Jumbo plaatst ‘Witte Piet’ op eigen merk snoepgoed

11

Supermarktketen Jumbo plaatst dit jaar ‘Witte Pieten’ op de verpakkingen van de eigen pepernoten, schuimpjes, speculaas, chocolade en andere Sint-producten. Dat meldt de actualiteiten site Nieuws.nl. Jumbo zegt het moeilijk te vinden een oplossing te bieden waarmee iedereen tevreden is.

“In 2015 zullen op onze verpakkingen en winkelcommunicatie zowel donkere als lichte Pieten te vinden zijn”, zegt de winkelketen tegen Nieuws.nl. “Hiermee volgen wij het Sinterklaasjournaal dat als kinder-autoriteit op dit gebied deze toon heeft gezet.”

De supermarkt is niet het enige bedrijf dat Zwarte Piet aanpast. Vorige maand maakte de Amsterdamse Bijenkorf vestiging bekend dat de Zwarte Pieten, die traditioneel voor en tijdens de feestdagen de lichthal van De Bijenkorfvestiging in Amsterdam sieren, vanaf dit jaar goudkleurig zullen zijn.

11 REACTIES

 1. Goed zo!!
  Zwarte Piet bestaat alleen is hij nu lichter van kleur,maar ze bestaan!!
  Sinterklaas en zwarte piet horen bij elkaar netzoals brood en boter.Je kan ze niet uitelkaar halen..


  Maak melding

 2. Volgende actie is dat men het woord ‘Zwart’ wil verbieden.

  Voor deze gefrustreerde gesubsidieerde beroepsactie voerders is het namelijk nooit genoeg. Achter elke boom zien ze een blanke racist. Het is te triest voor woorden.


  Maak melding

 3. @ Henk Molenaar.

  Het feit dat je achter een boom staat, ben je al een racist of pedofiel. Henk; bekijkt het eens positief man, ik ben Zwartmans en ben ook zwart, het interesseert me geen ene moer wat een ander van mij vind. Heb ook geen hekel aan een Blanke, ik kijk niet naar je kleur maar naar je inborst !!!!!


  Maak melding

 4. Beginnen we weer met de discussie?
  Ik vind als zwarte Surinamer dat we teveel zeuren. Eerst de negerzoen verbieden, dan zwarte piet, wat is het volgende? Geen zwarte autobanden meer? Geen drop meer eten of chocoladetaart? Straks moet zebrapad alleen maar wit zijn?
  Mensen ga wat nuttigs doen. Bijvoorbeeld werken. Wat doen jullie dan in Nederland. Als het niet bevalt ga dan terug naar suriname. Zeuren over de slavernij. We moeten juist de Nederlanders dankbaar zijn dat ze ons van Afrika naar suriname hebben gebracht, en nu teren we ook in Nederland. Sociaal is Nederland 1 van de beste landen ter wereld. Waarom komen alle Afrikanen richting Nederland? Waarom gaan jullie niet naar Afrika dan zijn jullie allen onder de pieten.
  Wat een gezeur zeg…
  Alsof we trots zijn als Surinamer? 40 jaar onafhankelijk en door allemaal zwarte pieten in de regering. Lijkt wel een tweede haiti.


  Maak melding

 5. De nuttenloze maken zich nu weer druk over een afbeelding op een deurtje van de goudenkoets. 🙂
  Na de negerzoen nu zwarte piet verdwenen.
  Straks niks meer wat ons aan de negers herinnert,
  Blijft over de blanke vla en de jodenkoek.
  Allebei erg lekker. :-((


  Maak melding

 6. Goed zo, goede ontwikkeling en het werd tijd anno 2015!!!!!!!!!………….want sinds wanneer lijkt een blanke op een neger die door een schoorsteen ging???
  Was altijd belachelijk en schandalig te zien!!!!!


  Maak melding

 7. Wat een gezeur zeg! Dit ga je dus ieder jaar weer krijgen als er geen water bij de wijn wordt gedaan. Voor en tegenstanders moeten nu een keer de hakken uit het zand halen oftewel de stijve pootjes wat slapper maken dan komt het wel goed. Het proces is al een paar jaar geleden gestart en toch niet meer te stoppen.

  Persoonlijk vind ik de naam “Piet” echt oer-Hollands klinken en heeft associaties met een blanke man. Dus waarom geen Witte Piet, het is wel toepasselijk :-).
  Anderzijds ziet het er ook vriendelijker uit want van zo een zwarte piet met grote rode lippen en die grote uitpuilende witte ogen uit die zwarte kop, nee daar wordt je ook niet vrolijk van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.