VHP: meer bevoegdheden en middelen voor politie Suriname

27

PARAMARIBO, 13 nov – De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, wil meer bevoegdheden en middelen voor de politie. Aanleiding is het recente politieoptreden tegen een roversbende. De partij is trots op “grote delen” van het korps.

Die weten onder moeilijke omstandigheden met beperkte middelen en bevoegdheden zich in te zetten. Van de autoriteiten worden behalve een grondig onderzoek, ook preventieve maatregelen verwacht. Die moeten voorkomen dat criminelen in het bezit komen van automatische wapens en handgranaten. Het ‘slachtofferschap’ van burgers moet tot een minimum worden beperkt, zeker in hun woning.

Overigens is de VHP zeer te spreken over de publieke toegang tot informatie over het gebeuren. Dit was te danken aan de social media. Volgens de partij hebben de beelden een grote impact gehad op “het gevoel van veiligheid en angst” onder burgers. De VHP is hoe dan ook blij met deze ‘ongecensureerde vorm van communicatie’. De samenleving kon zo getuige zijn van de organisatiegraad van criminelen.

27 REACTIES

 1. De Amerikaanse politie heeft woensdag twee blanke mannen opgepakt die op sociale media bedreigingen plaatsten tegen zwarte mensen. De arrestaties volgen op een week waarin raciale spanning leidde tot het aftreden van de president van de universiteit van Missouri.
  ‘Ik sta morgen voor mijn principes en schiet elke zwarte neer die ik zie’, zo zou Hunter Park op website Yik Yak hebben geschreven voor hij werd opgepakt. Hij is it-student aan de universiteit. De politie arresteerde ook Connor Stottlemyre die een andere oproep zou hebben geplaatst: ‘Sommigen van jullie deugen wel. Ga morgen niet naar de campus.’

  Op de campus in Columbia is extra politiebewaking. Desondanks kozen studenten ervoor om weg te blijven. Verschillende universiteitsgebouwen gingen woensdag eerder dicht en restaurants bleven gesloten.

  Discriminatie
  Het hoofd van de universiteit van Missouroi Tim Wolfe trad maandag af na kritiek op de manier waarop hij met klachten van studenten over racisme en discriminatie was omgegaan. De kwestie liep in het weekeinde hoog op toen ten minste dertig zwarte footballspelers lieten weten dat zij niet meer aan teamactiviteiten meededen zolang Wolfe op zijn post bleef. Een geannuleerde wedstrijd American Football zou de universiteit miljoenen dollars hebben gekost.

  Zwarte studentengroepen klaagden al maanden over racistische scheldpartijen en andere beledigingen op de voornaamste campus, die voor het overgrote deel door blanke studenten wordt bevolkt. De frustraties liepen hoog op toen zwarte demonstranten tijdens een parade op 10 oktober voor de auto van Wolfe gingen zitten en hij niet uitstapte om hun klachten aan te horen. In plaats daarvan werden zij door de politie verwijderd.

  Waarom racisme en discriminatie veroordelen als zwarten elf de grootste racisten zijn ? Zie d bijdrage van de Surinaamse (maar in Nederland wonende) zwarte volksmenner van 1520 tot 1863. En wordt zo een foefelaar uitgenodigd om zijn zegje te doen dan gaat hij schuil achter moeders rokje. Zo een lafaard !


  Maak melding

 2. Natuurlijk is de slavenzoon tegen uitbreiding van politiebevoegdheden want het is voornamelijk leden uit diens bevolkingsgroep die roven en moorden en verkrachten. De beschaving is aan hen voorbij gesneld.


  Maak melding

 3. Printa, 1502 dit is wat ik wil zien in su. Schiet ze gewoon DOOD! Je moet met je pisvingers van anders bezit afblijven. En ook hier weer, dit zijn weer creoolse rovers voor de zoveelste keer. En dit is geen discriminatie , dit is zoals dit volk wil leven: zo snel mogelijk rijk worden! Nex no fout!


  Maak melding

 4. 1502
  Zit je soms in LPI , een ander gesticht voor geestelijk gestoorden of ben je zelf zware crimineel? Meer opties zijn er niet denk ik.
  Hou toch op met telkens weer dat racistisch gezwets en bevrijdt jezelf van je slavenmentaliteit. Het leven kan mooi zijn zonder allerlei hebi’ s achter je aan te sjouwen.


  Maak melding

 5. Ik wil geen gelijk krijgen, maar het begint te lijken alsof misdaad loont in Suriname. Iedereen wordt gangster en dit heeft de familie Bouterse ons gebracht.Wordt het daarom geen tijd dat wij de familie Boutere en aanhang afkopen onder voorwaarde dat zij uit Suriname verdwijnen. Ik wil graag naar Suriname terug maar ben bang dat ik vandaag of morgen een kogel door mijn kop krijg van iemand die op zoek is naar enkele euro’s omdat ik niet veel heb.
  Verbeter Suriname en jaag de Bouterses weg.


  Maak melding

 6. aan 1503 tot 2015

  Je wilt van Suriname een Afrikaanse staat maken waar geen beschaving bestaat en bij de afstammelingen zoals jij is dat goed te merken. Je moet knielen voor de blanke meesters en bedanken dat ze jou naar Suriname hebben gebracht. Anders liep je nog steeds in je blote reet rond.

  En een Afrikaanse afstammeling achter een pc ja dat past niet in het dagelijks beeld vandaar de onzin die je steeds uitkraamt. Een Afrikaanse afstammeling past eerder in de gevangenis dat beeld past bij hen.

  Afrikaanse afstammelingen kunnen niet goed omgaan met hightech apparaten laat staan het ontwikkeling van computerchiptechnologie. Afrikaanse afstammelingen zijn wel goed in het ontwikkelen van bananenchips technologie.


  Maak melding

 7. Mooi verwoord 1502 bijna iedereen in Su weet intussen wie de echte criminelen zijn en uit welke hoek ze komen grondroof drugs in groenten notarissen rechters leden van het OM en de vele moord partijen in die groep het juiste moment is nog niet aangebroken om ze eruit te trappen de kruik gaat zolang te water tot hij barst


  Maak melding

 8. Met praat over ontwrichten van de samenleving waar was de VHP met zijn oproep toen boyke zijn vrouw en schoonzoon dood kapte en dat was de zoveelste kap party in het jaar 2015 en de voorgaande jaren men onderschat de impact van die gewelddadige kap partijen telkens weer in een beschaafde wereld we leven toch niet meer in de middeleeuwen durft daar ook over te praten dan telkens weer de vinger te wijzen naar de ander dan komt het zeker goed in Su want niemand is perfect,al willen bepaalde groepen dat claimen.


  Maak melding

 9. @ALWERI,YU EDE WERI : De diverse staatsdiensten
  moeten de Criminaliteit stevig aanpakken !

  Bevolking en politieke partijen kunnen daaraan ook
  een bijdrage leveren !

  Helaas hebben wij een Machthebber die vrijwel alle
  diensten van politie en justitie ondermijnt !

  Zie zijn amnestie-beleid (geeft zomaar amnestie
  aan zijn moordende-handgranaatgooiende-
  pleegzoon) en zie zijn persoonlijke, NIETIGE,
  amnestiewet !

  Bovendien SABOTEERT de machthebber de
  Rechterlijke Macht ook nog op openlijke wijze,
  door de haar objectiviteit in twijfel te trekken en
  NIET te verschijnen bij de Krijgsraad,
  als Hoofdverdachte van ZEER ZWARE MISDRIJVEN !

  De machthebber heeft ook als een dief in de nacht
  een ONWETTIGE dienst in het leven geroepen,
  de CTU !

  Reeds bij de misdaden van zoon Dino
  (hoofd van de dienst) is gebleken dat deze Dienst, CRIMINELEN faciliteert en in dienst neemt !

  Bij de ROOFOVERVAL van enkele dagen geleden
  speelt deze CTU wederom een prominente rol,
  zware wapens en leden van de dienst zijn betrokken !

  Suriname is gediend bij een volwaardige rechtsstaat
  met goed-funktionerende diensten van justitie en politie !

  Sranang heeft niets aan Machthebbers die deze zaken SABOTEREN !

  PS : Met uw RACISTISCH gebabbel, onwijkt u
  de hoofdoorzaken van de stijgende criminaliteit
  in Sranang !

  Het zijn de huidige Machthebbers die totaal
  VERKEERD BEZIG en die met hun WANBELEID
  DE CRIMINALITEIT in Ons land VERERGEREN !


  Maak melding

 10. Reacties naar mijn adres zijn tekenen dat het mijne GOED binnenkomen! 🙂

  Kom nou, je gaat toch niet passief toekijken en lezen hoe jouw achterban op een collectieve wijze wordt ZWART gemaakt. Is het een incident dan voilà want dan zou het erbij horen maar als daar een systematiek in schuil gaat ben ik genoopt om ook te reageren anders krijg je een héél vertekend beeld van dingen die niet kloppen: Een groep die zichzelf ophemelt en tegelijk de ander neerhaalt in de media.

  Als fatsoenlijk mens laat je zulke dingen NIET gebeuren. Het is ook niet fatsoenlijk om een ander systematisch door een groep te laten belagen. Ook al is diegene de president van het land. Dus Desiré Delano Bouterse moeten wij uit een principe NIET aan deze gasten uitleveren want daarmee is de kous nog niet af.

  Deze orakel heeft u ervoor gewaarschuwd!
  Ding sma disi no de yere begi bikasi deng NO de sabi pardon!!!


  Maak melding

 11. zoals gewoonlijk spelen de rassen weer een rol.
  de een vind dat creolen criminelen zijn en de hindostaan een engel is.
  de roof op sardjoe was getipt door zn fam leden.
  hindostanen dus.
  mr sardjoe rijd zonder beveiliging met een groot geldbedrag over straat……geld was van een blacka mang die gezocht word.
  fam leden van sardjoe ,en misschien sardjoe himself ook, schakelen een blacka mang in om de roof te plegen.
  helaas voor hun is de zaak uitgelekt en staat a team ze op te wachten.
  eindstand alleen blacka mangs vinden de dood .
  blacka mang is zijn zwarte geld kwijt.
  blacka mang , ctu .meriba, bouta krijgen de schuld van alles.

  hindostaan is slachtoffer ?????


  Maak melding

 12. -Het is in en in triest hoe sommigen reageren op culturen en hun mening geven over bepaalde onderwerpen.
  Ik vraag mij soms af of deze mensen werkelijk van hun cultuur en land houden. Als je mij het vraagt zeg ik nee.

  =De VHP vraag om meer bevoegdheden voor de politie zodat het land en volk weer veilig kan worden. Dit is niet gevraagd voor een bepaalde cultuur of voor een soort groep mensen.

  =Voor sommigen die niet op de hoogte zijn en zo ver ik mij nog kan herinneren is het juist Bouterse die een tweedeling heeft gebracht tussen culturen. later is Brunswijk ook mee begonnen om de creolen uit te spelen tegen de Hindoestanen.

  -Men vergeet dat van alle culturen mensen in de gevangenis zitten, maar onderzoek heeft uitgewezen dat de creolen de grootste groep zijn. Problemen zijn, geen opleiding, moeilijke situaties thuis, vaak zonder vader opgroeien en nog veel meer. Heel erg vind ik dit.

  -Over de Hindoestanen gesproken, waar dan ook zij op de wereld wonen zijn zij bezig met handel. Zie ook de Afrikaanse landen waar men ze weer het land eruit willen hebben, omdat een groep afrikanen vinden dat ze alles hebben en zij niets hebben.
  =Triest, terwijl Europa miljarden aan sten geeft aan de Afrikaanse landen en tot heden nog achter loopt.

  =Op de wereld ben je als persoon zelfs verantwoordelijk voor je eigen toekomst. Ik zou ook niet met mensen willen bemoeien die negatief zijn en ook niets van hun leven maken en steeds anderen de schuld van alles geven.

  =Huichelaars zijn mensen die naar de kerk gaan om GOD te dienen en achteraf voor een moordenaar gaan stemmen. Ze zijn niet rein met zichzelf. Ken het verhaal van Judas.


  Maak melding

 13. @Van 1975 tot 2015,
  Ik begrijp niet wáár de verwijzing van jouw naam op slaat. Het kan wel kloppen want je behoort tot en club van matadoren in het kopiëren en na-apen. Triest hoor? 🙂


  Maak melding

 14. @@ Van 1502 tot 1863 jammer dat je niet in Saudi Arabië woont, anders had je wel het verschil tussen 1502 en 1863 zweepslagen gehad.
  Volgens mij ben je een krom iemand die vaak op een kromme weg gaat!! het komt nooit goed met je en dat is wel zeker vind ik!! Je kan misschien niet helpen want het ligt in je aard!! Soort kiest soort!!

  Schiet de criminelen aan hun flarden en als ze nog leven, dan levend lynchen en daarmee de dierentuin in SU voeren ad uitgehongerde kroks.


  Maak melding

 15. Van 1975 tot 2015 je hebt j mond vol Afrikanen .ik zou j aanraden meer over India te weten komen dan heb ik het niet over bollywood maar de echte India.laatst zag ik een documentaire over een brombere ondernemer ,alles wat die man aan tools nodig had is een onderbroek en een emmer ,om drie honderd zakken met stront vullen en aan de man te brengen voor 7000 roepia omgerekend 19€ dus sranang heeft ook jou goedgedaan je bent wel gevoed ,wees een beetje dankbaar anders zat j nu in j onderbroek en emmer in een kuma Koisi jou favoriete werk te doen ,duiken in shit.


  Maak melding

 16. Ondernemer Rohitas S ook aangehouden lijkt een beetje op die tori van sardjoe creool krijgt de schuld hindustaan zogenaamd slachtoffer spang tori terwijl de opdrachtgever een hindustaan blijkt te zijn ,a sani djeersi kokronoto maar a no wan kokronoto 1975 tot 2015


  Maak melding

 17. Wat is er fout gezegd in het artikel.
  Niets over racisme volgens mij. Geen woord over etniciteit maar toch weten een aantal mensen er een etnisch verhaal van te maken.

  Het is zaak in de spiegel te kijken als men zo uit de heup schiet over een zaak die een ieder aangaat.

  1) bevoegdheden van de politie.
  2) onderzoekscapaciteit.
  3) onderzoek systemen.
  4) communicatie en transparantie.

  niets mis mee als de politie instaat gesteld wordt om haar werk te doen.


  Maak melding

 18. @BRAKA KOELIE : Hou je met jouw

  NDP-clan bij de bouta-idealen zoals

  HET PLEGEN VAN MASSAMOORD

  OP ONGEWAPENDE SURINAAMSE

  STAATSBURGERS !!

  PS : LEVE de NDP-CTU-ROOFBENDE !!


  Maak melding

 19. Ik vind dat het aardig de verkeerde kant op gaat wat betreft het commentaar van velen op dit forum.Vele reacties zyn zo persoonlyk en niet meer over het item.
  Ik zou zeggen geef elkaar je adressen door en ga elkaar persoonlyk te lyf.
  Das ook n manier van inzien wie de sterkste is.
  @blakka koelie,waarom probeer je ons op het verkeerde been te zetten,je bent tegen de hindoestanen maar blakka koelie.
  Die @1502 spoort totaal niet,en die onzin die. @rob g uitkraamt jonge jonge jonge scheid toch uit man dat lees ik al niet meer.
  En gaan jullie het aub niet hebben over dat t het zinloos geweld is. Ok
  Suriname heeft n gigantisch groot probleem en je moet echt stekeblind zyn als je dat niet ziet.AMEN


  Maak melding

 20. meer bevoegheden voor politie en a team om criminelen zonder pardon van dichtbij te excuteren, door je hoofd schieten zonder pardon. scoto a no gado. en zij moeten meer bevoegdheden krijgen??? wordt alleen maar meer drama. suriname verdient meer dan dit!


  Maak melding

 21. Ter ondersteuning en in het lands belang de veiligheid te waarborgen zou het een overweging kunnen zijn om eens als minister meer te informeren naar de meerwaarde van politiehonden in amerika en in nederland.
  Het dient in het belang van de wetgeving er toe bij te dragen dat een afgerichte hond de musdaad helpt op te lossen.een afgericht hond van de Koninklijke Nederlandse Politie verenigingen met behaalde certificaten worden verkocht aan amerika en israel voor om en bij de 5000 .euro .
  De honden hebben een hoge dicipline en bieden ook veiligheid aan de geleider zijn in zetbaar in diverse onderdelden , wapens of explosieven zoeken , personen die zich verstopt hebben , vechtende personen uit elkaar halen.
  Mensen op afstand houden bij ongeregeld heden , personen die niet uit hun auto willen komen er uit weten te halen , een vluchtende verdachte tot staan weten te brengen of van hun rijdende brommer af weten te trekken. Helpen bij het controleren of verdachte iets bij zich dragen op het lichaam of in hun kleding aan .als de minster overweegt zou ik daar haar in willen adviseren en het hebben van een eigen opleiding voor politiehonden school is als een kip met gouden eiren hebben , ik hoop dat ik een reactie krijg in het belang van veiligheid voor de burgers en zijn wets dienaren .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.