Verblijfsvergunning Suriname kostte 2000 dollar

14

PARAMARIBO, 13 okt – Ambtenaren van meerdere ministeries blijken betrokken te zijn geweest bij geknoei met verblijfsvergunningen. Dit zegt minister Jennifer van Dijk – Silos. “Er werd per aanvraag duizend dollar vooraf gevraagd en tweeduizend achteraf.” De zaak wordt nu grondig onderzocht door Justitie.

“Ik vindt dat we er gewoon openlijk over moeten durven praten”, zei Van Dijk – Silos in het parlement. Hoewel het totale personeel is heengezonden, blijft de dienst werken. “Er is een keten ontdekt met betrekking tot het aannemen van steekpenningen voor het verstrekken van verblijfsvergunningen. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek en er zijn aanwijzingen”, zei Van Dijk – Silos.

Ze vindt het ‘opmerkelijk’ dat op de dag van de brand bij Vreemdelingenzaken de helft van het personeel ziek had gemeld. “Op grond hiervan zijn maatregelen genomen. Het is op laag en op hoog niveau”, aldus Van Dijk – Silos. Er zijn ambtenaren van meerdere ministeries betrokken. Intussen wordt getracht de aanvraagprocedure transparant te maken. Aanvragen mogen binnenkort online.

14 REACTIES

 1. Het is bekend. Het was bekend. Het is er. Het zal er altijd zijn.
  Het is niets nieuw.
  Dino verschafte paspoorten en verblijfsvergunningen.
  Dus laten wij niet doen alsof dit nieuw is.
  Dada doet er niets aan. Dada heeft er niets aan gedaan. Dada al er helemaal niets aan doen.
  Door deze mevrouw wordt nu de klok geluid en hopelijk kunnen verdachten, hoog tot laag, eindelijk hun straf krijgen. Misschien.
  Kan ook de belastingdienst achter deze gasten aangaan wegens inkomsten uit dienstbetrekking.
  Kan Justitie deze gasten ook alles ontnemen wat zij hebben meegekregen.


  Maak melding

 2. “Intussen wordt getracht de aanvraagprocedure transparant te maken. Aanvragen mogen binnenkort online.”
  Wil je corruptie bestrijden moet je automatiseren.In troebel water is het goed vissen vangen.Afdeling rijbewijzen niet te vergeten. met twee air miles haal je daar je rijbewijs of koop je hem.Kortom veel werk aan de winkel. Mind shift bewerkstellingen in een roversnest waar corruptie a way of life is geworden. Wellicht moet het management van de onderhavige afdelingen ook opstappen.


  Maak melding

 3. Bij 1000 chinezen haal je twee miljoen binnen.Hebben wij het nog niet over de rijbewijzen. Heel lucratieve bijverdienste. Verkeersdoden als gevolg hiervan.Bezittingen moeten in beslag genomen worden..


  Maak melding

 4. Sranang in ZEER ERNSTIGE CRISIS !

  Verblijfsvergunning kost 2000 dollars !

  Wat kost het laten drukken van miljoenen
  VERSE SRD-BANKBILJETTEN ???

  Wat kost dat het Volk ???

  Hoe groot wordt de MEGA-DEVALUATIE ??

  Hoe massaal de PRIJSVERHOGINGEN ??

  PS : O pe wi sa go kibri ………..


  Maak melding

 5. Silos zegt dat men openlijk moet durven praten,,,,, ze heeft zeker niet door wat je kan overkomen als je durft te praten.Jou wordt het zwijgen opgelegd en je krijgt binnen no time Dec 8 part 2.
  Ze heft intussen alle etuigenissen en documenten in as gelegd en nu geeft zij anderen de schuld zoals gewoonlijk het geval is met haar.


  Maak melding

 6. Met opa D komen de slechte tijden eerder dan je verwacht.Zo was het ook in ’80.Overdag kon je niks kopen in de winkels en ’s avonds zat je opgesloten in je eigen huis.

  Ook Kasto moet opgesloten worden.Hij regelde vergunningen voor de chinezen in één dag thuis bezorgd.Das was pas service!


  Maak melding

 7. Zou Dino het dubbele voor een Surinaams passpoort hebben gevraagd? We zullen het nooit te weten komen zou ook moeten onderzocht worden. Voor nieuwe aanvragen “online” mag wat mij betreft het zelfde tarief worden aangehouden… Dan wordt de staatskas tenminste een beetje gespekt….


  Maak melding

 8. Chinezen krijgen binnen een maand verblijf vergunning , mensen van vreeemdelingen dienst reizen als Amerikanen zelfs business class, alle vluchten zijn vol, er moet toch lichtje gaan branden bij de autoriteiten . vanwaar komt het geld . Ga naar luchthaven dan heb alles in beeld, maar ja alleen maar mislukte ministers, behalve die dappere silos. Petje af voor , bedank voor het redden Suriname tegen die chinezen


  Maak melding

 9. NDP-fractieleider André Misiekaba zei dat er nu harde bewijzen van ’tyuku’ zijn.
  De bewijzen waren reeds jaren geleden aanwezig, maar Mi Sie Kaba moest nog eerst even mee vreten uit de ruif alvorens hij eindelijk niets anders kon dan toegeven dat corruptie hoogtij voert.
  Nu is de vraag welk ministerie en minister aan de beurt is.
  Is OW nu ineens uit het zicht verdwenen? Want daar valt er veel te halen.


  Maak melding

 10. Parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons merkte op dat jarenlang over de misstanden wordt gesproken, ook in het parlement, maar een krachtige aanpak was tot nu toe uitgebleven.

  Maar wolf in schaapskleren (Parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons) was jij niet degene die jaren achtereen de ingediende corruptie wet niet op de agenda wilde plaatsen?
  Was jij, Parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons, niet degene die andere zaken zoals de amnestie wet belangrijker vond dan de betrouwbaarheid en integriteit van ambtenaren?
  Was jij, Parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons, niet degene die aangaf dat er geen corruptie is in Suriname ook toen er sprake was van de Ballast Nedam schandaal waar de NDP’er Jules Wijdenbosch voordelen uit heeft weten te halen?
  Dus kom nu aub niet huilen als een koe als de kalf verdronken is.


  Maak melding

 11. Onderzoek heeft uitgewezen dat het aantal, op illegale wijze verstrekte vergunningen, de afgelopen vijf jaar het record hebben verbroken.

  Hieronder vallen behalve verblijfsvergunningen, ook rijbewijzen, bouwvergunningen en ondernemingsvergunningen.

  Wanneer komt de wet; wie steelt of leent van de Overheid wordt op staande voet ontslagen!


  Maak melding

 12. Belfort heeft dit zien gebeuren en heeft er niets aan gedaan. Kreeg als dank zwangere en bevallen vrouwen op zijn stoep, die hij vervolgens financieel ondersteunde. De slechtste minister van Justitie en Politie ooit moet zich ook maar eens aan een onderzoek laten onderwerpen. Kijken wat er in zijn boslandcreoolse achtertuin allemaal heeft afgespeeld. Nu kan Van Dijk-Silos gaan puinruimen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.