Surinaams ministerie bedankt topfunctionarissen

15

PARAMARIBO, 16 okt – Het ministerie van Handel & Industrie, HI, heeft enkele topfunctionarissen bedankt. Volgens minister Sieglien Burleson is er te weinig slagkracht en efficiëntie. Resultaten blijven dan ook uit.

Het zou de afgelopen jaren meer dan duidelijk zijn gebleken. HI zou de toon moeten zetten in het realiseren van een meer gevarieerde economie. Het is niet gebeurd. “Ik weet dat er hard gewerkt wordt, maar het probleem is dat niet alle neuzen in één richting staan. Op die manier gaat energie verloren”, zegt Burleson tegenover de Ware Tijd. Voor meer efficiëntie is dus vrijwel de hele ambtelijke top bedankt.

Op de meeste plekken is reeds ander personeel geplaatst. Volgens Burleson gaat het niet sec om vervanging. Het ministerie moet een grote inhaalslag plegen om de economie te dienen. Het stimuleren van ondernemerschap en consumentenbescherming krijgen veel meer aandacht. “We moeten uitdokteren wat de meest succesvolle subsectoren zijn voor Suriname, waar iedereen op kan haken”, aldus Burleson.

15 REACTIES

 1. Mevrouw Burleson je bent een hardloper,een schreewer en onnozel.Het is een mode geworden om de directeuren van de ministeries te ontslaan.Hoe wil je wat bereiken zonder mensen met ervaring?Zelf heb je ook geen ervaring.Als je zo doorgaat word je binnenkort opgedonderd.Hetzelfde geldt voor de minister van Onderwijs.Hij heeft alleen maar dames benoemd als directieleden,maar is dat gebeurt op basis van deskundigheid of op basis van sexe?


  Maak melding

 2. Ay baya…reshuffel gedoe. Is dat een gewoonte bij de ministeries,dat er een vervanging komt.Dit is echt Bullshit.Er moet een keertje ophouden toch??.Gaan die mensen op straat komen een uitkering te krijgen?Sociale voorziening ontbreekt toch in Suri. Che!!!!


  Maak melding

 3. Ontslagredenen niet voldoende helder !

  Betrokkenen worden GEWOON DOOR-
  BETAALD en eventueel voor andere
  werkzaamheden ingezet !

  Deze werkwijze hanteert een regering die
  opgescheept zit met een MEGA-overheids-
  tekort !

  Sranang is werelrecordhouder aantal
  ambtenaren afgezet tegen de totale bevolking !

  STOP aub deze onzinnige inefficiente situatie !

  Schatting aantal ambtenaren ongeveer 60 000 !!!

  PS : U bent ontslagen om “politieke redenen”,
  en wij noemen het “gewijzigde beleidsinzichten” !


  Maak melding

 4. Nieuwe wind. Daadkrachtige Surinamers aan de macht. Het oude, corrupte en dwarsliggers worden vervangen. We zijn op de goede weg. Verbitterde reacties hier ten spijt.


  Maak melding

 5. @ NDP-Nieuwe Wind en @ NDP-Bijltjesdag :

  Resultaat daarvan is tot gisteren :

  MEGA-NDP-STAATSSCHULD van
  BIJNA TIEN MILJARD !!!

  PS : vlgs NDP “monnie de’ !


  Maak melding

 6. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. Ma kut, we Zulle zien wa ga kome of niet. Een ding is met zekerheid te zeggen, wiens sa ndp marionette e go doe…..na soso moro paarse ka ai go trong, net als begin reshuffeling 2010 door haar baas en volkslijder. Ndp is een vloek sinds de oprichting. Allemaal onberechte criminelen leiden het land.


  Maak melding

 7. Wie heeft circa 30.000 EXTRA, NIEUWE
  ambtenaren benoemd de laatste TWEE
  JAAR ???
  Terwijl wij al veel te veel ambtenaren hebben ???
  Die MOET MOEVE !!!

  WIE zadelt Sranang op met een LEGE
  STAATSKAS ????
  Eindstand : MIN ZEVEN MILJARD !!!
  Die MOET MOEVE !!!

  WIE speelt met een strak Dugs-Strafvonnis,
  met een Nep-amnestiewetje voor pres ???
  Die MOET MOEVE !!!

  Wie heeft NU opdracht gegeven EXTRA
  ONGEDEKTE SRD-blijetten te DRUKKEN ???
  Die is uit op VERNIETIGING van Sranang !
  Die MOET MOEVE !!!

  PS : Wanneer komt de Anti-corruptiewet met
  daarbij een Ontnemningswet Crimineel verkregen
  Gelden, goederen en andere zaken van waarde ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.