donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP blij met veranderde houding Surinaams staatshoofd

VHP blij met veranderde houding Surinaams staatshoofd

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 30 sep – “De president heeft in zijn jaarrede opgeroepen tot samenwerking. Dat is anders dan de afgelopen vijf jaar.” Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi. Ook de oproep tot natievorming is positief. Toch is meer nodig.

Het behoud van de rechtsstaat en een krachtig overheidsapparaat moeten als randvoorwaarden worden gezien. “Er is toen niet geluisterd omdat het van de oppositie kwam. We zijn blij dat met de nieuwe inzichten verandering is gekomen”, zei Santokhi tijdens een persconferentie na de jaarrede van president Bouterse. De VHP zelf is bereid tot samenwerking in het belang van de samenleving.

Hoewel de partij in de oppositie zit, zal daar geen verandering in komen. Van de regering en de coalitie wordt verwacht dat die zich openstellen voor kritiek. Die zal de VHP blijven leveren “als de regering dingen doet die niet in het belang zijn van het volk.” Over zijn recente informele ontmoeting met het staatshoofd, zegt Santokhi dat samenwerken in nationaal belang moet kunnen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

28 REACTIES
 1. Mijn landgenoten ontdekt de dingen (liever laat dan nooit) veels te laat. Ik hoop daadwerkelijk dat ze hebben
  ingezien dat alleen bij een goeie harmonie dit land vooruit kan komen. De VHP heeft het begrepen maar de overige oppositie partijen nog niet helemaal.
  Bij deze prevaleert nog steeds het oud denken van de regering bekijkt het maar.

  Er moet meer gelet worden op de degenen dat misbruikt maakt van hun positie om zich te verrijken met dingen dat het volk toebehoort. Het is gebleken dat personen van de regerende macht aandelen hebben in bedrijven en stichtingen met valse voorwendsels dat niet bevorderlijk is voor de economie. Dit soort van personen moet men laten opsluiten.

  De regering zowel de coalitie en de oppositie parlementariërs moeten geen zaken gaan ondersteunen dat een negatieve lading bezit op onze rechtelijke macht en de gemeenschap. Deze vreemdelingen moeten het land worden uitgezet en mag nooit meer hun voeten op ons grondgebied plaatsen.

  De media in ons land moeten ook hun medewerking verlenen om geen personen met een vreemd nationaliteit de gelegenheid aanbieden om landgenoten te beoordelen of te bedreigen. Men kent de bedoelingen en achtergrond van de mensen niet. dus voorkomen is beter dan genezen. Wij moeten ons niet laten misbruiken.

  Vreemdelingen dat bezig zijn de gemeenschap op te jutten moeten sowieso opgepakt worden en opgesloten worden. Dit heeft niks te maken met perscensuur maar ter voorkoming van calamiteiten.


  Maak melding
 2. Santhoki verbaasd me! Blij zijn met een dode mus !wat heeft hij je beloofd Chan? Ineens is alles bijna goed te praten een omslag van 360 graden na 25 mei !!!! VREEMD!!!!!!!


  Maak melding
 3. De VHP gaat de voorstellen van de regering op haar meritis beoordelen. Goede voorstellen worden omarmd en de slechte voorstellen kunnen niet rekenen op steun. Helaas zullen er geen goede voorstellen vanuit de regering komen dus blijft alles bij het oude. De VHP en de NPS laten zich niet inpakken voor een paarse broodje Pom. Daarvoor zijn deze partijen te beschaafd.


  Maak melding
 4. De omslag van Santhoki is inderdaad heel erg vreemd..Er zijn dingen besproken tussen hem en Rusland enerzijds en Bouterse anderzijds..goeie journalisten zouden daar achter komen, maar ik heb niet veel hoop op de grotendeels onkundige, angstige en niveauloze journalisten in Suriname..
  Bouterse heeft of iets met ze gedeeld m.b.t zijn gezondheid, ofwel ergens mee geconfronteerd en gechanteerd waardoor ze erg mild zijn geworden en zogenaamd in belang van land en volk een constructieve houding aannemen..


  Maak melding
 5. @ snippi,amaranta,

  volledig ééns met jullie dit had ik nooit verwacht van iemand als san tok tok,en geloof het of niet er is meer aan de hand.


  Maak melding
 6. Ik denk niet dat Santokhi de leider is die de VHP nodig heeft.
  Hij is meer een wakaman die bepaalde personen voortrekt.
  Het is nu tijd dat hij het stokje overdraagt,voordat hij wordt afgezet.


  Maak melding
 7. Vhp heeft begrepen behalve de haatzaaier gajadien.
  Gajadien als je zo door gaat ben je in 2020 gelijk met de grond in de politiek en hierdoor vezwakt je de vhp.
  Je weet zelf dat in wanica de vhp maar 2 Eigen zetel heeft , de derde is van Nps/ bep/da91/en spa samen.
  Gaarne in belang van de vhp hiermee rekening te houden.


  Maak melding
 8. Zo.het is waar.Bouta is langs geweest bij Santokhi thuis!
  Nu is ploseling Santokhi heel blij met bouta de moordenaar en het komt uit de mond van Santokhi die de zaak van de 15 vermoorde burgers aan het rollen bracht.
  Nu zijn de boutisten een Die Hard van Santokhi !!
  De man die ze eens haten nu is hij geliefd door de ndpers!!
  Alle overlopers diewe liever verraders noemen zijn WELKOM bij de ndp,zo ook Santokhi.
  Het zal me niet verbazen als hij morgen tot vieze president wordt benoemd en Adhin het veld moet ruimen.


  Maak melding
 9. De voorzitters van beide partijen, zijn urenlang door de pres verzocht, om hun achterban in de tang te houden.

  Nederig knielde hij tijdens zijn smeekbede op een paars gekleurd, en geblokt keukendoekje, en na zijn smeekbede moesten beide voorzitters plaats nemen in de ‘rookkamer’, omdat hij verschoond moest worden, de pamper was namelijk doorgelekt.

  “Mediastilte, me begie joe, no mek a volk go tap stratie.
  Verzin wan sanie, samenwerking of zo….”

  maar…hoelang nog!
  Suri’s kennende zullen ze eerst great feestvieren; next no fout tok!
  Eerst 40 jr onafhankelijkheid, kerst, oudjaar en in januari zijn ze blut.

  Dus ik voorspel een hongerige woedende en opstandige menigte in februari, want de surineds, zijn vanwege gewijzigde beleidsinzichten wijzer geworden . ( zie 1 voor 12).

  Wissel, wissel, wissel!


  Maak melding
 10. Santokhi, jou gedrag is typisch die van een Hindoestaan. Niets meer en niets minder zoals wijlen Jagernath Lachmon dat zei “je buigt met de wind mee zoals riet dat doet”
  Wat wijlen Jagernath Lachmon niet zegt maar wel in zij achterhoofd houdt is “boi wat zal deze zin mij opleveren aan geld en rijkdom en weelde”?

  Want ik kan geen begrip opbrengen voor hetgeen Santokhi
  “Er is toen niet geluisterd omdat het van de oppositie kwam. We zijn blij dat met de nieuwe inzichten verandering is gekomen”.
  Heeft de rijke geschiedenis van Suriname Santokhi dan niet geleerd dat deze persoon niet betrouwbaar is en te vertrouwen is?


  Maak melding
 11. Dit is nou,het grootste probleem van suriname,koeli,blakka-mang.En dat anno 2015.Iedereen weet dat ddb,en consorten bloed aan hun klauwen hebben,maar vergeet niet dat de man democratisch gekozen is en met een overweldigende meerderheid.Ik ben totaal geen fan van hem,maar in belang van het land en het volk,vind ik dat de oppositie ook een steentje moet en kan bijdragen.Dus,dat chan ,de juiste beslissing heefd genomen,je kunt afstand nemen en blijven bekvechten,dat gaat ten koste van het arme volk en de teruggang van het land.Het rassen-haat tussen koeli-blakka-mang( effe grof uitgedrukt )moet eens eindelijk ophouden,en dat merk je zelf,s op de reactie,s van sommigen anno2015 op deze site.


  Maak melding
 12. Chan Santhoki je moet gewoon bedanken bij de VHP ,Want jij doet gewoon met Bouta mee. je ben al verkocht ,je doet jou mond niet meer open,en vind alles goed dit is geen opositie , voeren dus Chan ga liever na NP ,dat was je vroeger


  Maak melding
 13. Heb ik al vaker aangegeven. Allemaal boeven en 1 pot nat. Niemand heeft een krachtig woord, of komt overtuigend over als het gaat om het aanpakken van corruptie en de boeven die er met s’lands geld er vandoor gaan. Het grootste probleem wordt altijd omzeild.

  Ze hebben allemaal boter op hun kop en kijken de andere kant uit. Ze worden mild en slijmen zodra er enigszins een mogelijkheid ontstaat om mee te snoepen. Snap niet dat volwassen mensen, soms met een redelijk goede opleiding dit niet kunnen inzien.

  Nee, de Surinaamse politiek is voor mij altijd een lachertje geweest en heb nooit een voorkeur voor een politieke partij gehad. Ben als jonge vent uit Su vertrokken en bekijk al meer dan 40 jaar de poppenkast op afstand (als ik weer een keer de tijd heb). Gelukkig is dat niet verboden.


  Maak melding
 14. Chandrikapersad S heeft het licht gezien, vandaar dat hij nu zijn standpunt verandert. ik zou zeggen, geeft het licht door aan de andere oppositie partijen zo dat hun het licht kunnen aanschouwen. ( of zou het hier om Mist licht gaan ?)


  Maak melding
 15. Ik had dit enkele maanden geleden reeds aangegeven !!!!

  De HOKUS POKUS van ” Desiderius ” heeft wederom gewerkt en deze keer was het de beurt aan Santhoki !!!

  HANDJE SCHUDDEN ( als FELLE TEGENSTANDER ) met ” de PAARSE RASTI ROSTELLI, genaamd Desiderius ” is vragen om een totale ommezwaai in de eigen eerder genomen standpunt(en) en ONDERWERPING aan zijn WIL !!!!!!!!!

  Frequente tochten naar het binnenland en de RUIME BELONING aan zijn” PIAIMAN “,tevens hoofd van een indiaansdorp, zijn niet zonder reden.
  Waarom werd bijvoorbeeld een delegatie van de vakbond o.l.v. Berenstein onlangs PERSÉ in het binnenland ontvangen ????????

  Het lijkt allemaal onschuldig maar NIET voor ” Chavéz ” !!!

  ” Bigi sma de na yu óso, ma bigi sma de na mi óso tu ” ! Dit zou ik hem vrij duidelijk maken mocht ik in de plaats zijn van de gasten die met hem in kontakt (kunnen) treden.

  Trevlig kväll! CHAVÉZ


  Maak melding
 16. Ray j hebt het verstand van een makaak anders zou j deze slimme zet van Chan begrijpen en toejuichen,ga j het ook niet uitleggen daarvoor zijn jou hersenen te klein,Chan ik volg jou als j zo doorgaat wordt jij de staatsman die ook een bijdrage kan leveren in ons geliefd Suriname ,stel ons niet teleur om terug te vallen in het dinosaurus systeem waarin de heer small Brain ray is blijven steken aub,ray j klink zo verbittert dat jij j zelf steeds blijft herhalen zonder dat j het zelf door hebt o mijn god wat een lawaai papegaai


  Maak melding
 17. Er staat geschreven:::::Het behoud van de rechtsstaat en een krachtig overheidsapparaat moeten als randvoorwaarden worden gezien.

  Hiervoor vecht Santhoki, omdat als Bouterse de wet gaat veranderen Suriname een Afrikaanse land wordt en Bouterse zich als Mugabe gaat gedragen.

  Santhoki laat tenminste het volk niet in de steek, maar probeert juist samen te kijken voor oplossingen om te voorkomen dat Suriname gaat vervallen.

  Alles wat Bouterse aanraakt is verdoemd te mislukken.


  Maak melding
 18. @Lal
  Zo slim kan ik je niet noemen als je perse een MOORDENAAR goed ,prachtig,leuk of slim vind.
  Ik ben bijna bang te denken wat je van iemand die fatsoenlijk is,denkt
  Die zal jij zeker dom en ,lelijk. noemen.
  Natuurlijk ga jij Santokhi nu aanbidden want nu spreekt hij de taal van de NDP!
  Hij heeft bewezen waar zijn proriteit ligt en datisbij de MOORDENAAR!!
  Trots op Santokhi ben ik op dit moment niet en zal daarom dus niet doen alsof…..


  Maak melding
 19. Santhoki zou zich op een doodlopend stuk spoor kunnen laten rangeren en vervolgens buiten spel staan, als hij de dialoog niet aangaat. Santhoki staat ook in voor zijn achterban, daar ben ik heilig van overtuigd.
  @koos, en Ira.
  Ben het helemaal met jullie eens, Santhoki laat zich echt niet inpakken. Jammer dat een groot gedeelte van de reageerders dit niet inziet!
  @Ray.
  Je reactie valt me tegen Ray, ik had je anders ingeschat!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES