. Toen wij hierzo samen kwaaaaaaaaamen.

  chacha maleba na joh chacha maleba na joh chacha maleba na joh joj joh joh joh joh joh.

  Oen dansie tang dansie tamara angrie auw kier onoee,

  Vertrouw op eigen kunnen bouw fly-overs, bouw 10000 huizen, leg een spoorlijn aan naar zanderij en ga zo door.

  Dubai bye bye bye Suriname Dubai bye bye bye Surianme.
  Dromen zijn bedrog en als ik wakker ben dan droom ik nog.
  Dromen zijn bedrog misikaba bye bye Dubai bye bye Dubai.


  Maak melding

 32. @ Parbo,

  Zet je centrale verwarming maar een paar graadjes hoger, want je hersens zijn van de kou al bevoren.
  Hoe kun jij beoordelen vanaf de Noordzee hoe de Surinaamse bevolking zich op dit moment voelt? Als je in de stad de naam Bouterse laat vallen, trekt iedere neger van ergernis wit weg. Ik voorspel je dat de periode-Bouterse vanaf februari volgend jaar ten einde is. Dan zal het volk aan den lijve ondervinden hoe zij is beetgenomen en belazerd en bestolen!

  En samen met je vriendje Rob G. je paspoort inleveren, je koffer pakken en hierheen komen. Dan kun je met je grote mond misschien nog iets betekenen voor het land. Nee, dat doen jullie lafaards niet. Het is veel makkelijker leven aan de Noordzee en nog makkelijker commentaar te leveren op zaken waar je volkomen GEEN verstand van hebt. Jullie zijn de ECHTE redimusu’s.


  Maak melding

 33. op de Verenigde Hervormings Partij, VHP moet jullie nu en in de toekomst zeer zeker niet stemmen. deze partij die de waarheid spreekt moet je zeker boycotten. welke volwassene wil nou horen dat hij met zijn emotie stemt en niet met zijn verstand omdat hij analfabeet of dom is.


  Maak melding

 34. @ Darasingh,

  Gaat u mij vertellen dat het anders is? Veel volwassenen zijn nog steeds analfabeet, vooral in het binnenland. Daarom haalde de NDP daar ook veel stemmen. Bovendien zijn er heel veel stemmen ook GEKOCHT, want daar is men heel gevoelig voor. Geld is voor hen zichbaar, cijfertjes niet.


  Maak melding

 35. Het volk is in staat om alles te accepteren. Dat is het niveau van de huidige bevolking. Verblind door de haat tegen de Nederlanders (kolonialisme) is men bereid elke kka van Bouterse te accepteren. Maat let wel: alleen van Bouterse. Van een ander zou men het niet accepteren. Bouterse heeft een griezelige greep op een behoorlijke deel van de bevolking. Reden? Hij belooft de onderlaag van alles en geeft het hen ook, want het is niet zijn geld dat hij weggeeft. Hij is net als Sinterklaas, die zelf geen cent uit z’n eigen zak betaalt, maar alle kinderen denken dat ze de cadeaus van Sinterklaas hebben gekregen. M.a.w, het niveau van de onderlaag is niet hoger dan dat van kleine kinderen. Vandaar het succes van Bouterse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.