Suriname krijgt 1e vrouwelijke voorzitter van politieke partij

4

In het partijcentrum van DA’91 zijn deze week bestuursverkiezingen gehouden. In het nieuw bestuur is mevrouw Angelic Alihusain – Del Castilho met algemene stemmen gekozen tot voorzitter. Zij is hiermee de eerste gekozen vrouwelijke voorzitter van een politieke organisatie in Suriname. Alihusain – del Castilho volgt hierbij Dr. Winston Jessurun op. Dr. Jessurun werd op voordracht van het Presidium, benoemd tot de eerste erevoorzitter in de geschiedenis van DA’91.

In zijn dankwoord memoreerde de oud-voorzitter de achter hem liggende periode van meer dan 25 jaar politieke activiteit. “Eigenlijk, is het streven van DA’91 niet veranderd; immers 25 jaar geleden waren het dezelfde doelen en idealen die nog steeds overeind staan en actueel zijn.” Hij gaf aan het volste vertrouwen te hebben in de nieuw gekozen voorzitter en haar team en riep het nieuw gekozen bestuur op om zeker nu de strijd niet op te geven maar door te blijven gaan in het vervullen van de doelen en idealen, op basis van de principes die DA’91 hoog in het vaandel heeft staan.

De nieuw gekozen voorzitter bracht dank uit aan de leden voor het haar geschonken vertrouwen. Zij riep de bestuursleden op om moed te tonen wanneer het lijkt alsof niemand meer moed heeft, je geloof te herwinnen, wanneer er weinig reden lijkt te zijn tot het hebben van geloof en hoop te creëeren daar waar men de hoop verloren heeft. Zij riep alle Surinamers op zich te verenigen in daadwerkelijke liefde voor ons land en niet op te geven de strijd voor gerechtigheid, waarheid, vrede, rechtvaardigheid, voor een Suriname waar we met z’n allen voor elkaar verantwoordelijk zijn en nog vele generaties een toekomst zullen moeten garanderen. Hiervoor zal zij zich samen met het bestuur de komende vijf jaren inzetten.

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Angelic Alihusain – Del Castilho, (Voorzitter), Kurt Burkhard, Usha Luchmun, Robert Seute, Marlene Chou, Rudie Jessurun, Dean Wesenhagen, Antonius Stienstra, Sudesh Ramdattewarie, John Wong Chung, Humphry Wongsodikromo, August Asinga, Ashakoemarie Mohan, Frank Gummels, Radjinder Ramadhin, Vinay Ayodhia.

FOTO: Erevoorzitter Winston Jessurun(l) en naast hem de nieuwe voorzitter mevrouw Angelic Alihusain – Del Castilho brengen een toast uit.

4 REACTIES

  1. Mevr.Essed-Fernandes was voor Breeveld en Schalkwijk voorzitter van de partij DOE. Dit bericht klopt dus niet. Daarnaast is DA 91, altijd over de ruggen van andere partijen in de Assemblee terecht gekomen. De vraag is dus als zij bestaansrecht hebben.


    Maak melding

  2. Gefeliciteerd ! Ik vind het niet belangrijk dat zij een vrouw of man is,maar we moeten integere en moedige leiders hebben.
    Haar daden en opstelling zullen in de toekomst uitwijzen of de keuze juist is geweest.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.