Surinaamse president laat trip naar Amerika schieten

43

PARAMARIBO, 23 sep – President Desiré Bouterse ziet af van zijn voorgenomen reis naar de Verenigde Staten van Amerika. Hij zou er onder meer de zeventigste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bijwonen. Er zijn ‘dringende nationale issues’.

Die houden het staatshoofd dus thuis. “De president zal zich in deze periode bezighouden met de voorbereiding van de jaarreden en met de begrotingsbehandeling. Verder zal het staatshoofd zich toeleggen op het bereiken van een gedragen akkoord over de wijziging van de tariefstelsels van de nutsbedrijven SWM en EBS”, meldt het Kabinet van de President in een persbericht.

De jaarrede moet in de eerste week van oktober worden gehouden in het parlement. Bouterse wil het deze keer op dertig september doen. In zijn plaats zal minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken een ‘kleine maar functionele werkdelegatie’ leiden naar New York. Ook zal zij reeds geplande meetings leiden met onder meer Luis Almagro, secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten.

43 REACTIES

 1. Natuurlijk eerst thuis het huishoudelijk boekje bijhouden dan zeggen hoeveel je nodig hebt om vervolgens weer het domme surinaamse volk voor de gek te houden.


  Maak melding

 2. Een hele goeie beslissing van onze president, de belangen van de gemeenschap wegen het zwaarst de rest is bullshit.

  De Verenigde Naties stelt geen moer voor de derdewereldlanden. Verenigde Naties van complottheorieën tegen de derdewereldlanden. Deze zijn ziende blind voor de mensonterende situatie van Israël tegenover de Palestijnse gemeenschap.

  Thomas Jakob Peter Karremans was als luitenant-kolonel commandant van Dutchbat toen de Bosnische plaats Srebrenica in juli 1995 werd ingenomen en duizenden mensen werden toen vermoord. De vraag is of deze man niet medeplichtig is geweest.


  Maak melding

 3. Bouterse is een laffaard. Hij was laf om 15 vooraanstaande surinamers op een beestachtige wijze af te slachten. Hij was ook laf om vrouwen en kinderen om te brengen. Te laf om Tigri te bevrijden. Te laf om voor het het hekje vd rechtbank te staan.

  Bouterse is en blijft een geboren laffaard.


  Maak melding

 4. Ik pies in mijn broek van het lachen. Wie gelooft deze slechtste president van Suriname ooit nu nog. Elk woord uit zijn mond is een leugen.

  Bouterse is nu echt volkomen politiek geïsoleerd en niemand wil wat te maken hebben met deze corrupte drugsbaron en moordenaar.


  Maak melding

 5. Boutje is moe van het reizen, daarnaast vertrouwt hij het SLM toestel niet meer. Hij is bang om dood te gaan. Maar wel fijn dat zijn volk nu paars poept!. Goede zaak Bouta.


  Maak melding

 6. Interpol: Interpol

  Een hele goeie beslissing van onze president, de belangen van de gemeenschap wegen het zwaarst de rest is bullshit.

  Je bedoelt: Dat de president alleen de belangen van zichzelf behartigt?

  Suriname is al sinds de “Revolutie” volledig in dienst van Bouterse en zijn maffia clan.

  En het is duidelijk dat jij daar ook toe behoort,

  Welk belang van Suriname heeft Bouterse ooit voorop gesteld? Het land gaat voor de 3de keer onder zijn misdadige leiding economisch volledig naar de kloten.

  Over paar maanden moet ook jij weer met een stapel van 1000 waardeloze SRD een broodje kopen.


  Maak melding

 7. Nou nou eindelijk door dat de heer Preet bharara allergisch is voor criminelen met een diplomatieke paspoort, mek ago ding go poor Ka gie ing. Deze lafaard heeft altijd smoesjes, hij is en blijft een laffe ding.


  Maak melding

 8. Voor een gezonde president zou een uitstapje van een dag, hooguit 2 dagen, geen belasting vormen op de voorbereiding van z’n ‘belangrijke binnenlandse monologen’.
  Surinamers doen er goed aan volgende keer iemand te kiezen die gezond is in lichaam en geest. Maar de mentaliteit van het volk intussen wel kennende zal dat geen redelijke optie zijn.


  Maak melding

 9. Goedemorgen Henk Molenaar,

  Stond op het punt mijn vakantie te boeken naar Suriname.
  En wat blijkt een tiendaagse all-invakantie naar Bali kost op dit moment 550 euro !! Hoezo naar het armoedige Suriname ?? Het land stikt van de criminelen en de gastvrijheid is ver te zoeken (met name in de horeca).


  Maak melding

 10. Hahahahaa nu stelt de VN niets voor in jou ogen, toen hij mooi weer speelde en smeekte om op de foto te gaan met Obama was VN wel goed . Bouterse zet ons land voor schut in de wereld door zijn misdadige gedrag . Hij is bang om zijn poten buiten Suriname te zetten en dat heeft allemaal te maken met de arrestatie en veroordeling van zijn criminele zoon Dino Bouterse.


  Maak melding

 11. En weer presteren ze het om dit volk te laten geloven, dat interne issues de oorzaak is, dat deze moordenaar verstek laat gaan, terwijl de oorzaak deze moordenaar zelf is, deze lafaard is nl.bang dat drugscrimineel Muntslag, belastende verklaringen heeft afgelegd, dievwel eens in het nadeel zou kunnen zijn van deze komiek, die zich president noemt.


  Maak melding

 12. Het niveau van het volk kennende heeft de misdadiger deze actie gepland om punten te scoren, hij schijt als een buffel als hij de naam AMERIKA hoort
  Op deze manier probeert hij zijn falen van de afgelopen 5 jaar te maskeren, en de boeritjies maar gillen aaai bouta na gado bouta na wi fisie mang.


  Maak melding

 13. Whahahaha, de VN stelt niets voor, maar als de VN iets roept over de zwarte Piet case dan zijn ze wel weer goed.

  Er zijn een paar paarse scribenten die al om 07.00 uur in de ochtend, 9000km aan de Noordzee, hun tenenkrommende idioterie op dit net loslaten.

  Wat lul je over “Karremans’, effe vergeten waar je woont of zo….

  De economie trekt weer aan, ga een baan zoeken.


  Maak melding

 14. Hallo Koos,

  Ik vertrek binnekort weer naar Suriname en ben benieuwd wat ik aantref. Ik vertrok naar Nederland net voor de verkiezingen en toen was het Surinaamse volk dolenthousiast en ik struikelde over de Paarse vlagen.

  Het ging uitstekend met Suriname volgens Limbo in Info Actueel en deze volkspresident bracht Suriname tot ontwikkeling en tot grote hoogte. Deze Limbo moet trouwens worden aangehouden vanwege oplichting en opruiing.

  Na de verkiezingen kwam waarheid aan het licht. Suriname is compleet failliet door het wanbeleid van Bouterse.

  De SRD persen draaien overuren. Binnenkort weer een brood voor duizend SRD.

  Lekker bezig Paarse Paupers.


  Maak melding

 15. @Interpolitie Belangen van de gemeenschap zijn :

  — Bouta naar de Krijgsraad

  — Grondwet ongeschonden terug

  — Scheiding der machten eerbiedigen

  — Iedereen GELIJK voor de wet

  — Na beslaglegging, onmiddellijke invordering
  van alle van de staat Sranang onrechtmatig
  toegeeigende gelden en goederen !

  — geen verjaring bij diefstal/verduistering van
  de staat

  Massamoordenaars kennen GEEN BELANGEN
  VAN DE GEMEENSCHAP !

  PS : Pres durft niet weg, verklaringen Muntslag
  in de zaak DINO, zijn door OBAMA nog niet
  vrijgegeven.

  Bovendien heeft DESI mij verzekerd dat hij de
  bevolking PERSOONLIJK wil inlichten over de
  MEGA-DEVALUATIE welke hij heeft veroorzaakt
  door zijn stomme nutteloze ONproductieve
  politieke uitgaven !


  Maak melding

 16. Toen er een belangrijk issue getekend moest worden…nl de zelfamnestiewet, heeft deze pathologische leugenaar voor 1 dag het gezag overgedragen aan Ameerali en hem de wet laten ondertekenen. Vervolgens verdween deze schijtbak voor 1 dag het land uit. Deze infantiele, volgevreten speknek met kinderbloed aan zijn criminele, corrupte klauwen is de grootste lafaard die je kan bedenken. Maar het angstige, laffe volk zwijgt in alle toonaarden.. Ga gvd de straat op en slacht dit varken af net als met Khadaffi is gedaan.


  Maak melding

 17. Koos, ik geef toe dat ze in Suriname soms overdrijven met de prijzen die toeristen moeten betalen en wat de KLM en de SLM vragen om je naar Suriname te vervoeren, daar wil ik niet eens meer over praten. Maar kost een tiendaagse reis naar Bali echt maar 550,- Euro? Ik denk niet dat er één Europese vliegmaatschappij te vinden is (KLM zeker niet) die je gratis naar Bali zal willen vervoeren, zo’n trip, heen en terug kost, heel laag geschat, ongeveer 300,- Euro, dan moet je nog voor 10 dagen in een hotel vertoeven, wat kost een overnachting, wat kost een bus of taxirit van en naar het hotel? Om de prijs van een tiendaagse trip naar Bali zo laag te kunnen houden moeten, op een of andere manier, mensen uitgebuit worden en ik vermoed zo, dat dat geen Europeanen zijn. Worden Westerse toeristen, wanneer ze op vakantie gaan naar Bali, daar soms door slaven bediend? Koos, ik wil je vakantie niet verpesten, maar elke keer dat je in Bali een bedelaar langs de weg ziet creperen of een kind van leerplichtige leeftijd langs de weg ziet hosselen, moet je je realiseren dat die mensen daar o.a. zoveel armer zijn dan jij, omdat jij zo weinig hoeft te betalen voor je tiendaagse trip naar hun mooie land.


  Maak melding

 18. Ahahahahahaaaa…aai booi Hoe lang moet hij nog zich schuil gaan houden!!!!!.De klok staat ook niet stil.Met t ondeugdzame agenda waarmee hij te werkt gaat heb zeker geen bladzijdes meer over en ook geen zin meer om 1 andere te gaan halen zeker weten! O ja met gespierde mannen lopen hahahahaaaa

  V.H.P. soso lobie nanga pa sensie……


  Maak melding

 19. Hmmmmm Amerika New York zeg ingrid waar is dat nu weer toch niet waar dino en edmunt zitten, no ik ga niet en wie weet wat zij allemaal van mijn duistere praktijken te weten zijn gekomen.
  Ja ja zij willen mij hebben no maar lukt mooi niet ik blijf thuis!


  Maak melding

 20. -Het valt mij op dat wanneer Bouterse naar belangrijke vergaderingen moet gaan hij ALTIJD met voorbereidingen bezig is. Hoe dan???

  Als je alles op een rijtje zet waar Bouterse NIET aan heeft meegedaan, dan zul je gauw het woord “voorbereiding” tegen komen voor zijn afwezigheid.

  -De NDPérs waren zo van overtuigd dat Bouterse ook naar Nederland zou vertrekken om de Surinamers te spreken en handen te schudden. Wanneer gebeurt dit dan?????


  Maak melding

 21. Hahahahaaaaaaa…hij durft natuurlijk niet naar Amerika nu de Pope daar is. Stel je voor het zou lijken alsof POPE THE JESUS en Bouta THE JUDAS onder 1 dak bevinden.


  Maak melding

 22. Henkes….

  Ticketspy had afgelopen week een aanbieding naar Florida.
  10 dagen…vlucht plus hotel met KLM………euro 399 !!!!!!!!!!!!!

  Amerika is westers land en je zal er niet de door jou geschetste bedeltaferelen aantreffen.

  Dus stop liever met je geindoctrineerde klaag en- jankverhalen en verdiep je liever wat er in real life gebeurt.


  Maak melding

 23. Goed zo, laat hij maar thuis blijven, hij zou tijdens zich voor te stellen, ons land al te schande maken, één van de aanwezige staatshoofden zou bij het horen van de naam Bouterse allicht kunnen denken; Bouterse? Is dat niet dezelfde naam van ene Dino, die voor 16 jaar opgesloten zit voor het willen smokkelen van drugs naar de V.S.? De kans is groot dat hij, nadat hij zich voorgesteld heeft, de microfoon grijpt en ‘I have a dream’ of ‘I did it my way’ in ‘banaba’ Engels ten gehore begint te brengen. ‘A man disi na sjen, soso sjen!!’


  Maak melding

 24. @Henkes

  Yup, er worden op dit moment voor de rustige perioden reizen aangeboden (incl. vliegticket en hotel) voor 550 euro. Een retourtje New York kan je al krijgen van 330 euro. Je moet dan wel geluk hebben want het aantal stoelen van dit soort aanbiedingen is beperkt, en de periode moet net juist zijn. Een dag verschil, en de reis kan al snel 110 euro duurder zijn.

  Ik kom net terug uit Bali, en ik kan je aanraden om daar eens naar toe te gaan. De hotels zijn vele malen beter en goedkoper dan in SU. De mensen werkzaam in de hotels en winkels zijn zoveel (klant)vriendelijker dan in SU. De toeristische industrie in SU kan daar nog veel van leren.


  Maak melding

 25. @Watra,

  Je hebt groot gelijk maar zo zijn de DOMME BOUTISTAS, nu stelt de VN volgens Intermezzo geen MOER.

  Ik vermaak mij kostelijk met jongens als Intermezzo en ene RobG.

  Deze gasten zouden echt geen slecht figuur slaan als COMEDY CAPERS.

  Weet je nog hoe het OPDRINGERIGE HANDJES SCHUDDEN met Obama GROOT uitgemeten werd in de Media?

  Ik ben Stellig van overtuigd dat Preet Barretta, die Colombo figuur, er iets te maken heeft!!

  Ik lach mij echt SUF met deze gasten.


  Maak melding

 26. @Ray,

  Je bent grappig: Deze keer zou Pope THE JESUS zich niet laten verraden door zo een SUKKEL als Bouta THE JUDAS.

  Alleen het Surinaamse volk is zo DOM om zich voor de zoveelste keer in de luren te laten leggen door Bouta THE JUDAS.

  ALS IEMAND HEMEL EN AARDE BELOOFT, GELOOF HEM NIET HIJ LIEGT DAT HIJ BARST!!


  Maak melding

 27. Beste Henkes, een tripje naar Bali kost inderdaad niet veel. China Airlines of KLM ik merk het verschil niet. Voor alles is wat te zeggen. Suriname is een dure hobby. Het is dat ik daar nog familie heb.


  Maak melding

 28. Ala Srananmang, wel Bouta na wang ekte stuntmang! Ding adviseur fu grampa Bouta no ab idee moro fa fu adviseer a opperbevelhebber. Mi yere ding adviseur gi Bouta wang “Bassie en Adriaan” masker nanga wang hebbie jonko.

  Bouta ab KA nanga ala libi sma en bij amang e laf oe alla mala. We bari BOUTA BOUTA BOUTA terwijl a mang nak oenoe bungtranga inie oe golo! Da bij de sranang mang ne stem wang maar tu lees tab Bouta. Bouta no abi rijbewijs of wang kleuterklas dilpoma en ini a legre in holland a bing seer seksboekoe, da awang pree kvarlijk bestuurder fu a sweti Sranang. Omdat a kondre switi so kvarlijk a mang denkie, wel beste landgenoten mo jam a switi kondre..zo gezegd zo gedaan


  Maak melding

 29. @Henry
  Echt , soms denk ik dat de surinamers graag willen lijden,ze vragen expres zelf erom lijkt het. .
  Waarom ze bouta de moordenaar zo geweldig vinden is me een raadsel,echt waar,zie zijn record en een nuchter mens zou nooit zo een JUDAS als leider willen hebben maar als LIJDER.
  Nu hebben ze die LIJDER gevonden in de vorm van bouta de JUDAS.


  Maak melding

 30. Gezien de reacties op dit forum van voor & tegenstanders inzake Suriname/landsbestuur en haar bevolking, kan ik alleen beamen dat alle forumreageerders een deel van de hele waarheid hebben gebezigd. Dit doet mij voor de zoveelste maal besluiten, dat de overwegend Surinaamse gelovigen terecht tot de categorie klootjesvolk moeten worden aangerekend, dus de geijkte verraders van hun eigen voorouders, verachtelijke mensen.

  Levensgeluk, voorspoed en liefde voor elkaar zullen ze in Suriname ook nimmer leren kennen. Zie het religieuze wereldbeeld in generaal, dit is hun ellendig lot tot in de eeuwigheid, en moge een zieke gelovige geest er binnenkort een neutronenbom neerpleuren en wegmaaien wat reeds eeuwen geleden opgeschoond had moeten zijn.

  Zie dit als de wraak der voorouders, die door de profiterende Surinaamse proleten in een winti-jasje hebben gestoken en laten doorgaan als yorka’s, bakroe’s, libba’s compleet met allerlei andere onzinnigheden oftewel de bullshit cultuur van de Surinaamse voorouderlijke verraders van o.a. de creolen, djoeka’s etc. alle gelovigen van groot tot klein. Het is zielig voor de jonge kids, maar deze worden later net zulke etterbakken als hun ouders zodat het noodzakelijk is dit soort creaties vanaf de wortel af te smoren (letterlijk en figuurlijk) ter voorkoming van verergerde ellende in de toekomst. Ik heb gezegd, UGH.
  django


  Maak melding

 31. Kunnen die NDPers mijn vertellen wanneer bouterse voor het laats zijn poten buiten Suriname heeft gezet?
  Ik zal jullie helpen ,hij is na de veroordeling van zijn zoon Dino Bouterse nooit meer buiten Suriname geweest.


  Maak melding

 32. Het liedje gaat niet door.

  Als je een beetje wil chillen is het geen probleem, kom maar binnen en ik zal je vergezellen want ik heb niet alleen Dino maar ook Des.

  Ik heb Dino en Des Refrein: 3X

  Yes, ook Des 2X Refrein: 2X

  Ik heb de pest aan de rest.

  Zang: Sosobama.


  Maak melding

 33. Het liedje gaat niet door.

  Als je een beetje wil chillen is het geen probleem, kom maar binnen en ik zal je vergezellen en je ook alles eerlijk vertellen, want ik heb niet alleen Dino maar ook Des.

  Ik heb Dino en Des Refrein: 3X

  Yes, ook Des 2X Refrein: 2X

  Ik heb de pest aan de rest.

  Zang: Sosobama.


  Maak melding

 34. @Weledelgestrenge professor “django”. Ik heb medelijden met je. Dat je met zoveel reacties op dit forum – die allen op basis van realiteit zijn gebezigd – nog steeds niet kan inzien dat het totaal fout zit met het huidige Surinaamse bestuur, zegt meer over jezelf dan anderen die hun frustraties terecht wegschrijven en delen met hun mede landgenoten.

  Je hebt ’t over winti-tories, geesten, bakroe’s, voorouders en de verre toekomst. Vergeet niet dat onze voorouders het erg moeilijk hebben gehad en hebben gestreden voor een mooi Suriname. Bouta heeft in een “one man show” een fantastisch land getransformeerd naar een Dictatuur, Moordnatie met schrikbewind, Coca staat die internationaal haar ziekte verspreid, Corruptie die z’n weerga niet kent, Polarisatie tussen etnische groepen, Wapenhandel en tot overmaat van ramp het land financieel bankroet heeft gemaakt. Deze Bouta reptiel-proletariër-insect-vernietiger heeft het land in alle grondvesten doen schudden en kapot gemaakt en daarmee het hele volk (div generaties) hun welzijn ontnomen, wat een primair goed is van ieder mens!
  Nu gaat Bouta zijn kleinkinderen en overige familieleden installeren in de politiek en gaat hetzelfde beleid verder…

  Dus professor “django”, ontwaak uit je “droom of fantasie wereld” en houd op met het verspreiden van boodschappen met inhoudelijke- en attentiewaarde NUL. Praat over “feiten i.p.v. abstracte thema’s. Bovendien is het erg onfatsoenlijk om “creolen en djoeka’s” zo neer te halen. Ik ben een hindoestaan maar houd van ALLE Surinamers…je moet niet generaliseren……Ook Dilip Sardjoe heeft MILJARDEN in z’n eigen zak weggestopt…dit soort mensen moeten zich doodschamen, ze gunnen anderen geen eens licht in het ogen en kijken dagelijks naar hun bankrekening, i.p.v. dat ze mijn mooie creoolse, djoeka, hindoestaanse, koelie, jampa’s, indiaanse en andere landgenoten vooruit helpen!

  Tot slot professor “django”, het laat zich raden hoe figuren van jou niveau reageren op kritiek of als ze een spiegeltje voorgehouden wordt……AFSCHIETEN….wel ga je gang maar.


  Maak melding

 35. Alles wat je uitkraamt Aboi koni – dong no ka, is bullshit, en dat zeg ik zonder dat een Django aan te pas hoeft te komen. Professor Django zoals je de persoon op wie jij jouw bulshitt probeert te vertalen heeft meer verstand in zijn pink dan jij in jouw hele lijf. Dus wat Hindoestanen, die niet eens weten hoe hun afkomst in elkaar zit. Wat is het Hindoeïsme, ook gewoon bullshit verhalen van jouw geschifte voorouders, meer niet. Al die klote goden van jouw verraderlijke voorouders is ook bullshit, want alleen zoals professor Django beschrijft “alleen de natuur leeft eeuwig.” Steek dat maar in de plaats waar de zon nooit schijnt.


  Maak melding

 36. De regering heeft haar kortlopende schuld overgezet in een langlopende lening en daarbij heeft zij deze lening opgehoogd (om toch wat contantjes te hebben),. Dit is gedaan binnen de genoemde regels van de bankwet (..). De regering mag niet boven een bepaalde limiet zich laten financieren door de centrale bank. (Prof a. Caram, dwt hedenochtend), (wat ik ervan begrepen heb.
  Conclusie: de geldpersen gaan of zijn al lang weer aan. De nieuwe lening verstoort de balans van de centrale bank, dus wat niet uit de langste gaat, gaat uit de breedte.

  schoon Suriname o land van mijn dromen statig bespoeld door de ruisende zee.
  Trots zijn uw stromen en heerlijk uw bomen
  Fris waait de wind over land vanuit zee
  Surinaam gij zijt mij dierbaar land vol schoonheid overal
  Land, ik wil u mij hart verpanden, en u trouw zijn bovenal
  enz enz


  Maak melding

 37. Vraag aan @Mirjam en in het bijzonder de persoon die hierachter schuilgaat namelijk “DJANGO”…is je hartslag nog oké, je bloeddruk onder controle en kan je wel slapen?

  Hilarisch dat je toegeeft dat je verstand in je pink zit … je analyses (eerst als django en daarna Mirjam) spreken boekdelen….immers je schrijft tot waar je denkniveau reikt!
  Tip: meer lezen, debatten met volle focus volgen en probeer jezelf verder te ontwikkelen!

  Mooi voorbeeld > heb je ooit een debat tussen ontwikkelde mensen meegemaakt waar men zo kort door de bocht denkt, gilt, om zich heen slaat en een hoop ruis produceert?

  Jou poging mij te steken is faliekant mislukt. Deze Hindoestaan blijft te allen tijde houden van zijn mooie creolen, djoeka’s, hindoestanen, koelies, javanen, jampa’s, indianen, ingi’s e en alle andere Surinaamse landgenoten!


  Maak melding

 38. Vraag aan @Mirjam en in het bijzonder de persoon die hierachter schuilgaat namelijk “DJANGO”…is je hartslag nog oké, je bloeddruk onder controle en kan je wel slapen?

  Hilarisch dat je toegeeft dat je verstand in je pink zit … je analyses (eerst als django en daarna Mirjam) spreken boekdelen, je schrijft zelf tot waar je denkniveau reikt!

  Tip: meer lezen, debatten met volle focus volgen en probeer jezelf verder te ontwikkelen!
  Mooi voorbeeld > heb je ooit een debat tussen ontwikkelde mensen meegemaakt waar men zo kort door de bocht denkt, gilt, om zich heen slaat en een hoop ruis produceert?
  Jou poging mij te steken is faliekant mislukt. Deze Hindoestaan blijft te allen tijde houden van zijn mooie creolen, djoeka’s, hindoestanen, koelies, javanen, jampa’s, indianen, ingi’s e en alle andere Surinaamse landgenoten!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.