‘Suriname te mild tegenover illegale vreemdelingen’

19

PARAMARIBO, 28 okt – Suriname moet dringend optreden tegen illegaal verblijf van buitenlanders. Dit zegt minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie. De rechtsstaat zelve is in gevaar.

Er zal node hard opgetreden moeten worden. Aan de houding van vreemdelingen zelf valt veel af te lezen. Regels worden aan de laars gelapt, mensen nemen niet eens de moeite zich te laten registreren. “Het wordt allemaal anders om vooral respect af te dwingen. “Als je je niet komt registreren, moet je uitgezet worden”, zei Van Dijk – Silos in het parlement. Een groot struikelblok vormen de kosten van uitzetting.

In verreweg de meeste gevallen moet Suriname opdraaien. Reiskosten moeten worden betaal, vaak ook omdat de illegale blut is. Van Dijk – Silos wil het omzeilen door de wetgeving strenger te maken. Visa zullen alleen worden verstrekt als een ander zich garant stelt voor het verblijf. “Zoals andere landen het al doen.” De wetgeving wordt zo gauw mogelijk aangepast om uitzetting te vergemakkelijken.

19 REACTIES

 1. “De rechtsstaat zelve is in gevaar.”

  De rechtsstaat is in gevaar vanwege de vreemdelingen???
  U lijkt wilders wel.
  De rechtstaat is al jaren in gevaar, en absoluut niet door de vreemdelingen, 3x raaien door wie.

  Deze vrouw is met van alles bezig, behalve met de essentiële zaken;namelijk de grondbeginselen van de rechtstaat Suriname herstellen.

  Niet geloofwaardig, ze kan liever bij de brandweer gaan werken, als ‘brandjesblusser’


  Maak melding

 2. de rechtsstaat is in gevaar omdat wij een MANIAK als lijder hebben en een opvolger Silos die bezig is met hetzelfde!!!
  Bouta is een gevaar voor de rechters,grondwet,democrate en burgers !!!
  Vergiffenis en amnestie maken NIKS GOED!!


  Maak melding

 3. Suriname moet dringend optreden tegen de illegale aanstelling van haar president. Dit zegt minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie. De rechtsstaat zelve is in gevaar.

  Er zal node hard opgetreden moeten worden. Aan de houding van de president zelf valt veel af te lezen.

  Regels worden aan de laars gelapt, hij neemt niet eens de moeite zich te verantwoorden voor de rechter.

  “Het wordt allemaal anders om vooral respect af te dwingen. Als je je niet komt opdagen voor de rechtbank, moet je afgezet worden”, zei Van Dijk – Silos in het parlement.

  Een groot struikelblok vormen de gevaren bij een afzetting.


  Maak melding

 4. de minister vn juspol hft gelijk ,elke samenleving moet zn eigen vreemdelingenbeleid goed in de gaten houden en streng optreden ook tegen surinaamse nederlanders ,niemand staat boven de wet.maar t is geen geheim dat diensten vn de overheid en ook vele surinamers hand en spandiensten bewijzen.zelfs leden vn de gewapende machten en hoge ambtenaren,ik hoop dt de minister dat ook weet,terwijl er vr buitenlanders eenaangename houding wordt genomen moeten onze kondremangs als 2 de rangsburgers behandeld ,dat is al jaren zo.kijk u op de jap airport als chinezen of andere buitenlanders aankomen zie hoe er wordt gewerkt terwijl andere in de rij moeten staan wachten ,een resent voorbeeld ,een groepje vn 7 chinezen komt aan op de airport rent dwars door iedereen gelijk naren voren ,een volle klm vlucht en een vlucht uit belem ongeveer 600man ,hebbenn meeste mensen opgemerkt stonden 2 -3 ambtenarenvn de hun te helpen mt hl wt normale zaken hoop ik maar t gt erom dt deze gasten gewoon langs en door alles gaat tot dat ze worden geholpen en vrij weggaan terwijl anderen gewoon moeten wachten .


  Maak melding

 5. de vele opvang centra in paramaribo noord is de plaats waar de overheid en de politie moet gn kijken wat er in su gebeurt ,t lijkt wel eens dat onze politie zich meer richt op surinamers in t verkeer op elk momemt actie op straat.terwijl vl buitenlanders die hier nt mogen vertoevenvrij uit gaan,int verkeer ook.wie moet hier optreden .ik hoop dat we goed moeten kijken,ook in de buurt vn de centrale markt.


  Maak melding

 6. In de VN is dit aspect op de agenda gekomen met als gevolg dat volgens minister Silos Suriname weer verder weg dreigt te zaken.

  Neem als voorbeeld Chinese werknemers die niet uitbetaald worden omdat ze in China nog een schuld hebben (kan gelezen worden als gevangenisstraf te goed hebben).

  Maar ook het voor eigen nut aan wenden van nieuwe wetgeving en frustreren van rechtspraak maken Suriname een PARIA in de internationale gemeenschap.
  Dat laatste kan niet de schuld zijn van Nederland of de oppositie maar is de verantwoordelijkheid van de regering en de President.


  Maak melding

 7. ‘Het wordt allemaal anders om vooral respect af te dwingen. Als je je niet komt opdagen voor de rechtbank, moet je afgezet worden”, zei Van Dijk – Silos in het parlement.

  Dit noemen we double talk van Silos!
  Haar baas bouat verschijn tnooit te Boxel en wordt nooit afgzet..dan hoe dan?
  Of gelden haar regels voor de rest maar niet voor bouta?
  Niet moeilijk te raden toch dat Silos niet serieus genomen wordt?!


  Maak melding

 8. Suriname te mild tegnover illegale vreemdelingen, aanpakken
  Suriname te mild tegenover Scalianbezitters, nog veel harder aapakken, maar daar liggen de belangen anders, waarom wordt er geen lijst bekend gemaakt van de eigenaren


  Maak melding

 9. IK vind dat er belangerijker zaken zijn, maar dit moet ook gebeuren. Als ik belasting betaal voor de dagen dat ik in sur. ben moet een ander dat ook doen. Ook zijn er heel wat buitenlander uit Afrika en Europe daar die duistere zaken komen doen, bevolking belazeren met neppe deals. Er moet inderdaad een strengere aanpak komen tegen illegalen in het land. Ze zijn niet geregistreerd en kunnen doen wat ze willen. Het is voor bescherming van land en volk. Denk a torie, vrij gevochten boel. Wanneer het te laat is en Sur. zit vol met illegalen zal iedereen schreewden wat een rot regering. Nu doet ze er wat aan, en dat is ook weer niet goed. Ai baja.


  Maak melding

 10. Als de minister er nu eerst voor zorgt dat de afdeling Immigratie en vervolgtrajecten eens gesmeerd gaan lopen,dan heeft ze een punt. Dank zij de ongestructureerde rotzooi op die departementen verkiezen velen om de illegaliteit in te duiken.


  Maak melding

 11. Visa zullen alleen worden verstrekt als een ander zich garant stelt voor het verblijf. “Zoals andere landen het al doen.”

  Toelating tot Caribisch Nederland

  Voor een ‘verklaring toelating van rechtswege’ dient de aanvrager bewijzen te overleggen dat hij of zij beschikt over huisvesting, voldoende middelen van bestaan en een bewijs van goed gedrag over de afgelopen vijf jaar. Nederlanders die tot de eerste categorie uit de tabel behoren, kunnen eventueel een ‘verklaring niet van toepassing’ aanvragen, waarmee ze kunnen aantonen dat ze zich vrij in Caribisch Nederland mogen vestigen.

  Suriname kom je binnen met 1 airmiles .Een chinees die zich in Ned. wil vestigen moet 1,25 miljoen meenemen.


  Maak melding

 12. ” De rechtsstaat zelve is in gevaar.”

  De rechtstaat (als die nog BESTAAT!!) is sinds 1982 in gevaar en zal voorlopig zo blijven. Die opmerking slaat nergens op. Treed op tegen de “Bron van alle ellende” .

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 13. Het is een goede zaak dat tegen illegalen wordt opgetreden. Maar het argument dat de rechtsstaat in gevaar is, lijkt mij heel erg overdreven. Mevrouw de minister moet de zaken wel in het juiste perpectief zien. Er zijn zat andere omstandigheden die de rechtsstaat in gevaar (kunnen) brengen. Laat ze die maar aan een nader onderzoek onderwerpen.


  Maak melding

 14. @ Ger a life en Esmerald volkomen eens met jullie.de rechtstaat is al tijden in gevaar recentelijk nog door de aanname van de amnestiewet ; oproepen van de rechtbank wordt smalend naast zich neergelegd ! Wat hebben de illegalen hiermee te maken??het is natuurlijk niet goed te praten maar die zoeken alleen maar een living; er zullen zeker criminelen tussen zitten en dat is dan de taak van de politie maar dat wat Dora ervan wil maken is schromelijk overdreven dat is de bijzaak tot hoofdzaak maken!!!


  Maak melding

 15. houdt de dief houdt de dief de moordenaar..

  hij heeft al alles vernietigt ..

  hele infra structuur is al naar de malle moer,

  ,lanti wroko is al vernietigt.

  rechtstaat berstaat niet meer..

  jus / pol is doende te mislukken..

  land zit vol dieven.boeven.moordenaars,oplichters,rovers..

  bank is al leeg geroofd..


  Maak melding

 16. @Melvin.A,
  Sorry hoor, maar we gaan geen methoden gebruiken die witten in het verleden hanteerden door een ander mens de kogel te geven vanwege een territorium.

  Echter aan de hand van constateringen waaruit blijkt dat deze mensen bezig zijn om ons geliefd Suriname naar de Filistijnen te helpen, ben ik van mening dat HARD tegen ze moet worden opgetreden!

  Je zou mij niet horen als zou blijken dat deze mensen hard werken en het land helpen opbouwen; dan zou ik vinden dat OOK ZIJ een stem zouden verdienen in Suriname ongeacht waar ze vandaan zouden komen.

  Simpelste oplossing is om ze a.h.w. te gijzelen en als gevangen te werk te stellen om zó de kosten van hun uitzetting weer dubbel en dwars terug te verdienen.

  Tot slot: Landen die dan op deze methode kritiek zullen hebben kunnen we de keuze stellen dat zij dan zèlf de vlucht van deze mensen charteren.

  Punt, uit!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.