Surinaamse president Desi Bouterse 70 jaar

102

De president van Suriname, Desi Bouterse, viert vandaag zijn zeventigste verjaardag. Desiré Delano (Desi) Bouterse werd op 13 oktober 1945 geboren te Domburg in het district Suriname. Hij is zoon van Desiré Juliaan Bouterse en Wilhelmina van Gemert en telg van een Zeeuwse boerenzoon.

Als kleuter verhuisde Bouterse naar Paramaribo, waar hij werd opgevoed door zijn tante. Na de lagere school kwam hij terecht op het jongensinternaat St. Jozef, dat geleid werd door de fraters van Tilburg. Later kwam Bouterse terecht op de Middelbare Handelsschool in Paramaribo, die hij niet afmaakte.

In 1968 vertrok Bouterse naar Nederland waar hij in het Nederlandse leger diende. Nadat zijn dienst erop zat, meldde hij zich aan bij de Koninklijke Militaire School in Weert. In 1970 trouwde Bouterse met Ingrid Figueira die hij als tiener in Suriname al kende. Ze kregen twee kinderen: Peggy en Dino.

Het gezin keerde op 11 november 1975 terug naar Suriname, vlak voor de onafhankelijkheid van Suriname die op 25 november van dat jaar werd uitgeroepen. Hij is inmiddels gescheiden van Figueira en is in 1990 getrouwd met Ingrid Jolanda Waldring. Ook zij krijgen 2 kinderen.

102 REACTIES

 1. Dus Bouterse heeft geen enkele opleiding afgemaakt en beschikt over geen enkel diploma?

  De slechts opgeleide president van de wereld dus die ook nog eens drugscrimineel/couppleger en moordenaar is en zijn eigen amnestie heeft geregeld.

  Suriname kan trots zijn op zo’n president,


  Maak melding

 2. Surinamers zijn trots op hun president!
  Wij hebben geen MALLE Molenaar voor nodig om dat voor ons te komen doen. Blijf maar lekker door hier LAFLULLEN.
  Die paarse vlaggen wapperen nog overall in het land.


  Maak melding

 3. 70 jaar waarvan meer dan de helft gewijd is aan criminele aktiviteiten.
  Coup,Decmoorden, Moiwana slachtingen,telefooncoup,bouta amnestie en het laatste waaraan hij hard werkt is…Vergiffenis.
  Geen enkel ander leider dan LIJDER bouta heeft deze ‘verdiensten’ op hun naam staan!!!
  Excht niets iets om TROTS op te zijn Noch te vieren.
  Felicitaties aan de ndpers ,de criminelen aanhang, en aan de rest vanb de surinamerswil ik zeggen…heb geduld,Gods molen maalt langzaam maar zeker.


  Maak melding

 4. @Paraman
  oh,die van de paarse vlaggen die zijn geen verrassingen meer voor on.Daar waar zij wapperen zal de zoveelste NDP minister,ambassadeur,enz voortkomen. Dit als belonging van opa desi.


  Maak melding

 5. ‘Gefeliciteerd ‘boss’,namens de nog in leven zijnde partners in crime,zoals coup 1980, telefoon coup,,moiwana slachtingen, en bouta amnestie
  Namens DE Groep van 16 minus een paar.


  Maak melding

 6. Paraman

  Surinamers zijn trots op hun president!
  Wij hebben geen MALLE Molenaar voor nodig om dat voor ons te komen doen. Blijf maar lekker door hier LAFLULLEN.
  Die paarse vlaggen wapperen nog overall in het land.

  Beste Paraman,

  Noem één 1 verdienste van Bouterse waarop Surinamers trots op kunnen zijn dan?

  Ik wacht met spanning op je antwoord.


  Maak melding

 7. @paraman,praat aub voor je zelf en niet voor alle Surinamers want ik ben zeker niet trots op zo een figuur ! Waarom ? Omdat hij het land en alles naar de bliksem heeft geholpen ? Paarse vlaggen die meestal boven krotten,doorkijkhuizen wapperen? Niks te vreten heeft men vaak niet! En hij languit in zn hangmat op Brokobaka de duurste whiskeys achter over slaan; de armen zullen de vlaggen opeten ! Ik woon hier en ken en voel de realiteit !!! Ga maar goed na wat hij allemaal op zn palmares heeft !!! Trots ???Mn hoela!!!!


  Maak melding

 8. Beste Paraman;

  Bouterse heeft zijn trucje uit de jaren 80 en 90 herhaald in 2015. Door zijn achterlijke beleid staat Suriname aan de rand van de financiële afgrond.

  Monetaire financiering ( lees: het onbeperkt drukken van SRD’s ) is het enige dat deze Dumbo Bouta kan verzinnen om zijn schulden te betalen

  SRD-Eurokoers is voor einde jaar 1 – 6.

  Niemand wil SRD;s hebben die elke dag minder waard worden. Back tot the 80ties en 90ties.

  Ik vind het prima. Mijn euo’s zijn lekker veel waard. Beetje lullig voor al die sloebers met Paarse Vlaggen voor hun krotjes..


  Maak melding

 9. Via deze weg feliciteren wij,het bestuur van Stichting Angel’s Garden te Nederland/Suriname, de president met zijn 70 ste verjaardag.

  Wij wensen heb een fijne verjaardag en goede gezondheid toe.
  God zegen!!!


  Maak melding

 10. @molenaar idd.de koersen stijgen met de dag ! Tegen de Kerst zijn ze hoogpaars ja ! Jammer dat het gehele volk hieronder moet lijden door wanbeleid van deze “stoere” lijder” en zn kliek en de nalopers die zelf niet kunnrn nadenken en alles voor zoete koek aannemen : moni de werd er gekraaid en mu draait de geldpers op volle toeren. Ik wil wel back to the 80 ties en 90 ties maar alleen voor muziek van toen!!! Niet voor lege schappen in de winkels of onbetaalbare producten !!!


  Maak melding

 11. Bij deze feliciteer ik de heer Bouterse.
  Erg triest om al die andere kansloze reacties te vernemen.

  Het is God’s wil dat deze man de leeftijd van 70 heeft bereikt. Als je niet weet hoe je moet reageren of er niets mee hebt blijf dan weg.


  Maak melding

 12. Dit fossiel is dus zonder diploma en als veroordeelde drugscrimineel en moordenaar president kunnen worden, terwijl normeliter dat nooit mogelijk kan zijn in een rechtstaat, wat Suriname telkens loopt te vertolken,het zegt al voldoende over de denkwijze van dit volk, zoals gisteren weer duidelijk bleek, waarbij een dame op tv vertelde over haar stichting, waarbij ze Bouterse de hemel in prees, van wege 35 jaar dat hij zich vanaf 1982 heeft ingezet voor dit land, daaruit blijkt wel, hoeveel analfabeten en hersenloze lui hier in dit land rond lopen, zonder princiepes.


  Maak melding

 13. Aboikoni, was het ook God’s wil dat andere Surinamers de leeftijd van 70 nooit bereikt hebben omdat ze op brute wijze omkwamen op 8 december 1982?


  Maak melding

 14. @amaranta,

  Ik weet niet of jij de jaren 80 bewust hebt mee gemaakt? Alle schappen in de winkels waren TOTAAL LEEG. Het was een hele TRIESTE PERIODE.

  Jos Steeman Shipping en Calypsona Shipping waren toen in BUSINESS wat het vervoer van toiletpapier, spijsolie etc. betrof.

  Ik moet je toch even corrigeren want er waren geen ONBETAALBARE PRODUCTEN? ER WAS GEWOON NIETS.

  Ik wens jullie dit niet toe!!!


  Maak melding

 15. Zie hier duidelijk hoe het gesteld is met normen en waarden , beschaving en menselijke waardes in ons allen geliefd Suriname. Gij die trots zijn op de verjaardag van deze gewetenloze moordenaar missen iedere vorm van beschaving.


  Maak melding

 16. -Ik ben niet trots op een moordenaar en vooral niet op een persoon die zijn verantwoordelijkheid niet neemt en het volk in grote problemen heeft gebracht.

  Er staat duidelijk geschreven dat hij hollands bloed heeft en toch nog de Nederlanders uitschelden.
  Ze houden echt niet van Bouterse.


  Maak melding

 17. President gefeliciteerd met uw zeventig jaar.

  Wij zijn u dankbaar voor alles dat u voor dit mooi land hebt gedaan.

  De negatieve reactie moet u juist kracht geven om verder door te zetten. Dit moet u zien als hun bijdrage voor een
  voorspoedig Suriname.


  Maak melding

 18. @ Paraman,

  Die paarse vlaggen wapperen nog overal in het land. Dank je de koekoek. Weet je wat zo’n vlag heeft gekost? 150 SRD, meneer. Omgekocht zootje.


  Maak melding

 19. @ Sranankrioro 1,

  Leg me eens uit wat deze president voor dit land heeft gedaan? Als jij wil zeggen dat het goed gaat in dit land, dan ben je waarschijnlijk de enige op de hele wereld.


  Maak melding

 20. Desi Gefeliciteerd !

  Sranang-Bevolking ZEER GECONDOLEERD

  met het DESI-STAATSFAILLISSEMENT !!

  PS : Waar blijft camagne pres en ministers
  om bevolking BEWUST te maken van ons
  staatsfaillissement, onder overlegging/
  publicatie van de JUISTE RAMPCIJFERS !


  Maak melding

 21. @ Henry, ja bedankt voor de correctie er was totaal niets ! En zo nu en dan hiet en daar lange rijen waarin een ieder aanschoof soms zelfs zonder te weten wat er daar verkocht werd. Daarban moest er een documentaire gemaakt worden niet om hem nu de hemel in te prijzen !!!


  Maak melding

 22. @ Henry, ja bedankt voor de correctie er was totaal niets ! En zo nu en dan hier en daar lange rijen waarin een ieder aanschoof soms zelfs zonder te weten wat er daar verkocht werd. Daarvan moest er een documentaire gemaakt worden niet om hem nu de hemel in te prijzen !!!


  Maak melding

 23. De man kan er mee leven, wat hij en wie hij wat heeft aangedaan. Gezinnen vernietigend, dierbaren vermoord.
  Verschuilend achter een amnestie leeft hij in weelde.
  Op zo’n figuur kan een weldenkend mens niet trots op zijn of achteraan lopen.


  Maak melding

 24. Laten wij met ons allen de président veel gezondheid
  Wensen,en de goeie man daarboven smeken hem nog eens
  De kracht te geven vr tenmiste nog 3
  regeertermijnen.laattn hatters praten en onverstandige blaffen’maar pres sa ie doe gie mama sranang no wang kang een bing mang dwing!!!hiep hiep hiep hoera gie wie lobie pres


  Maak melding

 25. blaka bakra,
  Ik heb jou niks uit te leggen, ga maar zelf kijken en vraagt aan mijn landgenoten of dit land niet vooruit is gegaan.

  Een woning van mijn landgenoot is meer waard dan de bijenkorf waarin jullie in Nederland wonen. Waaronder 500 of meer onder een dak.

  Jullie zijn gewoon jaloers op de achterblijvers, wat hebben jullie (vluchtelingen) al die jaren in Nederland bereikt. Als je mij vraagt geen moer. Is de vraag of jij geen werkloos bent. En verder jou levenslang van een uitkering moet leven, schaam je je niet.

  Er is genoeg werk voor jullie hier.


  Maak melding

 26. HIPHIPHIP HOORAYYYYYYYYY het is een hele geruststelling dat in het land van de Bouta vereerders nog mensen bestaan met gezond verstand die niet achter de ongeschoolde of criminele boutekliek aan hobbelen. Mensen als Roy, Ray, Henk Molenaar, Manu, en Esmeralda, die zich terecht druk maken wat er in het land gebeurd. Radio SRS, alias Radio Bouta, zou niet weerstaan in een land als NOORD Korea. Zij indoctrineren de bevolking. Hersenspoelen de hersenlozen. Suriname is een schijndemocratie. In alles op de media beginnen ze met : ” de minister president….Een president die het land totaal naar het faillissement heeft gebracht, en die zichzelf rijk heeft gemaakt, een president die een slecht visitekaartje is voor suriname, waar geen eerlijke landen handel mee willen drijven, die man vereren zij. Alles vragen ze aan de president. Mijn huis is stuk, meneer de president, ik heb geen eten meneer de president, ik ben gehandicapt meneer de president, ik word niet verzorgt en ik crepeer meneer de president! Maar meneer de president een fijne dag nog! Al deze mensen, (kijk bv één voor twaalf, of de moederdagspecials bij de armen),vragen hem hulp. Particuliere initiatieven helpen wel ja en meneer de president, die eet zijn kaviaar in zijn paleizen en lacht met zijn meid om die domme mensen. Waarom zeggen deze mensen niet,” Bouta schaam je! Je zorgt niet voor de zwakkeren in de samenleving! Je laat ze creperen! In een echte democratie was hier allang een landelijk protest uit gebroken.Ja maar Bouta heeft toch een weg aangelegd! Oh mensen zonder verstand,het is zijn plicht! Denk je dat hij hem uit eigen zak betaald? Dat heet belasting!
  Jammer dat zo’n land met een heerlijk klimaat zo’n derde wereldland is. En Bouta, je geeft steeds de schuld aan de recessie, maar de wereld is allang weer uit het dal aan het klimmen alleen Bouta heeft een moerasklimaat gecreëerd waar dit prachtige land steeds dieper in wegzakt.


  Maak melding

 27. Het is jammer met al dat negatief gedoe over onze leider. Er is veel werk aan de winkel. mek un span anu,fu seti Sranan.
  Taktaki no e furu baskita. Niet so afbrekend zijn lieve mensen.
  Wees positief en probeer vooruit te denken/kijken.

  A sa Du.


  Maak melding

 28. Sranangkrioro 1, ik zal niet zo hard over je oordelen.
  Je bent niet hersenloos maar je hebt 1 hersencel die ook nog beschadigt is. Je kan waarschijnlijk niet helpen dat je zoveel onzin uitkraamt.


  Maak melding

 29. @Sranankrioro 1, jij en velen die deze man Bouterse de hemel in prijzen, zijn echt een draadje kwijt.
  Het gaat zo goed, maar geen van jullie NDPérs kunnen aangeven wat Bouterse voor het land en volk heeft gedaan. Noem ze maar op.

  -velen gaan met ontslag
  -velen hebben nog steeds hun salaris niet ontvangen
  -zogenaamd is schoolgeld afgeschaft!!!!
  -niet iedereen komt in aanmerking voor zorg en medicijnen, je moet je portemonnee maar open trekken.
  -corruptie, fraude, oplichterijen en nog veel meer
  -project Kari Yu is geen geld van de overheid en zo kan ik nog meer noemen dat niet vanuit de overheid komt en wordt betaald.

  Ik kreeg toevallig van iemand te horen hoe ze blij zijn met de waterkant en hoe mooi het is geworden. Terecht natuurlijk. Wel dit is geld van de EU. Misschien en “beetje” van de staat Suriname, maar niet van Bouterse.


  Maak melding

 30. @Sranankrioro 1

  de bakra’s hebben uit Afrika,Tutsi en Hutu’s gehaald.Masai en Bantoe,Dinka en Nuer.Maar geen crioro of criollo i sabi tog?Dus praat maar niet over de wijze van geboren worden van anderen.


  Maak melding

 31. Paimang,
  je wordt gezocht door de politie, ga naar opsporing gevraagd

  Vraagt aan je buurman om je door te spoelen, want je snapt er toch geen moer van.


  Maak melding

 32. @Sranankrioro 1
  Misschien kan je ons vertellen welke de volgende crimineel is die zijn verjaardag gaat vieren in de toekomst,want zie j het schijnt dat jij over een moordenaars kalender loopt met hun jaardagen erop.
  Wat heb je aan bouta je ‘held’ die op internationaal niveau om vergiffenis vraagd?!
  Echte helden vragen niet om vergiffenis omdat ze niks zondigs gedaan hebben.
  En amneste…echte helden vragen of smeken niet om amnestie,je jarige oom de moordenaar wil beiden hebben .
  Je moet je schamen om zo een Desi alsoomte hebben maar wie weet ben je een bloedverwante van hem.Trouwensde appel valt niet ver van de stam.


  Maak melding

 33. @International
  Precies ,je hebt helemaal gelijk.
  Wij zitten idd midden in de moeras dankzij bouta en wij zijn hard bezig dieper erin te zakken.
  De ndpers zijn ziende blind!!


  Maak melding

 34. Sranangkrioro 1,
  Jij en de andere aanbidders van Bouterse zullen straks ervaren dat Bouterse niet de oplossing is voor Suriname maar juist het probleem. Welk perspectief biedt hij het Surinaamse volk? Geen samenhangend programma van maatregelen waarmee de crisis te lijf wordt gegaan met op termijn zicht op groei en verbetering van de sociaal economische omstandigheden van het volk. Nee, zijn beleid komt neer op geld drukken, prijsverhogingen, grotere werkloosheid, bezuinigingen zonder enig zicht op verbetering op termijn. Nu krijg je 3,75 srd voor 1 USD. Als je geluk hebt is de koers over een jaar 375, met een beetje pech 1000. Dezelfde rotzooi heeft jou lijder al 2 keer eerder veroorzaakt. Je moet toch een grote koebi, met een geheugen van 3 seconden, zijn om deze ellendeling een derde kans te geven om de economie te ruïneren. Ja, daar snap ik inderdaad geen moer van. Die neiging tot zelfdestructie van jullie kan ik niet snappen.


  Maak melding

 35. Jacobus.
  je bent in een democratische land als Nederland, zeg de dingen hoe zijn en denkt niet dat je mij afschrikt met je stomme taalgebruik.
  Jij bent ook een ze..


  Maak melding

 36. President,
  Als je straks samen met de andere zuiplappen stomdronken bent van de blue label, denk aub aan degenen die door jouw toedoen het nu moeilijk hebben in dit land.
  Denk aan degenen die straks geen baan zullen hebben en hun gezin niet kunnen verzorgen.
  Denk aan degenen die door jouw verkwistend beleid meer zullen moeten uitgeven aan water en electriciteit.
  Aan degenen die het moeilijker hebben omdat de dollarkoers niet meer te controleren is.
  Als je het volk een genoegen wil doen, treed dan af en draag het bewind over aan een capabel en integer persoon zonder smet op zijn naam en met een rein geweten.
  Het volk zal u heel erg dankbaar zijn.


  Maak melding

 37. Paimang, het probleem van Suriname is niet president Bouterse, maar dat zijn juist de typen als jij, Srafu, Esmerald, Henk Molenaar,enz. die aan zijlijn staan te schreeuwen maar die zelf geen verantwoordelijkheid durven nemen.Met vage halfzachte priet-praat en gebakken lucht bereikt je niets. Jullie doen niets anders dan aan internetvervuiling.M.a.w. de geesten van integere mensen worden door jullie vervuild met bagger en onzin.Stop met de kakofonie.Het is ongelooflijk wat een onzin bijv. Esmerald en Henk Molenaar kunnen uitkramen. Met name Esmerald is de moeder van klinkklare onzin.Wat een niveau! vergeet een ding niet…………………………………..! Jullie verzonnen verhalen hebben korte benen. Dit houdt in dat je met leugens niet ver komt.

  Waarom is er een leegloop in de Front/V7 partijen? Dat komt omdat de NieuwFront / V7 partijen en de aanhang een kakafonie van alleen maar onzin uitkraaien. Jullie zijn niet in staat zijn om zelf de eigen problemen ter hand te nemen.Ik stel voor dat jullie rust nemen en orde op zaken in de eigen verwarde kamp stellen. Ga er werk van maken om te stoppen met kakelen en anderen verwijten naar het hoofd te slingeren en maak een begin met het leggen van eieren.


  Maak melding

 38. sranankrioro….

  in die criminele apentuin waar jij woont moeten alle deuren, ramen, balkon, trappen dichtgelast worden met diefijzer. Je zit in je eigen huis als een gevangene achter de tralies opgesloten om jezelf te beschermen tegen criminele landgenoten. Ook moeten op het erf nog 4 of 5 waakhonden loslopen. Jullie hebben geen enkele vrijheid en bescherming. Dus geef mij maar liever een bijenkorf.


  Maak melding

 39. @Robby-de Desi-Slapende-Slaaf

  Uw gebrabbel om NDP-onzin goed te praten
  leidt is een regelrechte belediging voor de
  arme Sranang-bevolking.

  Kernpobleem Sranang is inderdaad DDB !

  De ineenstorting van de Sranang economie/
  Sranang-financien komt voor 100% op rekening
  van uw baasje Desi Bouterse (geen verstand
  van het besturen van een land !)

  Staatsschuld, na de laatste manipulaties met
  nieuwe staatsleningen en vers bijgedrukte SRD-
  biljetten, is thans op bijna TIEN MILJARD !

  Betaling IMPORTEN komen nu in de knel,
  vanwege gebrek aan buitenlandse valuta !

  Verder hebben uw baasje Desi en Gilmore
  (zogenaamde financieel/monetair expert) de
  begroting van Volksgezondheid teruggeschroefd
  van 330 miljoen in 2015 naar 114 miljoen in 2016 !
  Terwijl er net Basiszorgverzekering is ingevoerd,
  waarvoor aan Self Reliance 65 Miljoen moet
  worden betaald ! Rest voor overig totaalbleid van
  Ministerie Volksgezondheid slechts een bedrag
  van 49 miljoen !
  Een ONZINNIG FINANCIEEL BELEID, dat er van
  uit gaat dat Sranangman LAW !!!

  De DDB-clan heeft er wel voor gezorgd dat ruim
  47 % van ALLE geld op de staatsbegroting
  (pakweg DE HELFT) is ondergebracht bij/loopt
  via het Ministerie van Financien,
  waarvan van GILMORE de leiding heeft !

  Het financiele uitpersen van de bevolking, voor
  de ONZIN-onproductieve-en-corruptieve-uitgaven
  van de NDP-clan zal dus worden voortgezet !

  Een ander financiele idioterie van de DESI-clan is
  het feit dat de SALARISKOSTEN en het aantal
  AMBTENAREN nog steeds FORS toenemen !

  Van de NOODZAKELIJKE SANERING van het
  ambtenaren-apparaat komt dus NIETS terecht,
  terwijl DESI en regering verklaren dat zij aan het BEZUINIGEN zijn !!

  Het DESI-FAILLISSEMENT van de Staat
  Sranang is echter nog steeds niet
  doorgedrongen tot de NDP-garnalen-
  hersenen van Robby-de Desi-Slapende-Slaaf !

  Robby-Sribi-Slaafje is nog druk bezig met
  het analyseren van andere politieke partijen
  in Sranang (de staatsvijanden) en hen
  tegelijkertijd te beschuldigen, dat zij ervoor
  hebben gezorgd dat de REGERING-DESI
  ongeveer TIEN MILJARD (DE STAATSSCHULD)
  heeft VERKWANSELD !!

  PS : HAAL ALLE NDP-figuren aub WEG bij het
  beheer van ONZE STAATSFINANCIEN en
  RIJKDOMMEN !

  Wanneer start de BEWUSTWORDINGS-
  CAMPAGNE STAATSFAILLISSEMENT ??


  Maak melding

 40. Srafu, je moet je vooral niet met economie bemoeien als je geen kennis van zaken heb. Jij heb samen met je soortgenoten een beperkte view als het om het om complexe politieke, economische en financiële zaken gaat. Je verkondigd alleen maar goedkope onzin.

  Ik kan het je niet kwalijk nemen dat je deprimerende geschrijf een uiting is van jullie geestelijke gesteldheid. Sinds jaar en dag kunnen jullie alleen maar deprimerende berichten aan de wereld verkondigen.Stuur maar tuingereedschap naar je familie in Suriname. Ze kunnen zelfvoorzienend worden door te planten en te oogsten en ook zouden ze een deel kunnen verkopen. Er zijn klanten genoeg.

  Wat mij betreft mag je ook wat hengels meesturen. Ik heb ook een draagbare fishfinder in de aanbieding. Voor een prikkie mag je het overnemen. Het is een apparaat waarmee je in het water vis kan opsporen. Er is vis genoeg in de Surinaamse wateren. Niet kletsen, maar eieren leggen. Dat brengt vooruitgang.Sluit je aan bij de NDP. Hysterie moet je overlaten aan de heks in jullie afgeslankte clubje. De heks weet wel wie ik bedoel.


  Maak melding

 41. beste RobG

  “Jullie verzonnen verhalen hebben korte benen. Dit houdt in dat je met leugens niet ver komt.”

  Wie verzint het volgende:

  1) Spoorverbinding rijdt per mei 2015.
  2) Financiering Spoorlijn wordt ingezet voor Dijk naar Weg naar Zee.
  3) Er is geld genoeg. geld is geen probleem.
  4) Wie heeft nu toegegeven SRD 2.500.000.000 monetair (geldpers) voor de staat gefinancieerd te hebben.
  5) Wie stelde de nieuwe generatoren van EBS in bedrijf om daarna vast te stellen dat ze niet adequaat aan het net gekoppeld waren (de transmissie etc. ontbraken en moesten nog bij Structon besteld worden).
  6) Wie opende 10 maanden geleden een gerevitaliseerde en uitgebreid raffinaderij terwijl dat ding het nu nog niet doet.
  7) Hoe hard draait de Broad woningbouw fabriek. iemand met een beetje oog voor de realiteit zag dat de opening ee stukje theater was in een fabriek die niet afwas.
  8) wat is er na de eerste steen gebeurt met het Wanica ziekenhuis.
  9) Wie moet er toegeven dat er geen geld is voor salarissen terwijl de begroting met 40% terug geschoefd kon worden omdat men al een jaar op de handen zit.
  10) Wie heeft voor het jaar 2016 de KB en AOV zo laag gebudgetteerd dat die pot als na een 1/2 jaar leeg zal zijn. ofwel wie belooft de mensen dode mussen.

  Beste RobG het voorgaande is geen des informatie of leugens het zijn de plannen en leugens van de regering Bouterse die als diarree uit de mond van de regering komen.


  Maak melding

 42. RobG
  Waarom loopt de oppositie leeg. Of dat zo is moet nog bewezen worden. Gegeven is dat de oppositie ongeveer 10.000 stemmen minder had dan bij de verkiezing in 2010.

  Gegeven is ook dat de NDP alleen geen meerderheid heeft maar goed gescoord heeft met behulp van het kiesstelsel.

  Voeg daar aan toe de 8.000 lanti spook banen die er begin 2015 plotseling bij waren e het slimme overnemen van trekkers en net slim elimineren van partners (KPTI/PL/PALU) en het na de verkiezingen ronduit kopen van zetels. Het is dan niet zo verwonderlijk dat men in de poppenkast even de Meerderheid heeft.

  Echter als er geen geld meer is en beloften voor de achterban niet materialiseren zult u zien dat de kiezers weer terug gaan.
  Alles loopt vast.
  Waarna weer aangepakt zal moeten worden door zij die het land eerder uit de paarse puinhopen hebben moeten halen.


  Maak melding

 43. Deze man heeft vd 35 jaar dat hij in de politiek zit, 20 jaar de absolute macht gehad..De overige 15 jaar heeft hij het land gedestabiliseerd en het gezag vd wettige regering ondermijnd..Venetiaan heeft handen vol werk gehad om hem in toom te houden..Door toedoen van deze zogenaamde volkspresident zijn in de afgelopen 35 jaar duizenden gezinnen en families ontwricht..Maar zoals hij het zelf verwoordde: die berekofoe van Amerika voelt hij elke dag 16 jaar lang..D.w.z. als hij nog zolang het levenslicht mag zien..


  Maak melding

 44. @Robby-de Desi-Slapende-Slaaf, ALWEER
  GEEN CIJFERS Of FEITEN van uw zijde !!

  Enkel gebabbel en loze beschuldigingen !

  Tang Pi , staatsschuld-DESI TIEN MILJARD !

  NDP-Illusies : Monetaire financiering en
  NEP-leningen gaan productie in Sranang
  opstuwen, zodat wij valuta-inkomsten verkrijgen !

  De ENORME Prijsstijgingen die komen (die de
  bevolking ZEER ZWAAR zullen treffen) zijn niet
  het gevolg van de opgelegde verhogingen van
  goederen en diensten door Desi en regering !

  Volgens ROBBY, de slapende slaaf, zal DESI
  eigenhandig en uit EIGEN BEURS
  (Zwitserse zwartgeld dollarrekening van
  DESI), de Sranang-importen van volgend
  kwartaal betalen !

  PS : Nieuwe NDP-slogan “Sranang No FAILLIET”

  NDP E UITGEVE GO MORO FARA !!!

  Hoe meer NDP-AMBTENAREN hoe meer vreugd !!


  Maak melding

 45. Jojo, als men per hoofd van de bevolking in Suriname had gestemd zou de NDP ruim 75% van de parlementaire zetels binnenhalen en alle andere politieke partijen wegvagen. Het districtenstelsel van Suriname in combinatie met het gecombineerde evenredige kiessysteem van Paramaribo werkt in het nadeel van de NDP. De NDP had anders de overige politieke partijen in Suriname vermorzeld.

  Ik vind het trouwens raar dat jullie zo kortzichtig denken. Alle schuld wordt op het conto van de NDP geschreven terwijl de grote boosdoeners te vinden zijn in de gelederen van NieuwFront / V7


  Maak melding

 46. Ik voorspel dat als Bouterse er niet meer is de NDP na verloop van tijd zal ophouden te bestaan..De bloedzuigers en parasieten om hem heen gaan elkaar de tent uitvechten..Ik zie het ook niet gebeuren dat zij loyaal zullen zijn aan Ingrid of kleinzoon Walter..Melvin Linscheer heeft niet het charisma en politieke invloed om het stokje over te nemen..gasten als Abrahams, graanoogst, boereveen en alibux hebben al genoeg gestolen vh het land om 4 generaties van hun een vorstelijk leven te laten leiden.


  Maak melding

 47. @robg,

  Wanneer ga jij je kennis en kunde toepassen in Suriname, want dagelijks vanaf de zijlijn, je paarse gal spugen, zet geen zoden aan de dijk.

  Je blijft maar etteren op anderen die totaal geen affiniteit hebben, met deze paarse criminele regering, maar zelf het initiatief nemen dat komt niet voor in jou woordenboek.

  Wie denk jij wel dat je bent! Het getuigd van een extreme vorm van hoogmoedswaanzin wat jij hier pareert.

  Pak je bundel en donder op naar Suriname. Neem de rest van die paarse Surined fossielen met je mee; degenen die ook dertig jr niet naar suri zijn geweest, en die denken dat bouta verandering heeft gebracht.
  Ze zijn zo stom dat ze denken dat hij al die villa’s heeft gebouwd en alle infra heeft aangelegd.
  ‘Suriname is vooruit gegaan’, duhhh; hoe dom en achterlijk kun je niet zijn.

  Mobiliseer die mensen en gaat die vijftienvoudige moordenaar, drugsdealer en crimineel helpen.
  Zolang die idioot daar zit, gaan wij niet terug, never nooit, alleen gedurende onze vakantie, zwaaien met onze euro’s, de rest is taboe.

  Deze vijftienvoudige moordenaar, drugsdealer en crimineel heeft ervoor gezorgd dat duizenden suri’s hun geboorteland hebben verlaten.
  Hij heeft de infrastructuur van het land met de grond gelijk gemaakt, en de toekomst van vele gezinnen kapot gemaakt.

  En nu durf jij zonder enige gêne en op een meest walgelijke wijze, deze mensen te vragen om dezelfde vijftienvoudige moordenaar, drugsdealer en crimineel een handje te helpen.

  Donder een eind op man!


  Maak melding

 48. @robg,

  Enne; by the way!
  Die heks ligt elke avond naast jou in bed,
  dus…

  Denk niet dat ik over me heen laat lopen sukkel.
  Joh, ik pak je keihard terug.
  De tijd van ‘zoete broodjes bakken’ met paars is voorbij.


  Maak melding

 49. T.a.v. Henk Molenaar en alle kortzichtigen die Suriname als zondebok beschouwen.

  Verwijt de ketel niet voordat je de roet van de schoorsteen van jezelf verwijdert hebt.

  Rechercheur Marechaussee opgepakt voor lekken naar criminelen
  Foto: ANP
  Gepubliceerd: 14 oktober 2015 14:25 Laatste update: 14 oktober 2015 14:51

  De Rijksrecherche heeft een 27-jarige rechercheur van de Koninklijke Marechaussee opgepakt die wordt verdacht van het lekken van informatie naar criminelen.

  Het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigt berichtgeving van Het Parool daarover aan NU.nl.

  De man is al op 28 september gearresteerd. De raadkamer van de rechtbank besloot eerder deze week dat hij nog twee maanden vast blijft zitten.

  Het zou gaan om een lid van het Schipholteam. De rechercheur had toegang tot gevoelige informatie over onderzoeken naar misdaadgroepen. Het Schipholteam is een samenwerking van de marechaussee en de douane om gezamenlijk het smokkelen van drugs via de luchthaven te bestrijden.

  De man wordt formeel verdacht van schending van zijn beroepsgeheim. Justitie stuitte op de rechercheur tijdens een Amsterdams onderzoek. De 27-jarige man zit in beperkingen. Dit betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
  Geen verband

  Het is de tweede grote corruptiezaak in een week tijd die aan het licht komt.

  Eerder deze week werd een 28-jarige agent van de Dienst Landelijke Recherche opgepakt, ook omdat hij informatie naar criminelen zou hebben gelekt. De man zou onder meer hebben gelekt naar drugshandelaren en omstreden motorclubs.

  Het Openbaar Ministerie in Amsterdam beklemtoont dat de twee zaken niets met elkaar te maken hebben.
  Politie en OM spreken van ‘grootste justitiële schandaal sinds IRT-affaire’
  Zie ook: ‘Agent verkocht geheime informatie aan onderwereld’


  Maak melding

 50. @ De Bril: Er is wel een systeem dat werkt; als je gepakt wordt ben je zwaar de klos. Kunnen je machtige vriendjes (indien je die hebt) je niet helpen. En de fiscus maakt ook nog gehakt van je. Geen nepotisme…


  Maak melding

 51. CADEAU van DESI aan de bevolking
  ter gelegenheid van mijn ZEVENTIGSTE
  VERJAARDAG :

  Ik heb Onze Staatsschuld via uitgestelde
  verhoogde leningen en via het bijdrukken
  van verse SRD’s, voor JULLIE kunnen
  VERHOGEN naar RUIM TIEN MILJARD !!

  Webben hard gewerkt, mijn ploeg en ik,
  om deze MIJLPAAL te bereiken !!


  Maak melding

 52. De Bril
  T.a.v. Henk Molenaar en alle kortzichtigen die Suriname als zondebok beschouwen.

  In Nederland worden corrupte schoften opgespoord en bestraft, in Suriname worden ze politicus of president en gaan hun hele leven lang ongestraft hun gang of krijgen amnestie.

  Dat is het verschil tussen een bananenrepubliek en een beschaafd land met wetten en regels.: De Bril.

  Je bent zo dom om met een voorbeeld te komen dat dit bewijst.


  Maak melding

 53. beste RobG

  “Jojo, als men per hoofd van de bevolking in Suriname had gestemd zou de NDP ruim 75% van de parlementaire zetels binnenhalen en alle andere politieke partijen wegvagen.”

  Ik heb juist over het geheel gerekend. Het aantal zetels in het parlement is het resultaat van het kiesstelsel,
  Op ongeveer 260.000 uitgebrachte stemmen had de NDP er ongeveer 115.000 ofwel ongeveer 40% van de uitgebrachte stemmen. Van de zetels in de DNA had het er vanwege het kiesstelsel 51%

  U kraait onzin uit en draait alles om.


  Maak melding

 54. Beste RobG

  “Ik vind het trouwens raar dat jullie zo kortzichtig denken. Alle schuld wordt op het conto van de NDP geschreven terwijl de grote boosdoeners te vinden zijn in de gelederen van NieuwFront / V7”

  Wie heeft er aangekondigd alles te zullen veranderen en 50% van de VHP achter slot en grendel op te zullen sluiten.

  Wie heeft er vele miljarden extra genoten van de door Venetiaan opgezette en uitgebouwde goud en oliesector.
  Wie had de olie bijna aan Repsol verpatst.

  Wie was er verantwoordelijk voor het verspillen van de extra inkomsten.

  Wie heeft er de afgelopen jaren feestbegrotingen ingediend en ze niet waargemaakt.

  Wie heeft de goudvoorraad laten verdwijnen en de deviezen laten verdampen en monetair gefinancieerd door SRD 2.500.000.000 bij de Centrale bank uit de kluis te graaien. Wie heeft de nationale schuld met 300% laten stijgen, EBS ten gronde gericht de schuld bij Staatsolie laten exploderen.

  Wie heeft allerlei bejubelde projecten niet gerealiseerd, Academisch Ziekenhuis Wanica, Spoorlijn, Export woningen, Tapajay, Rietsuiker, Doorsteek naar Paranan, etc. etc.

  Er was 5 jaar de tijd om vanuit een internationaal erkende goede startpositie iets te realiseren. Dat heeft niets meer te maken met wat er tussen 2000 en 2010 allemaal is afbetaald en opgebouwd.


  Maak melding

 55. @de Bril
  en de man is gepakt en ingesloten, wordt ontslagen en krijg zijn straf en kan nergens meer terecht.

  Rotte appels zijn overal. Het verschil is in Suriname steken ze hun kantoor in de fik en worden ontheven en ontvangen daarna nog jaren hun maandelijkse salaris omdat de President niet de ballen heeft criminelen in staatsdienst te ontslaan.
  Dit vanwege de precedent werking. Alle kleine corrupte ambtenaren gaan zich verschuilen achter de grotere corrupte ambtenaren tot dat men bij de top van de Piramide komt.


  Maak melding

 56. @De Bril, en vele anderen van de NDP, waarom geven jullie niet toe dat het slecht gaat in Suriname. Ook het feit dat het door het beleid van Bouterse komt.!!!!!!!

  -Nu hebben andere partijen dat gedaan. Zielig allemaal.

  Ik zal nooit mijn vader beschermen voor zaken die hij verkeerd aanpakt.

  Surinamers onderling hebben last van hoogmoed, vandaar dat een ieder de ander de schuld geeft.

  Waar is al dat geld gebleven die Venetiaan heeft gespaard voor noden van het land?????
  Wat heeft Bouterse met dat geld en goud gedaan die hij van de bank heeft gehaald????
  Tot heden kan Bouterse hierover geen antwoord geven.

  SHAME!!!


  Maak melding

 57. @De Bril,

  Wat bedoel je met : T.A.V Henk Molenaar en kortzichtigen die SURINAME ALS ZONDEBOK BESCHOUWEN.

  Verklaar je nader: SURINAME ALS ZONDEBOK BESCHOUWEN.

  Ik, Henry, beschouw DDB als ZONDEBOK: Erger nog als VERNIETIGER VAN SURINAME.

  DDB IS GEEN SURINAME EN SURINAME IS GEEN DDB: Knoop dit goed in jouw oren!!!

  MOORDENAAR/CRIMINEEL is geen SURINAME EN SURINAME IS GEEN MOORDENAAR/CRIMINEEL.


  Maak melding

 58. Suriname het land huilt met zo een President.Die man is een ramp voor het land.Niemand durft wat te zeggen of schrijven anders word je opgepakt en opgesloten zonder een proces.Die mensen zijn bang want wat in 1982 gebeurde weet niemand.Alleen Bouterse en zijn mannetjes.


  Maak melding

 59. RobG
  Srafu, je moet je vooral niet met economie bemoeien als je geen kennis van zaken heb. Jij heb samen met je soortgenoten een beperkte view als het om het om complexe politieke, economische en financiële zaken gaat. Je verkondigd alleen maar goedkope onzin.

  O my God…. RobG, onze financiele expert door de bocht…


  Maak melding

 60. Esmerald, je hebt een serieus probleem. Ik heb de indruk dat je politiek gokverslaafd bent en ook politiek shopverslaafd bent geraakt en mogelijk last zal hebben van een oppositionele politieke kronkel. Je type gedrag verraadt dat jij uit onkunde je hele leven hebt gegokt op de verkeerde politieke partij en dat je soms uit frustratie bent gaan shoppen bij andere nietszeggende politieke partijen aan de foute kant van de lijn. Je maakt het voor ons heel makkelijk om het valse politiek-denken in jouw gedrag te detecteren.Ontken dit niet.Ik heb je hard aangepakt en ga voor de spiegel staan om te zien hoe je eruitziet.En dan ga je natuurlijk nog harder huilen………………

  Jojo, ex president Venetiaan was een hit, een wereldster om zijn onkunde in Suriname. Die man kon niets en hij deed ook niets goeds. Hij heeft geen heldendaad verricht in het land en die eer gaat hij ook nooit krijgen. Hij kon meeliften op de vleugels van de Nederlandse ontwikkelingsgelden die beschikbaar waren voor Suriname.Venetiaan is een anti-held.


  Maak melding

 61. RobG, als er 1 een groot probleem heeft ben jij het wel, alleen wil het niet in die botte kop, waar het paarse virus ver in is gewoekerd, van je doordringen.
  Kijk alleen alleen al maar naar de reacties op jouw postings.
  Als er 10 mensen tegen je zeggen dat je paard bent moet je er toch eens ernstig over na gaan denken een zadel voor je zelf te gaan kopen. En bye the Way, Venetiaan was en bleef een heer iets wat je van je afgod allerminst kunt stellen


  Maak melding

 62. @ROBBY-G-Desi-Slapende-Slaafje : Ik lees dat
  u tot Pschychiater Op Afstand bent gepromoveeerd !

  U stelt diagnoses op over personen die u niet kent,
  nooit heeft ontmoet, laat staan heeft onderzocht !

  “Politiek gokverslaafd” en “politiek shopverslaafd”
  zijn enkele van uw diagnoses ! Knap werk hoor,
  alleen maar om DESI te tonen dat u uw Desi-loon
  niet voor niets ontvangt !

  U bent zeker gepromoveerd op dezelfde universiteit
  waar professor GILMORE zijn bul heeft behaald !

  Die krijgt een vorstenloon als Hoofd Drukkerij
  ONGEDEKTE BANKBILJETTEN Sranang !

  Wij wachten als Niet-Econoom rustig de MEGA-
  KELDERING van de Sranang Munt, de SRD, af !

  PS : Ik maakte als Niet-Econoom een klein foutje,
  staatsschuld bedraagt thans niet TIEN MILJARD,
  na de laatste financiele manipulaties van GILMORE,
  doch BIJNA TIEN MILJARD !

  Vooral niet BOOS worden door de byzonder
  ingewikkelde Sranang economische-sociale-
  en maffia-vraagstukken !


  Maak melding

 63. Beste RobG

  Ik ken beide heren. leer mij het verschil niet.

  Je hebt aan 1 ding gelijk Venetiaan was een anti held, Maar jouw held is een lafaard die met list en bedrog het volk naar de afgrond leidt.

  Venetiaan heeft met geduld en bescheidenheid 2 maal de brokken van Bouterse beleid gerepareerd.
  2de periode heeft hij met slechts nog beperkte restanten van de verdrags middelen kans gezien de Wijdenbosch/Bouterse puinhoop te saneren en vanuit hyper inflatie en stagnatie het de economie te saneren en met ongeveer 300% te laten groeien.

  Bouterse Amerali kwamen in een opgemaakt bed, groeiend economie, exploderende grondstoffen prijzen, en veel voorbereidde projecten.
  Zie wat er gebeurd is.
  1) Devaluatie met 25%.
  2) Deviezen onder de minimum grens.
  3) Staatsschuld plus 200%
  4) Schuld staatsbedrijven door het dak. 100% meer dan gepland.
  5) Economische groei slechts in SRD na aanstaande devaluatie in echte Dollars negatief.
  6) Feest begrotingen die nooit gerealiseerd zijn.
  7) Projecten die nooit gerealiseerd zijn of afgemaakt zijn. De lijst hier van is eindeloos.
  8) 8.000 ambtenaren er bij om de verkiezingen te winnen.
  9) Afwentelen van frauduleus handelen bij EBS op de burgers.
  etc.etc.

  Het voorgaande verzin ik niet. De regering moet ze melden omdat ze niet meer te verzwijgen zijn. Het zijn feiten waarvoor ondere andere ik reeds sinds 2012 aandacht gevraagd heb. En ik heb slechts een beperkt inzicht in die zaken.

  Uw held is een lafaard omdat hij middels een amnestie wet de grondwet, de democratie en de trias politica buiten werking gesteld heeft voor eigenbelang.
  Uw president is nergens in de echte wereld welkom. Zelfs niet in Zuid Amerika.


  Maak melding

 64. RobG : “Hij (Venetiaan) heeft geen heldendaad verricht in het land en die eer gaat hij ook nooit krijgen”

  Een grotere lafaard als Bouterse moet in Suriname nog geboren worden, Paarse Idioot.


  Maak melding

 65. @Hans, hoe was je verjaardagsfeest? Ik snap het nog steeds niet dat je nog niet lekker bent gaan zwemmen tussen de sidder-alen. Een goede shock-therapie zal je terugwerpen in de realiteit.


  Maak melding

 66. RobG, een shocktherapie zou je inderdaad goed kunnen gebruiken, heel eenvoudig ga gewoon eens even na Su waar ik net vandaan kom, en leg je oor te luister bij de gemiddelde bevolking, dan heb jij wellicht genoeg shocktherapie gehad om uit je paarse verdoving te komen, maar mogelijk vinden ze jouw nooit meer terug omdat je compleet in het hol van Bouta bent gekropen


  Maak melding

 67. Bye the Way, ik ben tijdens het hengelen nog wel gebeten, niets ernstigs trouwens, door een Pireng, maar dat is altjd nog beter dan genaaid te worden door Bouterse, zoals zovelen in Su, vraag anders maar op 18 november nog maar eens wanneer de rekeningen voor de energie en het water bij de arme Surinamers op de mat vallen


  Maak melding

 68. Aaaaai ik heb gisteren k’vaarlijk gehuild……

  Toen ik a-njoeng(uien) aan het snijden was 🙂 🙂

  @Henk Molenaar, wat is de koers nu, want binnenkort ga ik naar surimaribo?
  Hoe hoger hoe beter natuurlijk, want ik ben elke avond in het casino, voor de gratuz drank en het eten natuurlijk.
  Voor de rest is er niet veel in de stad te doen, zoals je weet.

  Zal ik wel of niet een annuleringsverzekering nemen, wat denk je?

  Komen ze in opstand in november of pas volgend jaar. 🙂 🙂


  Maak melding

 69. Nog vele jaren Desi!
  Samen met een clubje had ik de president al gefeliciteerd en toegezongen op zaterdag 10 oktober in Zaandam. Het was gezellig!


  Maak melding

 70. "Well methinks I can't but wonder if the 'definition' of wealth has changed over the same time periods?"juandos-i think you'd be hard pressed to find any reasonable measure of wealth by which the world has not improved massively in the last 200 years.


  Maak melding

 71. along our GMC Hidden Treasures Adventure by reading these other posts: Day 1, Day 2, Day 3, Day 4, Day 5 (the Reveal) Lessons on Being a Junk Warrior  /* 12


  Maak melding

 72. Sweeet.Now, growing yields seem to be a concept that is especially hard to grasp by a Malthusian brain, as Richard Black once demonstrated with a similar misunderstanding, and Anthony had to correct him.Add to that the struggle involved in handling numbers, and you see where the poor Zeit journos completely botched it. And, oh, translating from English!Way too many skills needed…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.