zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams waterbedrijf wil binnen jaar uit rode cijfers

Surinaams waterbedrijf wil binnen jaar uit rode cijfers

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 okt – De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, wil binnen een jaar uit de rode cijfers. Dit zegt SWM-topfunctionaris Alwin Linger. Het opheffen van de subsidies op drinkwater biedt ruime perspectieven.

Het bedrijf kan nu tarieven eisen die kostendekkend uitpakken. Linger zei tijdens een persconferentie dat het bedrijf een jarenlange achterstand heeft in het voorzien van drinkwater in de kuststrook. Die achterstand kan nu worden ingehaald. Huishoudens die al tijden wachten op aansluiting zullen worden voorzien. Maar ook de kwaliteit van de dienstverlening zal flink opgekrikt worden.

Sommige woongebieden kampen met zwakke watertoevoer. Het heeft door de jaren heen geleid tot massale aanschaf van waterpompen in huizen. Met de afschaffing van de subsidies ziet SWM de pompen overbodig worden. Volgens Linger wordt de toestroom zo krachtig dat er geen waterpomp meer nodig zal zijn. Klanten hoeven niet vrezen van een grote sprong in hun waterrekening. Hoeveel je betaalt ligt aan hoeveel je gebruikt.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

17 REACTIES
 1. Ik begrijp van dit hele verhaal niets! Dus als je gesubsidieerd wordt gaat het slecht. Ja, logisch dat je als staatsbedrijf zo redeneert. Het wordt tijd dat zowel de EBS als SWM gaan privatiseren. Maar ja, met die huidige graaicultuur zal dat wel een utopie blijven.


  Maak melding
 2. Ik heb begrepen van minister Dodson dat een huishouden 5,70 SRD per m3 water gaat betalen. In Rotterdam brengt het Waterbedrijf Evides voor 1 m3 1 Euro in rekening.

  Dus kost 1 m3 water duurder in Suriname dan in Rotterdam: koers op dit moment is+- 1:4

  Dit zal voor heel veel gezinnen DODELIJK zijn. De Waterrekeningen zullen straks onbetaalbaar blijken te zijn. Over een jaar zal dan het VOLLEDIGE TARIEF (100%) betaald moeten worden.

  Verbruik je over een jaar 40 m3 water per maand dan betaal je: 40 x 5.70 SRD= 228 SRD
  Is je verbruik 20 m3: 20 x 5,70 SRD = 114 SRD ( ex ) Abonnementskosten.

  DIT WORDT KILLING!!!!


  Maak melding
 3. Ik ben vergeten te vermelden dat de GROTE GEZINNEN in Su DE KLOS zijn: Ik voorzie GIGANTISCHE PROBLEMEN voor deze mensen.

  DDB en zijn regering brengen deze mensen de GENADE KLAP toe: NIEMAND SCHIJNT ZICH OM DEZE MENSEN DRUK TE MAKEN. Vooruit zien, schijnt een probleem te zijn voor DDB en Consorten. WE GAAN VOOR NOG 5


  Maak melding
 4. @amaranta,

  Ik heb ook familie in Suriname: Ik snap niet dat niemand protesteert tegen het ABNORMALE Tarief dat de SWM in rekening heeft gebracht? Het tarief dat in Rotterdam betaald wordt voor 1 m3 water is aanzienlijk lager.

  Over de kwaliteit wil ik het niet eens over hebben?Ik denk dat 2 keer onder de Douche gaan staan binnen de kortste keer tot het verleden zal behoren.

  In 2016 zullen de meesten HOPELIJK inzien dat DDB niet de Messias is die Suriname tot een Paradijs zal transformeren.


  Maak melding
 5. @Henry ondanks ik er ook onder lijden hoop ik dat door dit lijden de ogen van dit volk nu eindelijk geopend zullen zijn! We moeten eerst behoorlijk voelen en als dit The Eyopener” voor de massa die blindelings zonder kritisch nadenken achter deze malloot en consorten aanlopen zal betekenen, dan zal de pinarie waarin we zullen rondwentelen zin hebben (hopenlijk geen whisful thinking)


  Maak melding
 6. @amaranta,

  Ik vrees met grote vreze dat zelfs de PENARIE het grootste deel van de Surinaamse bevolking niet de ogen zal doen openen dat DDB het land TOTAAL GERUÏNEERD heeft.

  Kijk maar naar sommige figuren hier op dit Forum: DDB wordt aan alle kanten BEWIEROOKT.

  DDB is Suriname`s GROOTSTE RAMP maar helaas ziet het merendeel van de Suri`s dit niet in.

  Je mag niet zeggen dat mensen DOM zijn maar zelfs DOMME MENSEN willen niet worden vergeleken met deze Suri`s.


  Maak melding
 7. @Henry mijn volk is hardleers maar ik vermoed dat wat op ons dreigt af te komen zijn weerga in de politieke-economische situatie van ons land nooit heeft gekend; dit keer zal de impact van het gevoerde desastreus beleid zo diep inkerven dat de Paarse zombies genoodzaakt zullen zijn uit hun lathergie te ontwaken !! (Er is nog hoop want velen met mij zijn klaar wakker en alert ! Wij geven dit land niet over)


  Maak melding
 8. @amaranta,

  Ik hoop ook dat velen door schade en schande gaan inzien dat DDB een regelrechte RAMP is voor Suriname. Suriname moet geen Haïti of Venezuela worden.

  Inderdaad: We geven dit land niet over!!!


  Maak melding
 9. Hoe dan, we zouden toch water gaan exporteren. Ik snap niet hoe deze ezels op deze posities komen en nonsence uitkramen.waar gaat naar toe stelletje idioten. Surinamers jullie worden misbruikt en gebruikt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES