PL ‘teleurgesteld’ in uitspraak Surinaamse rechter

12

PARAMARIBO, 28 okt – Paul Somohardjo, voorzitter van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, is een teleurgesteld man. De uitspraak van de rechter in het voordeel van PL-dissidenten is geen stap vooruit. Somohardjo begrijpt de rechter niet.

Volgens de uitspraak mag PL haar dissidente parlementariërs niet ‘hinderen’ in hun werk. Er is een dwangsom bij vastgesteld. “Wij hinderen niemand. Ze mogen gaan en staan waar ze willen”, zei Somohardjo tijdens een persconferentie. ‘Ze’, Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, mogen van de rechter in het parlement blijven. Ook is het parlementsvoorzitter Jennifer Simons niet verboden de twee te accommoderen.

Somohardjo had om bekrachtiging gevraagd van het ‘terugroeprecht’. Zijn partij zou het recht hebben het duo uit het parlement terug te roepen. Nu kunnen ze de regering blijven ondersteunen, tegen de wil van de voorzitter. Het vonnis doet geen afbreuk aan de vastbeslotenheid om Sapoen en Chitan klein te krijgen. “We blijven terugroepen. De overlopers hebben de slag gewonnen maar niet de strijd.”

12 REACTIES

 1. Wat hier is gebeurd, was te voorspellen. Ik heb toch te doen met deze onruststoker. Wáárom is het onmogelijk om WAN PIPEL te vormen en dat assimilatie plaats vindt in de Surinaamse politiek?
  Zo’n boeman is Bouterse heus niet hoor, zoals die wordt neergezet.

  Ik heb het vermoeden dat deze Somohardjo stiekum spijt heeft van zijn acties tegen Bouta in het verleden want die hebben voor hem geen zoden aan de dijk gezet maar hij is juist bezig om nog verder weg te glijden.

  Bouta de bezig nanga wan eenheid. Luku fa a mang e doe ing best! Deze wantrouwen naar elkaar moet eindelijk STOPPEN.


  Maak melding

 2. Als het gaat om NDP leden,dan maken derechters rare sprongen !!!
  Bijna niemand heeft meer geloof in de rechters van Suriname!!!
  Nu Silos het roer heeft overgenomen van Juspolwordt het alsnog vreemder met de uitspraken van de rechters.


  Maak melding

 3. van 1502-1863
  Vergiffenis smeken en met amnestie rondlopen zijn geen eigenschappen van eenheid , het heet je zonden doen weggaan met een gebed en met de woorden ‘ik vergeef jou je zonden ‘.
  Van Somo kan je dit niet zeggen nietwaar?


  Maak melding

 4. zou het meneer somohardjo niet sieren om een keer volgens de regels van de wet te gaan? als die mensen zelf een eigen hutje willen bouwen laat hun toch. en geef het haventerrein terug, dat zal je sieren en wellicht een voorbeeld zijn voor anderen. boef geeft gestolen goed terug. misschien volgen andere boeven je dan. hopen wij voor suriname.


  Maak melding

 5. Hahahaaaa…
  Ene boef vraagt om amnestie en vergiffenis. , laten wij hopen dat adere boeven deze vb van vragen en vergeving niet volgen.
  Somo in dit geval doet het niet.
  Niet dat hij beter is maar hij heeft gelukkig niet gemoord om te zijn waar hij nu is.Van de ene kunnen we dit niet zeggen.


  Maak melding

 6. @ray,
  Mensen vellen altijd hun eigen oordeel en vinden dat de rechter daarin moet meegaan. Als je het via de rechter wilt spelen dan moet je ook de rechtspraak kunnen respecteren.


  Maak melding

 7. @Aboikoni
  De rechters respecteren?
  Dezelfde rechters die met lede ogen toezien hoe een crimineel zichzelve met amnestie beloond aan onze grondwet blijft knoeien,wegblijft uit de gehoorbanken te Boxel?
  De rechters de durf en moed NIET hebben maar eerder de benen nemen als het gaat om een bepaald case tegen een bepaald persoon?
  De rechters een gehele land en volk teleurstellen en geen durf hebben een VONNIS uit te spreken?
  Neen voor zulke rechters hebik geen respect,ik kan echt geen respect opbrengen voor rechters die wel vonnis durven uit te spreken tegen alles en iedereen behalve als het om 1 bepaald persoon gaat.
  Eerder had ik alle respec tvoor de rechters,heden geen 1 centimeter geloof in ze!


  Maak melding

 8. @ray,
  Je zeurt over Bouta. Ligt helemaal niet aan de rechters. Mensen gaan alleen met de rechtspraak mee wanneer deze in hun voordeel is en dat is niet goed. Is overal ter wereld zo. Als je er zo heilig van overtuigd bent dat de rechters in Suriname niet deugen waarom school jejezelf niet om tot rechter en doe jij het dan even? De beste stuurlui staan aan wel.


  Maak melding

 9. @ray,
  Persoonlijk vind ik ook dat Chitan en Sapoen teruggeroepen moeten worden maar als Somo het via de rechter wilt spelen en de rechter anders beslist dan moet je de uitspraak van de rechter respecteren. En nee, dat maakt me geen NDP’er of Bouterse aanhanger maar ik ben simpelweg iemand die het recht respecteert en niet voor eigen rechter speelt.


  Maak melding

 10. Effe een sideline wat zal er dan gebeuren indien die Hira zijn bekentenis/ waarheidsbevinding krijgt; zullen de bevoegde instanties dan gaan handelen conform de normen die gelden in een normale rechtstaat?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.