Geen Sinterklaas met alleen Zwarte Pieten bij politie A’dam

30

Op de politiebureaus in Amsterdam zijn elk jaar Sinterklaasvieringen voor de kinderen van agenten.”De viering mag dit jaar niet doorgaan als er alleen zwarte Pieten aanwezig zijn. Pieten moeten in verschillende kleuren aanwezig zijn”. Dat schrijft hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg in een interne memo aan de politiechefs meldt de NOS.

“De combinatie Sinterklaas en Zwarte Piet is verleden tijd”, schrijft hij. “Vanuit het thema ‘in- en uitsluiting’ adviseer ik dringend aan medewerkers om de onderdelen die als discriminerend worden ervaren, weg te laten uit de sinterklaasviering” aldus Aalbersberg. Volgens hem moet ook de gezagsverhouding tussen Sinterklaas en Zwarte Piet gelijkwaardiger worden.

De hoofdcommissaris schrijft dat hij snapt dat de maatregel kan leiden tot discussie onder agenten. Een woordvoerder van de Nationale Politie zegt dat er nog geen landelijke richtlijnen zijn voor sinterklaasvieringen op politiebureaus.(Bron: NOS)

30 REACTIES

 1. Hiermee geeft hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg te kennen dat het grof geweld dat de Nederlandse politie in het verleden gebruikt heeft tegen anti Zwarte Piet demonstranten onterecht is geweest, dat vereist veel moed en durf van Pieter-Jaap, daar zou onze laffe Rutte met zijn uitspraak ‘Zwarte Piet is zwart en daar kan ik niets aan veranderen’ nog heel veel van kunnen leren.

  De politieagenten die het in deze oneens zijn met Pieter-Jaap zouden meteen ontslagen moeten worden, omdat ze net zo goed ‘ik ben een racist’ op hun uniform zouden kunnen aanbrengen


  Maak melding

 2. Ach,kijk,de lijder van Suriname loopt rond met Amnestie op zijn kop gestempeld en straks ook nog vergiffenis en deze onbeschaamde loopt nog vrij rond tussen ons,in ons midden.


  Maak melding

 3. Ach ray togg ben je ook zwart als piet ..toevallig is die leider van SU…ROOD, RED skins..dat betekent dat je niet blij bent met je kleur…zwart….die kleur van amnestie is wit, witte mensen krijgen amnestie maak niet uit wat ze doen…….en ik ben geel met een laagje zon er op …我白某一层的太阳…ga op die verhaal van de politie….(zwarte piet} …..begin dat te verbannen in jou witte land …..i love su woon en werk……..


  Maak melding

 4. Witte mensen hebben het er zèlf naar gemaakt dat het vieren van Sinterklaasfeest nu op losse schroeven staat.
  Je gaat je medemens toch niet neerzetten als KARIKATUUR voor je eigen vermaak?! Nou dan!

  Wat nu met Zwarte Piet gebeurt, had niet gehoeven als onze witte broeders in samenspraak met ons tot de KERN van het probleem kwamen en in staat waren zich empatisch op te stellen en inzien hoe ze ons kwetsen en wáár het probleem ligt waartegen we ons verzetten.

  Als zwarten hebben we zelf decennia lang, zo niet, langer Sinterklaas gevierd in Suriname. En héél lang te voren begon je als kind overal héél braaf je best te doen om te voorkomen dat je niet door Zwarte Piet in de zak werd afgevoerd om onderweg naar Spanje oceaan vanaf het schip, in de oceaan overboord gekiept te worden.

  Nu dat we zelfbewuster zijn geworden, willen racisten ons afmaken omdat we deze vorm van vermaak waarbij wij het ‘lijdend voorwerp’ vormen, niet meer tolereren.

  Het punt is: We zijn niet tégen Sint en Zwarte Piet, maar we zijn tégen de manier waarop we neergezet worden. Door een comité op te richten waarin wij zeggenschap krijgen over de manier waarop dit FANTASTISCHE VOLKSFEEST gestalte zou kunnen krijgen, zou het probleem opgelost kunnen worden want het was per slot van rekening ook ONS VOLKSFEEST totdat bewustwording bij ons plaats heeft gevonden.

  Oen ai Kong opo; Krioro Kon Koni!


  Maak melding

 5. Er zijn er anders genoeg hier op Waterkant die zich als een karikatuur gedragen, en bij wie relativeringsvermogen volledig ontbreekt en alles en zichzelf door een gekleurde bril willen zien


  Maak melding

 6. @R!@0

  Helemaal niet ,ik ben helemaal niet tegen de kleur van een bevolkingsgroep.
  Als mens moet je accepteren dat bv je ZWART bent van kleur. Dat anderen er tegen zijn geeft aan dat ze niet tevreden zijn met hun zelve en liefst een ander kleur zouden willen zijn.Kleur iets zwart en ze hebben een soort IMAGO PROBLEEM. Jammer als ze hun kleur zouden kunnen veranderen om niet zwart te zijn zouden ze zich gaan bleachen. Maar zo ben je eenmaal gebeure ,accepter het en hou op met dat zelfmedelijden gedoe!! Zie je de amnestie van je baasje?!Of het van der kleur afhangt als te zijn een half indiaantje.neen het heft te maken met het zijn van een CRIMINEEL.


  Maak melding

 7. @ RAY,je bent de weg volledig kwijt ,..het gaat hier om de Zwarte Piet discussie en niet om de verwerking van jou frustraties ivm de verkiezing van Desire Delano Bouterse als president van de republiek Suriname mie mang ! kies joe srefie.


  Maak melding

 8. @ Van 1502 tot 1863,..Respect voor je uitleg,maar het is de vraag,of de minder bedeelden van gezond verstand dit in de lege ruimte in hun hoofd kunnen verwerken…denk het niet !


  Maak melding

 9. @Printa
  Sorry voor jou maar je moet leren te accepteren dat je criminele lijder in elke discussie centraal staat en NEGATIEF ook.
  Vanaf 1980- tot heden ,van kleine RODE indiaan tot ZWARTE piet,jou baasje is niet los te krijgen van geen enkel discussie.


  Maak melding

 10. Het gaat hier om de Zwarte Piet discussie ,

  en wie heeft ECHT de Zwarte Piet voor Ons

  Staatstekort van TIEN MILJARD en voor

  het FAILIISSEMENT van de staat Sranang ??

  PS : MEER “zwarte” Goedheiligmensen, dus
  SINTERKLAZEN, kunnen bijdragen aan het
  NEUTRALISEREN het VERSTOORDE en
  ONJUISTE PSYCHOLOGISCHE BEELD
  dat bij kinderen en volwassenen is ontstaan !


  Maak melding

 11. Raytje is gefrustreerd terwijl zijn voorouders uit madras komen die zijn nog zwarter dan zwarte piet raytje wil zo graag tot het blanke ras behoren dat hij zijn voorouders verraad.toon wat meer respect voor de Tamils raytje


  Maak melding

 12. En weer een Overwinning voor de Anti-Zwarte Pieten groep, ”in de pocket”! De hele campagne is een succesverhaal aan het worden.

  Welke volgens sommige als roepende in de woestijn werden bevonden en gezien blijken nu het historisch gelijk aan zich te krijgen, Zwarte Piet is niet meer van deze tijd!!


  Maak melding

 13. Ik hoop niet dat er plotseling een idioot opstaat die vind dat de Kerstman ook moet worden afgeschaft.
  In feite is het ook geen blakamang feest.Tenminste ik heb nog nooit een gekleurde in gezelschap gezien van de kerstman in de sneew.
  Laat die a.u.b.met rust en laten we ervan blijven genieten
  zoals we van het Sinterklaas feest hebben genoten in het verleden.


  Maak melding

 14. @Blaka Koeli
  Mijn Madras familie is best tevreden met hun kleur. Ze klagen niet om hun kleur ,ze brengen hun dagen niet door uit zelfmedelij en ze aanvaarden voor wat ze zijn . Hoor je hun klagen blaka koeli?
  Hoor je ze mopperen?
  Ze zijn gelukkig de zwartje niet uit Suriname die schrikken van hun kleur en een taboe hebben voor ZWART.


  Maak melding

 15. @Henkes
  Een kinderfeest als sinterklaas opofferen voor een paar depressief zwartjes zoals jij en een handje vol anderen hier?
  Nee, nooit,Sinterklaas zal gevierd worden met zijn zwarte pieten!


  Maak melding

 16. Ray, wordt het geen tijd dat je de witte hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg gaat vertellen dat hij jouw mooi kinderfeest verpest door Zwarte Piet af te schaffen? Laat mij en de andere ‘depressieve’ zwartjes, die niet meer bijkomen van het lachen, met rust, wij hebben slechts de aanzet gegeven, Zwarte Piet in de ban doen laten we over aan de witte Nederlandse rechters en hoofdcommissarissen van politie met gezond verstand.


  Maak melding

 17. @Henkes
  Het is juist andersom.
  Zoveel plezier beleven wij hier alleen omdat jullie jezelve verlagen tot een zeer lage niveau.Natuurlijk ga ikj sinterklaas en zwarte piet verdedigen hier,de rest van de wereld heftr geen problemen met dit feestje . ASlleen een paar party-poopers zoals jij gaan iets proberen om het feest te verbannen. Jullie Mogen hbet proberen,het gaat jullie nooit lukken. Altijd is eriets mis met jou en je soorten,altijd jammeren en brommen en klagen .Het geklaag van jullie duurt al eeuwen lang en gaat nog dooir zelfs in deze eeuw..HBOO NU EINDELIJK OP!!


  Maak melding

 18. PETER JACKSON, je kan natuurlijk voor anderen gaan bedenken dat ze weet ik veel welke feesten willen afschaffen, feit is dat men nu alleen tegen Zwarte Piet bezwaar heeft, men heeft zelfs geen bezwaar tegen het Sinterklaasfeest op zich, van andere feesten heeft, zo ver ik weet, niemand last, je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het Kerstfeest, compleet met Kerstman, afgeschaft zal worden.

  Ray, als je familie werkelijk uit Madras komt en heel erg zwart is, dan is daar niets fout aan, net zoals er niets fout aan zou zijn als ze wit waren, het is wel heel jammer dat de realiteit van India met zich meebrengt dat je familieleden uit Madras niet echt blij zullen zijn dat ze zwart zijn; een zwarte Indiër ondervindt meer nadelen aan het zwart zijn dan de gemiddelde neger in de V.S, een neger kan in de V.S. bijvoorbeeld president worden, een zwarte Indiër mag blij zijn als hij de W.C. van de wittere Indiërs uit de hogere kasten mag opruimen. Jouw familie uit Madras zou dus een grote uitzondering zijn als ze in India geen last ondervonden van hun zwarte huidskleur. Nogmaals, er is niets fout aan een zwarte huidskleur, maar de realiteit, van onze wereld, die vol zit met racistische idioten, brengt met zich mee dat een zwarte huid nog steeds problemen voor de eigenaar van die huid veroorzaakt, waar hij of zij niet veel aan kan doen, daarom is het nodig dat de wereld erop gewezen wordt dat de karikaturale Zwarte Piet iets is dat niet thuis hoort in een moderne samenleving.


  Maak melding

 19. Beste mensen wees trots op jezelf en laat de huidskleur in het midden,zwarte piet is een langjarige traditie en hoort niet te verdwijnen Surinamers zijn veel te goed en vriendelijk om naar het gezeik van deze kleine groep azijnpissers te luisteren en zetten lekker hun schoen neer voor hun kinderen,houd je bezig met het verder ontwikkelen van jullie land en laat die(paar sukkels die waarschijnlijk nog nooit hebben gewerkt en alleen hun hand hebben opgehouden bij de sociale dienst) en geloof me het zijn er echt maar weinig de pot op gaan met hun gezeur en laten we lekker sinterklaas en zwarte gaan houden op 5 december.


  Maak melding

 20. Aan:

  alle politie-agenten en het Pro-zwarte- pietengilde in Nederland,

  Hij komt, hij komt die lieve goede Sint
  Wat brengt hij u, wat brengt hij mij?
  Een piet met een andere tint!

  Ouders geërgerd maar kindjes zo blij
  Ouders likt uw wonden,
  Kindjes, de Pieten zijn VRIJ!

  Vier op 5 december de emancipatie van Piet
  Maar vergeet die arme Sinterklaas niet!


  Maak melding

 21. @Ray,…jij bent typisch zo`n idioot, die men gebruikt om Zwarte Piet te spelen,en je doet het nog graag ook.het is toch triest dat men nog aan een Surinamer moet uit gaan leggen dat dit fout is,ding tata abie nog steeds in hun greep,wietjieeee now.


  Maak melding

 22. @@ RAY

  Het is juist andersom.
  Zoveel plezier beleven wij hier alleen omdat jullie jezelve verlagen tot een zeer lage niveau.Natuurlijk ga ikj sinterklaas en zwarte piet verdedigen hier,de rest van de wereld heftr geen problemen met dit feestje . ASlleen een paar party-poopers zoals jij gaan iets proberen om het feest te verbannen. Jullie Mogen hbet proberen,het gaat jullie nooit lukken. Altijd is eriets mis met jou en je soorten,altijd jammeren en brommen en klagen .Het geklaag van jullie duurt al eeuwen lang en gaat nog dooir zelfs in deze eeuw..HBOO NU EINDELIJK OP!!

  Ondergetekend RAY.

  Een hoop KOETERWAALS .bij elkaar ie ne sjing mie mang.!


  Maak melding

 23. Voor de Zwarte Pieten haters hier, op zich al een vorm van racisme/discriminatie, troost je met de gedachte dat maar 7 % van de Nederlandse gemeentes tegen Zwarte piet is, 7 % heeft zin standpunt nog niet bekend gemaakt, dus 86 % ziet er kennelijk geen probleem in, je moet maar denken een kinderhand is gauw gevuld


  Maak melding

 24. stop met het zwartepietengezeur. zing gewoon een paar leuke liedjes zoals:

  .. eerst komt hij in de hoek
  dan krijgt hij op zijn broek
  en is hij dan nog niet mak
  dan in de zak. (zul je zien hoe gauw het gaat veranderen)

  sinterklaasje kom maar binnen met je knecht
  want wij zitten allemaal even recht.

  vroeger gingen kinderen de zak van sinterklaas in, heb ik nog meegemaakt op mijn lagere school.

  de zak van sinterklaas, sinterklaas, sinterklaas
  de zak van sinterklaas o jongens jongens wat een baas
  voor luie, voor stoute, voor luie stoute kinderen,

  daar stop hij, daar stopt hij, daar stop hij jou wel in.

  mensen, dit is allemaal veranderd in het sinterklaas en zwartepiet vieren. de rest moet er ook nog uit kunnen.
  ik ben getraumatiseerd geweest doordat een meisje in de zak ging. maar goed, dat mag wel omdat ik een bruine huid heb en niet een witte?

  kan iemand de juiste argumenten belichten?
  a change has to come.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.