donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBouterse: niet nodig om economisch debat bij te wonen

Bouterse: niet nodig om economisch debat bij te wonen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 sep – Het was niet nodig om het parlementair debat over economische aanpassingen bij te wonen. Dit vindt president Desiré Bouterse. In het parlement is er stevige kritiek geleverd door de oppositie. Bouterse had er bij moeten zijn.

Volgens verschillende leden van de oppositie mocht het niet anders. Onder meer Ronnie Brunswijk (Abop) vond het ongehoord dat het staatshoofd het debat niet bijwoonde. Maar volgens Bouterse was en is er geen vuiltje aan de lucht. Hij hoefde er niet per se bij te zijn. De standpunten van de regering zijn voldoende uitgedragen door vicepresident Ashwin Adhin en minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen.

Dat de maatregelen als hogere stroom- en watertarieven doorgevoerd worden, is buiten kijf. De kritiek van politieke en maatschappelijke kant ten spijt, de economie moet gered worden. “Het gaat niet om impopulaire maatregelen”, zei Bouterse na de installatie van de nieuwe Staatsraad. Hij ziet de economie weer aantrekken over een jaar of twee. Nu is het saneren om te overleven: “Kijk maar naar wat gebeurt in Brazilië.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Quote: ” kijk maar naar wat in Brazilië gebeurt ” , zegt de PAARSE RINGBAARD AAP !!!!

    Jazeker is het ’t Surinaamse volk aangeraden om te kijken hoe het Braziliaanse volk een CORRUPTE PRESIDENT, een CORRUPTE EX-PRESIDENT en overige CORRUPTE bestuurders duidelijk maakt dat hun handeling NIET door de beugel kan en dus de BAK IN MOETEN !!!!!

    http://www.volkskrant.nl/buitenland/opnieuw-massale-protesten-tegen-braziliaanse-president~a4122375/

    Trevlig helg! CHAVÉZ


    Maak melding
  2. De periode tussen het verleden en het heden verschillen hemelsbreed. Wij hebben pas van een ontwikkeling kunnen proeven met de komst van de NDP. De oude politieke partijen hadden geen programma en regeerde op etnische
    basis. En dit is nog steeds zo gebleven, let maar op de VHP een puur hindoestaan partij. Vatan Hitkari Parti–Verenigde Hindostaanse Partij–Vooruitstrevende Hervormings Partij.

    Om eerlijk te zijn heb ik nog steeds niets gemerkt van een hervorming binnen de gelederen bij de partij. De partij voorzitter houdt zich ook intussen bezig met de diaspora (hindoestaanse gemeenschap) in ( Stichting Chan Santokhi Foundation) Nederland Politieke Organisatie) Nederland.
    De overige zijn figuranten hebben geen enkele invloed van betekenis in de stichting.

    De Toescheidingsovereenkomst is een (DOOD GEBOREN KIND) verdrag dat op 25 november 1975 in Paramaribo tussen Nederland en Suriname werd gesloten.
    Suriname was nog geen seconde oud/onafhankelijk toen dit bizarre stuk pamflet van de Blanke Nederlander aan de Zwaarte Nederlanders over zee werd aangeboden om te tekenen.

    HOLLAND SPEEL COMEDY MET MIJN LANDGENOTEN.

    De voorzitter van de VHP is bezig ons terug te voeren naar de tijd voor de onafhankelijkheid.
    Regering Bouterse is in de meerderheid en treft alle maatregelen dat getroffen dient te worden. Laat niks voor de toeval over.


    Maak melding
  3. Bouterse: niet nodig om economisch debat bij te wonen in DNA.

    Natuurlijk heeft Baas D.Bouta geen tijd om in persoon in DNA te verschijnen.
    Hij ziet de economie weer aantrekken over een jaar of twee. Nu is het saneren om te overleven: “Kijk maar naar wat gebeurt in Brazilië.”

    Rep. Suriname kan je onmogelijk gaan vergelijken met Brazilië.
    Hoe komt Baas D. Bouta erbij om zo’n verklaring t/o de Surinaamse bevolking af te leggen.

    Baas D. Bouta heeft het bijzonder druk met zijn kinderen.

    Quotenet.nl In love with the coco: familie van Desi Bouterse showt rijkdom in video
    https://www.youtube.com/watch?t=96&v=vx3jTfhh8no

    Een ieder moet thans de broekriem aantrekken.
    Ook onze (pero) en wenst voorlopig ook niet te reageren.
    Want hij is thans boos op Baas D. Bouta.
    Kan het volgende onze (pero) zijn overkomen?

    De broekriem aantrekken heeft niet altijd ’t gewenste effect: Zie (cartoon): Onze (pero) in beeld.

    http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/8535_de_broekriem_aantrekken_heeft_niet_altijd_t_gewenste_effect/

    Alvast een prettig weekeinde.
    zaterdag 12-09-2015 om 10:14 uur.


    Maak melding
  4. Hij ziet de economie weer aantrekken over een jaar of twee. Nu is het saneren om te overleven: “Kijk maar naar wat gebeurt in Brazilië.”

    Ja maar in Brazilië pakken ze politici op die hebben gefraudeerd en die krijgen jarenlange straffen en het geld word teruggevorderd.
    Maar in Suriname gebeurt dit dus niet.
    Er worden vergelijkingen met Brazilië getrokken die in het straatje past van de president.


    Maak melding
  5. @Tob Econoom RobG,

    De Vereniging van Economisten in Suriname heeft aangetoond door middel van een TABEL van de CENTRALE BANK VAN SURINAME dat niet de WERELDMARKT de HOOFDSCHULDIGE is voor het Financieel-economische Debacle dat Suriname nu treft, maar de OVERHEID.

    De Ontvangsten: 2012 4,025 miljard SRD. 2011: 3,538
    2013 3,960 miljard SRD
    2014 3,751 miljard SRD

    Consumptie Uitgaven 2012: 4,411 miljard. 2011: 3,551
    2013: 4,728 miljard
    2014: 4,564 miljard

    De tekorten: 2012 455 miljoen 2011: 285 miljoen
    2013 1,027 miljard
    2014 961 miljoen

    LEES STARNIEUWS 12 september 04:12


    Maak melding
  6. De arrogantie en domheid van deze ‘Volkspresident’ is schokkend. Heel Paramaribo staat in een brand die hij zelf heeft aangestoken en Bouta is te laf om zijn beleid dat tienduizenden Surinamers de armoede injaagt te verdedigen.

    Maar wel zijn dochter benoemen als adviseur tegen een minister salaris.

    En Suriname doet een plas en alles blijft zoals het was. Een laf volk.


    Maak melding
  7. De VES heeft in Starnieuws overduidelijke tabellen
    gepubliceerd van uitgaven en inkomsten van Sranang
    periode 2006 tm 2014,
    op basis van gegevens Centr Bank v Suriname :

    ZONNEKLAAR is dat de leiding van het land,
    ONjuistheden predict en NIET de waarheid spreekt !

    De staatstekorten zijn ontstaan door massale ONPRODUCTIEVE en VERMIJDBARE
    consumptieve uitgaven !

    De crisis op de wereldmarkten speelt een rol
    maar de BELEIDSMAKERS is Sranang zijn de HOOFDDADERS !

    Er is grote corruptie en er is sprake van WANbeleid !

    Zie hier de cijfers van de VES :

    OVERHEIDSTEKORT oplopend van 2009 tm 2014 :
    – 222
    – 306
    – 285
    – 455
    – 1.027
    – 961

    NB : Dus de WERELDCRISIS zit in het paleis !!!


    Maak melding
  8. Bouterse heeft de grootste politieke aanhang in dit land en kiest ervoor om zich niet te laten beledigen in DNA door een stelletje kleuters, die bovendien heel goed kunnen snappen dat onderhavige maatregen een must zijn!!!!!!!!


    Maak melding
  9. Zijn loopjongen Adhin was wel aanwezig en voor baasje Bouta was dat voldoende. Hij is zeker nog zijn vrijheid voor 5 jaren lang aan het vieren,5 ellendige jaren voor ons wel te verstaan.


    Maak melding
  10. Dit is nou die “VOLKSPRESIDENT” met zijn “SOCIAAL KONTRAKT MET HET VOLK”

    Diezelfde president perst zijn volk nu uit als citroenen. Je zal maar in zo een dictatuur wonen en zien te overleven.


    Maak melding
  11. Als het om populistische zou gaan, dan zou de DNA veels te klein zijn voor Bouterse en zou hij prominent aanwezig zijn.

    Inderdaad het betreft impopulaire maatregelen om de economie aan te trekken.
    Maar men vertikt het om zelf het goede voorbeeld te geven door ook te bezuinigen, de corruptie grondig te onderzoeken en het gestolen geld terug te vorderen.
    Men kiest voor het gemakkelijke, de goudsector waarin de NDP top belangen in heeft wordt gevrijwaard terwijl de mofinas het gelag moeten betalen voor het gevoerde wanbeleid door de regering Bouterse/Ameerali.


    Maak melding
  12. Die man is ook niet nodig in Sur.Laat hij opdonderen naar Nederland om zijn straf uit te zitten.
    Ook voor het failliet gaan van Ballast Nedam moet hij opdraaien.Hij gaf dat bedrijf tjoekoe en dat bedrijf is weggekwijnd.Over krabita hanoe gesproken.


    Maak melding
  13. Net zoals hij het niet nodig achtte, om in Boxel te verschijnen voor de rechter, en hoe kan dit leeghoofd cq fossiel weten, dat de economie over 2 jaar gaat aantrekken, terwijl hij vind dat die verhogingen allemaal nodig zijn,loopt zijn famillie in Parijs te shoppen, want de famillie Bouterse, heeft daar geen centje pijn van, want hun buit is allang binnen.


    Maak melding
  14. Die paarse corrupte shit onder zijn wanbeleid wil baas niet meer aanhoren. De waarheid is hard maar waar. Hij laat de nieuwe paarse besmette marionetten die paarse shit maar opruimen. Een ding is met volle zekerheid te zeggen, baas owroe keba, a weri no k… van al die paarse troep die hij en zijn vrienden en familieleden de afgelopen vijf jaren hebben veroorzaakt. Als straf is hij wederom gekozen door oliedomme stommelingen om die paarse stinkende corrupte troep op te ruimen. Zal het helpen? Velen betwijfelen het. Het volk krijgt net als in de jaren 80 en 90 wederom op hun donder. Deze nieuwe groep marionetten, met enkele rotte paarse appels, zoals het Hoefje krijgen vroeg of laat ook op hun donder van baas als die paarse shit blijft stinken van corruptie, vanwege al die paarse blinde muren die vroeg of worden opgeworpen. Ma kut, oliedomme aanhangers houden en geloven baas zijn paarse shit vol vaderlandsliefde voor land en volk. Oma nanga opa taki keba, mi owroe shoe. lokoe deng paarse frugtoe sa a mang zaai. No wang rust, vrede of voorspoed gi land en volk, soso gi eng en co. Mi owroe shoe, soso lee. Sinds 1980 hangt er een misdaadvloek boven geheel Suribabawe en deze vijf paarse jaren van kommer en kwel zullen nog maken dat velen die paars stemden, knettergek worden door baas, Hihi. Neks no fout soso paarse lobi.


    Maak melding
  15. Er komt nu slijm uit zijn kont!!! kijk naar zijn kwaai gezicht en oordeel zelf lerzers!!! hij is in mijn zicht aan het ontploffen maar wilt steeds meer fu lusa boy fu ing dino!! dalijk au scheid in ning bruku!! soso pompoentje!!

    a zeeuw ay wakti ning tapu!!! die neemt hem mee!!!!


    Maak melding
  16. Mijn reactie had ik al gegeven: hij snapt het niet en hj wil niet al zwetend en stotterend geen zinnig woord weten uit te brengen net als toen met die kwestie ballast nedam. Toen is hij zo genadeloos te grazen genomen , kies eng mooi.


    Maak melding
  17. Je hebt helemaal gelijk @paraman, ik ben het helemaal met je eens. Hij wil zich niet laten beledigen in dna. Zijn partij heeft de meerderheid. maar goed.
    Hij wil dus niet al zwetend en stotterend niet weten wat hij moet vertellen omdat hij het gewoon niet weet zonder zijn souffleurs. dna is voor bouterse,: door de mand vallen. Ik snap heel goed dat hij dat niet doet.


    Maak melding
  18. Wat heeft die nul komma nul te vertellen. Niks. Intellectueel stelt die man niet veel voor. Indien het vuur aan zijn schenen wordt gelegd, die zal hij dan niet zonder kleerscheuren afkomen. Dan zal hij ontmaskert worden tijdens deze debat, dat deze man een intellectuele nul is. Een volksverlakker die een asociaal contract met de bevolking heeft afgesloten. Maar deze paarse ezels geloofden allemaal in de utopieen die aan hen werden beloofd. Ik zeg alleen een ezel kiest een meester.


    Maak melding
  19. Waarom gratis voedsel paketten uitgedeeld aan mensén die er niet om gevraagd hadden tijdens de verkiezingen?
    Waar heb je dat geld vandaan gehaald?
    Waarom eerst feesten en beesten en pas daarna nadenken?
    Afrika staat er ook om bekend zulke visie’s (warang)


    Maak melding
  20. Om de economie te redden moet er ook een grondig onderzoek komen van personen die heel goed in de centen zitten en toch sociaal bijstand van de overhead krijgen. de artsen zijn ook medeplichtig eraan. Hoe geloofwaardig zijn de artsen en specialisten in Suriname.
    De belasting betalers willen dat de gelden zo nuttig mogelijk besteed moeten worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES