donderdag, februari 22, 2024
HomeFotoInternationale Dag van de Alfabetisering

Internationale Dag van de Alfabetisering

-

Does Travel & Cadushi Tours

Minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (l) heeft dinsdag een poster, waarmee alfabetisering in Suriname wordt aangemoedigd, ontvangen uit handen van Stanley Oedit, hoofd afdeling Alfabetisering (r). Dinsdag was de Internationale Dag van de Alfabetisering.

Volgens het Unesco-rapport ‘Adult and Youth Literacy (1985-2015) doet Suriname het redelijk tot goed in de pogingen om analfabetisme onder volwassenen terug te dringen. In het Unesco-rapport staat dat het alfabetismepercentage onder Surinaamse volwassenen in 2004 ruim 90 procent bedroeg (92% bij mannen en 87% bij vrouwen).

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. Zegt allemaal niet veel in Suriname. Het land van de onbegrensde mogelijkheden. Zelfs met een mulo diploma kun je een prachtige baan krijgen bij de overheid. Voorwaarde is wel dat je gevoelig moet zijn voor corruptie.


  Maak melding
 2. Minister, ik zou zeggen een mooie gelegenheid om u zelf een beetje te gaan scholen. Neem de kans te baat zou ik zeggen. Neem ook de dochter missie P mee, op deze reis. Door u zelf een beetje te gaan scholen, zal u in de toekomst minder koeterwaals uitkramen en misschien meer respect gaat krijgen voor uw oude omgeving. Mensen die zijn sporen in het onderwijs hebben verdiend wegsturen vanwege het feit dat u een intellectuele lilliputter bent. En dan op de seksisme toer gaan.
  Neem de kans te baat, kost niks. Alleen wordt er een zekere input van u gevraagd. Denk aan het begrip permanente educatie. O, neem de staatshoofd/leeghoofd ook mee, en Abrahams.


  Maak melding
 3. Alfabetisering is niet het toverwoord zoals her en der wordt verkondigd, dat de mensheid zal redden. Al die zeer gealfabetiseerde mensen kunnen de ene crisis na de andere niet stoppen: integendeel, ze veroorzaken ze juist vanwege hun alfabetisme.

  Wat de wereld nodig heeft is ontgieriging. Het is gierigheid, hebzucht, meer en meer willen dan je nodig hebt dat de oorzaak is van zoveel – zoniet alle – ellende.

  Kijk maar naar heer Abrahans en heer Bouterke. Hadden ze al niet ettelijke miljoenen (geroofd)? Waarom moest er daarna nog tientallen miljoenen bij? Uit pure hebzucht! Hebzucht is een teken van onmacht en angst. Angst dat je morgen misschien wel alles kwijt raakt (dus moet je heel veel hebben opdat er altijd ergens wat blijft strijken) en onmacht om te kunnen verdienen wat je nodig hebt op een eerlijke manier.


  Maak melding
 4. @ Koos.

  Je vergeet iets belangrijk, en dat is : je moet bereid zijn met je toekomstige manager in bed te duiken.
  Hierna zal je als een komeet naar boven schieten, al ben je zo dom om iets te vatten !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES